Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Henk Peterse

26-11-195420-03-2021
   Voor onze collega Henk Peterse.
   Henk was jarenlang gitaardocent bij de SKVR Muziekschool in Rotterdam.
   In die tijd heeft hij enorm veel leerlingen met geduld en liefde voor muziek de fijne kneepjes van het gitaarspelen bijgebracht.
   Bovendien leerde hij hen het plezier van samen muziekmaken en het lef om dat op een podium te doen.
   Zo'n fijne collega, vakkundige docent, bevlogen muzikant.
   Dankjewel Henk. Rust zacht.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 57   |   niet OK
    Wat een droevig nieuws.
    Henk bedankt voor geweldige verhalen die je zo smakelijk kon vertellen. Ook voor alle leuke gesprekken, waar ik nog steeds met een warm gevoel aan terug denk.
    Rust zacht lieve Henk❤️
    Veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden.

    Karel - Rotterdam
    31 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Henk,
    reactie 56   |   niet OK
    Ik was aangeslagen toen ik hoorde dat je was overleden.
    Omdat ik al een tijd niet meer werk, wist ik niet dat je ziek was.
    Ik zal je herinneren als een collega met humor, toegewijd aan je leerlingen die je op je eigen, uniek wijze voor je wist te winnen.
    Ik heb vaak met je gepraat over bands van vroeger en gitaristen uit die tijd.
    Ik had je graag een lange en goede tijd gegund als gepensioneerde maar het heeft niet zo mogen zijn.
    Bedankt voor de fijne samenwerking en het was een voorrecht om je gekend te hebben.
    Ik wens je nabestaanden sterkte met het verwerken van het verlies.
    Karel

    Karel - Zeist
    31 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Henk Peterse, mijn guitar hero!
    reactie 55   |   niet OK

    Jarenlang heb bij je les gehad op de Dalweg en elke week was het weer een groot plezier. Ik kan mij nog goed de eerste keer herinneren, hoe ik daar als kind voor het eerst de trappen opliep en de gangen doorging. Door die gangen klonken de prachtige melodieën van Henk, die met open deuren zat te soleren, wachtend op onze eerste ontmoeting. Vol bewondering liep ik door naar de bron van het geweldige gitaarspel en dacht: "zou ik dan later net zo goed kunnen spelen?"

    Door de jaren heen heb ik zeker veel van je kunnen leren, maar vooral nu realiseer ik mij dat dit niet alleen voor muziek geldt. Je stond altijd klaar voor iedereen en zorgde er altijd voor dat iedereen de kans kreeg om zich te kunnen ontwikkelen. Ook als je zelf even niet meespeelde was je er altijd bij om te kijken. Door je eindeloze positiviteit en je onmiskenbare humor had iedereen het altijd naar zijn zin, en ging muziek maken altijd hand-in-hand met plezier. Eigenschappen waar wij allemaal veel van kunnen leren!

    Jouw passie leeft voort in elke noot die wij spelen.
    Lieve Henk, rust in vrede met de Marshall op 11!

    Angelo Sarijoen


    Angelo - Rotterdam
    30 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Dalweg team 14-7-1998
    reactie 54   |   niet OK

    Gedurende de 22 jaar dat ik bij de SKVR heb gewerkt waren Henk en ik collega's. Van 1988 tot 1998 maakten wij samen deel uit van het Popschool team aan de Dalweg. Met dit team hebben we baanbrekend werk verricht op het gebied van popmuziekonderwijs dat toen nog in de kinderschoenen stond. En Henk heeft daar zijn bijdrage ruimschoots aan geleverd. Op de bijgevoegde foto staat een groot deel van het popschool team en zijn ook andere collega's te zien die toen aan de Dalweg werkten. Kijken naar die foto roept talloze herinneringen op. De foto is van 14 juli 1998. De dag dat het voor mij tijd was om volgende stappen te gaan zetten. Ik koester de herinneringen met Henk. We hebben mooie tijden beleefd met elkaar en heel wat muziek gemaakt. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte met dit enorme verlies dat veel te vroeg is gekomen. RIP Henk The memories are forever! Gerard Boontjes


    Gerard - Papendrecht
    29 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Henk Peterse gitaarleraar
    reactie 53   |   niet OK
    Henk was mijn gitaar leraar begin '70 gedurende 5 jaar en daarna bleef het kontakt nog lang in stand door samen op te treden. Door hem begon mijn professionele gitaar carrière.
    Henk zette zich voor 100% in voor zijn leerlingen.
    Via zijn kennis, gitarist Henk Sprenger, kwam ik in kontakt met folkgroep Fungus wat later weer uitmondde in The Amazing Stroopwafels waar ik tot op heden als gitarist werkzaam ben.
    Ongeveer twee jaar geleden hadden Henk en ik na lange tijd weer telefonisch kontakt, een leuk gesprek met veel leuke herinneringen. Ik ben blij dat ik hem nog zo kort geleden gesproken heb en bewaar dankbare herinneringen aan hem,
    Dank je wel Henk!
    En de nabestaanden gecondoleerd met dit verlies.
    Arie van der Graaf

    Arie - Tuitjenhorn
    29 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 52   |   niet OK
    Bedankt voor alle fijne en gezellige gesprekken.
    Rust zacht Henk...
    Veel sterkte toegewenst aan de familie.
    Shandhia Jaghai

    Shandhia - Rotterdam
    29 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • ¡Adiós Henk!
    reactie 51   |   niet OK
    No sé exactamente donde has ido pero un poquito de ti se quedó en todos nuestros corazones. Cada vez que escuche a Aimar tocar la guitarra, pensaremos en ti y todo lo que le enseñaste. Te echaremos de menos Henk, que noticia tan triste.

    Amaya - Rotterdam
    28 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag fijne meester Henk
    reactie 50   |   niet OK
    Dankzij Henk kreeg ik weer heel veel plezier in gitaar spelen. Hij liet ons zelf liedjes kiezen, daagde ons uit en de lessen waren altijd ontzettend leuk. De optredens op de Dalweg waren ook heel leuk. Samen met Henk spelen voor familie en vrienden, op het podium en in the spotlights. Het was al heel verdrieitig dat hij ziek werd en niet meer kon werken, maar ik hoopte dat hij een heel fijn pensioen zou krijgen en dan veel gitaar zou kunnen spelen. Zo verdrietig hij dat niet meer mag meemaken.
    Dank je wel Henk voor alle leuke lessen, groetjes Boaz

    Boaz - Rotterdam
    28 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht.
    reactie 49   |   niet OK
    Een toffe collega, bevlogen musicus en een fijn mens met een groot hart dat veel te vroeg ophield met kloppen. Rust zacht, Henk. Kracht en sterkte voor de nabestaanden bij dit enorme verlies.

    Raoul - Capelle aan den IJssel
    28 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Ik ga je missen Henk
    reactie 48   |   niet OK
    Wat droevig om dit bericht te ontvangen. Henk, je was een geweldige muzikant, leraar en een fantastisch persoon. Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik 18 jaar geleden op de Dalweg aankwam met een gitaar die haast net zo groot was als ikzelf, en hoe ik je ontmoette als mijn leraar. Je hebt me geïnspireerd en gemotiveerd om het beste uit mijzelf te halen. De lessen waren enorm gezellig en ik zal nooit vergeten hoe veel we gelachen hebben met elkaar. Zelfs toen ik stopte met mijn lessen heb ik nog heel vaak aan je terug gedacht. Ik ga je missen. Rust zacht Henk.

    Andrew - Rotterdam
    27 maart 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie