gedenkplaats van

Ietje Draaijer

01-02-198308-01-2020
   Lieve vrienden en familie van Ietje,
   Graag hieronder jullie herinneringen aan Ietje noteren, zodat onze zoon Hugo dit later allemaal kan nalezen wat voor een fantastische moeder hij had. Heel veel dank en ook veel sterkte aan jullie allen.
   Maurits van Boetzelaer
   Ellen en Pieter
   Jan en Gerda

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Gemis
    reactie 104   |   niet OK

    Lieve Hugo,

    Het heeft me veel te lang gekost om hier een mooie herinnering voor jou achter te laten over je moeder. Ik ken je moeder uit Groningen van Dispuut & ik heb ook in Amsterdam nog een tijd met haar gewoond.

    Op de dag dat je mama overleed werd mijn zoontje geboren, hiermee is er weer heel duidelijk hoe dun de lijn is tussen leven & dood.

    Hierdoor heeft het me onder andere ook zo lang gekost voordat ik hier een berichtje kon achterlaten. Het gemis van jouw mama komt nu pas echt dichterbij. Ik mis je mama, en zal dat waarschijnlijk altijd blijven doen!

    Deze foto kwam ik tegen, gemaakt op de avond dat we een verrassingsreis organiseerden voor ons dispuut! Als echte creatieveling heeft je mama nog het onthullingsfilmpje gemaakt, om op de dag van vertrekken te laten weten waar we heen gingen. Er zijn zoveel mooie herinneringen van in Groningen en in Amsterdam.

    Ik had haar en jullie zo gegund gelukkig oud te worden als gezinnetje, iets waar ze zo naar verlangd had, en wat haar zoveel goed, moois & zoveel liefde bracht. Het is zo oneerlijk hoe dingen lopen.

    Ik denk aan jullie, aan jou en je papa in deze tijd!

    Liefs Nicole    Nicole - Amsterdam
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Michiel Broer
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Michiel - Amsterdam
    9 mei 2020
    reactie 103
   • 2020
    Vrolijke Iet
    reactie 102   |   niet OK

    Lieve Hugo,

    Ik ken jouw moeder via jouw tante Ellen.
    De eerste keer dat ik jouw moeder zag maakte ze veel indruk op mij, ze was altijd een bijzondere verschijning, origineel gekleed, mooie sprekende ogen, lieve lach.
    Ze kwam vrolijk en zelfverzekerd over. Ze wist waar ze over sprak op werk gebied.

    Toen ik in amsterdam ging wonen ging ik vaak met jouw moeder op stap naar grafische workshops, lezingen in pakhuis de zwijger, designweek in breda. Ze had altijd goede ideeën! We deelde tips en tricks uit voor illustrator en hebben ons samen ingeschreven bij de KvK. Jouw moeder met het idee om haar baan op te zeggen en volledig voor jezelf te beginnen, wat ik ongelofelijk dapper vond... Ik bewonderde haar doorzettingsvermogen en het durven springen in het diepe wat ik tot noch toe nog steeds niet heb aangedurfd!! Ze was binnen no-time succesvol en kreeg leuke opdrachten! Als ik haar belde met mooi weer moest ze vaak eerst even wat afronden en dan kwam ze daarna lekker naar buiten, heel knap vond ik die discipline.

    We konden ook heel goed stappen samen, Ellen ging ook vaak mee, in amsterdam hebben we heel wat koffietjes gedronken en samen gegeten, jouw moeder bleek ook haar onzekerheden te hebben en we deelde onze mode interesse, ontwerp ideetjes en truggels.

    Ik weet nog goed dat we met zn drietjes uitgingen (museumnacht geweest denk ik) een fout disco verkleedfeestje.. Jouw moeder en El trokken alles uit de kast, kon niet gek genoeg, ik moest moeite doen om er nog enigszins leuk uit te zien.. maar zij waren er serieus goed in, de meest gekke mode items stonden hun gewoon zoooo cool! We hebben heel wat kroegdeuren gesloten tot in de laatste uurtjes, door jouw moeder kwamen we vaak toch nog net even ergens binnen waar normaal gesproken de deur al dicht was voor sluitingstijd.

    Ietje was zo origineel, mooi, lief en gezellig.
    Helaas heb ik haar de laatste jaren minder gezien, net nu we weer in dezelfde levensfase zaten met man en kindjes... Moeten we je missen.

    Ik heb mooie herinneringen aan jouw moeder.. ik weet zeker dat jij veel van haar mooie eigenschappen bij je draagt lieve Hugo!

    Ook namens mijn man Rémy (zie foto tussen de vrouwen) wensen ik jou en je vader al het goeds, liefs en moois toe in de wereld.
    Jessy-Pam    Jessy-Pam - Doorn
    25 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • eline la croix
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    eline - Hilversum
    5 maart 2020
    reactie 101
   • The Orange Family..
    reactie 99   |   niet OK

    De zoetheid van je glimlach, de sympathie, de broederlijke genegenheid en het delen van de mooiste momenten, vrienden zijn die zelfs heel ver van elkaar wonen, de herinnering aan een speciaal persoon, die liefde op iedereen verspreidt, een dochter, een zus , een aanbiddelijke vrouw en moeder ... er zal geen dag voorbijgaan zonder dat je geheugen en je glimlach bij ons zijn, die een ondraaglijke pijn en een gebrek aanwakkeren dat ons voor altijd zal vergezellen.
    Goede reis, onze lieve vriend, je zult voor altijd in onze harten zijn.
    Massimo, Marina en Edoardo


    MASSIMO e MARINA - CASTIGLIONCELLO (Italy)
    18 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Ryan Geerts
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Ryan - Toronto, Canada
    18 februari 2020
    reactie 100
   • Voor Hugo
    reactie 98   |   niet OK
    Voor Hugo,

    “Love as poweful as your mother’s leaves it’s own mark.
    To have been loved so deeply,
    will give us some protection forever.”

    Liefs en een dikke knuffel,
    Olivier, Marieke, Victor en Nina-Mae op ten Noort

    Marieke - Tiel
    4 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Zeilweekend mei 2001
    reactie 97   |   niet OK

    Wat lang geleden, maar heb nog veel goede herinneringen aan de (bijna) jaarlijkse zeilweekenden!


    Bas - Perth, Australië
    4 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Maurits, Hugo, Gerda, Jan, Ellen en Pieter.
    reactie 96   |   niet OK
    Lieve Hugo,
    Toen jouw moeder Ietje twee jaar was, kwam ze samen met je tante Ellen regelmatig bij ons met Nina spelen.. De kamer lag dan al snel vol met speelgoed. Maar ook zaten ze met zn drieën mooie tekeningen te maken of naar Sesamstraat te kijken.
    Het waren boefjes hoor jouw mama en tante Ellen.
    Je oma Gerda vertelde ons eens dat ze een fles wasverzachter van de boodschappen hadden gepakt terwijl Jan en Gerda bezig waren de andere spullen naar binnen te brengen . De fles werd opengemaakt en de bank werd er mee ingesmeerd.
    Later gingen Ietje en Ellen naar andere scholen dan Nina en verwaterde het contact.
    Maar toen Nina 10 jaar geleden ook in Amsterdam kwam wonen, werden Ietje en Nina weer vriendinnen.
    Ze ondernamen van alles, ze gingen naar festivals ,naar cafés , minibungy jumpen en nog veel meer en ze bespraken van alles met elkaar. Ook over de vriendjes van je moeder natuurlijk. Je moeder werd verliefd op je vader Maurits.
    En na een paar jaar waren jouw mama en Nina ongeveer tegelijk zwanger. Toen hadden ze weer heel veel te bespreken. Kira werd eerst geboren en jouw mama kwam de kleine baby best vaak bekijken en knuffelen. En dan ontmoetten wij jouw mama ook weer.
    Een paar maanden later werd jij geboren. En wat waren je mama en papa blij met jou. Maar ook je opa en oma en je tante Ellen en oom Pieter waren superblij en heel trots op jou.
    Als ik je oma ergens tegen kwam liet ze gelijk foto’s van jou zien en dan keek ze heel blij.
    Omdat je naar dezelfde creche als de kleine Kira ging konden wij je best vaak zien als je mama je bracht of haalde. En nou dan zagen we natuurlijk ook hoe blij en trots je mama en papa waren op jou.
    Later ging je verhuizen naar Naarden.
    Nina stuurde ons dan nog wel eens foto’s van je mama en papa met jou bv als je jarig was.
    Jouw mama en Nina zijn nog niet zo lang geleden samen op vakantie geweest naar Barcelona. Dat was voor het eerst dat je mama ergens naartoe ging zonder jou. Nou ze vond het best wel moeilijk hoor. Ze miste je natuurlijk heel erg.
    En nu moet jij je moeder missen.
    Iedereen is nu heel verdrietig, je vader, je opa en oma, je tante Ellen en oom Pieter en nog veel meer mensen.
    Maar wij vergeten jouw moeder nooit.
    Ze was altijd voor iedereen lief en ze wilde voor iedereen zorgen. Dat deed ze heel goed. Echt waar Hugo, ze was geweldig.
    Liefs van Rob en Joke de Jong

    Joke - Eelde
    1 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 95   |   niet OK
    Lieve kleine Hugo, bij het lezen van deze herinneringen al een grote Hugo.
    3 weken na het tragisch ongeluk hoorde ik dat het jouw moeder was die is overleden. Ik snapte al niet dat ze niet meer reageerde op mijn berichtjes. Meestal reageerde ze vrij snel, maar nu had ik al bijna 3 weken niets van haar gehoord. Ik appte nog eens ‘Hows life’ en je vader beantwoorde dit bericht met het vreselijke nieuws dat Ietje is overleden.
    Ik woon vlakbij waar jullie woonden, of misschien nog wel wonen als je dit leest, in Naarden. Omdat ik hier ook nog maar kort woonde (ik kom uit Amsterdam) plaatste ik in een buurt-app een berichtje.
    Je moeder reageerde. Wat was ik blij verrast toen we elkaar ontmoetten. Want eerlijk gezegd verwachtte ik niet veel van zo’n buurtapp. Dacht oh jee straks komt er zo’n huismoeke of, nou ja, ik hoop dat je nu oud genoeg bent om te begrijpen dat het echt super tof was dat jullie kwamen. We hadden meteen een tof contact. Ietje ook net uit Amsterdam, nieuw in de buurt, ook zelfstandig, beetje zelfde richting. Dus nog maar eens afspreken. En appen natuurlijk. Doen jullie als je dit leest nog? Of is er alweer een heel ander medium wat gebruikt wordt…
    Kwam jullie (jij en mama) tegen in het dorp daarna, jij in de draagzak. Al zo groot, maar mama droeg je nog even, dat vind je fijn, en je had oorontsteking. Dat had je vaker, je kreeg ook buisjes. Mama altijd bij je, zorgzaam en liefhebbend.
    Je moeder en ik hadden het over ons werk, zouden misschien wat samen gaan doen, ik doe voice over werk en zij moest presentaties (grafisch) maken voor een opleidingsinstituut. Van samenwerken is er niets meer gekomen.
    En toen kam ik nog eens langs en zag ook je vader, en de tuin waar de nieuwe zandbak stond. Nota bene dezelfde als waarop ik had geboden op marktplaats (bestaat dat nog als je dit leest?), daar moesten mama en ik nog zo om lachen. Trouwens dat was wel iets van je moeder hoor. Jij droeg altijd wel de tofste schoentjes en kleding. Maar niet voor mega prijzen hoor, ze zocht ze gewoon op marktplaats of andere handige sites. En h ja, via die buurtapp deelde ze ook zaadjes uit om meer bijen aan te trekken, de natuur te helpen. Altijd zo begaan met omgeving, maatschappij, milieu.
    En toen kwamen jullie zwemmen bij ons! Helaas niet met papa. Wij (ja ja echt decadent) hebben een zwembad in de tuin en JIJ Hugo, jij kon dus al op je tweede in het diepe!! Met bandjes natuurlijk, maar mijn zoontje Lemar, die een maandje jonger is dan jij durfde nog niet eens in het pierebadje. Dus het voornemen was de zomer van 2020 (deze zomer verdorie!!) heel veel te zwemmen met z’n allen zodat Lemar dat ook leerde. Ik hoop zo dat je vader mijn ook een echt wil ontmoeten en dat je toch nog, zolang je hier in Naarden woont, vriendjes kan zijn met Lemar, en hem kan leren zwemmen!
    December, papa zat in zuid Afrika en opa en oma waren bij jou en mama om een beetje te helpen en naar de intocht te gaan. Dat was de laatste keer dat ik jouw moeder zag. Op de terug weg. Je moeder weer zo attent, spontaan en enthousiast als ze was. Opa achter jouw kinderwagen en jij moe, Sint gezien en nu naar bed. Hugo, wat zal het voor jou ook moeilijk zijn om zonder haar op te groeien. Wat fijn dat je mag en kan weten dat jouw moeder een prachtig mens was en een geweldige moeder. Ik wens jouw vader zoveel sterkte en kracht.
    Alle liefs, Eline la Croix

    eline - Hilversum
    31 januari 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie