gedenkplaats van

Joost Smallegange

16-05-198216-06-2020
   Een ontzettend lieve zoon, broer, oom en vriend. Een levensgenieter, groot muziek liefhebber, woord goochelaar, heerlijk en gezellig mens. Maar ook een man waarvoor het leven zwaar was. Die zichzelf niet genoeg kon waarderen en worstelde met grote onrust in zijn hoofd. Op de vlucht hiervoor gebruikte hij helaas steeds vaker drugs en dit is hem uiteindelijk fataal geworden. En dat op de vooravond van zijn vertrek naar (afkickkliniek) Castle Craig waar hij zo naar uitkeek. Wij missen hem verschrikkelijk maar zijn ook ontzettend dankbaar. Dankbaar voor Joost zijn heerlijke typische "Joosterigheid" waardoor onze herinneringen aan hem zo gemakkelijk levend zullen blijven.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Ja toch
    reactie 65   |   niet OK
    Hi Joost,
    Enorm geschrokken over het bericht van jouw laatste trip, helaas geen Schotland waar je zo naar uitkeek.
    In de korte tijd dat wij elkaar gekend hebben en ondanks de verschillende achtergrond begrepen we elkaar, keken we naar Patrick Laureij en appten we ook vroeg op zondagmorgen als ik op het strand liep en jij tegelijkertijd met Whitney Houston door je dak ging. Ik zou eens in de tram stappen die jij dan zou besturen. Plannen had je wel...
    Ik heb je naar mijn beste weten willen helpen, was jouw " buddy" en heb je op 12 juni nog wat geld toegeschoten vanwege OV tekort zodat je naar jouw moeder kon. Je stond bij AH als " Joost in de bonus" om direct te kunnen pinnen. Meer gaf ik jou niet omdat ik je snapte en wilde beschermen, " ja toch"?
    Buddy, jouw humor en persoonlijkheid zal ik nooit vergeten en ben blij jou gekend te hebben.
    Je wordt gemist.
    KF

    Kick - Scheveningen
    9 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 64   |   niet OK
    Beste Joost,

    Met een gevoel van ongeloof heb ik het bericht van jouw overlijden gehoord.
    Ik bewaar mooie herinneringen aan jou als collega bij Snackbarry. Je was zoals andere mensen al beschreven, echt 'Joost'. Een vrolijk iemand die je gemakkelijk in je hart kon sluiten. We deelden een passie voor Hip Hop. Jij gaf de voorkeur aan Nas, ik aan 2pac. Maar we konden er van genieten.
    Ik herinner me je als iemand met een eigen gevoel voor humor en realiteit.
    Ik vind het spijtig en treurig, te moeten lezen dat het leven jou zo zwaar op de proef hebt gesteld.
    Voor de familie en vrienden van Joost, gaan mijn gedachten van sterkte en liefde uit.
    En voor jou Joost, hoop ik dat je zult rusten in vrede.
    Warme groet,

    Willem

    Willem - Zoetermeer
    4 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 63   |   niet OK
    Lieve Joost,
    Ik ben dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen. Ik ga je missen lieve vriend. ❤️

    Brasa
    Marisa and Family ❤️

    Marisa - Rotterdam
    1 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Joost
    reactie 62   |   niet OK
    Wat heb ik veel van jou geleerd. Over grassprietjes, series en films die je keek, het werk wat je deed vanuit de gemeente en het project waarmee je bezig was enz. Ik heb je altijd bewonderd voor al dat kennis die allemaal bezit. Ik vond het vreselijk dit nieuws te horen, laat staan voor je naasten. Rust zacht lieve Joost

    Dayenne - Den Haag
    27 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Jessamy
    reactie 61   |   niet OK
    Lieve Joost,
    Woorden schieten te kort bij het lezen van het bericht dat jij niet meer onder ons bent. Ik brn ontzettend geschrokken...
    We hebben een tijdje samengewerkt voordat je bij onzichtbaar Den Haag ging werken.
    Wat hebben we gelachen, maar ook hele gevoelige dingen gedeeld.
    Je was zo een mooi mens. Ik hoop dat je nu rust hebt.

    Heel veel sterkte voor de nabestaande

    Liefs

    jessamy - Maassluis
    24 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Suzanna Van Dijk
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Suzanna - Zoetermeer
    24 juni 2020
    reactie 60
   • Collega Joost
    reactie 59   |   niet OK
    Lieve Joost, lieve familie en vrienden, lieve Boy en andere collega’s van Onzichtbaar Den Haag,

    Een paar jaar geleden, toen ons keuzeprogramma Herstel ondersteunende Zorg, draaide, kwam jij Joost samen met Boy en andere collega’s bij onze opleiding Social Work in Utrecht om jullie gastles te geven over ervaringsdeskundigheid.
    Jouw verhaal Joost, je samenwerking met Boy en andere collegae, je werkzaamheden voor Onzichtbaar Den Haag en hoe je hier zo stevig stond raakten mij en onze studenten.
    Wat een moed en kracht liet jij zien toen je de rouwe kanten van je leven/van het leven met ons deelde, zodat wij ons konden laten raken, hier herkenning in konden vinden en konden leren hoe we met mensen en verhalen zoals die van jou om kunnen gaan. Hoe we de kennis die hierin besloten ligt kunnen aanboren en kunnen leren gebruiken als kracht. Ook hebben we van jou geleerd hoe we ons eigen verhaal kunnen vertellen en hierin kwetsbaar mogen zijn. Er kwam was los die dagen, want we hebben allemaal een verhaal!
    Lieve Joost, wat ben jij inspirerend voor ons geweest! Nogmaals dank hiervoor!

    En Boy, wat heb jij ongelooflijk lang naast Joost gestaan om ‘het goede’ te doen. Steeds weer was je er en straalde je hoop, vertrouwen en wederkerigheid uit en daarin hebben jullie al die tijd maten kunnen zijn. Laten we er dankbaar voor zijn dat jullie zo lang op deze bijzondere wijze met elkaar op hebben kunnen trekken.

    En dan alle collegae van Onzichtbaar Den Haag, toen en nu, jullie hebben een heel bijzondere collega verloren. Jullie zijn van veel betekenis geweest voor Joost en Joost voor jullie. Dat blijft voor altijd! Heel veel sterkte met het verlies van deze bijzondere man! En ga door: houd hoop en vertrouwen, want dat is er altijd, ook al is het heel klein om moet je er soms (ver) naar zoeken.

    Joost blijft in onze harten verder leven!
    Dank je wel hiervoor Joost!

    Met mijn aandacht ben ik bij Joost, bij familie, bij vrienden en bij collegae van Onzichtbaar Den Haag.
    Heel veel sterkte en kracht gewenst!

    Carla van Slagmaat
    Docent Hogeschool Utrecht Social Work

    Carla - Utrecht
    24 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Iedereen die bij ons thuis kwam toen, MOEST dit van jouw zien!
    reactie 58   |   niet OK

    Evita - Curacao
    24 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Zoals ik jou herinner...
    reactie 57   |   niet OK
    Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent. We hebben bijna 3 jaar samengewoond, waarvan het laatste half jaar ik een andere Joost heb gezien. Maar van die 2,5 jaar herinner ik jou met: de gestreepte trui met oranje randen, jouw baard, sneakers, hiphop, concerten in Paradiso (eens waren we 4 x in de week daar!), jouw ogen, je lach, kookkunsten (met zelfs met 4euro! kreeg je het voor mekaar!), de hechte band die ik met je moeder had, oppassen bij Anneke thuis, jouw kat, op Eliane passen in Amsterdam, picknicken, in de sloep met Leo, etentjes bij Anneke en Rob(waarmee ik af en toe Papiaments kon praten!) , etentjes bij Leo, verjaardagen, hoe je jezelf in die kleine groene Renault van me wurmde, ontstaan van de vriendschap met Jet, jij met Marije, Nadia en ik op vakantie naar Curacao, in Leiden een keertje baseball finale tussen China en Nederland(heel team Curacao, tribune Papiaments met keiharde brassband, ik keek Mn ogen uit! Jij fan van Mart Smeets en kwamen hem tegen plus praatje met hem gemaakt! Je dag kon toen niet stuk!), Nul7negen fan ook, The Kooks, Tour de France (door jou leren kijken), gewoon gezellig, lief, intelligent, dol op zijn familie! Anyways, nog veel meer, maar zo wil ik jou in mijn gedachten houden. Ik hoop dat je weet hoe lief we jou hebben gehad en dat je nu in vrede mag rusten.

    Liefs,

    Evita

    Evita - Curacao
    24 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Kennismaking met Joost
    reactie 56   |   niet OK
    Joost! Wie ? Joost de zoon van Leo en Anneke, je weet wel van Birds. Zo hebben we je leren kennen en zo kennen we je al jaren. Jeugdteams en versterking softball heren met Arnout en Sjors al de jeugd in het team. Dit groepje zorgde vaak voor de punten , maar eerlijk is eerlijk dan moest Joost er wel zijn. Dat lukte niet altijd. Veel en druk bezig met allerlei zaken tot gewoon vergeten . Door Anneke hebben we je nog beter leren kennen, sociaal, gezellig, verhalenverteller, kok, muziekliefhebber alles kon je zijn en worden, maar dat lukte niet altijd. Je bent eigenlijk altijd een onderdeel geweest van de vriendschap met Anneke en Rob. Na een terugval greep je weer je kansen om anderen te leren wat jou was overkomen. Veerkrachtig was je dan zeker.
    Je reis naar Schotland zou alles goed en beter voor je kunnen worden, maar helaas door Corona te lang in de wachtkamer. Jouw doel is hierdoor stuk gegaan. Wat een verlies voor jou en iedereen die Joost lief heeft gehad.

    Han Geerte - Zoetermeer
    23 juni 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie