Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

John Smit

20-10-193528-09-2019
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van het overlijden van John Smit. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren.
   Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 3
    Marga Berkhout

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marga - Amsterdam

    8 oktober 2019

   • Lieve John
    reactie 2   |   niet OK
    Wat heb ik van je vriendschap genoten de afgelopen 25 jaar. Jij en Anneke waren mijn favoriete stel. Ik wou dat ik meer bij jullie geweest was.

    Olaf Tulen

    Olaf - Den Haag
    5 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • De film draait niet meer
    reactie 1   |   niet OK
    Beste John,

    Een gesprek met jou dat niet over films ging, is als Parijs zonder de Eiffeltoren. Voorgaande zin bevat de twee passies die we een paar jaar deelden. Ik vulde jouw collectie aan met delen van series die nog ontbraken en door jou zag ik films van vroeger terug. Die vulde je altijd aan met meer producties. Je kennis van films was enorm, je collectie indrukwekkend. De achterkamer in Diemen was een waar filmlaboratorium. Toen je ontdekte dat ik regelmatig in Frankrijk en soms in Engeland kwam, noemde je meteen namen van bladen over films en theater. Voortaan nam ik die voor je mee uit Lille, Londen en Parijs. Favoriet was het sinds oktober 2016 niet meer bestaande Pariscope, een wekelijkse agenda over het culturele leven in Parijs. Dag- en streekbladen waren ook populair. Een paar keer bracht ik je het nieuws uit Marseille en Perpignan. Als dat over films ging, was jij al lang op de hoogte.
    Toen jouw lieve echtgenote Anneke werd getroffen door een ongeneeslijke ziekte besloot je te stoppen met de filmclub. Later ging het naar omstandigheden zo goed met haar dat je je hobby weer oppakte. Op jouw verzoek ging ik op zoek naar Franse films uit de jaren ’50 en die vond ik zowaar. Als jouw pc het niet lekker deed installeerde ik nieuwe software, zodat de filmclub door kon gaan. Inmiddels had ik een stadskarretje. Die bood uitkomst om in de supermarkt spullen voor jullie katten te halen en jou en Anneke naar een vriendin te brengen. We gingen er ook mee naar de kringloopwinkel voor een bureaustoel.
    Het gevecht dat Anneke uiteindelijk verloor was voor jou daarna nog niet afgelopen. Het werd een zware tijd met een verhuizing naar een nieuw huis. Dankzij steun en veel liefde van Caroline en Jeroen maakte je een doorstart. Het bracht je tot afgelopen 28 september. John, ontzettend bedankt voor alle films die mij en mijn zoon dierbare avonden hebben gegeven en nog meer bedankt voor de fijne herinneringen. We zouden een keer naar Parijs gaan en bij jou in de tuin barbecueën. Daar is het helaas niet meer van gekomen. Gelukkig ben je op je trouwdag teruggegaan naar Anneke. Het ga jullie goed, we zien elkaar vast weer.

    Olivier

    Olivier - Amsterdam
    5 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.