gedenkplaats van

Joep Westendorp

04-12-199210-09-2016
   'LEER TE SPELEN MET DE KAARTEN DIE JE HEBT'
   Tekst van Bodo Schäfer uit het boek: 'De wetten van de winnaars'.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Rouwsieraad
    reactie 238   |   niet OK

    Op 9-9-2017 waren we 30 jaar getrouwd en kreeg ik van papa deze prachtige 'opsteker' met het plaatje van jouw rouwkaart en jouw gedicht aan ons in miniatuur. Verder zit er een heel klein mannetje op de rand. Ik ben er ontzettend blij mee en draag hem op speciale momenten.


    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    27 september 2017

    Deel deze pagina:

   • Hoi Joep,
    reactie 237   |   niet OK
    Het is nu een jaar geleden dat je ons verlaten hebt. Er is in de tussentijd echt heel veel gebeurd. Ik werk nu al bijna een jaar bij BZ Repro, waar jij ook werkte. Alles gaat goed, en ik heb net zelfs contractverlenging gekregen! Het is jammer dat we nooit collega's hebben kunnen zijn. Igor en ik hebben het nog vaak over je.

    Ik denk nog iedere dag aan je, en heb al een paar games van je lijst afgewerkt. Zo heb ik laatst Kingdom Hearts zelfs uitgespeeld (ja, nu hebben ze bijna iedere game in een collectie in plaats van dat je er 150 consoles voor moet kopen!) en zit ik nu te werken aan KH: Re: Chain of Memories. Ooit zal ik de hele serie doorkomen... ooit...

    Ik heb nu een Oculus Rift! Igor heeft hem ook al geprobeerd, echt tof. Moet er nog wat meer spellen voor halen, maar hij is echt geweldig. Nog bedankt dat ik die keer meemocht met jou om de Vive uit te proberen. Ik denk er nog vaak aan terug.

    Voor de rest gaat het z'n gangetje. We gaan nog steeds regelmatig naar de bioscoop (deze maand weer!), en ook al zijn we niet compleet, toch denk ik maar altijd dat je er toch gewoon bij bent, ook al kunnen we je niet zien.

    Ik hoop dat alles goed met je gaat, waar je dan ook bent. Bedankt voor alles. Ik mis je.

    Jarne

    Jarne van Diggele - Delden
    11 september 2017

    Deel deze pagina:

   • 2017
    Eén jaar...
    reactie 236   |   niet OK
    Een jaar geleden... Vier seizoenen zonder jou Joep - hoe is het mogelijk? Het leven gaat gewoon door, de tijd blijft gewoon vliegen. We zijn allemaal slechts passanten, die soms heel even, soms een heel leven hier zijn. We proberen er het beste van te maken met jou - voor de tijd van ons bestaan - in ons hart❣️

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    10 september 2017

    Deel deze pagina:

   • Berlijn
    reactie 235   |   niet OK
    Zoals begin vorig jaar gepland, zijn we nu op vakantie in Berlijn en Rügen en komen we je steeds tegen; in een gebouw van Samsung en Sony, op een afbeelding van de Blue men op een fietstaxi, in de anime tekeningen van het Thaise wokrestaurant, in het hartje in mijn koffie en denken we steeds: Dit had Joep ook mooi gevonden... Op de terugweg stopten we ergens voor koffie. Toen we op het terras zaten, las ik op een groot bord: 'Seit 1992'. Tja, waar we ook gaan, je gaat altijd met ons mee❣️

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    3 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Trots...
    reactie 234   |   niet OK

    Jouw zelf ontworpen speelkaarten zijn vanaf nu te koop - om KiKa te steunen - bij je oude werkgever BZ Repro, Intertoys Haaksbergen, via een speciale website www.joepsspeelkaarten.nl en natuurlijk ook via ons. Wat zul je trots zijn, net zoals wij!


    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    11 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Hey grote broer
    reactie 233   |   niet OK
    Hey grote broer,

    Toen je met pap en mam bij me langskwam voelde ik meteen dat er iets mis was, zodra ik je zag al. Het nieuws was niet te bevatten, en dat is het nog steeds niet denk ik. Ik denk nog wel eens terug aan het moment dat jullie langskwamen. Ik had je het liefst meteen een knuffel willen geven. Ik had wat van jouw last willen dragen. Ik wou ìets voor je kunnen doen. De laatste jaren waren we vaak niet bij elkaar, en spraken we niet vaak af, ook dit had ik vaker willen doen. Soms gaat de tijd snel wanneer je dingen voor je uit blijft schuiven, tot het op een gegeven moment, bewust of onbewust, helemaal niet meer gebeurt. Maar jij liet je niet tegenhouden door je ziekte en maakte het beste van de tijd die je had. Dapper, dat was je.

    Tijdens de uitstapjes en het vaker op bezoek komen besefte ik weer dat je echt mijn grote broer was. Ondanks alles genoot je van de kleine dingen, hadden we het gezellig, maar was er ook ruimte voor gesprekken die eerder ontweken werden. Zo ook tijdens Pleun's behandeling, en de keren dat we even afspraken met ons drieën. Het is nog steeds moeilijk voor ons, ook voor pap en mam, maar je hebt ons hierin zeker geholpen. Zonder jou erbij voelt het nog steeds gek, zo zonder onze grote broer.

    De week na je overlijden ging snel voorbij, maar je was toch nog een beetje bij ons. Even naast je zitten voelde zo onwerkelijk, maar we vonden het fijn dat je niet weg was. Thuis, daar hoorde je en we waren nog niet klaar om je los te laten. Een week veranderde in een maand, een half jaar en inmiddels bijna een jaar. Sommige dingen zijn niet veranderd sinds die tijd, andere dingen enorm. Pap en mam gaan misschien een keer verhuizen, en hebben een camperbusje en een nieuwe hond, Ollie. Pleun zit sinds kort ook op kamers in Enschede. Ik heb een lieve vriendin die jij zeker ook aardig gevonden zou hebben. We denken allemaal aan je en dat zal nooit veranderen. Kortom het leven gaat door, en niet volledig zonder jou. Je zult er nog altijd bij horen voor ons.

    Telkens weer schoof ik het schrijven van deze brief voor me uit, ondanks alles dat ik nog tegen je had willen zeggen, alles wat ik nog steeds wil zeggen. Maar als ik iets geleerd heb, is dat het nooit te laat is om ergens het beste van proberen te maken; leer te spelen met de kaarten die je hebt. We houden van je Joep, en we zullen je nooit vergeten.

    Groetjes, je kleine broertje, Ties.

    Ties Westendorp - Haaksbergen
    9 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Een jaar geleden...
    reactie 232   |   niet OK
    Afgelopen vrijdag, 9 juni, was het een jaar geleden dat we - opnieuw - slecht nieuws kregen. De uitslag van de scan was niet goed; je had weer een hersentumor. Ik hoor nog hoe ik 'NEE!' schreeuwde door de telefoon tegen papa en hoe jij daarop volgend naar beneden kwam en vroeg wat er was... De rest weten we. Het is nog steeds niet te bevatten. We blijven van je houden.

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    11 juni 2017

    Deel deze pagina:

   • 2017
    Verjaardag mams
    reactie 231   |   niet OK
    We vierden mijn verjaardag op onze manier
    Met een etentje met ons vijven
    Niet meer de vijf van toen jij er nog was
    Maar de nieuwe vijf met Ties' vriendin
    We hebben je naam weer genoemd
    Zoals we dat altijd zullen blijven doen
    Het was fijn

    's Morgens dronk ik koffie
    Met mijn engeltjes hier
    En ging ik lunchen
    Met een andere engel
    We hadden het over jou
    Het was goed

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    30 mei 2017

    Deel deze pagina:

   • Bevrijdingsdag
    reactie 230   |   niet OK
    Je 'vertelde' ons dat je je bevrijd voelde
    Bevrijd van je zieke lichaam
    Zo begrijpelijk
    Verlost...

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    5 mei 2017

    Deel deze pagina:

   • Oma/moeder's verjaardag
    reactie 229   |   niet OK
    Op 26 april vierden we oma Westendorp's verjaardag
    We aten chinees met z'n allen bij haar thuis en het was erg gezellig
    Toen we het over haar leeftijd hadden, zei ze dat we niet allemaal 100 worden, ook al willen we dat nog zo graag
    Jason reageerde meteen met: 'Joep had ook wel graag 100 willen worden...'
    We keken elkaar aan en zeiden dat dat absoluut zo was
    Wat een gevoelig kind is het toch (èn lief)!

    Zo was je er toch weer even bij...

    Margaret Westendorp - Haaksbergen
    1 mei 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie