gedenkplaats van

Jelena Houtschilt van den Berg

10-07-200910-07-2009
   Het begon zo mooi die laatste vrijdag van februari 2009. De positieve zwangerschapstest! Eerst kon ik het niet geloven dat ik al zo snel zwanger van je was, papa kon het wel meteen geloven.
   Omdat papa geen vrij kon krijgen van z'n werk ben ik met oma naar de 1ste afspraak in het ziekenhuis, daar zagen oma en ik jou voor de eerste keer ook zagen we je hartje kloppen we waren helemaal verbaast.
   Ondertussen had ik bijna geen zwangerschapskwaaltjes alleen dat ik veel moe was maar dat heb je er voor over. Gelukkig kon papa de volgende keer wel mee naar het ziekenhuis en kon hij jou ook voor de eerste keer in het echt zien daarvoor kon je alleen op de foto zien. We vonden het zo mooi om jou elke keer weer te zien.

   Toen ik 19 weken zwanger van jou was kregen we de 20 weken echo. Die vinden papa en ik nog steeds helemaal geweldig, je lag op je gemak te duimen (net als mama vroeger :D) en de arts vond dat je heel erg bewegelijk was. Bijna elke meting moest hij mee wachten omdat je telkens weer wegdraaide. Ook gaf je nog een schop tegen het echoapparaat alsof je wilde zeggen: Ik vind het nu wel genoeg al dat gepor!! De dokter vond je wel wat klein, hij dacht dat mama een weekje korter zwanger was. Maar het was niet iets om ons zorgen om te maken.

   Op 08-07-09 moest mama weer op controle in het ziekenhuis. Daar kregen we het vreselijke nieuws te horen dat je was overleden. En dat terwijl ik je de dag ervoor nog gevoeld had. Misschien dat je toen afscheid van ons nam.
   We kregen meteen in het ziekenhuis allemaal informatie over wat er ging gebeuren. Daarna zijn we meteen naar opa en oma houtschilt gegaan om het vreselijke nieuws te moeten vertellen. We waren er net en toen kwam opa thuis van zijn werk hij is oma meteen van haar werk gaan halen en daarna is papa samen met opa naar huis gereden om de telefoon van papa te halen en moest hij het vreselijke nieuws aan opa en oma van den Berg vertellen. Wij zijn de hele dag nog bij opa en oma geweest.
   Donderdagochtend is er een mevrouw van de Cuvo langs geweest om jou begravenis te regelen. We wilden heel erg graag dat je een eigen plekje zou krijgen. Uiteindelijk heb je een mooi plekje gekregen op de Begraafplaats Eikelenburg bij allemaal andere kindjes,
   Vrijdag 10-07-09 moesten wij naar het ziekenhuis om te bevallen van jou wat natuurlijk heel anders was dan wat wij ons hadden voorgesteld. Uit eindelijk ben jij 's avonds om 21.30 uur geboren. Rond 22.00 uur waren opa en oma in het ziekenhuis en moest ik rond 22.30 nog gecurreteerd worden.
   Op zaterdag heeft mama je voor de eerste keer gezien. Je was echt een heel mooi meisje. Volgens oma leek je mondje en kinnetje op die van mij en je neusje en oogjes op die van papa.
   Op 17-07-2009 om 11.30 uur kwam de tijd dat we echt afscheid van je moeten nemen. We hebben je begravenis bewust heel klein en intiem gehouden. Papa heeft tijdens de dienst 2 gedichten aan jou opgedragen wat ik heel erg moedig en sterk van hem vindt. Toen de dienst was afgelopen en we net naar buiten wilden gaan toen ging het ineens heel erg hard regen. Gelukkig was dit maar heel erg kort en toen het weer wat droger werd en wij naar buiten gingen stonden we ineens in het volle zonlicht. Het leek net alsof je wilde zeggen: Ik kijk met jullie en het is goed zo. Dat gevoel kreeg ik in ieder geval heel erg.

   Veel liefs en we zullen altijd van je blijven houden en je nooit vergeten je hebt zo veel indruk gemaakt en die paar maandjes dat we je bij ons mochten hebben.
   Mama

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Dag lieverd,

    Wat heb ik lang niet geschreven zeg.
    Ik hoop dat je je oma ondertussen daarboven hebt gezien. Wat zal ze blij geweest zijn dat ze bij jou is. Ik mis je en oma heel erg. Nu stromen ook de tranen over m’n wangen bij de gedachte dat oma nu bij jou is. Ik ben blij dat ze bij jou is maar ik mis haar zo en papa en Dean missen haar ook zo erg.

    xx mama

    Veronique van den berg - Den haag
    26 april 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Dag lieve schat. Morgen is het weer jou dag. Morgen komen we weer bij je langs, mama weet dat ze hier al lang niet meer is geweest maar dat betekent niet dat we je niet missen lieverd.Je wordt nog steeds elke dag heel erg gemist. Zou je zo graag hier bij ons hebben samen met je lieve broertje Dean. Natuurlijk komen we morgen met z'n 3tjes. Vier je daar boven morgen je feestje schat? Denk het wel he had zo graag gewild dat we hier beneden ergens in oktober/ november jou feestje hadden kunnen vieren. Hou zo veel je!!  Xxjes mama

    Veronique (mama) -
    9 juli 2013

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 12   |   niet OK
    Dag lieverd,

    mama is al een hele tijd hier niet geweest maar je weet dat ik elke dag aan je heb gedacht. Mama is ondertussen al weer 15 weken zwanger van je broertje of zusje. Als het goed is wordt hij/zij rond 26 juni geboren.
    Papa z'n boek over jou is ook uitgekomen.

    Dit was weer een nieuwjaar zonder jou moest gister wel veel aan je denken en we hebben het ook over je gehad maar dat zal je wel gehoord hebben.
    Mama komt snel weer langs.
    x

    Mama -
    1 januari 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve Jelena, ik heb me in juli niet gerealiseerd dat het alweer een jaar geleden was dat je ouders afscheid van je hebben moeten nemen. En ondanks dat je geboorte- en sterfdag al meer dan een maand geleden is wil ik je ouders sterkte wensen en langs deze weg laten weten dat zij niet de enigen zijn die aan jou denken. Het is vaak moeilijk en niet altijd het goeie moment om te zeggen dat je aan iemand denkt, fijn dat je moeder zo'n mooie site voor je heeft gemaakt waarop dat toch kan.

    Liefs, Jolanda

    Jolanda -
    17 augustus 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Dag lieverd,

    Het is al weer een jaar geleden dat je geboren bent. En wat doet dat pijn zeg. Mama en papa missen je zo erg maar weten wel dat je altijd bij ons bent. We zijn vandaag weer bij je geweest opa en oma hebben een heel mooi stukje met witte en roze rozen bij je neergezet en wij hebben mooie lellies en rozen bij je neergezet. Ook heeft mama het tegeltje wat ze voor je in Belgie heeft gekocht eindelijk neergezet. Ook hebben we je overgrootopa en oma vandaag jou foto gegeven. Het heeft wel lang geduurd voordat we hem je foto konden geven. Maar tegelijkertijd was het wel mooi dat hij je precies een jaar nadat je geboren bent je voor de eerste keer heeft gezien. Hij gaat je foto in het familiealbum doen zei hij.

    Dikke kus

    Mama -
    10 juli 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve Jelena

    Opa en Oma missen je heel erg we hadden erg graag je bij ons gehad maar het mocht niet zo zijn en we hadden met alleliefde op je gepast we hopen dat het een beetje goed gaat boven in de hemel.

    Heel veel liefs kusjes,
    Opa en Oma houtschilt.

    Oma en Opa Houtschilt -
    1 april 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Dag lieverd,

    Ben je nu daarboven een feestje aan het vieren met je nicht Melissa? Ze is al weer 17 geworden.

    Je steentje is eindelijk geplaatst alleen gaan papa en ik nog even precies de kleur nakijken omdat volgens ons en opa en oma de kleur van de letters niet helemaal goed is volgens mij moest die kleur roze/lila worden en de kleur is wel heel erg licht geworden.
    Papa z'n boek over jou wordt uitgegeven ik ben zo trots op hem. Het is echt een heel erg mooi boek geworden.


    xxxjes mama

    mama -
    1 april 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Dag lief meisje van ons,

    Ik weet dat ik een hele tijd niet ben geweest maar we zijn je zeker niet vergeten hoor. Want dat zal nooit gebeuren he dat weet je!!!
    Mama is heel erg druk geweest met haar dieet maar dat hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk. Toen ik net weer was begonnen met sporten en nu ook nog wel eens hoor is het wel eens als ik die fiets wat zwaarder zet dat ik denk: Ik trek het niet maar dan denk ik aan jou en dan heb ik altijd het gevoel dat je helpt want op de een of andere manier lukt het me altijd om door te gaan.
    We hebben ons door de feestdagen heengeslagen terwijl je er gewoon bij moest zijn. Ik heb geprobeerd er leuke dagen van te maken en volgens mij is dat wel gelukt. Met oud en nieuw had ik wel hel erg moeilijk en miste ik je heel erg en toen ik naar opa en oma belde hoorde ik dat oma net als ik ook moest huilen omdat wij allebei je zo missen!!
    Maar ik weet dat we je daarboven ooit weer terug gaan zien.

    Heel veel kusjes!! Mama

    mama -
    20 januari 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Dag lieverd.

    Je weet zeker wel dat papa een heel mooi boek over jou hebt geschreven he!! Jammer dat de uitgeverij het nog niet kan uitgeven omdat er wat teveel foutjes in staan. Er staan geen foutjes over jou in hoor!! Mama heeft gisteren en vandaag even gekeken naar de foutjes en verbeterd. Het waren er niet zo heel veel maar volgens mij heb ik niet zo heel goed gekeken. Ik denk dat het gewoon te moeilijk voor me was.
    Ik denk de laatste tijd zoveel aan je. Dan denk ik dat we je nu gewoon thuis hadden moeten hebben en dat je in je bedje had moeten liggen en nu Sinterklaas bijna jarig is dat we nu je eerste Sinterklaas hadden moeten vieren en straks je eerste kerst. Maar ik sla me er wel doorheen hoor.
    Als het goed is ga ik binnenkort aan m'n dieet beginnen maar ik weet dat het me gewoon gaat lukken. Ik zal m'n belofte die ik aan jou heb gedaan houden. Die zal ik echt niet breken. Mama is zelfs weer begonnen met sporten. Maar dat wist je natuurlijk al.
    Dag lieve schat we houden heel veel van je

    XXX

    mama -
    30 november 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Dag lieverd,

    Gisteren was de dag dat je geboren zou moeten worden. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Papa en ik zijn gisteren bij je grafje geweest. Heb je dat nog gezien?
    we hebben witte en roze rozen bij je neergelegd en een paar in vaas bij je neergezet. Binnenkort gaan we je grafje mooi maken met witte stenen er op. En we gaan ook binnenkort je steen uitzoeken.

    Veel liefs mama

    mama -
    5 november 2009

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie