gedenkplaats van

Jan Ernst

22-07-194113-09-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Neef Jan, bedankt !
    reactie 43   |   niet OK
    Jan, bedankt voor alles wat je voor onze familie in Gaanderen gedaan hebt. Ik herinner mij jou vooral als een begaafd pianospeler en de architect van het mooie nieuwe woonhuis van mijn ouders. Els, kinderen en kleinkinderen: veel sterkte toegewenst. Tevens condoleren wij zijn broer en zussen, Ton, Trudy, Marijke en Ellie c.s.
    Jan en Margriet Goltstein-Ernst, Kerkrade.

    Margriet - Kerkrade
    24 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Frits Wissing
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Frits - Terborg
    24 September 2020
    reactie 42
   • Gecondoleerd met het verlies van Jan
    reactie 41   |   niet OK
    Lieve familie,
    Mede door Jan kreeg ik in 1985 een warm welkom bij ttv Odion. De club waar ik voor het eerst, als vrouw, in de herencompetitie mocht spelen samen met mijn neef Edwin, Richard en Danny. Jan was naast voorzitter, ook een zeer trouwe supporter van ons eredivisieteam; heel fanatiek en heel trots op ons. Soms moest hij even een "luchtje scheppen" omdat de spanning hem te veel werd. Drie jaar heb ik met veel plezier bij zijn club Odion gespeeld in de tijd dat Jan de grote sponsor Pelgrim binnenhaalde. Ook met Els kreeg ik een warme band en ik herinner mij dat ik kort na mijn na de geboorte van mijn zoon Kai, hem kwam "showen" bij Jan en Els, nu alweer zo'n 22 jaar geleden.
    Na mijn actieve tafeltennisloopbaan kwam ik als trainster opnieuw in contact met de familie. Dit keer ontmoette ik Erik op een landelijk toernooi met aan zijn hand zijn piepjonge dochter Emine. Niet veel later mocht ik Emine, de beginselen van de tafeltennisslagen bijbrengen. Ook nu weer was Jan trots dat ik zijn kleindochter trainde wat ik met erg veel plezier heb gedaan; Emine bleek een heerlijk leergierig, fanatiek grietje met een enorme wil tot winnen. Deze eigenschap en mentaliteit, onontbeerlijk voor topsport, zag ik ook terug in Erik en Jan.
    Later kreeg ik goed contact met Jolanda. Gedurende onze mooie lange wandelingen samen, hield zij me op de hoogte van het wel en wee van Jan en Els die inmiddels hun intrek in Lochem hadden genomen. Ik wist dat de gezondheid van Jan niet goed meer was.

    Ik wil Els en de hele familie veel sterkte wensen met het verlies van Jan.

    Mirjam Kloppenburg

    Mirjam - Houten (Niederlande)
    24 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte met het gemis van Jan
    reactie 40   |   niet OK
    Beste Els, Frank en Anneke, Erik en Jolanda en alle kleinkinderen,

    Wat een verdrietig bericht. Ik ken Jan uit de tijd dat hij als fanatiek supporter en bestuurder van tafeltennisvereniging Pelgrim Odion ons met veel passie aanmoedigde om bij elke wedstrijd alles uit de kast te halen. Het gemis van Jan als man, papa en opa zal groot zijn. Ik wens jullie, als mooie familie Ernst, heel veel sterkte toe om samen dit verdriet te verwerken.

    Petra Buitelaar
    Ook namens Gerard en Puck Buitelaar

    Petra - Didam
    23 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Tafeltennisliefhebber Jan
    reactie 39   |   niet OK
    We hebben Jan als een echte liefhebber van onze tafeltennissport leren kennen.
    Nadat hij een aantal jaren geleden samen met Els in Lochem is komen wonen, moest ook hier uiteraard getafeltennist worden. Op de dinsdagochtend vond hij een groep gelijkgestemden die graag een balletje te slaan maar bovendien een stukje gezelligheid zoeken. Onder het genot van een kop koffie liet men dan alle perikelen in Lochem de revue passeren.
    Hoewel de gezondheid niet altijd meewerkte, bleef hij verzot op het spelletje en moest er steevast een plekje voor hem gereserveerd worden tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Deze liet hij zeker niet aan zich voorbij gaan.

    Op de zaterdagen was Jan vaak in onze hal te vinden. Zo coachte hij een aantal seizoenen een jeugdteam en kwam hij als supporter van zijn zoon, schoondochter en kleindochter steevast naar de wedstrijden kijken.

    We gaan de aanwezigheid van Jan binnen onze vereniging dan ook zeker missen.

    Het bestuur en leden van de Lochemse Tafeltennisvereniging De Toekomst wensen Els, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

    L.T.T.C. - Lochem
    22 September 2020

    Deel deze pagina:

   • sportliefhebber Jan
    reactie 38   |   niet OK
    Beste Els en familie,

    Uit de tijd dat ik veel bij de familie Ernst kwam, door mijn vriendschap met topzwemmer Frank, herinner ik mij vooral ontzettende liefde voor de sport. Als ik Frank zondagavond belde om samen te gaan hardlopen werd er niet opgenomen. Jan legde de hoorn naast de telefoon om 110% mee te leven met studio sport. het moest ook stil zijn in de woonkamer. Genietend van een kwaliteitsbiertje, een sigaar en zijn voeten op een voetenbankje. Daarnaast leverde Jan een actieve bijdrage aan zwemclub DOS in de hoogtijdagen, en had altijd mooie feitjes over zwemrecords van diverse zwemmers. Groet Sander Luiten, veel sterkte voor de familie.

    Sander - Borculo
    22 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 37   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van Jan. Heel veel sterkte gewenst.
    Jelmer, Joyce en Levine Schuurman

    Jelmer - Varsseveld
    21 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Els en familie
    reactie 36   |   niet OK
    Van harte gecondoleerd met het verlies van Jan.
    Els, het prille geluk dat je, met Jan in onze jeugd voelde staat nog op mijn netvlies.
    Je hebt Jan nu los moeten laten; dat doet pijn. Hoe ingrijpend zo'n gebeurtenis ook is hopen wij toch dat jullie ook vele mooie herinnerigen aan Jan mogen koesteren en dat op den duur deze mooie herinneringen belangrijker mogen worden dan de huidige droefheid.
    Marcel en ik wensen jullie allen veel sterkte toe.
    Een lieve groet,
    Marcel en Wil Bruins- van Kempen
    NB: Els, ook van Riet, van harte gecondoleerd.

    Wil en Marcel - Utrecht
    21 September 2020

    Deel deze pagina:

   • voor Piano liefhebber Jan
    reactie 35   |   niet OK
    Hallo Els,
    Het is al weer en tijdje geleden dat we elkaar gesproken hebben .
    Af en toe moest ik nog wel weer eens aan jullie denken als ik de Ibach vleugel weer ging stemmen.
    Hij is enkele jaren geleden verkocht aan mensen in Ommen .
    Jullie waren in mijn begintijd éen van mijn eerste stemklanten , destijds in Varsseveld en inmiddels al weer 37 jaar geleden.
    Ik bewaar mijn contact met Jan en jou als een warme herinnering waar ik altijd met plezier heen ging om de piano en later de vleugel te stemmen .
    Ik wens jou , je kinderen ,aanhang en kleinkinderen heel veel sterkte toe .
    Jan,
    Vaarwel ,Ik drink ter hier thuus ene op ow !
    Oprechte en respectvolle GROET ,
    Eric Sloot

    Eric - Doetinchem
    21 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Jan als Mr. Odion
    reactie 34   |   niet OK
    Jan als Mr. Odion

    Jan heeft gedurende een flink aantal jaren een gezichtsbepalende rol gespeeld bij tafeltennisvereniging Odion in Gaanderen. Aan de basis daarvan stond de overgang van Erik van Reflex uit Varsseveld naar Odion.
    Jan raakte vervolgens hevig besmet met het Odion-virus en ontpopte zich als vooruitstrevende en onvermoeibare voorzitter, waarbij hij regelmatig met wat mee conservatieve bestuursleden botste voor wie het allemaal te hard ging.
    Daarbij zorgde Jan ook voor mooie sponsordeals met gerenommeerde bedrijven als Pelgrim – de vereniging heeft ook een tijdje zo geheten – en GTR. Aan de basis daaraan lagen zijn goede contacten in de zakenwereld. Zo had hij een zeer goede band met B.A.M. Pelgrim, de eigenaar van de gelijknamige kachelfabriek. Dat zorgde ervoor dat wij destijds bijna Henk van Spanje binnen konden halen, zij het dat deze niet door het sollicitatiegesprek met Pelgrim kwam… Maar aan de onvermoeibare Jan lag dat in ieder geval niet.
    Later sleepte Jan ook nog een mooi contract binnen van ontwikkelingsmaatschappij GTR van Ben Melgers, de grondlegger van de bekende broodjeszaak in Doetinchem.
    Naast die activiteiten had Jan ook altijd een goed contact met de sterspelers die Odion uiteindelijk heeft voortgebracht: Danny Heister (ooit bivakkerend rond de 20ste plaats op de wereldranglijst en inmiddels al jaren succesvol trainer/coach van Borussia Düsseldorf, de grootste tafeltennisprofclub in Duitsland.
    In die hoogtijdagen leverde Odion maar liefst vier landelijke herenteams waarvan het 1e eredivisie speelde en het tweede 1e divisie. Daarnaast nog een landelijk damesteam en een landelijke jongens- en meisjesteams. En dat allemaal in een plaats van 5500 inwoners. Maar de spelers kwamen dan ook van heinde en verre, tot aan Zwolle (Henk Hartholt) en Hengelo (Marcel te Braak en Mike Vaneker) toe.
    Jan was ook fanatiek supporter. Zo klapte hij tijdens wedstrijden regelmatig voor rand- en netballen, waarmee hij zich niet altijd even populair maakte bij tegenstanders. Tot grote hilariteit van de omstanders. Dat leidde er een keer toe dat een licht ontvlambare tegenstander van de Korenbeurs, persoonlijk verhaal kwam halen bij Jan en hem bij zijn stropdas greep. Waarom Jan doodgemoedereerd antwoordde: “Wacht maor effen, dan bel ik de politie!”
    Jan was ook nauw betrokken bij het laatste Europa Cup avontuur, waarbij het team van Odion alles zelf regelde en Jan zorgde voor de sponsoring. Daarvoor belde hij gewoon de bouwbedrijven waar hij zaken mee deed. Tot stomme verbazing van de spelers zelf - Appie, Ed, Erwin en Kruis - wonnen zij ook nog de eerste ronde tegen Lokomotiv Sumy uit de Oekraïne. Groot feest natuurlijk, bij de Rode Leeuw. Daarna volgde een legendarisch uitstapje volgde naar Frydek-Mystek in Oosten van Tsjechië. Een trip om nooit te vergeten en waar nog enkele keren gezamenlijk werd teruggekeken in de vorm van een heuse reünie. Een Europa Cup-avontuur dat door de inspanningen van Jan bijna geheel kosteloos werd voor de spelers. Jan vond het alleen niet zo leuk dat Ed en Kruis de avond voor de wedstrijd ook nog gingen stappen met de supporters. Hij is er nog tot diep in de nacht voor opgebleven maar Ed en Kruis en de supporters waren in geen velden of wegen te bekennen. Dat wil zeggen in een Tsjechisch discotheek, waar zij door een stel Tsjechen die geen woord over de grens spraken naar toe waren getroond. Daar heeft hij met name Ed nog lang op aangesproken. Maar wij schatten onze kansen tegen een profclub dan ook iets lager in dan de altijd optimistische ‘coach’ Jan. 😉
    Mijn eerste persoonlijke buitenlandse tafeltennisavontuur met Jan was in 1985 in Zweden. Twee weken Götenborg met Marcel en Hein van der Vorle, Hans Kempers en ondergetekende. Ik had als student geen rooie cent, maar dat werd wel geregeld. Door Jan natuurlijk, geen enkel probleem. Geweldig wat een lol hadden we. Behalve toen we de eerste avond de sleutel van ons appartement niet konden vinden en we via de politie in een hotel werden ondergebracht. Het was iedere avond kaarten met een sigaartje en – toen nog – een biertje erbij. Dat zat er voor Jan later helaas niet meer in vanwege zijn suikerziekte.
    Al met al was Odion zonder Jan niet dit bijzondere Odion geweest, gedurende een bepaalde periode. En daarmee druk ik mij nog voorzichtig uit.
    Rust in vrede Jan!

    Ik wens de familie Ernst heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Hopelijk kunnen jullie troost putten uit de bijzondere momenten samen.

    Erik - Gaanderen
    21 September 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie