gedenkplaats van

Jan Moes

24-07-192804-09-1989
   Pa,
   Het is nu alweer zoveel jaren geleden dat wij afscheid van je moesten nemen.
   En al heeft en had (helaas is Bep inmiddels overleden) jouw overlijden bij de meeste van ons nu een ‘plaatsje’ gekregen, menige gedachte gaat nog regelmatig naar jou uit.
   Ik spreek in voldoende wetenschap, niet alleen uit mijn eigen naam.
   Onlosmakelijk voel ik me nog steeds met je verbonden, al hebben we dan ook lang niet genoeg gezamenlijke levenstijd kunnen beleven, maar wanneer is dat eigenlijk wel het geval?
   Het is daarom dat ik de herinnering aan jou zo koester en ben ik eigenlijk zeer blij met het initiatief van Gijs, jouw zoon en dus mijn broer, dat hij deze in MEMORIAM voor je heeft geplaatst.
   Ik ben persoonlijk misschien tekort geschoten in de symboliek van jouw nagedachtenis, maar ik ben van mening dat bepaalde saamhorigheid, in het diepste van het wezen, door menselijk handelen nooit en ten nimmer teniet kan worden gedaan.

   Tinus

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • 2015
    Tijd is relatief, bewustzijn is ontwikkeling.
    reactie 17   |   niet OK
    Op of Aftellen?

    Ik houd het op gedachten,
    en wil de jaren niet tellen.
    Maar ze tellen, naast automatisch,
    ook voor mij, onderhand wel opmerkzaam!

    JCM 21-01-2015.

    J.C. Moes. - Lelystad
    21 januari 2015

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Een nieuw jaar alweer Pa! Een van mijn eerste vier gedachten, was natuurlijk ook jij, Pa. Gedeeld met Rose Marie, Michael, Bep en Aat. Hoe kan het anders? Het kan niet anders! En gegeven dat feit, kan ik me geen betere eerste nieuwjaarsgedachte voorstellen. Dat zal nooit meer anders zijn. Tinus. 

    J.C. Moes. -
    2 januari 2014

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Pa, (*) relatief gezien 'vlieg' ik langs en door dit 'in memoriam', 'steek' telkens een drietal kaarsjes aan en schrijf zo af en toe gewoon even iets. Allemaal om aan te geven dat jullie, want er zijn tevens nog drie personen die ik via dit 'in memoriam', een 'bezoek' breng. Mijn echt ook lieve zoon Michael Moes, en dat heeft niets te maken met meer of minder, die helaas overleed in 06-02-2006, staat hier dan wel niet, omdat het er gewoon niet van gekomen is, maar hij, dat behoeft denk ik geen uitleg, zit (net als jullie) in mijn diepste wezen en ik richt op een andere manier (soms meerdere keren) dagelijks het woord 'tot' hem. Bij elk van jullie zou ik elk moment dat al gescheiden voorbij is en ook die nog moeten komen willen doorbrengen, maar de harde realiteit is dat dit onmogelijk is. Zoals vermeld, ik schrijf niet elke keer iets, maar in gedachten ben ik tijdens zo een 'bezoek' extra (als dat mogelijk is) en in alle verschillende vormen en momenten, bij jullie aanwezig. Maar ook al zou ik nog bij jullie allen kunnen zijn, dan nog is dat maar in een aller minimaalste verhouding op de bekende eeuwigheid. Dus een vluchtig 'bezoek' of een iets langere, jullie blijven in mijn bewustzijn altijd een deel van mij.

    J.C. Moes. -
    10 juni 2013

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 12   |   niet OK
    Ja Pa, Even weer wat aandacht voor jou. Afgelopen week ben je verscheidene keren extra in mijn gedachten geweest.Vanwege het feit dat broer John, met foto's een memoriam voor, onder ander jou, gemaakt heeft. Maar ook omdat hij en ik geluisterd hebben naar dat liedje 'Het Dorp', zo geweldig mooi. maar natuurlijk ook omdat  het luisteren daar naar, ons toch steeds weer verbind.Vergeten ben je echt nog niet getuige het bovenstaande en de gesprekken die we, ook aan de hand daarvan, toch geregeld in welk verband dan ook, over je hebben. En dit ook dus bij je kleinzoon Marco en zijn vrouw Petra (Officieel nu sinds een tijdje) Petra. Beiden goeierds, dan maar bevooroordeeld!Ik moest nu weer even tegen je spreken want ik bezoek hier Rose Marie ook en Aat en natuurlijk ook Bep. Automatisch jou dan ook, al schrijf ik dan niet elke keer. Ik weet het, ik doe het voor mezelf, maar dan ook indirect voor jullie, die gevoelsmatige liefde en respect moet ik gewoon aan jullie uitten. Tot de volgende keer maar weer. Je zoon Tinus. 

    Tinus Moes -
    5 december 2012

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve pa.
    Vandaag brand ik weer twee kaarsjes voor je van Jan en Cobie Moes.
    Vandaag was er weer eens hoe zou het zijn als je hier nog bij ons was pap. Denk geweldig zelfs maar ondanks dat je daar boven in dat geweldige paradijs waar je Nu je drums en muziek laat klinken.
    paps ik was jou zei je nu begrijp ik die uitspaark wat beter
    Ik spreek met de mensen hoor ze aan. En geef dan net als uw een antwoord of geen meestal wel een antwoord.
    Laten we zo zeggen pa ik laat de mensen net als Cobie niet met lege handen naar huis gaan. En natuurlijk pa weet ik dat ik je weer terug zie en dan is het weer echt feest die dag.
    dat weet ik zeker net als cobie en haar kinderen.
    waarvan uw er al een hebt ontmoet bij uw daar boven onze grote boy Roy.
    liefs en vrede pa van Cobie en jan moes

    Jan Moes -
    24 juli 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve pa
    dat ik niet zo veel deze site bezoek is niet om dat ik je vergeten ben integendeel.Ik denk nog elke dag aan je en er zijn dagen dat dat heel sterk is.Dat geeft ook niets want u blijft nog steeds die goede vader zo als ik die heb mogen zien en mee maken.Ik wet het wel u zegt jonge wat maak je je nu druk daar op die aarde je weet en dat staat zo vast als een paal boven water dat we elkaar zo wie zo weer zien,
    aleen zul je zien dat ik in een mooier huis woon dan voorheen.
    Ja daar hebt uw gelijk aan inderdaad en dat is ook waar ik met cobie in geloven.
    nou pa we houden van je en denken elke dag aan je en ook aan bep roos Michael en Aat natuurlijk.

    jan moes -
    2 maart 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Eenentwintig jaar alweer Pa, de tijd vergaat werkelijk snel.
    Gelukkig is de herinnering levenslang.

    Ik ben het alwel een beetje gewend, omdat men wel moet, maar ik had je er nog zo graag bij.    Tinus -
    24 oktober 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Hoi Pa, Ik dacht vandaag aan Rose, die ook op deze site staat en een bijna logisch gevolg is dat ik dan ook even naar jouw 'in memoriam' kijk. Ik vind het fijn dat 'onze' Jan ook even 'langs' geweest is. Zo zie je maar weer een mens hóéft niet te geloven om te 'eren'. Het is stil om me heen geworden en zo zal het wel blijven totdat ik ook stil ben. Daarom praat ik tegenwoordig meer tegen mezelf. Ik heb ook een kaarsje (3 doe ik altijd, weet niet waarom) voor je aangeklikt.

    J.C. Moes. -
    12 april 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve pa.
    Ook jou zoon en tevens naam genoot J.Moes. Denkt nog dagelijks aan je.
    Ook aan mijn nieuwe vrouw Cobie heb ik over u vertelt. Jammer dat u die niet heeft mee mogen maken, ze zou u zeker bevallen. Ook zij is een kleine en oprechte schat zo als u zou zeggen.
    Een vrouw waar je zeker mee door een deur kunt. U zou zeggen een vrouw naar me hart. Ook hebben wij een kaarsje gebrand. Ik mis je nog steeds heel erg.
    Maar ooit weet dat wij elkaar weer tegen komen.

    Jan Moes -
    31 oktober 2007

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Ik wens je liefde en licht op je pad.
    Ik weet dat je vaak bij me bent.
    Meer dan bij leven, kan er nu wel om lachen.

    John Moes - friesland
    2 juni 2006

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie