gedenkplaats van

John Lennon

09-10-194008-12-1980
   8 december 1980. Dinsdagochtend. Ik word wakker en zet de radio aan. Felix Meurders is aan het woord...ik wrijf mijn ogen uit. Hoop dat ik nog droom. John Lennon? Doodgeschoten? Dat zal toch niet.

   Het was wel zo. Op een of andere manier had het bericht een enorme impact. Ik kende hem natuurlijk niet persoonlijk, was 'slechts' bewonderaar van zijn muziek. En dan zo'n idioot, die Mark Chapman, die zich fan noemt. En een pistool leegschiet.

   Ik ben die dinsdag niet naar school gegaan. Was ontdaan door de dood van John Lennon.
   Hopelijk schrijft ie nu mooie liedjes in de hemel...en kan ie sinds kort weer jammen met George Harrison.

   En zo maken Imagine en Woman nog meer indruk dan ze al deden voor 8 december 1980.


   Sjors Fröhlich

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    Hallo, Zit naar de jaren 80 op radio 2 te luisteren en denk aan de moord op John Lennon.Luisterde  die morgen ook naar Hilversum 3, met Felix Meurders op dinsdag........dus geen 8 december, maar 9 december.Felix was iemand aan het bellen, maar die persoon nam niet op.  Het was 7.15.Fekix zei toen; hij zal ook wel onder de indruk zijn van de dood van John  lennon.Toen stond mijn hart en mijn leven even stil. Ik treur er tot op de dag van vandaag over...een jongen uit de jaren 60.Heb zelfs John opgebeld tijdens zijn bed- in, in het Amsterdamse Hilton in december 1969. groeten Wim de Vries

    Wim de Vries -
    11 maart 2013

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie