gedenkplaats van

Jan Brekelmans

07-11-195103-07-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Uit eten met Jan in Den Haag
    reactie 43   |   niet OK

    Lieve Jan, in oktober 2016 was ik bij jou in Wateringen. Die avond zijn we uit eten gegaan in Den Haag. Afgelopen februari was jij hier in Zeeland en hebben wij samen Middelburg bekeken.
    Komend september zouden wij elkaar weer ontmoeten.
    Zo snel en onverwacht, maar de mooie herinneringen blijven! . Wieni


    Wieni Uitman - 's-Gravenpolder
    8 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Paps, Dag lieve Opa Jan
    reactie 42   |   niet OK

    De laatste tijd hebben we de kans gegrepen om zo veel moois samen te doen en daar ben ik zo blij om.

    Bijvoorbeeld het bootje varen tijdens vaderdag vorig jaar. Het geweldige weekend in Roggel met zijn allen. Het samen met Dex door het Louwman museum lopen en genieten van de klassiekers. Of een van de vele keren pannenkoeken eten. Ongelofelijk bijzonder ook toen je onlangs nog op je scootmobiel vanuit Wateringen naar ons toe kwam om lekker in de tuin met Liss in je armen te zitten. Tegelijkertijd lachend om Dex die samen met mij rondjes op je scootmobiel wilde rijden.

    Ik ben zo blij dat we je hebben mogen kennen. De herinneringen aan jou zal ik altijd met Dex en Liss blijven delen.

    Lieve paps, lieve Opa Jan - we houden van je en missen je enorm


    Ward Brekelmans - Schipluiden
    8 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Een woord van afscheid
    reactie 41   |   niet OK
    Lieve Jan,
    Vandaag nemen we afscheid van je. De dag waarop het North Sea Jazz festival begint. Je wilde er nog zo graag naar toe, je hield van goede jazz. Helaas mag dat niet zo zijn. Zondagavond was je nog op de verjaardag van Aad. Ik denk dat je dat heel belangrijk vond want wat was je moe!. Nog een stukje taart van Maison Kelder en toen brachten we je, samen met Lidy naar huis. Heerlijk slapen in je eigen bed met Ward die bij je was.
    We zullen je missen lieve vriend

    Een groet van Daniel en Francisca

    Francisca Haarmans - rijswijk
    7 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Vandaag hangt de vlag halfstok
    reactie 40   |   niet OK
    Jan,
    Vandaag zal TNO op de locatie Delft de vlag halfstok hangen. Dit ter nagedachtenis en als dankbetuiging aan jouw tijd bij TNO.
    36 jaar heb je bij TNO gewerkt. Daar heb ik persoonlijk de laatste 2,5 jaar van mee mogen maken. Ik heb je leren kennen als een ontzettend aardige, kundige en bescheiden man.

    Ik leerde je kennen toen je al geruime tijd ziek was. Ik herinner me diverse gesprekken over: Hoe moet dat nu? Hoe kan ik mijn werk combineren met mijn ziekte. Heel lang heb je de combinatie kunnen maken, totdat je vorig jaar zomer aangaf dat dat niet meer ging.

    Je had daar lang en zorgvuldig over nagedacht (je dacht overal zorgvuldig over na) en kwam me vertellen hoe je graag afscheid wou nemen van het werk. Jij had bedacht hoe je het wilde en zo hebben we het gedaan.

    Ik herinner me het afscheid bij je thuis. We werden hartelijk ontvangen en hebben ter plaatse allerlei lekkers bereid. Het was een geweldig samenzijn onder collega's waarbij jij echt in het middelpunt stond. Jij had nog foto's van vroeger en ik heb geluisterd naar mooie verhalen van je beginperiode bij TNO. Het was een mooie avond.

    Daarna bleef je betrokken bij TNO, weliswaar op meer afstand. Maar je was er bij het afdelingsuitje bij. En ook op een recente verjaardag van een collega sprak je nog met diverse collega's.

    Jan, vandaag hangt de vlag halfstok. Voor jou!

    Esther Hagen (Afdelingshoofd Structural Reliability TNO)

    Esther Hagen - Den Haag
    7 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Jan, mijn fijne klasgenoot die ook naar Wateringen kwam
    reactie 39   |   niet OK
    Het leven vieren, dat kon Jan zeker.
    Heel jammer dat Jan dat niet meer samen met jullie kan doen.
    Maar hij zal altijd deel blijven uitmaken van jullie leven, in goede herinnering.
    Die goede herinnering heb ik ook aan Jan, mijn slimme HTS-klasgenoot, die mij in 1973 als stagiaire voorging bij architectenbureau Buschman en van Hooijdonk in Tegelen.
    Steeds kwamen onze levenslijnen even samen, eerst in Heerlen, dan in Delft, dan weer in Wateringen. Zijn enthousiasme in zijn werk, maar vooral zijn levenshouding, ook bij grote tegenslagen, blijven mij altijd bij.
    Ik vind het heel fijn Jan te hebben gekend en wens jullie toe, dat je altijd met trots aan hem zult blijven denken.    Tiny Slenter - Simpelveld
    7 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 37   |   niet OK

    Lieve Jan, een onvoorwaardelijke vriendschap hadden we samen.
    We zullen de dagjes uit, bezoekjes, telefoontjes en app's erg gaan missen.
    Rust zacht lieve vriend.
    Frans en Mia.


    Mia Aarts-Heijnen - Swalmen
    6 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Jan, goede reis!
    reactie 36   |   niet OK

    Ik wil speciaal de tocht die we samen maakten op de motor naar Texel in juli 2015 ter voorbereiding op wat we wellicht in 2016 op de motor samen konden gaan doen. Helaas werd het je afgeraden nog te gaan rijden. Ik blijf je herinneren als een toffe kerel!!
    Goede reis!
    Maarten Jansen in de Wal


    Maarten Jansen in de Wal - Delft
    6 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Levensgenieter, zorgzaam en 'gentleman'
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Jan,
    zo geschrokken dat je er dan toch plotseling niet meer bent... Het maakt me verdrietig. Ik had je graag nog een keer willen zien. Nu is het te laat...

    Ik herinner me jou als levensgenieter. En daarbij betrok je graag anderen. Vorig jaar nodigde je me uit mee te gaan naar het North Sea Jazz Festival. Ik was er nog nooit geweest en dat vond je onbegrijpelijk!!! In januari van dat jaar kocht je al kaarten. En je stond erop dat ik een avond met je meeging. Ik moest het ervaren van je. Zo was je. Genieten van het leven. En dat delen. Ik heb een fantastische avond met je gehad. Je was een echte 'gentleman'. We genoten tot in de vroege uurtjes...

    Je was ook altijd heel zorgzaam en stond meteen klaar om te helpen. Toen ik in november vorig jaar ziek werd, stelde je meteen voor dat ik naar jou zou komen. Zodat ik er even uit was. Zorgzaam was je. Ik herinner mij ook de heerlijke maaltijden bij je. En er was altijd eten in overvloed...

    Belangrijk ben je ook geweest voor mijn zoon. Toen alle foefjes niet meer hielpen bij zijn wiskunde tentamen, omdat hij nooit zijn huiswerk deed, heb jij hem geholpen bij zijn hertentamen. Dankzij jou haalde hij een goed cijfer en mocht hij toch over naar het volgende leerjaar! Dat zal ik nooit vergeten. "Je moet vertrouwen hebben in je kinderen," was de opvoedkundige boodschap die jij mij meegaf.

    Ik voel mij heel verdrietig nu je er niet meer bent. Ook omdat ik je sinds enige tijd niet meer gezien heb. Toen ik ziek werd, hebben we nog even contact samen gehad. Telefonisch. Ik heb toen meer dan ooit beseft hoe bewonderenswaardig jij met je ziekte bent omgegaan.

    Ik wens je familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
    De herinneringen aan jou blijven...

    Tjet Meijer - Leiden
    6 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 38   |   niet OK

    Jan
    Het lukte mij destijds om jou in te lijven bij de staalgroep van IBBC-TNO (ook wel aangeduid als "staalmaffia"). Jij had ervaring als betonconstructeur en leverde een waardevolle inbreng bij ons onderzoek op staal-beton constructies. Jij ontwikkelde je op dat gebied tot een expert met erkenning in Nederland en ook in het buitenland door je medewerking aan Europese projecten. Publicaties van jouw hand vormen nog steeds referenties waar in de praktijk gebruik van wordt gemaakt.
    Daarnaast was je een prima collega altijd bereid om mee te doen aan de gezellige activiteiten van de staalgroep en het Instituut.
    Ik kijk met genoegen terug op de vele jaren dat wij samen gewerkt hebben.
    Grote bewondering voor de wijze waarop je de vele tegenslagen in de afgelopen jaren wist te incasseren en doorging ook al was dat zwaar.
    Bij de bijeenkomst eind oktober 2016, die je organiseerde toen je stopte met werk spraken we de hoop uit dat we elkaar nog vaak zouden ontmoeten. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn.
    Beste Jan rust in vrede.


    Jan Stark - Delfgauw
    6 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 34   |   niet OK

    Een hele mooie herinnering aan onze trouwdag 4 oktober 1974 in Roermond


    Ria Wilms - Delft
    6 juli 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie