Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Joost Beumer

14-08-194105-09-2021
   Je bent niet daar waar je was, maar overal waar wij zijn.
   You’re no longer where you were, but everywhere we are.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Petra en dochters en kleindochters
    Wat een stilte moet het om jullie heen zijn, nu die vrolijke energieke Joost niet meer in jullie midden is. Het was voor ons een schok om te horen. Wij herinneren ons Joost als een hele opgewekte man, die bij binnenkomst de ruimte wist te vullen met zijn vrolijke aanwezigheid. als Joost er was dan was er ook echt iemand aanwezig iemand met een positieve , stimulerende uitstraling die je meenam in die vrolijkheid. Naast deze gave had Joost ook een gave voor vriendschap, dat is niet iedereen gegeven maar hij en jij Petra hadden dit wel in ruime mate. Dat konden wij goed zien aan jullie vriendschap met onze wederzijdse vriendin Caroline. Het is mooi als mensen vriendschap , vrolijkheid en verdriet kunnen delen. Het zal een enorm gemis zijn nu die grote man niet meer om je heen is, groot in verschijning en met een groot hart. Wij wensen je alle sterkte en moed om met dit verdriet te leven. Wij omhelzen je virtueel vanuit het verre Nederland en hopen dat je troost vindt in de mooie herinneringen aan jullie leven samen . Heel veel sterkte Heleen en Pieter van Restaurant Bouwkunde

    heleen - Deventer
    2 november 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    HWH van Yperen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    HWH - Hilversum

    28 oktober 2021

   • R.I.P. Joost
    reactie 19   |   niet OK
    Ik heb Joost leren kennen als vader van dochter Heleen, die al jaren klant bij mij is met haar eigen bedrijf. Eén of twee keer heb ik hem persoonlijk ontmoet, bij mij op kantoor, en diverse malen sprak ik hem via de telefoon en de email. Een aimabele man, een groot hart voor zijn kinderen en kleinkinderen, hij wilde graag begrijpen hoe alles liep en werkte. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan bij heb kunnen dragen. Ik zal dat blijven doen bij zijn dochter Heleen.
    Mijn oprechte condoleances aan Heleen, haar kinderen, moeder Petra en zus Eva, en alle anderen in familie en kennissensfeer die Joost nu moeten missen. Heel veel sterkte de komende tijd.
    Hartelijke groet, Erwin Gierman, Fiducia Accountancy B.V., Amersfoort.

    Erwin - Amersfoort
    24 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Wij hebben mooie herinneringen aan jullie gastvrijheid
    reactie 18   |   niet OK

    roelof en annejke - arnhem
    22 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 17
    theo rodenberg

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    theo - groningen

    21 oktober 2021

   • Gecondoleerd
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Mensen, dank voor de kaart. Heb al heel lang geen contact. Herken het vrolijke gezicht maar mis de bos haar. Wens jullie heel veel goeds met je mooie herinneringen. Janneke Bennink Bolt

    Janneke - Amsterdam
    21 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 15
    Gert Jan Jansen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gert Jan - Hilversum

    20 oktober 2021

   • reactie 14
    mitzi Schrakamp

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    mitzi - Breda

    17 oktober 2021

   • Uitnodiging namens de familie / Invitation from the family
    reactie 13   |   niet OK
    (NL, then ENG):

    NL: Wij nodigen iedereen uit om berichten, persoonlijke herinneringen, foto’s enz. met ons (en met elkaar) te delen. Hieronder Joost’s biografie foto’s van Joost (in aparte mappen) en twee door hem zelf uitgezochte muzieknummers.
    Foto's worden af en toe nog aangedragen en geüpload. Het kan dus best zijn dat als de herinneringssite nogmaals bezocht wordt, er andere foto’s toegevoegd zijn dan eerder.
    Voel je ook alsjeblieft vrij om zelf ook eigen foto’s direct zelf te uploaden.
    Memori maakt het mogelijk om naderhand alle reacties, herinneringen, en foto’s die door jullie aangedragen worden te bundelen in een herdenkingsboek.

    ENG: We invite everyone to share messages, personal memories, photographs, etc. with us (and with eachother). Below you can find Joost's biography, photos of Joost (in separate folders) and two music tracks selected by him.
    Photos are still occasionally sent to the family. It is therefore possible that when the memorial site is visited again at a later moment, different photo’s have been added than before.
    Please feel free to also upload your own photo’s directly.
    Memori makes it possible to collect all reactions, memories, and photos that are submitted and put them together in a commemorative book.

    H -
    15 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Biografie Joost (Nederlands); (Bron : Voornamelijk Joost zelf, aangevuld door informatie van Petra)
    reactie 12   |   niet OK
    Biografie Joost (Nederlands):

    Gezin van herkomst: Joost is geboren op 14 augustus 1941 in Arnhem als 2e kind binnen een humanistisch uitgeversgezin.
    Ouders: Sietje van Kooten en Reinier Beumer (Pa).
    Broers/Zussen: Joost heeft een oudere zus Marjan (+1.5 jaar) en had een jongere broer (Frank) Jeroen (-5.5).

    De Oorlog: Op 3 jarig leeftijd is Joost met zijn ouders en zus in september 1944 noodgedwongen uit Arnhem gevlucht, tijdens ‘Operation Marketgarden’.
    Zijn grootvader (van moeder’s kant) werd
    helaas in Beekbergen tijdens de vlucht uit Arnhem bij een geallieerde luchtaanval doodgeschoten.
    De rest van de familie heeft de oorlog gelukkig wel overleefd.
    “Mijn eerste herinneringen zijn de luchtaanval alarms die op een woning naast ons huis op de Jozef Israelstraat (Hoogkamp in Arnhem) regelmatig de stuipen op mijn lijf joeg. En een lucht vol met parachutisten. Van de evacuatie tocht, de gebroken beentjes* herinner ik me niets.
    We waren geevacueerd in de Harskamp, en ik herinner me dat er een soort loods was waar Duitse soldaten voorstonden en die opmerkingen maakte naar me, het was koud en ze sloegen met hun armen op hun lichaam om de kou te verdrijven. Ik was als de dood voor ze.
    Ik herinner me ook de bevrijding, we zaten in de Harskamp, bij een familie (Rosier?) in de schuilkelder, toen er soldaten met anders gevormde helmen op met geweer in de aanslag de hoek van het huis om kwamen en iets riepen. Pa riep iets terug en in mijn beleving werd iedereen gek inclusief Marjan, die nota bene een stuk chocolade van een militair aannam. “ Het bleken geen Duitse soldaten te zijn, zoals Joost aanvankelijk geloofde, maar Canadese bevrijders.
    * Joost heeft het hierboven over gebroken beentjes. Hij had als peuter rachitis (uitgesproken O- beentjes) door vitamine D gebrek. Om deze te rechten hebben artsen zijn beiden beentjes gebroken en in het gips gezet.

    Amsterdam: Joost is met zijn familie na de oorlog in Amsterdam gaan wonen, “Ik geloof vanaf 1946 tot 1953. Wij woonden in de Rivierenbuurt, Eemsstraat 72. “
     
    Haren, Groningen: “De verhuizing naar Haren hield verband met het feit dat Pa was gevraagd door J.B.Wolters, uitgeverij om voor hen te komen werken en specifiek het Nijverheids onderwijs ter hand te nemen. Het was een moeilijke beslissing geloof ik, omdat zijn hart toch wel lag in het sociale aspect van het NUT.  Met name de hogere verdienste bij JBWolters gaven mijn ouders meer financiele armslag en de mogelijkheid voor een betere “jeugd=toekomst” voor hun kinderen.
    De vriendjes van ons in Amsterdam hadden groot medelijden met ons toen ze hoorden dat we naar Groningen zouden verhuizen. Dat was de pits, overigens zagen wij er ook wel tegen op. Maar al zeer snel hadden we onze draai gevonden en hebben we daar een prachtige jeugd gehad.”

    Opleiding: “Ik heb 6 jaar Montessori onderwijs gehad op de 6e Montessorischool in de Nierstraat, nu geloof ik de Anne Frank School geheten. Ik heb toen een 7e jaar gehad ten dele op de Openlucht school in de Clio Straat, Amsterdam en daarna (door verhuizing) op de Koender(sborg)? school in Helpman.
    Daarna Dalton-HBS richting B, eindexamen 1961. Dalton HBS heet nu anders het Lorenz Lyceum geloof ik, maar het ligt nog steeds op de Helperbrink in Helpman.
    Daarna in Groningen gestudeerd (= ingeschreven gestaan, sociologie).”

    Carriere: “Op 1 december 1965 begonnen in Amsterdam als trainee bij de Hollandsche Bank-Unie; Op 1 januari 1968 uitgezonden naar Willemstad, Curacao. “
    Joost heeft tot zijn vervroegd pensioen bij de ABN (later ABNAMRO) bank gewerkt, om deze reden als expat in veel verschillende landen gewoond.

    Gewoond: Nederland; Curacao; St. Maarten, Curacao; Saudi Arabië; Iran; Ierland; Dubai (U.A.E.); Indonesië; Marokko; Nederland; Zuid Afrika (Johannesburg, later Franschhoek).

    Huwelijk/gezin: Joost heeft op St. Maarten in 1970 een prachtige jonge blondine ontmoet, Petra Bakker. Na een enigszins onovertuigende start sloeg de vonk over en een “whirlwind romance” ontwikkelde zich. Joost en Petra zijn op 05 februari 1971 in Bloemendaal getrouwd.
    In 1974 werd dochter Heleen in Saudi Arabië geboren, in 1976 dochter Eva in Iran.

    Kleinkinderen: Joost is sinds zijn huwelijk omringd gebleven door vrouwvolk. Naast een vrouw en 2 dochters, later ook 2 kleindochters. Tjitske en Nora zijn respectievelijk in 2007 en 2008 geboren.

    Sporten: Hockey, golf, zeilen en tennis. Tennis heeft Joost nog zeer regelmatig en met veel plezier tot zijn laatste week gespeeld.

    Hobby's: Sporten en sportwedstrijden kijken. Wandelen/fietsen in de natuur.
    Sudoku’s oplossen, Word Feud spelen. Lezen. En natuurlijk luisteren naar muziek, Joost had een brede smaak in muziek (van opera tot Creedence Clearwater tot Paul Simon tot Bob Marley) maar Jazz ( Ben Webster, Miles Davis enz.) is altijd zijn levenslange favoriet gebleven.

    H -
    11 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.