Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan Kuster

12-09-192518-08-2020
   Op 18 augustus hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve pa, schoonvader, opa en overgrootvader. Herinneringen aan Jan bewaren wij in ons hart.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Beste familie Kuster,
    Allereerst de complimenten voor de wijze waarop jullie samen het afscheid van Jan hebben weergegeven, een afscheid waarbij Jan trots geweest zou zijn op jullie.
    Een oude herinnering aan Jan zal me altijd bij blijven en die wil ik daarom graag met jullie delen. Een herinnering zoals Jan was, in mijn ogen.
    Straat versieren met de carnaval in 1985, net nieuw aan de Pastoor van Sonsbeeckstraat. Ik kwam Jan tegen. Natuurlijk kende ik Jan van gezicht als ‘ober’ Jan en chauffeur in een ‘Mekers’ bus.
    Jan wist al wie ik was, althans: Bun gi’j een zoon van Antoon van Westerop? Jao, den ken ik wel…..goeie keerl. Welkom in de straot. Kom met, zak ow u’s laten zien hoe wi’j dat hier doen. D’r mot gewark worden, maor d’r mot ok tied zun veur gezelligheid. Wi’j gaon met een paar man uut de buurt ’s marges met straotversieren altijd effe wat drinke bi’j Lies Wissink. Gao met.
    Zo zaten we op de vroege zaterdagmorgen al aan een lekkere borrel en leerde ik een deel van de buurt en met name Jan Kuster kennen, een gezelligheidsmens.
    In de loop der jaren hebben we samen regelmatig een borrel mogen drinken bij een of andere gelegenheid. De laatste, nog eentje dan, hebben we samen mogen drinken bij het vertrek uit de buurt van Willy Spekking.
    De eerste borrel met Jan zal ik nooit vergeten.
    Veel sterkte samen……
    Groeten,
    René van Westerop.

    René - Stokkum
    9 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 7
    Engelien

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Engelien - Stokkum

    26 augustus 2020

   • reactie 6
    Patty

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Patty - 'S-Heerenberg

    25 augustus 2020

   • Buurman Jan en Annie
    reactie 5   |   niet OK
    Bijna 50 jaar hebben we buren mogen zijn. Je hebt ons heel wat jaren geholpen met taxiritten als dat nodig was, we konden altijd beroep op je doen. De laatste jaren waren het "buurtpraatjes" en het brengen van de krant. We zullen je zeker gaan missen.
    Wij nemen via deze weg afscheid, omdat ook wij behoren tot een risicogroep van die vervelende Corona en ons zoveel mogelijk thuis moet houden.
    Jan en Thea Buiting

    Jan en Thea - Stokkum
    24 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Buurman Jan & Buurvrouw Annie
    reactie 4   |   niet OK
    de bomen komen uit de grond
    en uit hun stam de twijgen
    en ied'reen vindt het heel gewoon
    dat zij weer bladeren krijgen
    we zien ze vallen op de grond
    en dan opnieuw weer groeien
    zo heeft de aarde ons geleerd
    dat ál wat sterft zal bloeien.

    20 jaar mochten we naast jullie wonen.
    En ondanks dat we elkaars drempel niet platliepen hadden we een goed contact.
    We bewonderden de moed en kracht hoe jullie met de familie elke lach en traan deelden.
    We gaan het missen, de aanloop van velen, het gezellige rumoer naast ons, gerammel van kopjes, de geur van koffie, het samen lachen en het mopperen op elkaar, het gebrom van de traplift en het geklets van de vliegenmepper...

    Adriaan, Elisabeth en de jongens.

    Adriaan & Elisabeth - Stokkum
    23 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve opa.
    reactie 3   |   niet OK

    We hebben zoveel mooie herinneringen, aan momenten groot en klein. Die zorgen voor een lach en een traan, in deze tijd van verdriet en pijn.

    Lieve opa,
    In mijn ogen was je een held, een schat, een goed voorbeeld, een doorzetter, een grappenmaker en vooral een super lieve/zorgzame opa. Je was een geweldige man en daarom ben ik erg trots dat ik, jou mijn opa noemen mag.

    Ik wil je bedanken voor alle mooie momenten die we samen hebben mogen beleven. Ik kan niet in woorden omschrijven, hoe erg ik jou nu al mis en hoeveel ik jou in de toekomst nog ga missen...

    Vorige week heb ik jou de laatste kus gegeven. Maar ik wil jou vanuit Oostenrijk, op deze digitale manier er nog een geven.😘

    Totziens lieve opa.❤️


    Vivian - Stokkum
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Jan en Annie, wat wazze dat lieve en gemuuteleke minse.
    reactie 2   |   niet OK

    Ik schrief 't in 't plat, want dat lig mien beater. Jan en Annie en mien vader Wim en en moeder Thea wazze altied al kammereuj.

    Mien moeder en Annie zate same bi-j kerkkoor Inter Nos en Annie kwam elke maondagaovend aan, um mien moeder een de hand met te neame naor de repetitie.

    Mien vader en Jan wazze allebei lid van 'n kaartclub. As ze bi-j ons aan de Gildestraon dei-je kaate, bond mien moeder altied de schoenveters aan mekaar en naejde de mouwe dich van de jasse. As kind dach ik dat ze duk ruzie hadde met 't kaatte, maor 't schreeuwe en 't keihad met de voes op taofel slaon was, umdat de een wel had gewonne en de andere drie niet.

    Mien vader en Jan zate ook same bi-j 't Oswaldusgilde. Toen ik 'n appje kreg uut Oostenriek da-j 'n website moch vol smiete met foto's, bun ik de zulder op gevloage en heb gezoch. In 1955 schoat Jan met de kermis koning en op de foto zie-j (vlnr) mien vader, Jan en Annie gemuutelek prooste op 't koningsschot. Jan Kuster en Willem Freriks hemme ook 'n paar jaor same in 't gildebestuur gezeate. Ik heb daor ook 'n foto van. Dat was Pinkstere 1957. Dedde van rechts is Jan en helemaol rechts steet mien vader.

    Ook bi-j carnavalsvereniging De Leertrekkers was Jan gin bekend. In 1976 wier hij tot prins gekoaze. Bi-j de presentatie kwam hij op 'n vliegend tapijt 't podium op. Oaver den stunt wodt now nog duk geproat. Ook 'n foto van de bli-je Jan net veur de kroning tot prins Jan 1. Dat jaor 1976 was ook geaf, umdat Jan's zoon Hennie en ik allebei hofnar wiere bi-j den eigeste carnaval.

    Jan en Annie stonden altied veur anderen klaor. Ik wet nog dat mien moeder en mien bruur Rob en ik naor mien zuster Tineke ginge. Mien zuster Tineke is gehandicapt. Mien vader was in 1967 net gestorve en Jan reed ons op zondagmiddag toen naor Limburg. Hij wilde niet dat mien moeder met de trein ging. Hij wilde d'r niks veur hemme, alleen 'n kôpke koffie met 'n kuukske.

    Ik kan nog wel meer schrieve. Oaver Jan en Annie raak ie niet uutgepraot. Nog duk zolle wi-j 't oaver die lieve minse, Jan en Annie, hemme. Helemaol, umdat de kleindochter van Jan en Annie, Vivian, samen woont met Koen Freriks, kleinzoon van Wim en Thea.

    Jan, stao mien toe um met ow woorde te eindige. Jan, fijn da-j de was, "lao we maor zegge".


    Hennie en Hermien - Stokkum
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    Vader Kuster zo noemden heidy en hennie u altijd.
    Wij mochten u 35 jaar geleden leren kennen als een sociale man met een groot hart,ook wij waren altijd welkom als we mt de carnaval of andere familie aangelegenheden nr Stokkum kwamen.
    Familie Amersfoort noemde u ons🙂Ook onze kinderen herinneren zich dat nog goed.
    Ook wij zullen u missen elke keer als we weer naar Stokkum rijden.
    LIEFS Maarten en Anja
    Matthijs en Cynthia en Lars
    Sjoerd en Daphne en Jesper en Sten
    Judith en Manuel
    Oftewel Fam Amersfoort.

    Fam - WOUDENBERG
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.