Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan van Bree

26-07-195223-08-2018
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Museum Oud Oosterhout
    reactie 13   |   niet OK
    Meestal viel het begin april.....de opening van een nieuw seizoen museum Oud Oosterhout. Als ex-bestuurslid kreeg ik samen met mijn vrouw elk jaar opnieuw een uitnodiging om op zo'n zondag aanwezig te zijn. Een witte tent, horecavoorziening, de harmonie en Jan en Gerrie!!!
    Het was steeds dit moment dat we Jan en Gerrie spraken: kopje koffie erbij, de familieleden even doornemen en met name ook het vrijwilligerswerk van Jan bespreken. En steeds weer zie ik de trotse Jan....trots op zijn bijdrage. Deze herinnering blijft.......
    Heel veel sterkte. Ellen en Hans

    hans - Oosterhout
    11 september 2018

    Deel deze pagina:

   • vergissing
    reactie 12   |   niet OK
    de burgemeester speldde de onderscheiding bij Gerrie op en niet bij Jan

    Kees - Dorst
    10 september 2018

    Deel deze pagina:

   • onderscheiding voor Gerrie
    reactie 11   |   niet OK
    Wat mij het beste bijblijft over de herinnering aan Jan, is hoe enthousiast hij was, toen ik vroeg om in het "complot" te komen zitten voor het aanvragen van een koninklijke onderscheiding voor Gerrie. vol overgave heeft hij meegedaan om de belangrijkste wapenfeiten van Gerrie bij elkaar te vergaren. Knap van hem, dat hij het stil heeft gehouden en wat straalde Jan toen de Burgemeester de onderscheiding bij Jan opspeldde.

    Kees - Dorst
    10 september 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 10
    Peggy

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Peggy - Hoeven

    10 september 2018

   • reactie 9
    Yvonne

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Yvonne - Dorst

    1 september 2018

   • het leven
    reactie 8   |   niet OK
    Niemand weet wat leven is.Alleen dat het gegeven is en dat van dit geheimenis.
    God het begin en het einde is.
    We zullen je missen buurman stond altijd klaar voor een praatje en als we je nodig hadden .
    Wij zullen nog het meeste jan zijn sigaren geur missen.
    heel veel sterkte gewenst.

    cor van beek miranda den heijer
    sharona en cor junior

    mj - Oosterhout Nb
    30 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Mijn gedachten aan ome Jan:
    Ome Jan stond altijd klaar voor mij en vele anderen. Zo heeft hij de stroom in mijn huis samen met pa aangepast. Ook met Carnaval was hij taxi voor ons (samen met zijn dochter Sabien).

    Verder wens ik tante Gerrie, Twan & Jennifer, Marloes & Christiaan, Sabien & Edward heel veel sterkte toe met het verlies van jullie man en pa!

    Saskia van Poppel

    Saskia - Dorst
    29 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 6
    frans

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    frans - roosendaal

    29 augustus 2018

   • Gewoon een goeie kerel
    reactie 5   |   niet OK
    Mijn herinneringen aan Jan zijn er vele. In het begin (meer dan 40 jaar geleden) boeide het mij allemaal niet zo, dat vriendje van mijn zus, maar gaandeweg leerde ik Jan wat beter kennen. Zo weet ik nog goed dat hij met andere aanhang meeging op vakantie naar Cadzand. Ook namen ons Gerrie en Jan mij en onze Christ mee naar de Efteling.
    Bij al mijn verhuizingen was Jan actief en als er tussendoor iets moest gebeuren, kwam hij gewoon naar Nijmegen. Hij heeft bij 1 van mijn eerste kamers ook eens de sleutels in het contact laten zitten en toen de deur dichtgegooid. De politie heeft de auto toen weer opengemaakt met een stuk ijzerdraad (zat opgerold in de politiepet!)
    Bij een van zijn bezoeken kwam hij met een bedrijfswagen, waarvan de moter midden op het drukke Keizer Karelplein afsloeg en niet meer wilde aanslaan. JAn stapte uit, pakte een hamer, opende tussen alle auto's die om hem heen reden, de moterkap en gaf een klap op de startmotor. Probleem opgelost! Instappen en wegriljden.
    Bij 1 verhuizing heeft hij in de studentenflat zelfs een compleet muurtje mee gebouwd. Planken ophangen, snoeren trekken, verlichting aanleggen, een fiets brengen. Van alles deed hij voor mij. Benzinegeld en sigaren: meer hoefde Jan nooit te hebben. Ik heb daarbij ook veel van hem geleerd en kan nu zelf ook wat eenvoudige elektriciteit dingen oplossen.
    Hij zei tegen mij altijd recht voor zijn raap wat hij ergens van vond, ik vond dat in het begin wel eens lastig, maar later alleen maar erg duidelijk: zo hadden wij tenminste nooit misverstanden.
    Na het etentje met het hele gezin om de 60e verjaardag van ons pa te vieren, ging ik met een vriendin naar Leiden: Jan bracht hij ons gewoon even (de toen nog kleine Twan ging ook mee).
    Ik weet ook nog heel goed dat ons ma eens tegen mij zei, dat ze het heel fijn vond dat Jan haar altijd aansprak met "ma". Dat heeft ze ontzettend in hem gewaardeerd.
    Tot slot heb ik het altijd heel bijzonder gevonden om te zien wat voor band hij en Gerrie hadden: deels zo verschillend, maar tegelijkertijd zo hecht zijn en elkaar zo goed aanvullen. Dat is niet veel mensen gegeven.

    Walter - Nijmegen
    29 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Waar wij Jan van kennen: als vriend, later man, van een lagere school vriendin van mij.[Sylvia] Komen niet veel bij elkaar, maar wanneer we elkaar zien, is het kletsen alsof we elkaar wekelijks zien. Jan rustig, een sigaartje rokend. Stond voor ons klaar bij elektrische problemen.
    Nu moeten jullie verder zonder deze rustige man. Heel veel sterkte voor allen.

    Aad en Sylvia Holleman.

    Sylvia - Oosterhout
    29 augustus 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.