gedenkplaats van

Jan Oldenkamp

21-02-196106-08-2020
   Jan Oldenkamp, de collega, de vriend, de (schoon)vader, de echtgenoot; je zal gemist worden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Frans Jordans
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Frans - Duiven
    21 October 2020
    reactie 47
   • Bedankt
    reactie 46   |   niet OK
    Lieve Jan,
    Het is een wat late reactie, omdat ik niet eerder de juiste woorden had. Behalve dan dat ik iedereen om je heen veel kracht en liefde wens.
    Vanavond was ik bezig met het speelgoed voor de kinderen, ik wilde eens wat anders op de speeltafel neer zetten en trok het krat onder de boekenkast vandaan. Daarin zaten allemaal speelhuisjes van de ah, die heb jij 2 jaar geleden verzameld voor ons. Ik zette ze op de tafel en toen wist ik het, ik zei in gedachte "dankjewel"
    Ik ben je dankbaar, niet bedoelend op de speelhuisjes, maar om het feit dat je als een vader figuur voor mijn broertje was.
    Je zult worden gemist.

    Liefs Sabina, Simon, Marilou en Valeine.

    Sabina - Huissen
    1 October 2020

    Deel deze pagina:

   • Een herinnering aan Jan: opmerkzaam
    reactie 45   |   niet OK
    Dat opmerkzame en zorgzame van Jan zat er al vroeg in. Hij was nog maar 5 jaar toen zijn broer ernstig ziek werd. Hij kwam vaak bij hem op de kamer. Zo ook op een dag en zei toen tegen zijn ma (mijn zus): "ma, Riny heeft glazen ogen." Die dag is Riny gestorven.
    Hij zag zo klein als hij was, dat het niet goed ging met Riny. Dit heeft mijn zus mij lang geleden verteld en dit is mij altijd bij gebleven.

    tante Kitty - Smilde
    7 September 2020

    Deel deze pagina:

   • 15122018_Feestje_Pieter_60
    reactie 44   |   niet OK

    Pieter - Doesburg
    28 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Voordracht tijdens de uitvaartdienst
    reactie 43   |   niet OK
    Beste Carolien en kinderen, bedankt dat ik gelegenheid krijg om te vertellen wat Jan voor STIP en voor mij betekend heeft.
    Mijn naam is Pieter Sloot en ik ben bestuurslid van Stichting Trainingen Infectiepreventie. Afgekort STIP. Een opleidingsinstituutje voor specifieke infectiepreventie trainingen en symposia. Carolien en Kees Ballemans zijn ook bestuurslid en docent bij STIP. Daarnaast hebben wij nog ons eigen adviesbureau.
    Jan ken ik via Carolien. Carolien en ik deden in 1989 tegelijkertijd de post HBO opleiding ziekenhuishygiëne in Groningen. Wij deden ook onderzoek en hadden overleggen hierover in de Bingelradestraat. Zo ontmoete ik Jan. Ik vond Jan meteen erg toegankelijk en een man met humor. Later verwaterde dat contact.
    Pas in 2007 zagen wij elkaar weer na de oprichting van STIP. Carolien, Kees Ballemans en ik (het STIP bestuur) hadden elkaar gevonden om het niveau van infectiepreventie in verpleeghuizen te verbeteren door het opleiden van Contactpersonen Infectiepreventie CIP’s. Jan wilde de website gaan maken. Wij waren onder de indruk van het resultaat en in 2007 ging de STIP site in de lucht.
    De CIP trainingen sloegen aan en lopen nog steeds goed. Er zijn inmiddels meer dan 300 CIP’s opgeleid. Toen vroeg ook de vakvereniging van ziekenhuishygiënisten (VHIG) om nascholingstrainingen te ontwikkelen. Met de nieuwe trainingen ontwikkelde Jan de website mee. Er werden modules gemaakt, sjablonen voor nieuwsbrieven opgesteld en CRM tools ingebouwd, bijv. dat de aanmelder automatisch de factuur krijgt en dat in het systeem vastgelegd wordt.
    Jan ging vaak mee in de voorbereiding en uitvoering van symposia. Jan was de man achter de schermen. Jan zette zich in voor het proces en wilde zelf niet in beeld komen. Dat was altijd fijn samenwerken en bij het diner was Jan altijd een erg gezellige tafelgast.
    In 2019 werden 48 trainingen en 6 symposia georganiseerd. Wij zijn toen begonnen om alle trainingen en symposia te ordenen in leertrajecten op de STIP site. Dat lukte door de creativiteit en vooral het doorzettingsvermogen van Jan.
    Na het slechte nieuws kwam Jan zelf met het voorstel dat er overdracht van zijn werkzaamheden moest zijn. De echt moeilijke taken zijn overgedragen aan de vraagbaak/leermeester Meindert, docent informatica. De andere werkzaamheden en nieuwsbrieven heeft Jan overgedragen aan Paula, de schoondochter Kees, en aan mij.
    Zonder de inzet van Jan had STIP nooit zo kunnen groeien. Daarvoor zijn wij Jan erg dankbaar en ik ga hem erg missen!
    Pieter Sloot, voorzitter Stichting Trainingen InfectiePreventie


    Pieter - Doesburg
    28 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Chris van der Ploeg
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Chris - Nieuwerkerk aan den IJssel
    25 August 2020
    reactie 42
   • In memory of Jan
    reactie 41   |   niet OK
    It was a pleasure to know and to work with him. I will remember him as a positive, friendly, and enthusiastic person. I was always impressed with Jan´s energy and willingness to learn new things and looking for possibilities to improve something that was already perfect. Impossible, but not for Jan.
    We will continue with your legacy Jan and I will miss your ideas. Rest in peace.
    My sincere condolences to Jan´s family and friends

    Roman - Estonia
    24 August 2020

    Deel deze pagina:

   • In memory of Jan
    reactie 40   |   niet OK
    I got to know Jan during less than a year of working together on an international project within Consolis. During that time i think i learned a great deal from Jan professionally, who was working at VBI already before I was born. I got to know him during formal meetings and informal dinners with our project team in Huissen. His enthusiasm for work, structured and quick thinking and empathy was what was clear to see. My sincere condolences to Jan's family, friends and colleagues. A great person will be missed by his colleagues abroad as well.

    Morten - Estonia
    24 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Dear Jan.
    reactie 39   |   niet OK
    I did only meet you a few times through work when we had conferences between countries and I got a very good impression of you being both kind and sympathetic, and you will me missed. I truly send my regards to your family and close friends how have lost a wonderful person.

    Fredrik - Sweden
    21 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Wat een fijne collega
    reactie 38   |   niet OK
    Soms zul je de waarde van een moment
    pas echt kennen
    als het een herinnering wordt
    (dr. Seuss)

    Jan, je was een hele fijne collega die altijd voor iedereen klaar stond en mee dacht met oplossingen, nooit was het te veel.
    Dankjewel en de herinnering blijft.
    Peter

    Peter - Duiven
    19 August 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie