gedenkplaats van

Jannigje (Janny) Herbschleb-Brink

09-09-191411-03-2005
   Zij was een bijzonder sterke vrouw! In haar positie naast mijn ietwat zwakke vader was dat een belangrijke eigenschap. Sterk om allerhande zaken in het gezin te regelen, sterk om ons op te voeden, sterk om problemen te overwinnen.

   Zij was een zorgzame vrouw! Altijd oog en aandacht voor de ander. Natuurlijk was er de nimmer aflatende zorg voor onze vader en ons zelf. Maar ook de zorg voor vrienden en familie kende geen grenzen.

   Zij was een bescheiden vrouw. Zij trad niet graag op de voorgrond en was altijd bevreesd anderen tot last te zijn. De laatste jaren beantwoordde zij vragen dikwijls met "nee". Ze wilde anderen geen extra werk bezorgen.

   Zij was een positieve vrouw. Dankzij haar positieve instelling kwam er bijna nooit een klacht over haar lippen. Ook als zij het moeilijk had, zag ze altijd het licht schijnen. Zelfs de laatste maanden, toen zij zich realiseerde dat haar leven tot een eind zou komen.

   Zij was een belangstellende vrouw. Altijd belangstelling voor haar kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Belangstelling voor ieders leven, werk, studie en vakantie.

   Zij was een trouwe vrouw. Met onze vader was zij ruim 53 jaar getrouwd, tot zijn dood op 21 december 1999. Zij was trouw aan haar vriendinnen. In de loop der jaren kwamen er mensen bij, slechts zelden viel er iemand af.

   Zij was een (over)bezorgde vrouw. Altijd vroeg zij: kijk uit, rij voorzichting, is de deur wel op slot, heb je het alarm wel aangezet, bel je even als je weer thuis bent?

   Het is moeilijk om zo iemand te moeten missen!!

   Guus

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Een mooie nagedachtenis heb je hier neergezet, ik heb je moeder ook goed gekend door mijn moeder. Zij werkte ooit samen met elkaar voor de bejaarden.
    Mijn moeder is 2 jaar geleden overleden, en denk ook nog veel aan haar.

    Peter v.d. Berg -
    5 november 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Beste Familie Herbschleb,
    Zelden heb ik zo'n wijze maar ook sympathieke vrouw ontmoet. Zij was gelovig doch zeer vooruitstrevend van geest. Ik zal onze gesprekken missen!

    Linda van der Zwan -
    8 november 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    lieve Guus,
    Altijd sprak je vol liefde en zorg over je moeder. En zo mooi als je haar nu in woorden vervat. Verdriet haar te moeten missen maar met een schat aan liefdevolle herinneringen. Irma

    Irma -
    2 juni 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Beste Guus
    Ook ik heb met liefde een kaarsje opgestoken voor je lieve moeder! Ik mocht haar vanaf het moment dat ik haar ontmoette toen ook mijn moeder nog in Schoorwijck woonde. Je koestert je beide ouders nu in je hart evenals ik dat doe met de mijne. Ik ben heel blij dat ik in januari dit jaar je moeder in Schoorwijck weer ontmoette en dat ik 's middags met haar een eindje in de zon en kou kon wandelen: ze wílde graag over het bruggetje bij de Vliet, het was heel spannend samen, maar het lukte!! Je moeder was een lieve vrouw, die ik nog graag vaak mee naar buiten had willen nemen. Ik ben blij dat ik haar gekend heb. Veel sterkte! Lideke Gaemers

    Lideke -
    29 april 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Beste Guus,
    Hartelijk en warm, en met de gevoeligheid naar je moeder zolas we die goed kennen!

    Jeanette en Jan

    Jeanette en Jan van der Kolk -
    28 april 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Guus,

    Wat een warme en liefdevolle nagedachtenis aan je moeder.
    Als jouw vriend heb ik haar ook mogen ontmoeten.
    Daar ben ik dankbaar voor.
    Eugene

    eugene -
    30 maart 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Het is of ik het verhaal van mijn eigen moeder lees, die in mei 2 jaar geleden overleden is. Ze was even oud als jouw moeder. Verdriet!!! Maar geloof me, ze blijft bij je en steeds herken je weer wat van haar in jezelf of in een ander. En het verdriet wordt een goede warme herinnering.
    Margriet

    Margriet Vooren -
    23 maart 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 3   |   niet OK
    een kaarsje opgestoken voor deze prachtige vrouw,zoals het in memoriam haar beschrijft.Wat een voorrecht om zo iemand gekend te hebben.Gre, moeder van *Henk Terlouw

    terlouw terlouw - raalte
    23 maart 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 2   |   niet OK
    Wat een prachtig stukje voor je moeder! Echt uit het hart.

    Vera -
    22 maart 2005

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    lieve guus, wat een prachtig in memoriam, doet je moeder zo volledig recht! Het was voor mij een eer en een vreugde haar gekend te hebben. Veel liefs Marianne van de wetering

    marianne -
    21 maart 2005

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie