gedenkplaats van

Jinthe Post

07-10-201803-07-2019
   Acht maanden mochten we je bij ons hebben.
   Nu voor altijd in liefde verbonden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Kiekeboe
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Jinthe,
    Ik legde je knuffelkonijntje over je ogen. Ik haalde het weg "kiekeboe" en dan jou ondeugende lach met daarbij je stralende ogen! Prachtig, zo mooi!
    Liefs, Marijke

    marijke - Heiloo
    11 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Jinthe
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Jinthe,

    Wij weten het allebei nog zo goed. De eerste keer dat mama met jou kwam kijken bij de rugbywedstrijd van papa. Het was koud maar jij lag heerlijk in je teddybeer pakje in de kinderwagen. Je zachte kleine handjes kwamen maar net uit de mouwtjes van het pakje. Je lag zo heerlijk lief te slapen.

    Na de wedstrijd tilde papa jou uit de kinderwagen en nam jou mee het veld op. Wat was hij trots op jou en wilde je aan iedereen laten zien. Een stoere rugbyman met een lieve kleine teddybeer in zijn armen.

    Ondanks jouw ziekte genoot je van al het moois om je heen. Met jouw lieve lach en grote ogen maak je iedereen om je heen vrolijk. Wat een prachtig mooi meisje!

    Wij zullen jou nooit vergeten lieve Jinthe.

    Puck en Steve

    Puck - Vijfhuizen
    22 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Marit Prins- van Opzeeland
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marit - Heemskerk
    20 juli 2019
    reactie 12
   • Mooi sterretje
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve Jinthe,

    Wat was je mooi, lief en sterk. Jouw leven was veel te kort en hoewel we al heel snel wisten dat je niet oud zou worden kwam jouw dood toch nog onverwacht. Respect voor je papa, mama en zus hoe liefdevol ze jou hebben verzorgd en hoe realistisch ze waren. Jij zal nooit vergeten worden lieverd, je bent nu een sterretje die op ons neerkijkt.
    Rust zacht moppie.

    Liefs Miranda Tiggeloven

    Miranda - Velserbroek
    19 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Lief Buurmeisje
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve buurtjes,

    Jullie kwamen naast ons wonen, net het huis verbouwd en toen vertelde je dat jullie samen een kindje kregen. Wat waren jullie blij. Ik zal nooit vergeten toen jullie vertelde dat Jinthe ziek was en niet oud zou worden. Wij hebben intens met jullie meegeleefd en ook mee mogen genieten van de mooie momenten met dit mooie meisje. Ik kwam regelmatig even langs om te kijken hoe het met haar en natuurlijk ook met jullie ging. Wat was het een prachtig meisje met een hele lieve lach. Het was ook heel moeilijk om te weten dat dit schatje het niet zou overleven. Wij hebben heel veel bewondering voor jullie hoe jullie hiermee om zijn gegaan. Jinthe had zich geen betere ouders en grote zus kunnen wensen. Rust zacht lieve Jinthe, we zullen je nooit vergeten. Mara, Jason en Esmee heel veel sterkte met dit grote verlies .

    Liefs Peter en Joyce Tiggeloven

    Peter en Joyce - Velserbroek
    19 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Jinthe, pure liefde
    reactie 9   |   niet OK
    Lief gezin,
    Wij willen graag het volgende met jullie delen.

    Ik kan me nog goed de eerste vakantie met Jason en Mara in Frankrijk herinneren in de zomer van 2016. De mannen actief met de frisbee op het strand, de vrouwen lui op de handdoek lekker aan het kletsen. Mara vertelde mij toen dat zij er klaar voor was om samen met Jason een kindje te krijgen. Hoorde ik inderdaad ook al niet de laatste tijd wat gerammel van haar eierstokken?!
    Jason daarentegen had nog zijn wilde haren en zag eerder een avontuurlijke wereldreis voor zich.
    Toch na een jaar werd hun liefde steeds sterker en kwamen ze steeds meer op een lijn over gezinsuitbreiding. Jason merkte o.a., door de betrokkenheid bij Esmee, dat vader zijn eigenlijk ook een ontdekkingsreis op zich is.

    Anderhalf jaar later was het verrassingsfeestje van Mara op de rugbyclub. Dolblij liet het stel aan ons weten dat ze zwanger waren. Jason en Mara bevonden zich in hun nieuwe huisje te Velserbroek op een roze wolk. Deze roze wolk wisten we zelfs enkele maanden later op de rugbyclub te creëren, door deze stoere mannen plek te veranderen naar een babyshower. Hoe mooi was dat!

    Op 7 oktober 2018 was de wereld een nieuw wondertje rijker. Jinthe was geboren. Wat een liefje met een prachtige bos haar. Zouden dit misschien de verloren wilde haren van Jason zijn?!
    Maar net zoals het weer zo veranderlijk kan zijn, zo sloeg ook de roze wolk bij de familie Post om naar een grijze wolk.
    Er klopte iets niet aan het lijfje van Jinthe. En voordat ze het wisten, zaten zij in een medische rollercoaster.
    De schrik was groot en de spanning hoog. Zeker toen de uitslag er uiteindelijk was: een zeer zeldzame ongeneeslijke spierziekte. Wat een verdriet!
    Een harde realiteit die laat zien hoe kwetsbaar het mensenleven is.

    Als wij iets hebben gezien de afgelopen periode was het wel de kracht van dit stel. Bij een bezoekje aan het Emma Kinderziekenhuis lieten zij aan ons weten dat ze het er al snel over eens waren om Jinthe een zo comfortabel mogelijk leven te geven. Geen makkelijk besluit met alle medische afspraken en de bijkomende morele dilemma's.
    Genieten samen met het gezin, familie en vrienden….dat was wat Jason en Mara zoveel mogelijk wilde met lieve kleine Jinthe. Want Jinthe liet aan ons zien hoe kostbaar het leven is. De kleine gelukjes, eenvoudige dingen in het leven werden groots samen met Jinthe. Haar pracht lach, het contact met haar babygebrabbel, een aanraking, een glinstering in de ogen, pret voor de spiegel...Het bracht hen veel warmte en liefde.

    Als wij aan Jinthe denken dan voelen we direct pure liefde. Ze heeft mensen dichter bij elkaar gebracht en prachtige menselijke eigenschappen naar boven laten komen: liefde, zorgzaamheid, verbinding, koesteren, steun, acceptatie, openhartigheid, loslaten en moed.
    In haar korte tijd op aarde heeft ze zich gekoesterd en geliefd gevoeld. Dat verklaarde haar vechtlust, maar ook die glimlach die ze ons tot aan het eind gaf.

    Het voelt raar om te realiseren dat we haar 3 weken geleden op een prachtige zonnige zondag nog zo hebben zien genieten van de waterpret in de tuin samen met het gezin. Achter haar glimlach zat wel een heel apparaat om Jinthe te voorzien van zuurstof. Hoe sterk haar geest en levenswil ook was, het lijf had het zwaar…

    's Avonds op woensdag 3 juli loop ik na een heftige dag vol emoties van het station naar huis. Mijn aandacht trekt zich naar de hemel toe. Ik zie een hemel vol prachtige sterren. Ik voel dat er in de hemel een lichtje is aangegaan. Een lichtje dat ons hart raakt. Een lichtje met Jinthe's levenswijsheid, het koesteren van de liefde. Wanneer we het even vergeten of als het gemis te groot is, hoeven we alleen maar omhoog te kijken om het lichtje in ons hart te laten schijnen.

    Yvette en Alex - Amsterdam
    18 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve mooie Jinthe
    reactie 8   |   niet OK

    Lieve mooie Jinthe,

    Ik ben blij dat ik je nog heb kunnen ontmoeten... zo een mooi, sterk meisje. Jij was sterk maar potverdorie met zulke ouders kan dat ook niet anders. Zoveel respect voor hoe je ouders met jouw stomme ziekte om zijn gegaan. Al een paar keer hadden we geprobeerd af te spreken maar helaas kon dat steeds niet doorgaan omdat je in het ziekenhuis lag of dat ik niet langs durfde te komen omdat ik verkouden was. Op een dag stuurde je moeder een berichtje, ‘als je Jinthe nog wilt ontmoeten dan moet je snel langskomen want ze gaat steeds slechter’. Slik... een brok in mijn keel, tranen in mijn ogen. Dit is heftig. Zaterdag 22 juni kwam ik samen met Marit bij je thuis. Je lag heerijk in de box te slapen. Een prachtige meid met mooie krullen en ogen. Zodra je wakker werd keek je gelijk vrolijk en tevreden in het rond en op schoot bij vreemde mensen was zelfs geen probleem. Lachen met je tongetje buiten en iedere keer in de camera kijken zodra er een foto werd gemaakt.

    Lieve Jinthe je leven was te kort en oneerlijk maar ik weet zeker dat je genoten hebt van alles en iedereen om je heen.

    Rust zacht knapperd.

    Veel liefs Charissa


    Charissa - Heemskerk
    15 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Vrolijk
    reactie 7   |   niet OK

    Lieve Jinthe,
    Wat een heerlijk vrolijk meisje was je!
    Die stralende ogen, die brede lach en het ondeugende tongetje.
    Voor altijd in mijn hart.


    Cora - Haarlem
    11 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Jinthe
    reactie 6   |   niet OK
    Alweer wat jaartjes geleden vertelde Jason over zijn nieuwe vriendin Mara en dat zij een dochtertje heeft. Mara bleek een geweldige meid en kon zich gelijk heel goed ‘redden’ in onze familie. Dat wij al gelijk een nichtje erbij hadden was nog eens een bonus, wat een heerlijke, vrolijke en mooie meid is Esmee. Toen Mara vorig jaar in verwachting was vonden ook wij dit fantastisch nieuws.
    Het werd ook een fantastisch mooi kindje, Jinthe. Alleen van binnen was dat helaas anders. De eerste weken en zelfs maanden hadden wij nog zoveel hoop, maar die hoop vervaagde langzaam in besef dat het gewoonweg niet meer ging en dat wij haar allemaal moesten laten gaan. Gelukkig is zij nu een sterretje, zonder extra zuurstof, zonder sondevoeding, zonder pijn.
    In mijn gedachten huppelt ze nu vrolijk en vrij over de weide, spelend met alle mooie ballonnen en knuffels.
    Wat mij het afgelopen jaar heel erg is opgevallen, is de kracht van Jason en Mara. Deze kracht heeft mij en ik denk ook anderen mede geholpen in de acceptatie en het afscheid nemen. Wat hebben zij er nog hele mooie maanden van gemaakt met elkaar! Hier heb ik heel veel bewondering voor.
    Dat het geen makkelijke tijd is geweest is duidelijk.
    Heel veel sterkte, maar ook heel veel plezier en geluk gewenst.
    Carpe Diem

    Ingrid Martelhoff ❤️

    Ingrid - Amsterdam
    10 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Mijn prinsesje
    reactie 5   |   niet OK

    Lieve knappe Jinthe,
    Zelden heb ik zo een mooie baby gezien zoals jij.
    Een mooie prachtige lach en hele mooie prachtige krullen , net als een prinses.
    Nooit zal ik jou vergeten. ❤️,
    Tot ooit lieve prinses    Odet - Alkmaar
    9 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie