gedenkplaats van

Henri Veldhuis

09-02-195530-07-2018
   Op 13 augustus 2018 is de uitvaart van Henri geweest. De kerkdienst was zoals verwacht erg drukbezocht: ongeveer 550 mensen waren in de kerk en 185 mensen hebben via youtube Live meegekeken met de kerkdienst. De begrafenis heeft in beslotenheid plaatsgevonden.

   U kunt de kerkdienst thuis nog eens bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=tciSsCXh5uM

   We hebben kerkboekjes in de kerk gelaten, welke u daar kunt opvragen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Van draak naar kikker
    reactie 117   |   niet OK
    Dank je, Henri voor het mooie en menselijke gesprek in je kamer samen aan de koffie. Wat fijn iemand tegenover je te hebben zitten, die zo ervaren is in het " mens zijn". Dank voor het delen van angsten. Je hebt me geleerd dat als je de angst in de ogen kijkt, dat het het dan niet langer achter je aan rent. De " draak" verdwijnt in een " kikker". Die " kikker" komt er aan en hij is in de maak. Want inmiddels durf ik de kikker vaker in de ogen te kijken. Dank je, Henri, ook voor het dopen van mijn kinderen, maar vooral voor je " tegen" geluid. Beter gezegd voor je " compassievolle" geluid!
    Ik ga je weer zien....Vanuit mijn hart, Saskia van Dongen

    Saskia van Dongen - Culemborg
    19 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Een onvergetelijk fotograaf, theoloog, prediker en activist voor een rechtvaardige vrede.
    reactie 116   |   niet OK

    In de nachtelijke uren in een hotellobby in Nazareth in november 2008 was Henri meestal te vinden met laptop en camera werkend aan zijn blog. Ik had geen idee wie Henri was. Een familie lid van een congresganger mailde "Wij weten precies wat jullie op de conferentie meemaken. Dat kunnen wij dagelijks lezen op het blog van Henri Veldhuis". Nieuw in de vrienden van Sabeel Nederland groep ontdekte ik in 2008 op een internationale conferentie van Sabeel hoe waardevol Henri was. Als fotograaf, als Nederlands theoloog, als voorvechter van het werken aan gerechtigheid en vrede voor Palestina en Israel, Ik kon op Henri rekenen voor een goede verslaggeving, voor foto's voor mijn eigen verslagen, voor bemoediging en inspiratie. De afgelopen tien jaar was Henri voor mij een waardevolle bron voor actuele informatie over de ontwikkelingen in Palestina en Israel, op kerkelijke en politiek terrein. Ik zal hem missen als broeder in de strijd, als voorvechter, als collega. Wat een verlies voor zijn familie, vrienden en gemeente!
    En voor alle groepen waarmee hij zich verbonden wist.

    Shalom, salaam, rust in vrede.

    Els du Rieu


    Els du Rieu - Enschede
    19 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Patricia Smook
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Patricia Smook - Doetinchem
    18 augustus 2018
    reactie 115
   • Het begint te landen.
    reactie 114   |   niet OK
    Nu na de begrafenis begint het te landen, Henri is niet meer lijfelijk bij ons.
    23 jaar mocht ik veel van hem leren als ouderling inde groep pastoraat, de laatste jaren was ik ook zijn wijkouderling. Ik mocht deelgenoot worden in zijn moeilijke tijd, zijn rouw om familieleden, om een goede vriend. Deelgenoot mocht ik zijn van zijn verdriet, boosheid, frustratie als het ging over beleid, plaatselijk of wereldwijd.
    Dankbaar , maar ook eerlijk en kritisch was ik dat ik dit mocht doen, hij was er immers ook voor mij in zijn beginperiode in Culemborg, hetgeen zo bepalend was voor mijn leven. Zijn boodschap, opkomen voor gerechtigheid, wereldwijd, de boodschap van liefde, ons voorgehouden door Jezus Christus is het mooiste cadeau, dat hij ons heeft gegeven. Die inspiratie zal ook mijn leven verder bepalen, door er zijn voor de ander.
    Voor Gert Jan, voor Anne, voor Aat, familie Veldhuis, de vrienden, veel sterkte.

    Carla Bulsing-Barth - CULEMBORG
    16 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Andreas Beck
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Andreas Beck - Bertem (België)
    14 augustus 2018
    reactie 113
   • Henri en ik
    reactie 112   |   niet OK
    Ook ik was ontsteld bij het bericht van het overlijden van Henri. De afscheidsdienst die ik op internet volgde bracht ontroering.
    Henri Veldhuis kwam in mijn leven toen ik, pas gepensioneerd, zijn boek Kijk op geloof las. Zijn beschrijving van het christelijk geloof deed me goed. Zo goed zelfs dat ik een recensie schreef, die geplaatst werd in Woord en Dienst. Henri sprak zijn waardering uit over mijn stuk en sindsdien had ik af en toe contact met hem. Over liturgie bijvoorbeeld, waar hij me, desgevraagd , advies over gaf. En over een andere Henri: indertijd verspreidde ik een brochure over de U bent geliefd preken van Henri Nouwen. Ik vroeg Henri Veldhuis of hij hier op zijn website publiciteit aan wilde geven. Bij uitzondering wilde hij dat wel doen.
    Voortaan zal ik twee Henri's gedenken, Henri Veldhuis en Henri Nouwen, beiden in hun actieve leven overleden toen ze 63 jaar oud waren. Beiden waren vol van Gods liefde die in Jezus naar ons toe kwam. Beiden schreven daarover in woorden, om met Henri Veldhuis te spreken, die niets anders waren dan het het uitpakken van het grootste geschenk: het geschenk van de liefde, waar ieder mens naar verlangt.
    Piet Hanemaaijer    Piet Hanemaaijer - Raamsdonksveer
    14 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Medeleven aan alle familie en bekenden
    reactie 111   |   niet OK
    Aan alle familie, vrienden en bekenden,
    Wat een bericht, wij zijn er stil van, niet te bevatten. Henri Veldhuis heeft ons onlangs in Varsseveld nog bemoedigd in het geloof. Een wijze man waar wij veel van hebben opgestoken. Wij wensen de familie, vrienden en bekenden veel sterkte! Gods zegen.
    M.v.g. Frans en Sanne Brandenburg

    Frans Brandenburg - Aalten
    14 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Florette Koning
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Florette Koning - CULEMBORG
    13 augustus 2018
    reactie 110
   • Tsjechische kerk
    reactie 109   |   niet OK
    Veel heeft Henri Veldhuis betekend voor de Tsjechische kerken en de filosofen daar. Hij smokkelde boeken in de communistische tijd en maakte daar veel vrienden. Mijn zoon Klaas mocht voor zijn eindscriptie doctoraal geschiedenis (Verschenen onder de
    titel "Een scheur in het gordijn") Henri tweemaal interviewen: in 1996 en 1997. Ook mocht hij gebruik maken van het materiaal dat Henri bezat in zijn archief over boektransporten en huiskamercolleges. Wij kunnen Henri niet dankbaar genoeg zijn voor wat hij in Praag en de rest van het latere Tsjechië heeft gedaan.
    Hans P. van der Horst

    Hans van der Horst - Boxmeer
    13 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Pauline de Haaij
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Pauline de Haaij - Culemborg
    13 augustus 2018
    reactie 108

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie