gedenkplaats van

Joop Mulder

10-05-195310-01-2021
   Joop heeft voor heel veel mensen veel betekend. Laat hier je condoleance of mooie herinnering achter om te delen met zijn familie en vrienden. Lees hieronder meer over een gezamenlijk herinneringsmoment aan Joop.

   Het afscheid zal op dinsdag 19 januari om 14.30 uur in besloten kring plaatsvinden. Op dat tijdstip kan je via de link https://www.terschelling.tv/in-memoriam-joop-mulder/ een film bekijken met herinneringen aan Joop. De film zal ook na de uitvaart nog enige tijd te bekijken zijn.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Bedankt
    reactie 503   |   niet OK
    Bedankt Joop voor alles wat je voor "mijn" Terschelling hebt gedaan. En voor dat Terschelling van al die anderen. Goede reis!
    Edith trouwe Terschellingerganger vanaf haar 1e, inmiddels 58
    Deventer

    Edith - Deventer
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • Dank voor al het moois
    reactie 502   |   niet OK
    De afgelopen dagen heb ik me afgevraagd wat er was gebeurd als Joop het Oerolfestival niet op touw had gezet.

    Dan was ik niet vanaf mijn zesde naar voorstellingen in duinpannen, bos, wad en strand geweest.
    Dan woonde ik niet elk jaar een maand lang samen met makers, technici, muzikanten en acteurs, omdat zij dan niet in het pension van mijn ouders logeerde.
    En dan was ik niet vanaf zo’n jonge leeftijd betoverd door kunst, muziek en theater. In samenspel met de natuur. (Wat een gouden combi is dat!)

    Was ik dan op een andere plek in aanraking gekomen met locatietheater? En zou ik dan wel het werk doen wat ik nu doe? Zonder Joop echt goed te kennen, heeft hij een enorme stempel gedrukt op mijn leven. Iets waar ik hem heel erg dankbaar voor ben. En zo jammer dat ik het hem niet kan vertellen.
    Dag lieve, gekke, grappige, eigenwijze snor. Dank voor al dit moois. Liefs, Babette

    Babette - Utrecht
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • Judith Scheepers
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Judith - Purmerend
    18 January 2021
    reactie 501
   • MONUMENTJE VOOR JOOP
    reactie 500   |   niet OK
    Lieve mensen,
    Jarenlang sloten wij van de opleiding SCW-theater van ROC Friese Poort Leeuwarden met de eerstejaars studenten het jaar af met OEROL. Wij als docenten stuurden onze studenten aan in hun vrijwilligerstaken. Vaak maakten we dan ook een praatje met Joop om even de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Hij was altijd belangstellend naar de jongeren toe, ondanks de hectiek van het festival. We hebben een boek vol prachtige herinneringen aan het Oerol maar dus ook aan Joop. In 2008 mochten we zelf een voorstelling maken bij de FOLKSHEGESKOALLE op Terschelling: KLOKKENLEED & GIETERGEIN. Samen met Zweedse studenten hebben we op een prachtige locatie een voorstelling gemaakt die echt des Joops was: natuur, jongeren, dans, muziek, spel, internationaal en een productie met een boodschap. We hebben deze dagen van rouw de opnames op YOUTUBE al weer vaak terug mogen zien. Het is wat ons betreft een monumentje voor Joop. En een klein beetje een troost voor het grote verdriet om de leegte die hij achterlaat op zijn eeuwige reis. We zullen hem missen, maar hij blijft een inspiratiebron voor velen.
    Een warme groet voor allen rond Joop,
    Gooitsen Eenling

    Gooitsen - Leeuwarden, Holland
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • vleugels van fantasie en voeten die over het water lopen
    reactie 499   |   niet OK
    Beste Joop, De laatste keer dat we elkaar zagen, leek je wel 20 jaar jonger. Zo oprecht als ik was zei ik je dat ook. Zo voelde het ook voor jouw, zei je. De artistieke kar van Oerol niet meer trekken gaf je opnieuw vleugels. Je bruiste vol nieuwe plannen en uitdagingen. Met nog steeds hoog in het vaandel dragende de cultuur en de natuur te verenigen. Het gecultiveerde landschap/ de landschapskunst een plek geven in Friesland. Het publiek uit te nodigen om anders naar hun omgeving te kijken. Met je doorzettingskracht heb je vele artiesten een plek gegeven zich te kunnen uiten in het wonderschone Terschelling. Ik koester de momenten met de haren in de wind en het zand in de mond. Er zal zowel lokaal als internationaal getreurd worden met je plotse afwezigheid. Gelukkig heb je intensief geploegd in vruchtbare aarde en rijkelijk om je heen gezaaid. We zullen nog lang oogsten van al je verwezenlijkte dromen. Onze dank is groot! Moge je dierbare, familie en vrienden je een uitvaart geven die je wederom vleugels geeft. Maak er een mooie dag van! Wij zullen een kaarsje branden.
    Laure en Freija - same same but different

    Freija - Antwerpen
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • Magie
    reactie 498   |   niet OK
    Dag Joop. Dank voor de ontelbare magische momenten die ik heb mogen beleven op 'jouw' Oerol. Dank voor je ongelooflijke benaderbaarheid, vrolijkheid en warmte. Goede laatste reis en veel sterkte voor iedereen die je gaat missen.

    Nicole - Amsterdam
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • Kansen
    reactie 497   |   niet OK
    Joop, de kansen die jij ons hebt gegeven gun ik iedere aanstormende en doldrieste theatermaker. Alleen met mensen zoals jij komen dromen tot leven. Worden Noordsvaarders uitvalsbasis voor sandmannen, veranderen verstilde zeeën in vloedgolven en worden nachtelijke duinpannen toverlocaties.
    Wij dromen verder; voor jou rust zacht.
    Rutger (ex-lunatics).

    Rutger - Nagele
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • Een ouwe buurjongen Joop Mulder uit Bolsward van de Florence straat
    reactie 496   |   niet OK
    Geknikkerd , donderjagen, kerstboomvuren ja, alles wat bij een straat in de jaren 60 en een beetje 70 hebben we als buurtkinderen gedaan.En zaterdags bij Fam.Mulder voor de tv naar Swiebertje zitten kijken met een bekertje ranja en een Verkade biscuitje. Joop kwam bij mijn broer in de horeca aan het werk en dat beviel hem eigenlijk uitstekend. in Bolsward probeerde hij de concerten ook al op te zetten onder de naam Otteloeres en het smaakte naar meer. Jan: (mijn broer)zei Joop. Ik wil graag het graag op Terschelling proberen,maar als het niet slaagt kan ik dan bij je terugkomen? Jazeker,dat kan altijd zei Jan.
    Joop kwam niet meer terug............... en de hele wereld weet hoe het met hem gegaan is.
    Iedereen en in het bijzonder zijn familie die Joop moet missen, heel veel sterkte gewenst. En de dierbare herinneringen aan Joop geven je kracht om door te gaan.
    Anton vd Weide

    Anton - Bolsward
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • 1981
    reactie 495   |   niet OK

    Hier is het allemaal begonnen!
    Veel liefs, Wies (met zonnebril)


    Wies - Amsterdam
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   • onvergetelijk
    reactie 494   |   niet OK
    Heel veel dank, Joop, voor alles wat je hebt nagelaten.
    Dankszij jou heb ik vele uren intens genoten.
    Heel jammer dat ik je niet meer zal zien op jouw Terschelling.
    Marijke

    Marijke - Gieten
    18 January 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie