gedenkplaats van

Josien Rooswinkel

07-01-198818-02-2003
   Al zijn ze nog zo droef
   de dingen die gebeuren,
   er komen nieuwe kleuren,
   er komt een nieuwe dag.

   Maar jij, onze liefste jij,
   jij hebt ons van jouw leven
   het mooiste stuk gegeven
   want jij, mijn liefste zus
   jij gaf ons zoveel dingen
   het sterke en het broze,
   de glimlach in je ogen
   het blije en je dromen
   de hoge regenbogen...
   Jij hebt ons leren zingen:
   ik heb het leven lief.

   Mijn verhaal
   Toen ik vrijdag 14 februari terug kwam van het skeeleren en door St Jacob ging, zag ik een ambulance over het plein racen. Ik dacht nog bij mezelf waar zou die heen gaan.
   Ik was net een kwartiertje thuis toen mijn vader belde, Josien mijn zus die op vrijdag altijd naar paardrijles ging was op de manege zomaar in elkaar gezakt, hartritmestoornissen. Eerst hebben omstanders haar geprobeerd te reanimeren, toen kwam de dokter die de reanimatie heeft voortgezet en daarna het ambulance personeel die haar met schokapparaten reanimeerden. Niets lukte. Toen zijn ze naar het ziekenhuis gegaan. Mijn vader en Josien haar beste vriendin Marije hebben mij opgehaald en we zijn ook naar het ziekenhuis gegaan. Daar kregen we van de artsen te horen dat we ons op het ergste moesten voorbereiden. Ik wist op dat moment niet wat ik hoorde, hoe kan dat nou. Iemand die altijd gezond was zakte zomaar in elkaar en wij moesten ons op het ergste voorbereiden! Iets wat voor mij niet te bevatten was. We zaten met z’n vieren in een aparte kamer voor spoedgevallen. Ik, mijn moeder die met de ambulance was meegegaan, mijn vader en Marije. Op dat moment waren er geen tranen, we verkeerden in een soort roes. Josien is binnengekomen op de spoedeisende hulp en later die dag is ze verhuisd naar de Intensive Care. Ze werd daar kunstmatig in leven gehouden, ze lag aan de beademing en haar hart klopte kunstmatig. De eerste keer dat ik haar mocht zien was verschrikkelijk. Ze lag aan alle apparatuur die ze in het ziekenhuis hadden, allemaal slangetjes. Ik kon er niet lang zijn.

   Overige informatie
   Het was vrijdag avond en de familie kamer zat vol. ’s Avonds laat ben ik naar mijn vriendin en haar familie gegaan. Mijn ouders bleven in het ziekenhuis. De eerste paar dagen waren afwachten, hopende dat ze het haalde. Ze konden pas na drie dagen duidelijkheid geven over de toestand van haar hersenen. Hiervoor deden ze maandag een eeg test. Haar hoofd zat vol met epilepsie en hierdoor konden ze niets zien. Dit was een slecht teken. Ze hebben haar toen medicijnen gegeven tegen epilepsie. De tweede test was een klein beetje positief. Er was hersenactiviteit dus voor ons weer hoop. De arts wilde voor de zekerheid een ct scan doen. De uitslag was niet positief, haar hersenen zaten vol met zwellingen die steeds erger werden. De kans dat ze het nog zou redden was heel klein. Dinsdag hebben de artsen nog een eeg test gedaan. De uitslag was helemaal niet positief,
   er was geen activiteit meer in de hersenen. Ze was hersendood. Toen moesten we een tijd bepalen dat ze alle apparaten los koppelden. Josien is dinsdagavond om 19:15 overleden.
   We draaiden de muziek van Krezip, Promise.

   Josien is overleden aan acute hartdood zoals de artsen dat noemden. Ze is hierdoor zomaar in elkaar gezakt. Ze heeft vijf dagen in het ziekenhuis gelegen en is toen overleden.
   ---
   Sido Rooswinkel is nog geen jaar later, op 15 december 2003 overleden.
   Alida heeft voor Sido een In Memoriam ingezonden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • 15jr
    reactie 57   |   niet OK
    Ik wordt er gewoon nog steeds koud van bij de gedachte.
    Morgen moeten we je al 15jr missen.

    Dikke kus en knuffel voor jou en je broer

    P J - Sint Jacob
    17 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Muziek
    reactie 56   |   niet OK

    Hilda de Vries - Sint Jacobiparochie
    13 december 2015

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 55   |   niet OK
    Heb al heel lang geleden de cobafrtomele Centra voor het overlijden' (tevens crematoria) voorgesteld alwaar met behulp van de Drionpil een ordentelijk afscheid kan worden genomen met een kopje koffie en zo plus de familie erom heen. De stervensmoede heeft zich dan alvast op de vuurvaste brancard neergelegd en kan na het innemen van de pil zo efficiebnt mogelijk de oven worden ingeschoven. Alles beter dan in een park, op en langs de straat, van het balkon of voor de trein, in een restaurant of waar dan ook het leven te laten tot overlast van alle mensen die het lijk moeten opruimen. Ordnung muss sein! Bovendien bespaart dit scenario onze de pan uit rijzende gezondheidszorg die niet meer te betalen is. Het geld dicteert immers de moraliteit van onze samenleving. In Nazi-Duitsland wist men het wel. Mensonwaardigen werden uit hun lijden geholpen met een spuitje of met koolmonoxydegas . Alles zeer humaan!Dus ik bepleit de gratis verschaffing van de Drionpil. En de maatschappij kan weer verder. ) Het scheelt minstens 10 miljard! Al die kneuzen, mensonwaardigen, moeten opgeruimd worden! Wat zegt u? Ja, ik overdrijf maar raak de kern van de huidige discussie. Men amusere zich zolang het nog kan.

    Amalio -
    24 juli 2012

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 54   |   niet OK
    Ik mis je, lieve Josien..

    Ilse -
    14 oktober 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 53   |   niet OK
    En weer zit ik te huilen voor de computer. Ik mis je nog steeds.

    Anoniem -
    5 augustus 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 52   |   niet OK
    ik mis onze lieve josien nog wel veel

    Pim Ruisendaal - Apeldoorn
    3 november 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 51   |   niet OK
    Ik was op zoek naar een klasgenoot met dezelfde achternaam (Rooswinkel), zo kwam ik toen dit verhaal tegen.
    Ook ik was even stil van dit verhaal en heb een kaarsje voor dit in memoriam opgestoken. Ik wens de de familie en andere nabestaanden veel sterkte toe om deze verschrikking een plaats te geven. Sterkte, Maria

    M.Smit -
    14 mei 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 50   |   niet OK
    Beste redactie,

    ik heb gister een reactie geschreven toen ik een beetje aangeschoten en heel verdrietig was. Alhoewel ik alles meende heb ik liever niet dat deze reactie geplaatst word.

    Ik hoop dat jullie dit voor mij kunnen regelen.

    Groetjes willeke

    Willeke -
    16 maart 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 49   |   niet OK
    Ik wil verdorie ongeveer 50 kaarsjes aansteken voor Josina Francis Rooswinkel! gewoon omdat ze dat echt verdient! alles slaat nog steeds nergens op...

    Willeke -
    16 maart 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 48   |   niet OK
    Kaarsjes voor jou, Josien, en voor jou, Sido. En voor Jettie en Martin!
    Twee engelen bij tante Nel.
    Waarom nu al?
    Rian, nichtje van Martin.

    Rian Ettema - Venray
    22 februari 2007

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie