Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ingrid van de Pieterman

23-07-197224-05-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Dag lieve Ingrid
    reactie 66   |   niet OK
    Lieve Ingrid, tijdens een Google-sessie gister op zoek naar foto’s ten tijde van de MEAO Valmonte in de oude Ritmeester-sigarenfabriek in Veenendaal zag ik plots jouw foto staan met de letters ‘IM’. Dat was een enorme schrok! M’n wereld stond even stil…

    Ik kende je nog niet ten tijde van de MEAO. Dat kwam later pas toen een vriendin van m’n moeder en jouw familielid -Ger van Erven- bij ons op bezoek was en ik haar toen vertelde van m’n aanstaande studie International Business aan de Haarlem Business School. Ze vertelde me over jou en dat jij nog een kamer zocht in Haarlem.
    Het toeval was dat ik al een kamer gevonden had aan de Glasblazersstraat 37 en dat er nog eentje beschikbaar was. Niet snel daarna was het geregeld en waren we huisgenoten.

    De introductie/ ontgroening was leuk maar ook pittig. Ik had zelf geen aspiraties om dispuutlid te worden, maar jij was daar zeker wèl voor te porren. Je ging dat avontuur vol overtuiging aan. Je was een mooie en opvallende verschijning: mooie kleurrijke kleren, prachtig haar, ontwapende glimlach en super mooi opgemaakt, bijna als een mannequin. Je werd tijdens de ontgroening tijdens een gespeelde ‘tribunaal’ al snel door oversekste dispuutleden aan de tand gevoeld, omdat je volgens hen te mooi was en volgens hun zotte gedachten, daarom geen make-up mocht dragen. Je vertelde me nuchtertjes geen krimp gegeven te hebben. Je stond erboven. Dat maakte indruk. Je plek was veroverd.

    Tijdens onze tijd aan de Glasblazersstraat fietsten we vaker samen op naar de HEAO. Al snel was het de mannelijke studenten bekend dat ik jouw huisgenoot was.. Ze wilden alles van je weten en papten met me aan, om in jouw ‘ inner circle’ te komen. We hebben daar erg om gelachen. 😄

    Onze gezamenlijke tijd aan de Glasblazersstraat was kort, aangezien ik een vriend kreeg die helemaal in Heerlen woonde. Ik besloot m’n studie te vervolgen in Sittard. Ik herinner me uit de tijd aan de Glasblazersstraat bv de muziek van Barbara Streisand die je vaker voor het slapen gaan aan had staan. Ook je oprechte interesses in m’n reilen en zeilen staan me bij.

    Jaren later (tijdens m’n verblijf aan de Leidsekade begin jaren 2000) hoorde ik bij de taxistandplaats Leidseplein in Amsterdam iemand opeens m’n naam roepen: en daar stond je breed grijnzend! De tijd had geen vat op je viel me gelijk op: nog altijd een prachtige verschijning!
    Nog even een anekdote: taxichauffeurs staan doorgaans niet bekend om hun geduld, maar daar wist je wel raad mee! 😀 Na een kleine reprimande met knipoog naar de wachtende taxichauffeur liet hij ons nog even wat herinneringen ophalen. Toen stapte je in de taxi en daarna hebben we elkaar nooit meer gezien….tot de foto gister in combinatie met de letters “IM”.😔

    Je bent inmiddels al ruim 2 jaar niet meer onder ons, tenminste, niet meer in de vorm zoals we die kennen. Toen is je grootste avontuur begonnen. Je vader is inmiddels bij je heb ik begrepen. Wat zal je hem veel te vertellen hebben!
    Goede verdere reis lieve Ingrid! ❤️
    Liefs, Eric

    Eric - Haarlem
    15 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Tell your sister
    reactie 65   |   niet OK
    Please tell your sister or let her know in any way possible;

    You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy!

    J - H
    9 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Siempre con nosotros!
    reactie 64   |   niet OK

    Alina & Erik - Barcelona
    24 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Een herinnering delen
    reactie 63   |   niet OK

    Jeetje Ingrid,

    Soms heb je van die momenten dat je ineens denkt aan oude schoolgenoten en komen er namen op die ik, in mijn geval, dan Google. Ik ben vreselijk geschrokken van je overlijden. Samen hebben we op MEAO Valmonte/Neder-Veluwe College in Veenendaal gezeten. Jij was altijd een prachtige verschijning, eentje die we allemaal niet over het hoofd konden zien. Altijd goed gekleed en op en top verzorgd, zo kwam jij iedere dag naar school. Deze foto die ik deel, is gemaakt tijdens onze MEAO-trip naar Londen. Ook hier spring jij uit de foto. Jouw altijd lieve lach, jouw zachte stem, jouw vriendelijkheid. Ondanks dat het bijna een jaar geleden is dat je bent overleden, zal het gemis altijd blijven, de pijn misschien wat zachter.

    Veel sterkte aan dierbaren, familie en goede vrienden en vriendinnen van Ingrid,
    Lieneke


    Lieneke - Arnhem
    15 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 62   |   niet OK
    Lieve lieve Ingrid,
    Toen ik belaagd werd en angstig en alleen was, stond jij ineens naast mij. Maar wat heb ik voor jou gedaan? Waarom heb ik dit niet zien aankomen? Je zult altijd in mijn herinnering blijven als de beste vriendin ooit! Ik wens Sven en andere nabestaanden alle denkbare sterkte toe! Ik houd van je Sven, je bent altijd welkom!
    Rust zacht lieve Ingrid!
    Ina

    Ina K.M. - DOORWERTH
    21 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Always
    reactie 61   |   niet OK

    Alina & Erik - Barcelona
    6 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 60
    Linda

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Linda - Arnhem

    4 juni 2020

   • Rust zacht
    reactie 59   |   niet OK
    Lieve Ingrid,

    Rust zacht.. 🌹

    Sven, familie en vrienden veel sterkte gewenst met dit enorme verlies.

    Edward & Hans Peter

    Hans Peter - Oosterbeek
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Siempre estarás ahi
    reactie 58   |   niet OK
    Lieve lieve Ing,

    ... siempre estarás ahí

    Wat een shock toen ik het bericht kreeg dat je toch afscheid van het leven had genomen. Het duurde lang voordat ik het echt ging beseffen. Als er een bericht vanuit whatsapp kwam ging mijn gedachte vaak naar jou, maar ook de in dagelijkse handelingen.
    Ing wat ontzettend jammer dat het je niet gelukt is om het vertrouwen en het geluk in jezelf te vinden. Je hebt er zo hard voor gewerkt en iedere keer wist je uit dat diepe dal te klimmen, wat een strijd heb je geleverd!
    Wij hebben elkaar tijdens de danslessen bij Tipica leren kennen, een betere dansschool die echt op de techniek gericht was en dat moest tot in detail uitgevoerd worden. Dat was je kracht, het vastbijten in al het nieuwe en als het dan lukte haalde je daar je plezier uit. Op dansfeesten was het echte dansen de regels loslaten, toepassen, de Latijnse heupen vinden en dat maakte de dansavonden compleet.
    Uiteindelijk leerden wij elkaar ook kennen buiten de dansschool en ontdekten wij een gemeenschappelijke passie, het koken maar ook dat je mannenfilms leuk vond, je ook erg van motorrijden kon genieten en met een wijntje naar het vuur staren bepaald geen straf was.
    ... siempre estarás ahí
    Ik hoorde nu bij jouw Inner Circle, zoals je dat altijd noemde, een selecte groep dierbaren om je heen.

    Het koken was wat weggezakt bij mij, maar voor jou altijd een dagelijkse bezigheid waar je je met volle overgave in kon storten. En dan zaten we aan de bar, bij mij jou of bij jou en dan vroeg ik of ik ook iets kon doen? "Wijn inschenken en je mag wat snijden of de peperkorrels malen".
    Dat malen van die peperkorrels was een mooi ritueel. Daar had je een klein molentje voor die volgens mij de exacte grootte van de korrel opleverde voor de juiste smaak. Ik vraag me af of je dat altijd zo deed, of dat het was om mij bezig te houden? Ja, malen, want alles moest vers zijn en dat proef je. Overal moest peper in en het afstemmen van de uiteindelijk optimale smaak was altijd een mooi moment die dat beetje extra gaf.
    Door jou heb ik die passie weer teruggevonden, kookten wij regelmatig samen en ik was erg blij als je zei, " Ot, je hebt jezelf weer overtroffen". Het plaatje moest wel compleet zijn en je keek mij altijd besmuikt aan als ik de borden niet eerst voorverwarmde.
    ... siempre estarás ahí

    Lieve lieve Ing, wat een liefde kon je geven en het is dan ook zo verdrietig dat je deze schoonheid niet in jezelf hebt kunnen vinden.

    En Ing..., je zal geen herinnering zijn, je zal er voor altijd zijn door alles wat jij hebt gegeven!
    ... siempre estarás ahí (je zal er altijd zijn)

    Dikke knuffel en veel liefs, Otto.

    Otto - Lent
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht
    reactie 57   |   niet OK
    Lieve Ingrid en familie,

    Vol ongeloof en geschrokken hoorden wij van het verdrietige nieuws. Ondanks het feit dat wij, Lieve Ingrid, niet meer veel spraken, voelden we altijd nog een verbondenheid. Tijdens onze eerste periode in Nederland heb jij altijd voor ons klaar gestaan, waar wij jou heel erg dankbaar voor zijn. Je was een fijn, begripvol en zorgzaam mens. Wij wensen de familie allemaal veel sterkte en kracht tijdens deze moeilijke periode.

    Sven, je blijft ons klein broertje en we zullen altijd klaar voor jou staan.

    Shamil & Zina & Adam & Emilj

    Emilj - Wageningen
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.