gedenkplaats van

Ietje Draaijer

01-02-198308-01-2020
   Lieve vrienden en familie van Ietje,
   Graag hieronder jullie herinneringen aan Ietje noteren, zodat onze zoon Hugo dit later allemaal kan nalezen wat voor een fantastische moeder hij had. Heel veel dank en ook veel sterkte aan jullie allen.
   Maurits van Boetzelaer
   Ellen en Pieter
   Jan en Gerda

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Wat een mooie vrouw!
    reactie 93   |   niet OK

    Lieve Hugo,

    Als je dit leest ben je al een stuk ouder.
    Ik wil je een aantal leuke en fijne herinneringen met je delen over jouw moeder Ietje.

    Ik heb jouw moeder ontmoet op de Haarlemmerdijk. Ik kwam hier werken bij een mediabureau. Jouw moeder had daar een flexwerkplek en werkte daar als freelancer aan haar eigen projecten als designer. Ik kwam bij haar op de verdieping te werken en zagen en spraken elkaar dagelijks. Jouw moeder heeft mij toen nog het een en ander geleerd. Ietje werkte toen voor Nike. Ze kwam altijd met zulke vette en unieke Nikes op werk waar ik altijd stiekem erg jaloers op was! Ze ging veel feestjes af in Amsterdam en had altijd na het weekend weer grootse verhalen. Ik herinner me nog dat we met zijn allen op werk aan het lunchen waren en zij net terug kwam van een aantal maanden reizen in Thailand. Iedereen aan de tafel luisterde naar haar verhalen van wat ze had meegemaakt met een glimlach op hun gezicht. Zij kon dit zo levendig vertellen, wij werden helemaal meegenomen in haar blijdschap!

    Het bedrijf waar ik voor werkte ging verhuizen, maar ik hield contact met Ietje, omdat er zo’n goede klik was ontstaan. We gingen regelmatig koffie doen of een wijntje drinken op het terras. De tijd vergaten we en zaten zo uren te kletsen over van alles! En als er een feestje was, ging zij als een van de laatste naar huis haha. We hebben ook samen aan een heel leuk project gewerkt, waarbij we allemaal tekeningen op het raam mochten tekenen – Wij begrepen elkaar en dat is uniek!

    Toen zij zwanger was van jou, werd er een superleuke babyshower georganiseerd door haar zus Ellen. Dit was een suprise feest en ze was zo verrast en aan het stralen van geluk dat jij geboren ging worden. Ze was zo onwijs trots op jou!

    De laatste keer dat ik je moeder heb gezien was een hele fijne en leuke herinnering.
    Ik had je moeder al een tijdje niet gezien en we gingen samen naar een bijeenkomst.
    Ik zag haar bij station Amsterdam Centraal staan en we hebben heel stevig geknuffeld. Ze had twee biertjes op en was aan het giechelen. Ze voelde zich een beetje aangeschoten haha. Ik vond dit heel erg grappig!
    We hebben gepraat over van alles en nog wat. We pakte de pond terug naar Centraal station en ze moest rennen om haar trein te halen naar huis. Ze had 1 minuut om die te halen en ze haalde die! Ik kreeg 1 minuut later het berichtje van haar: Dude ik heb t gehaald! Zo hebben we nog even door geappt totdat we gingen slapen.

    Ze was er altijd voor me als ik haar nodig had. Ik heb alleen maar mooie herinneringen van jouw moeder en zal die altijd koesteren. Ik zal haar stem en lach nooit meer vergeten want die was memorabel. Ik ga haar heel erg missen


    Malou - Amsterdam
    20 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • John en Yvonne Anderson
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    John en Yvonne - Nieuwegein
    20 januari 2020
    reactie 92
   • Selma Aita Vassallo Loor
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Selma - Amsterdam
    18 januari 2020
    reactie 91
   • Marina Kooij
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marina - 7531JM Enschede
    18 januari 2020
    reactie 90
   • Marina Kooij
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marina - 7531JM Enschede
    18 januari 2020
    reactie 89
   • G.C van Klaarbergen-Vijn
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    G.C - 8561 GM Balk
    18 januari 2020
    reactie 88
   • Caroline van Hulten
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Caroline - Bussum
    17 januari 2020
    reactie 87
   • Gerard en Rivkah Van Dorp-Loor
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Gerard en Rivkah - Leiden
    17 januari 2020
    reactie 86
   • Mirthe Engels
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Mirthe - Utrecht
    17 januari 2020
    reactie 85
   • Vertrouwen
    reactie 84   |   niet OK

    Ietje

    Samen de wereld mooier maken
    in een positievere flow geraken
    op zoek naar iets leuks en positiefs
    een kleine mooie daad, iets liefs

    Ik ben mezelf gaan zien
    wat kan ik doen misschien
    langzaamaan ben ik gaan bouwen
    ben op mezelf gaan vertrouwen

    Daar sta ik dan
    ik weet dat ik het kan
    Moet ik dan aarzelen en dagen praten
    mijn onzekerheden ga ik nu achterlaten

    Het besluit heb ik genomen
    doen wat ik kan dromen
    mijn angsten raak ik kwijt
    vertrouwen is wat mij leidt

    Lieve Hugo,

    Ik ben een dispuutsgenootje van je moeder en ondanks dat ik een paar jaartjes ouder ben, heb ik veel koffietjes, borrels, etentjes en feestjes met Ietje mogen beleven. De laatste borrel was op 4 januari in de IJ-kantine, waar jij ook bij was met je mooie blonde koppie.
    Ik kwam dit gedicht tegen en moest meteen aan je mamma denken. Je kan het op heel veel manieren lezen, maar hoe ik het graag lees is dat Ietje met vallen en opstaan de afgelopen 17 jaar dat ik haar ken zoveel sterker en zelfverzekerder is geworden. Ze is gegaan voor waar ze in geloofde en heeft echt haar eigen pad gevonden, wat haar enorm gelukkig maakte en daarmee anderen.
    Mijn dierbaarste herinnering van Ietje is dan ook dat we samen met 3 anderen dispuutsgenootje Big Senior Boa hebben opgezet. Met z’n 5-en hebben we in het uiterst geheim een vakantie georganiseerd voor bijna 20 dispuutgenootjes. Jouw moeder, en dit zal je niet verbazen, nam naast heel veel ander regelwerk alle creatieve taken op zich. En wat was ze daar goed in en wat was ze op haar plek binnen ons groepje. Dan was je mamma op haar best: stralend, enthousiast en vol met ideeen. Wat hebben we enorm gelachen in die tijd met als resultaat een fantastische vakantie in Sicilie (foto 2).
    En steeds vaker zag ik je mamma in haar volle kracht met allerlei nieuwe initiatieven waar je vader er een van was. Deze ontmoeting en jouw komst hebben haar nog meer vertrouwen gegeven en het was zo fijn om haar zo gelukkig te zien.
    En dat maakt het ook zo ongelooflijk verdrietig en moeilijk te accepteren dat ze in de bloei van haar leven van jullie en van ons allemaal is weggenomen. Veel te vroeg......

    Liefs Marloes (Sees)


    Marloes - Amsterdam
    17 januari 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie