Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Joop Mulder

10-05-195310-01-2021
   Joop heeft voor heel veel mensen veel betekend. Laat hier je condoleance of mooie herinnering achter om te delen met zijn familie en vrienden. Lees hieronder meer over een gezamenlijk herinneringsmoment aan Joop.

   Het afscheid zal op dinsdag 19 januari om 14.30 uur in besloten kring plaatsvinden. Op dat tijdstip kan je via de link https://www.terschelling.tv/in-memoriam-joop-mulder/ een film bekijken met herinneringen aan Joop. De film zal ook na de uitvaart nog enige tijd te bekijken zijn.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Afscheid
    reactie 631   |   niet OK
    Wat een groot verlies Joop, dat jij er nu niet meer bent. Ik las vandaag het bericht, door de ogen van Joop, en kon niet geloven dat jij er niet meer bent. Mijn reactie is laat, ik heb je bericht van het overlijden gemist, sorry daarvoor. De schrik sloeg om mijn hart. Je was een bijzonder mens, je visie op een theaterfestival heeft altijd stand gehouden, ondanks de gekke commerciële tijd waarin we leven. Ik hoop dat je gedachtengoed levend blijft. Ik had je al in mijn hart gesloten. Jouw en de ruimte die je gaf voor het mooiste theater wat er kan zijn en waar ik enorm van heb kunnen genieten. Dank daarvoor, je was een grote inspirator.
    Liefs,
    van Yvonne een Oeralfan uit Amsterdam.

    Yvonne - Amsterdam
    6 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Oerol
    reactie 630   |   niet OK    Een open plek
    waar iedereen wordt omarmd,
    voor iedereen een thuis is.

    Jouw afwezigheid:
    een gemis.

    Jouw geest leeft voort

    en op momenten zal de wind waaien

    wanneer het weer festival is

    en er zullen gedachten zijn, herinneringen

    aan toen.

    Jij, een bron
    nu opgegaan in de zon

    zal als stamvader van Oerol blijven leven

    in de wens dat op Terschelling muziek, theater en beeldende kunst
    de mensen plezier, verlichting, inspiratie en vrijheid
    zal blijven geven.

    Debby - Nijmegen
    19 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Een kleine herinnering
    reactie 629   |   niet OK
    Ik bemande de gastenkassa in De Kerk op de Westerkeyn toen de gast der gasten zich meldde bij mijn houten cubicle. Of het mogelijk was – en hij wist dat hij het mailtje niet op tijd had beantwoord, maar hij wilde het toch proberen, voor hem en zijn vrouw, alleen als het niet te veel moeite kostte, hij begreep het als het niet kon, het was tenslotte zijn eigen fout - om twee tickets te reserveren voor die ene voorstelling. Hij keek me aan, verontschuldigend.

    “Voor jou is dat vast wel te regelen, loop maar even mee naar achter.” Natuurlijk herkende ik hem. De grootste rockster van het eiland.

    Het voelde wat ongemakkelijk, dat hij al deze moeite moest doen om aan een kaartje te komen. Als het aan mij lag waren er op elke voorstellingslocatie twee plekjes voor hem gereserveerd. En dan niet op een van die houten bankjes zonder rugleuning. Nee, op een zachte, pluche loveseat, beschut tegen wind en regen. Waar hij samen met zijn vrouw op elk moment kon neerploffen. Ook als de voorstelling al was begonnen, ook zonder kaartje en ook zonder polsbandje. Of beter nog, waar on demand een live theaterspektakel naar keuze gestart kon worden. Met een knop in de leuning om popcorn te bestellen. Maar ik snap dat dat organisatorisch wat lastig te regelen was.
    Daarnaast was dat nooit zijn bedoeling geweest. Sense of Place, daar draaide het altijd al om. Voelen waar je bent. Hij bracht cultuur naar Terschelling om extra betekenis te geven aan deze plek. Dansers in het zand, operazangeressen onder de volle maan, jazzmuzikanten in het bos. En ook zij kregen meer betekenis met het eiland als podium.

    Voordat hij weer op pad ging met zijn twee tickets op zak kwam hij nog even bij me langs, om me te bedanken voor mijn hulp. Hij keek me aan, dankbaar.

    Daar zat ik dan in mijn Oerol-shirtje een lesje nederigheid te krijgen van Joop ‘Daddy Oerol’ Mulder himself. In 1982 organiseerde hij de eerste editie van Oerol. En zo’n 35 jaar later zat ik daar als een van de duizend vrijwilligers op zíjn festival. Midden in zíjn droom kaartjes te verkopen aan 50.000 mensen die geloven in hem en zijn visie. En daar bedankte hij mij, voor die twee kaartjes om naar die ene voorstelling te kunnen gaan. Een voorstelling die daar alleen maar te zien was omdat hij bestond.

    Dus nee Joop, jíj bedankt.

    Carole - Rotterdam
    18 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 628   |   niet OK

    Hens - Nijmegen
    9 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 627
    marijke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    marijke - Utrecht

    8 februari 2021

   • Joop: het begin
    reactie 626   |   niet OK
    Joop Mulder
    Joop kwam uit Bolsward, net als mijn ouders. Ik had een Opa en oma(van mijn moederskant) die
    leefden op Texel en een Pake en Beppe(van mijn vaderskant) die woonden in Bolsward.
    Via mijn oom Piet(de broer van mijn vader) die in Bolsward woonde kreeg mijn vader te horen dat Joop Mulder, de zoon van de burgemeester, problemen had met leren en ook met thuis. Het is dan1970.
    Hij zat op de HBS en dat liep voor geen meter, Joop deed van alles behalve leren en thuis had hij het moeilijk, vooral door de slechte relatie met zijn strenge vader.
    Mijn vader stelde voor om Joop bij ons in huis te nemen, omdat ik van dezelfde leeftijd was en ook op de HBS zat, zou dat samen met een nieuwe leefomgeving wellicht beter lukken.
    Ik kende Joop niet, maar het leek mij wel gezellig, Wij woonden in Eelde en samen gingen wij naar het Sint Maartenscollege in Haren, vlakbij Groningen. Het was een mooie tijd, Joop en ik sliepen samen op de zolderkamer en wij gingen samen op de fiets naar school. Wij waren hippies, ik had toen lang haar(tot ergernis van mijn vader), maar in tegenstelling tot de vader van Joop accepteerde
    mijn vader het als een periode die wel weer over zou gaan, waarna het uiteindelijk wel weer goed met ons zou komen….
    Ik ging ook wel eens mee met Joop naar Bolsward om te feesten met zijn vele vrienden en vriendinnen.
    Op een keer zouden wij uitgaan en ik had net een biertje gedronken, toen Joop tegen mij zei dat ik niet meer moest drinken omdat wij laten op de avond nog hasj zouden gaan roken, dat zou het stoned worden maar vertroebelen.
    Ik weet nog dat Riders on the storm werd gedraaid van the Doors: fantastisch!
    Zijn moeder was altijd erg vriendelijk, maar met zijn vader lag Joop regelmatig overhoop.
    Ik herinner mij dat wij op een avond bij Joop thuis waren in Bolsward, het was inmiddels donker,
    toen wij door het raam vuur zagen in de achtertuin. Wij gingen naar buiten om polshoogte te nemen, daar stond zijn vader Joops spijkerbroeken te verbranden! Dat waren toch geen broeken voor de zoon van een burgemeester.
    Joop en ik gingen ook eens zeilen in hun boot bij Heeg, er stond veel wind en wij hadden de motor nodig om de haven uit te komen, die bleek echter niet goed bevestigd en wij verloren de motor.
    Zijn moeder redde ons van de woede-uitbarstingen van zijn vader en haalde ons op uit Heeg, nadat wij de boot in het riet geparkeerd hadden.
    Ook gebeurde het dat Joop van een feest (in de Sneekweek) terug naar huis ging in Bolsward, maar de laatste bus had gemist: liften dan maar. Toen zijn vader toevallig langs kwam, reed hij gewoon door: liften deed je niet en lifters meenemen (zelfs als het je eigen zoon was) al helemaal niet.
    Joop was kleurrijk en kon goed met de meisjes, hij had veel vrienden en veel vriendinnen.
    Met Sinterklaas kocht hij dan chocoladeletters: een stuk of tien, allemaal J-s die hij dan weggaf.
    Hij speelde dwarsfluit en nam het leven niet al te serieus. Als wij ’s morgens naar school gingen
    kwamen wij steevast te laat, tijd zei hem weinig. Hij had suede laarzen met lange veters en was dan iedere ochtend een kwartier bezig om die vast te maken, bovendien had hij een barrel van een fiets waar hij maar langzaam op vooruit kwam. Een betere fiets wilde hij niet, dat vond hij absoluut niet nodig. Ook gingen wij eens naar een concert van Brainbox in Zuidlaren op de fiets.
    Ik slaagde voor mijn eindexamen en ging daarna studeren in Enschede, maar Joop zakte en probeerde het later nog eens met een staatsexamen, maar het resultaat bleef uit. Het vond het wel jammer, omdat hij zijn vader wel graag had laten zien dat hij het kon, maar verder was hij nooit van plan om dan verder te gaan met een vervolg-studie.
    Op ons eindfeest bij het Maartens College deed Joop een balletuitvoering samen met een aantal professionele dansers op de muziek van Iron Butterfly, In A Gadda Da Vida. Joop had zelf de choreografie gemaakt en het was een groot succes.
    Iedereen was wel wat verbaasd en afwachtend over wat van zoiets origineels maar ook totaal anders
    dan gewoonlijk verwacht moest worden, maar er werd heftig geapplaudiseerd, Joop in een balletpakje met
    make-up op.
    Helaas ben ik Joop later uit het oog verloren en ondanks een paar pogingen is het niet meer tot een weerzien gekomen.    Frencis - Eelde
    4 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 625
    Ton en Sjouk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ton en Sjouk - La Celle, Frankrijk

    4 februari 2021

   • reactie 624
    Ron

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ron - Overveen

    3 februari 2021

   • geweldige Joop
    reactie 623   |   niet OK
    heb de geweldige man maar 1 keer ontmoet, in 1989.maar wat een energie en visie hij toen had. geweldig! geweldige Joop. Sterkte aan iedereen, vooral naaste familie. tot snel.

    Melchior - Arnhem
    2 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 622
    Paula

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Paula - Terschelling

    1 februari 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.