Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jaap van Loon

20-07-192916-06-2022
   En doet bij dit alles de liefde aan,
   als de band der volmaaktheid.
   En vrede van Christus,
   tot welke gij immers in één lichaam geroepen zijt,
   regere in uw harten; en wees dankbaar.

   Kolossenzen 3: 14-15

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 20
    Jannie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jannie - Ossendrecht

    17 oktober 2023

   • Rust zacht
    reactie 19   |   niet OK
    Rust zacht lieve man en goede arts

    Claudia - Maassluis
    5 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie
    reactie 18   |   niet OK
    Thuisgekomen na een korte vakantie, troffen wij in de Schakel de rouwadvertentie aan van dokter J.L. van Loon. Hierbij onze oprechte deelneming. Ook wij zijn jarenlang patiënt van hem geweest en hebben menigmaal mogen profiteren van zijn kennis en kunde. Daarnaast was hij geduldig en zeer betrokken, kortom een lieve man. Niet eens zolang geleden troffen wij dr. v. Loon sr. aan, genietend van een wit wijntje, in grand café "de Waker", vermoedelijk geserveerd door zijn eigen kleinzoon. Wat jammer dat wij zoiets nooit meer zullen meemaken. Aan alle nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies voor nu en in de toekomst.
    Met welgemeende groet,
    Bert en Jenneke Koenen

    Bert en Jenneke - Maassluis
    25 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Dank voor alles
    reactie 17   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader en opa. Hij is jarenlang de huisarts geweest van mijn ouders en mijzelf. Denk met veel genegenheid terug aan al die jaren in praktijk de Veerstraat.
    Heel veel sterkte toegewenst.

    Margreet - Maassluis
    24 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 16   |   niet OK
    Gecondoleerd met dit verlies. Hou de herinneringen in leven!

    Cor - Maassluis
    24 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Leek het er een beetje op? Herinnering aan Jaap van Loon
    reactie 15   |   niet OK
    Begin jaren tachtig liep ik stage bij Jaap van Loon als huisarts in opleiding. Een soort meester-gezel verhouding.
    Jaap is sindsdien voor mij een voorbeeld geweest van hoe je huisarts moet zijn , maar ook in de rest van mijn Maassluise carrière heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Dit ging verder dan de gewone leraar-leerling verhouding. Jaap leerde ik kennen als een charismatische, geestige, nuchtere wijze man en een geboren leider.
    In mijn opleiding leerde ik ,als jong duveltje uit het doosje, wat relativeren was en hij leerde mij dat het vak van huisarts alleen vol te houden is met humor. Humor is immers het toppunt van relativering en ontspant op het moment dat het eigenlijk spannend is. Wij hadden op dat punt beslist een klik. Dankzij Jaap kreeg ik een goede hulp in het overnemen van de praktijk van dr van Veen in de westwijk van Maasluis.
    Ook toen er spanningen ontstonden binnen de huisartsgroep nam Jaap het voor me op en toen ik begin jaren '90 overwerkt raakte, was Jaap er met een luisterend oor en adviezen. Moeilijke dilemma's bij patiënten besprak ik met Jaap, die ik inmiddels vertederend "ome Jaap" noemde. Jaap was in mijn tijd als huisarts in Maassluis niet alleen mijn steun en toeverlaat, maar was ook eigenlijk de gedoodverfde mentor van de Maassluise huisartsen. Mijn overstap naar Hoek van Holland in 2003 was noodzakelijk, omdat ik in Maassluis niet meer als solohuisarts kon functioneren, omdat het veel te druk voor mij werd. In de Hoek was ik welkom in een huisartsenmaatschap, waar de werkdruk onderling werd verdeeld. Deze stap was voor mij heel moeilijk, maar Jaap noemde destijds "dapper" en daar kreeg hij helemaal gelijk in. Inmiddels ben ik zelf met pensioen sinds 2018 en heb ik nog het genoegen gehad om voor zijn zoon Lieuwe te werken in 2019 en 2020 tot aan de coronacrisis.
    Ik herinner me nog goed hoe hij me ooit naar een spoedgeval stuurde voor een epileptisch insult op de markt in Maassluis , toen ik nog bij hem in opleiding was. Het was een zeer bekend figuur in Maassluis met een markante reputatie. Hij had namelijk geen epilepsie, maar wel veel aandacht nodig en viel op gezette tijden publiek neer op de grond. Jaap stelde mij op de proef en vroeg mij toen ik terugkwam van het spoedgeval : "En leek het er een beetje op, Mattees? " Dit was kenschetsend voor de humor van Jaap : droog, nuchter en een tikje cynisch.
    Er komt een moment dat de dood ons scheidt van de levenden. Maar ergens leef je door in de herinneringen van je naasten. Dit was mijn herinnering aan Jaap.

    Mattees - Hoek van Holland
    23 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Een groot verlies voor de eigen familie en voor de leden van de NVvS
    reactie 14   |   niet OK
    Jaap was voor mij een heel gezellig en altijd geïnteresseerd mens. Het meest heb ik genoten van onze gemeenschappelijke reis met andere leden van de stereovereniging naar Zuid-Korea om deel te nemen aan het ISU-Wereldcongres. Altijd vrij bescheiden en toch telkens weer leidinggevend. Ook zijn bijzondere inspanningen om de stereofotografie om te bouwen van analoge beeldtechniek naar de digitale beeldtechniek was ook voor hem een reuze klus, die uiteindelijk zeer geslaagd is geworden. Ik zal zijn kritische opmerkingen tijdens de 3D-projecties van 3D-plaatjes van leden missen. Zijn altijd boeiende 3D-series zullen zeker regelmatig getoond worden. Helaas worden ze niet meer aangevuld. Langs deze weg condoleer ik alle familieleden, vrienden en kennissen van Jaap.

    Jan M. - Borken-Burlo
    23 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Gecondoleerd en veel sterkte

    T - Maassluis
    23 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 12   |   niet OK
    Wij hebben dr van Loon als een fijne huisarts ervaren.
    Bij de geboorten van onze kinderen was hij erbij en bleef zelfs eten.
    Altijd een opwekkend woord en meelevend.
    Heel veel sterkte gewenst.

    Wolter en Elly - Maassluis
    23 juni 2022

    Deel deze pagina:

   • Medeleven
    reactie 11   |   niet OK
    Ik ben net als Jaap 25 jaar lid van de NVvS en heb Jaap dus al die jaren mogen ontmoeten op de verenigingsdagen en vele congressen. Ik heb altijd genoten van de gesprekken met hem, want ik vond hem een aimabele en wijze man. Hij was een expert in 3D, zo heb ik via zijn didactische artikelen in het Bulletin vlot kunnen overschakelen van analoog naar digitaal. Ik was hem daar heel dankbaar voor.
    Ik wens de nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke periode.
    Roland De Raeve


    Roland - Wassenaar
    23 juni 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.