gedenkplaats van

Jan Lemmers

23-04-194021-06-2018
   Wij willen u vragen om uw herinneringen aan Jan, in de vorm van verhalen, foto’s en anekdotes met ons te delen door een persoonlijk bericht of condoleance achter te laten. Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 36   |   niet OK
    Er is een rotterdammer doodgegaan
    Hij zat heel rustig in z’n eigen stoel
    Het was het einde van zijn aards bestaan
    Een goed mens met “hulp” als heilig doel
    Misschien grote woorden, maar wij hebben Jan in de Gerard Goosenflat als zeer behulpzaam ervaren. Naast de intense zorg voor Paula, was hij de onmisbare zorgzame buurman van de zesde etage. Tini Vorst en Bep de Vriend konden altijd op zijn hulp, aandacht en steun rekenen. Maar de grootste steun was hij voor Gerrit Kleiwegt. Elke dag ging hij de kranten halen en op het laatst ook nog voorlezen. Als hij nodig was, stond hij voor hem klaar. Als Gerrit de afstand bediening van de TV kwijt was, kwam Jan weer in beeld. Kortom hij was een grote steun voor hem. Jan heeft door hun vriendschap de terminale zorg voor buurman Gerrit behoorlijk verlicht.
    Hij was ook voor de VvE op financieel en administratie gebied een belangrijke adviseur. Persoonlijk hebben zijn behulpzaamheid mogen ervaren toen we naar een crematie moesten en het vervoer niet kwam opdagen. Jan bracht ons wel even.
    Onze conclusie is heel duidelijk:
    Deze rotterdammer is te vroeg heengegaan.
    Want hij kon nog niet worden gemist.
    Maar het noodlot van het bestaan,
    heeft zich wel meer vergist.

    Pouw - Rotterdam
    4 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Een woord van meeleven .....
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Paula, kinderen en familie, wat een afschuwelijk bericht vernamen wij op onze vakantie in Frankrijk. Jouw Jan zo plotseling uit je leven gerukt. En eigenlijk schiet dan elk woord van ons te kort. Wat ons altijd zo is opgevallen dat jullie samen zo'n een eenheid waren voor en met elkaar ! En dan nu verder te moeten zonder Jan, dat is niet eenvoudig, daar is kracht en troost voor nodig. Het is goed te mogen weten dat er op de diepste en verdrietigste momenten in je leven een Heiland is met een hoofdletter, die zijn liefdevolle armen om je heen slaat en dat ook Zijn trouwe Vaderhanden jouw Paula en de kinderen zullen dragen, dat bidden we jullie van harte toe hoor ! Heel, heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.
    Liefs van ons vieren,
    Rina en Dik Vollmuller
    Elly en Nico van Kampen

    Dik en Rina - Aalsmeer
    3 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Dirk van der Wal
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Dirk - Berkel en Rodenrijs
    3 juli 2018
    reactie 34
   • Afscheid
    reactie 33   |   niet OK
    Lieve Paula,

    Ik waardeer het zeer dat ik aanwezig heb mogen zijn bij de afscheidsdienst van Jan.
    Het was een hele mooie dienst.
    Jan blijft in mijn herinneringen voortbestaan als een uiterst bekwame en fijne collega en vriend.
    Het gemis voor jou, Hans en Angelique, Karin en Eric en de kleinkinderen zal groot zijn.
    Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.
    Koester de mooie herinneringen aan Jan!

    Hartelijke groeten,
    Hans van Heusden

    Hans - Dordrecht
    2 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Trots
    reactie 32   |   niet OK
    Lieve familie,
    Wat zal Jan trots zijn. Het was een druk bezochte maar vooral warme afscheidsbijeenkomst. Mooi gezongen, mooi gesproken, prachtige bloemen. Vooral de kerkklok terwijl de auto langzaam weg reed, ontroerde mij.
    Paula, zo rustig maar van binnen zo verdrietig.
    De kleinzoons met hun overhemden en bretels zal ik nooit vergeten.
    Heel veel sterkte allemaal.
    Henny Optenkamp

    Henny - Rotterdam
    2 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Een prachtig moment samen
    reactie 31   |   niet OK

    Lieve Tante Paula,

    Deze foto's wilde ik nog raag met u delen. Ik vond dit zo een mooi moment, en daar waren jullie samen ook bij, op de eerste rij! Een moment wat ik nooit zal vergeten.

    Heel veel sterkte komende moeilijke tijd!

    Veel liefs van alle Bloisjes!


    Erik & Marieke - Waddinxveen
    2 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Trots
    reactie 30   |   niet OK
    Wat was Jan trots op zijn kleinkinderen. Natuurlijk gaf hij om zijn kinderen en Paula stond helemaal buiten kijf, maar “die jongens” namen toch een heel bijzondere plek in in zijn leven. Het was prachtig om te zien hoe hij in de buurtuin zat te genieten met Twan, Stef, Lau en Rens om hem heen. Als een op-en-top trotse opa (met bretels). Nu is de cirkel rond: al zijn kleinzonen (met bretels) hebben van hun opa Jan afscheid genomen. Met veel mooie herinneringen, vol trots.
    Rust zacht opa Jan.
    (Papa) Bart

    Kuijpers - Rotterdam
    1 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Paula
    reactie 29   |   niet OK

    Vereniging van Eigenaren Koopwoningen
    Gerard Goosenflat Rotterdam


    Gerard Goosenflat, 30 juni 2018 Geachte aanwezigen,
    Lieve Paula,
    Ik richt mij namens het bestuur van de Vereniging van Eigenaren Gerard Goosenflat speciaal tot jou:
    Jan: jouw man en maatje: in alle eenvoud, o zo sterk.
    Wat een treffende zin, het drukt eigenlijk alles uit waar Jan voor stond. Vriendelijk groetend een praatje makend als je hem tegen kwam in de flat. Nooit heb ik hem chagrijnig gezien, nooit zelfs pessimistisch. Hij zag altijd licht in de donkerste tunnel, ook tijdens de periode dat er bij hem een lichte vorm van kanker was geconstateerd. Toch had hij wel angst: niet om zichzelf, maar om Paula: hoe moest dat dan verder gaan? Steeds weer zei hij: het komt goed, dat weet ik zeker!
    Op een geheel bescheiden manier heeft Jan zoveel voor de Vereniging betekend: Jan was het niet geheel eens met de financiële verslaglegging in het bestuur, er was geen overzicht en geen beleidsruimte.
    Jan wist dat met de toenmalige voorzitter Pouw Hofman tot een gedegen geheel te maken. Het bestuur plukt daar nu nog de vruchten van. Het feit dat ik dit van anderen moet horen en nooit van hemzelf heb gehoord, is tekenend voor Jan zijn bescheidenheid.
    Hij bleef het bestuur volgen door zijn vaste plek in de kascontrolecommissie van de Vereniging, en daarbij zelfs een plaats in de kascontrolecommissie van de Hoofd VvE aan toe te voegen. Jan was daarbij altijd positief kritisch, altijd heel opbouwend en met goede suggesties.
    Ook het secretariaat van de VvE heeft Jan samen met jou, Paula, helpen opbouwen door de verslagen en de belangrijke stukken te corrigeren en te redigeren. Daarmee een goede basis leggend voor een VvE die er nu goed voorstaat.
    Zijn grootste en belangrijkste taak was het zorgen voor Paula. Daar werd niet aan getornd. En ik verdenkt Jan er van dat wanneer iets beslist niet naar zijn zin verliep, hij zich al snel daarvan verwijderde door te zeggen: Ik stop er mee, ik moet voor Paula zorgen en daar heb ik het voldoende druk mee. Zoals bijvoorbeeld toen we een nostalgische zanggroep hadden opgericht in de flat die niet geheel volgens plan verliep, Jan vond dat het niet klopte zoals het ging en de zanggroep vaarwel zei door te zeggen: Ik heb het te druk met Paula, ik stop er mee. Later heeft hij mij verteld dat eigenlijk het niet harmonieus verlopen van deze zangavonden, hem deden besluiten te stoppen. Maar hij wilde ons niet voor het hoofd stoten, zo integer als hij was.
    Trots ook was Jan op zijn kinderen en kleinkinderen. Een goed jaar geleden vroeg hij mij of Twan met twee medestudenten een gesprek mocht houden met bewoners van de Gerard Goosenflat over “eenzaamheid”. Natuurlijk kende ik Twan niet, maar wat Jan over zijn kleinzoon vertelde: daaruit sprak veel trots en liefde. Met veel plezier heb ik het gesprek toen georganiseerd in het gebouw. Zo mocht ik ook Twan een beetje leren kennen.
    Toen ik vorige week zaterdag even bij Paula was om te vragen of er iemand van de zorg was geweest voor de intake, vertelde jij, Paula, mij, dat de plotselinge dood van Jan ook een positieve zijde had. Jan moest afgelopen maandag naar het ziekenhuis voor de laatste uitslagen. Hij was er van overtuigd dat de kanker geheel weg was. Hij voelde zich goed. Maar, zei jij, stel nou eens dat Jan nog wel die ziekte had en daardoor lichamelijk zou aftakelen, dan had hij een nog veel grotere zorg: dan kon hij niet meer voor je zorgen zoals hij vond dat zijn taak was. Dan had hij dubbel veel zorgen: om zijn eigen gezondheid en om jou. Dat is hem tenminste bespaard gebleven, zei jij. Ik vond dat zo knap van je, nog geen twee dagen na zijn overlijden. Ik denk dat jij een hele sterke vrouw bent, die dit gevecht met een nieuwe toekomst met behulp van je kinderen en kleinkinderen en een beetje van de zorginstelling aan kunt. Ook al zal het soms heel moeilijk zijn. Klein, maar o zo dapper .
    Mochten wij, je buren, daar af en toe een steentje aan kunnen bijdragen, aarzel niet om ons aan te spreken. Wij zullen er zijn voor jou.

    Jannie Spitz, voorzitter-secretaris VvE Gerard Goosenflat
    Domien Thijssen, technisch coördinator en bestuurslid
    Piet Kool, technisch bestuurslid
    Maarten Naaijen, penningmeester
    Pouw Hofman, voormalig voorzitter


    Jannie - Rotterdam
    30 juni 2018

    Deel deze pagina:

   • Wij hebben voor jullie gebeden.
    reactie 28   |   niet OK

    Dag lieve Jan en Paula,

    Wat geweldig fijn Jan, dat jij nog het feestje van het acht jarig bestaan van
    het Gregoriaanse koor scholacantorumisala hebt mogen meemaken. Wat hebben wij met elkaar veel gezongen, geoefend, gelachen en gedeeld. Ook waren wij jaren lector in onze Open Hof.
    Veel waardering hebben wij voor jou Jan, hoe jij Paula met liefde hebt verzorgd en JIJ Paula gaf op een andere manier die liefde aan Jan terug. Wij hebben een kaarsje bij Maria aangestoken voor het hele gezin. Rust in vrede lieve Jan.


    Rien en Paula - Rotterdam
    29 juni 2018

    Deel deze pagina:

   • dag Jan
    reactie 27   |   niet OK
    ik heb net een kaars aangestoken bij de Maria Icoon
    zong het salve regina
    gregoriaans
    de laatste keer dat ik bij jullie was
    al weer jaren geleden-maart 2012-
    hebben we dat ook samen gezongen..

    een mooie herinnering
    herinneringen borrelen naar boven
    of het gisteren was
    #Op de afdeling buitendienstzaken :
    je nam de telefoon op ,luidkeels :met Lemmers
    dan een gulle lach dan rustig en serieus luisteren
    #Je was 25 jaar bij NN
    Jo Salomons en ik heetten jou en Karin en Hans welkom bij de hoofdingang
    duidelijk feest
    #Toen je alleen verder moest :dapper,mijn huis zal altijd schoon zijn
    #We gingen regelmatig eten vlak bij het CS
    kozen ooit een wildschotel
    "Als de heren toch wild gaan.."
    en kregen een woest drank advies.
    #Op wintersport
    bekers zijn ons ontgaan,onbegrijpelijk,
    het plezier niet
    de derde dag schreven we kaarten
    dat had te maken met de dorst van de avond er voor...


    De annonce vond ik prachtig Paula, Karin en Hans
    ik wil niemand uitsluiten
    maar alleen jullie ken ik
    vandaar

    "In alle eenvoud,o zo sterk..."

    Lieve Paula
    sterkte
    Lieve groet
    Sjef

    J.A.SMIT - S GRAVENHAGE
    29 juni 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie