Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ita Luten

22-10-195602-09-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Jut & Jul
    reactie 67   |   niet OK
    Hadïta,
    Het begon, heel simpel, met je naam - Ita Luten - onderaan je brief. Je naam net als de brief zelf: kort, direct, opgewekt. Dat was mijn eerste kennismaking met jou. Toen las ik je cv. Dat was inspirerend. Instinctief wist ik het meteen: dit is uit de stapel sollicitatiebrieven dè kandidaat voor universitair docent bij mijn leerstoel in Delft. Tijdens het sollicitatiegesprek, een week of wat later, werden je naam en je cv een gezicht: jouw gezicht, jouw stem, jouw persoonlijkheid. Het klikte direct.
    Dat was op de kop af 25 jaar geleden. Jouw sollicitatiebrief, mijn intuïtie, onze ontmoeting: een klik. En die klik is gebleven. Of nee, die klik werd een verbond. Een verbond dat als vanzelf ontstond, dat zonder ooit enig scheurtje stand hield en dat altijd zal blijven bestaan, al blijf ik voorlopig hier en ben jij ondertussen op de grote plas stuurman of dirigent achter de horizon.
    Een geweldige tijd, brainstormen, werken met jou. Wij, de twee complementaire talenten, Jut & Jul, Jip & Janneke, Ying & Yang. Het moeten honderden uren zijn geweest bij jou thuis, bij mij, soms nachtenlang. Duizenden kilometers samen onderweg van hot naar her. En maar praten en filosoferen en lachen ook, vooral om die knotsgekke architectuur-kapriolen van ’s lands haute couture vormfetisjisten, die wij te vuur en te zwaard bestreden, wier plannen wij van ons advies moesten voorzien of wier gerealiseerde projecten we gewoon voor de lol bezochten om ons te verkneukelen aan hun triviale missers. Lang leve al die foute architecten, die niets anders deden dan het bewijzen van ons gelijk!
    En gelijk hadden we, hebben we, al zal het ons ondertussen een zorg zijn of we het ooit kregen of krijgen. Wij hadden genoeg aan vertrouwen dat wij in die wervelende tussentijd aan elkaar gaven. Dat vertrouwen draag ik vol trots op mijn schouder voor altijd met me mee.
    Lieve Ita, wat een weelde dat jij in mijn leven was, bent en blijft.
    Maarten Wijk
    (tweede stuurman)

    Maarten - Dordrecht
    20 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 66   |   niet OK
    Ita was een wijs klein dametje die mij de weg heeft gewezen in de betekenis van de plek en hoe belangrijk het is om je veilig en thuis te voelen. De basis voor ontwerpen en nadenken over wonen en (samen) leven. Dit deed zij tijdens haar lessen mens en omgeving op de Kunstacademie van beeldenkunsten en architectuur (nu Wdka) . Op haar website las ik dat zij daar tot haar overlijden nog steeds les gaf.Jammer dat zij haar wijsheden niet meer kan delen. Stekte voor iedereen dichtbij!

    Ariane - Rotterdam
    8 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 65
    Willy en Willem Hoving-Nieboer

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Willy en Willem - Geldrop

    19 september 2021

   • Ita Luten
    reactie 64   |   niet OK
    Ita Luten, ik schrik als ik je naam lees in een overlijdensadvertentie in een oude krant die ik doorblader, net terug van vakantie. Mijn gedachten gaan terug naar de Mennonietenweg in Wageningen. Daar woonde ik met jou en met Hanneke, en later ook nog Monique. Ita leerde Zweeds en ging naar Stockholm. Ik ging bij haar langs, op weg naar Helsinki, waar zij mij later bezocht. Ik zoek foto's op van een weekendje Ameland met ons drie en onze liefjes van dat moment. Ita, ik ben je na Wageningen uit het oog verloren, maar merk nu hoeveel fijne herinneringen ik aan je heb. Dank dat je er was voor de mensen om je heen, dus ook voor mij.
    Maike

    Maike - Driebergen-Rijsenburg
    16 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Hefpark
    reactie 63   |   niet OK
    In de jaren dat ik penningmeester was van het Hefpark heb ik veel hulp en steun gehad van Ita. Zij heeft voor het park veel werk verzet voor de fondsenwerving. En met groot succes!
    Ook verder kon ik altijd voor advies bij haar terecht. Wat een ontzettend gemis dat ze er nu zomaar niet meer is!
    Marga Vintges

    marga - rotterdam
    16 september 2021

    Deel deze pagina:

   • weet ik niet
    reactie 62   |   niet OK
    Ik ken Ita van het Wagenings studentenkoor, waar zij eens met ons Zweedse liedjes instudeerde.

    Pieter van der Zwaag, Assen

    Pieter - Assen
    14 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 61   |   niet OK
    Ita: Vakvrouw. Overtuigd. Zet door. Wat een kracht. Met een lach.

    Jaap - Utrecht
    13 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 60   |   niet OK
    Beste Leo en vrienden van Ita,
    Van harte gecondoleerd met het overlijden van Ita. In 2007 hebben Ita en ik korte tijd een relatie gehad. In 2013 nog een koorreis gemaakt naar Zuid-Afrika samen met DuzeNomshikshika. Ik zal haar herinneren door haar gepassioneerde gedrevenheid voor wie niets te veel was. Ik wens iedereen sterkte met het verlies.
    Peter Hessing

    Peter - HUIZEN
    13 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Namens alle leden van VAC Wonen, Venlo, Peel en Maas, Beesel
    reactie 59   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van Ita Luten,

    veel sterkte in deze moeilijke tijd.

    VAC Wonen Venlo Peel en Maas, Beesel - Tegelen
    13 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Nederlandse Vereniging voor Ergonomie / Human Factors NL
    reactie 58   |   niet OK
    Beste familie en vrienden,
    Gecondoleerd met het plotselinge overlijden van Ita. Wat een verdrietig bericht. Ita was een enthousiast lid van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie en later Human Factors NL. In de jaren '90 was ze actief als penningmeester en vice-voorzitter binnen onze vereniging. Op congressen presenteerde ze geregeld over haar onderwerpen die op het snijvlak van ergonomie en architectuur lagen: gebruikskwaliteit van gebouwen en in de stedenbouw.
    Van 2001 tot en met 2006 vormde ze samen met twee collega-ergonomen het bestuur van de Stichting Ergonomie Congres IEA2006. Die stichting was eindverantwoordelijk voor het succesvolle IEA wereldcongres 2006 in Maastricht. De stichtingsvergaderingen werden regelmatig bij haar thuis gehouden, met uitzicht over de Maas in Rotterdam, een warme en stimulerende omgeving.
    Met dankbaarheid kijken we terug op de rol die ze in de vereniging heeft gespeeld.

    Namens alle leden van Human Factors NL,
    Marijke Melles, Sander Vries, Reinier Hoftijzer (bestuur Human Factors NL)

    Marijke - Haarlem
    12 september 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.