Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hennie Houtveen

16-05-196225-05-2021
   Wij vinden het fijn als je een mooie herinnering, foto of anekdote achterlaat van en over Hennie.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve Hennie
    reactie 71   |   niet OK
    Wat een schok om te horen dat je er niet meer bent!
    Als ik aan je denk, zie ik je gezicht met die enorm grote lach voor me. Ik leerde je kennen in 2007 toen ik bij NS Poort kwam. Je gaf me vleugels doordat je volop vertrouwen in me had en we elke dag de grootste lol hadden. Zo hebben we samen als Sinterklaas en Zwarte Piet de boel op stelten gezet, zijn we met het hele kantoor naar Berlijn geweest waar we tot diep in de nacht samen aan het drinken en kletsen waren en vond je het vooral leuk om iedereen in de maling te nemen. Vaak riepen we ook Duitse krachttermen naar elkaar als we ons even wilden uitleven.
    Je was ook zo trots op je kinderen en Riemke! Daar had je het vaak over. Ik ben ontzettend trot en blij dat ik je gekend heb, je was een bijzondere mentor en voor altijd houd je een warme plek in mijn herinnering en hart.

    René - Amsterdam
    1 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 70
    Marion Huisman

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marion - Zeist

    30 juni 2021

   • Persoonlijke reactie
    reactie 69   |   niet OK
    "Zeg me dat het niet zo is,
    zeg me dat het niet zo is,
    zeg me dat het niet waar is.
    We doen net alsof het niet zo is,
    alsof het niet zo is,
    alsof het niet waar is.
    We doen net alsof hij verder leeft,
    zelfs als het niet zo is."

    Eerder deze middag in de wachtkamer van de fysiotherapeut word ik compleet overvallen door het bericht op LinkedIn - gedeeld door René, een oud-collega van de NS - over het onverwacht overlijden van Hennie. Geëmotioneerd ga ik de behandelkamer in en vertel waarom ik verdrietig ben en wat voor fijn mens Hennie was. In februari 2008 heb ik Hennie ontmoet bij een sollicitatiegesprek voor de tijdelijke functie van secretaresse bij de NS en vervolgens het geluk gehad om met Hennie en zijn fijne 'team Kantoren' te mogen werken.
    Heel veel sterkte gewenst.
    Marjolein Krauss

    Marjolein - Gorinchem
    24 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 68
    Jaap Niemeijer

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jaap - Leusden

    20 juni 2021

   • Foto
    reactie 67   |   niet OK

    Hans - 's-Hertogenbosch
    9 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn reismakker van toen
    reactie 66   |   niet OK
    Helaas zagen en spraken we elkaar de voorbije decennia enkel als er iemand dood ging. Hennie stuurde bijvoorbeeld een brief toen mijn vader overleed, hij kwam naar de begrafenis van mijn moeder, samen met zijn eigen moeder. We hoorden wel geregeld van elkaar, we namen ons voor onze oude vriendschap weer te vernieuwen, want we hadden elke keer zoveel leuke herinneringen op te halen, maar het kwam er nooit van. 'Zo gaat dat,' schreef Kurt Vonnegut. Sommige vriendschappen verwateren, wat niets zegt over de intensiteit die ze ooit hadden. Hennie was een zeer goede jeugdvriend. Onze band was het sterkst toen we pubers waren, want nadat mijn zuster getrouwd was besloten mijn ouders dat ik een vriend mocht meenemen en de keuze viel op Hennie. Toen hij veertien was, was hij nog nooit verder geweest dan het Budelerplasje bij Weert. Vanaf dan kwam hij in Straatsburg, Luxemburg, Parijs, Zürich, Frankfurt - de ene na de andere wereldstad, maar altijd vanuit de dorpen waar mijn ouders een huisje hoorden. We hadden elke dag enorm veel lol en Hennie toonde zich leergierig, nieuwsgierig, vindingrijk en steevast vrolijk. Ik weet dat die reizen zijn blik hebben verrijkt en zijn leven beïnvloed. We waren 'boertjes' en we werden een beetje wereldburger. Dat hij nu weg is shockeert me. Natuurlijk, we zijn allang geen veertien meer, het merendeel van ons leven ligt achter ons en niet voor, maar er was nog zoveel voor hem te doen en vooral: hij had zoveel dierbaren om zich heen, dat dit overlijden veel en veel te vroeg is. Ook al ken ik zijn gezinsleden niet, ik leef met ze mee, vanop afstand. Hartelijk Jeroen (ooit uit Soest).

    jeroen - Brasschaat
    8 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • wat hebben we veel beleefd en ontzettend veel gelachen!!
    reactie 65   |   niet OK

    Hennie, vriend, wat verschrikkelijk dat je er niet meer bent!
    Nog maar een paar weken geleden kwam jij nog ter sprake bij mij thuis. Mijn dochters lieten een foto zien van de koning en zijn rare auto, een DAF en ik vertelde een hilarisch verhaal van jou van vroeger. Je had een DAF gekocht, en nou niet omdat dit zo'n limo was maar wel omdat hij achteruit net zo hard kon rijden als vooruit. Jij haalde me thuis op en we gingen naar Amersfoort. Op de Birkstraat draaide je ineens de auto om en reden we in zijn achteruit helemaal tot de stoplichten bij het Witte Huis. Daar stonden we braaf te wachten voor rood, maar wel andersom en toen kwam er een auto met 2 oude mensen die achter ons stopte, of eigenlijk voor ons, en die keken naar ons of ze water zagen branden. Toen het stoplicht op groen sprong zwaaiden we vriendelijk naar ze en trok Hennie weer op in zijn achteruit! We kwamen niet meer bij! Dit is maar één van de vele herinneringen die ik aan jou heb, altijd zit er een vrolijke kwinkslag bij, zo was jij namelijk, een aanstekelijke grijns en vaak een grap die je op het verkeerde been zette.
    Vanaf mijn 6e jaar kennen Hennie en ik elkaar. Op de foto zaten we in de 3e, dus we zullen een jaar of 8 zijn geweest. Omdat we zo dicht bij elkaar woonden fietsten we dagelijks heen en weer, ook tussenstops bij Jeroen. Na de lagere school ging jij naar de mavo en ik naar het Eemlandcollege en zagen we elkaar iets minder maar de band bleef hecht. Rond je 17e (MTS-tijd) trokken we weer meer naar elkaar toe, ook met de anderen gingen we los! Op de 2e foto maakten we inmiddels muziek, we speelden wel eens vals, maar zeiden we: "het is net als met de Olympische spelen: meedoen is belangrijker dan winnen" en we lagen weer dubbel, want weer ergens een feestje gescoord. Ook de Amersfoort-tijd aan de Korte Gracht zal ik, en met mij vele anderen, niet snel vergeten. Mijn hemel, wat hebben we gefeest, gelachen en geleefd ! Vanaf onze 30e jaar gingen we onze eigen weg, dat was niet erg, zo is het leven. Maar om nu te horen hoe het je afgelopen jaar is vergaan vind ik verschrikkelijk, ik blijf onze herinneringen koesteren en leef ontzettend mee met je vrouw, kinderen, broer, zus, moeder en al je andere dierbaren.


    Marcel - Soest
    7 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 64
    Kim van der Burg

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Kim - Leusden

    6 juni 2021

   • Lieve Hennie
    reactie 63   |   niet OK
    Wat ben ik geschrokken, ik zal nooit vergeten dat jij mij samen met Mieke liefdevol in huis hebt genomen toen ik dat zo nodig had. Wat vond ik jou toch één brok kracht en vreugde. Ook op de sportschool vele jaren later was je dat nog steeds.
    Rust zacht lieve Hennie.
    Mieke, Robin en Jochem, zijn vrouw en zoon wens ik alle sterkte met dit grote tragische verlies.

    CYNTHIA - Leusden
    5 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 62
    Leonard van Nunen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Leonard - Utrecht

    5 juni 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.