gedenkplaats van

Jules van Cleeff

15-12-194927-10-2019
Het is niet jij die de wereld een plaats geeft,
maar het is de Ander, die jou aanspreekt,
appelleert en jou een plaats geeft.
Emmanuel Levinas (1906-1995)

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

 • Nadine Plomp
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Nadine - Utrecht
  5 November 2019
  reactie 61
 • Mijn herinnering aan Jules
  reactie 60   |   niet OK
  Als ik aan Jules denk, denk ik aan een kop met donkere krullen. Zo heb ik hem leren kennen op Experience, de studentenvereniging, die geen echte studentenvereniging was, maar wel een plek waar jonge mensen bij elkaar kwamen om het leven uit te vinden. We bespraken o.a. maatschappelijke thema’s en bij het onderwerp commune oefende hij met paar anderen hoe het was in een commune te leven. Het experiment durfde hij wel aan te gaan! Dat is me altijd bij gebleven.
  Veel heb ik gehad aan de culturele middagen die Jules met Gisella opstartten, wat hebben we van elkaars kunstuitingen genoten!
  In de debatgroep was Jules ook een bepalende factor. Hij wist altijd na lange stilte en wat aarzelingen een nieuw gezichtspunt op te werpen. Hij zorgde er wel voor dat je geest geprikkeld werd, dat heb ik altijd als waardevol ervaren.
  Al deze elementen zorgen ervoor dat je in mijn herinnering blijft, Jules!


  Joke - Rotterdam
  4 November 2019

  Deel deze pagina:

 • Persoonlijke reactie...
  reactie 59   |   niet OK
  Lieve Anne,
  Gecondoleerd met het overlijden van Jules. Wat verdrietig. Ik wens je heel veel sterkte toe.
  Liefs,
  Alja Kruit

  Alja - Rotterdam
  4 November 2019

  Deel deze pagina:

 • Persoonlijke reactie...
  reactie 58   |   niet OK
  Dag Anne,
  Na een weekje vrij , lees ik nu het overlijdensbericht van Jules.
  Gecondoleerd met dit hele zware verlies. Veel kracht en liefde voor jou, je familie en je vrienden.
  Liefs,
  Lidewij van der Jagt

  Lidewij - Rotterdam
  4 November 2019

  Deel deze pagina:

 • Liane Van der Have
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Liane - Vlaardingen
  3 November 2019
  reactie 57
 • In de geest van Jules
  reactie 56   |   niet OK

  Jules deed zijn werk op de HR met veel passie voor studenten en collega's en voor mooi onderwijs. Ik heb het voorrecht gehad hem de afgelopen negentien jaar als collega te mogen ontmoeten bij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, de Master Stadspedagogiek en in een Hogeschool brede minor. Het was altijd fijn om met Jules te werken. Ik waardeerde zijn vermogen om met enige distantie en humor het geheel te beschouwen terwijl hij tegelijk ook volop in actie was om goed onderwijs te maken. Dat is goud! Op de dag van de uitvaart nam ik deel aan een training Leerreis onderwijsinnovatie. Ik meen in de geest van Jules gehandeld te hebben door zijn motto op flap te schrijven en hierover met collega´s in gesprek te gaan. En zo Jules te herdenken. Veel dank Jules voor jouw humor, trouw en visie. Alle sterkte Anne en zoon van Jules. Bartel


  Bartel - Nootdorp
  3 November 2019

  Deel deze pagina:

 • Wandelgroep
  reactie 55   |   niet OK

  Wij kenden elkaar oppervlakkig als student aan de NEH via Sytske, een gemeenschappelijke vriendin. Vele jaren later kwamen we elkaar weer tegen. Toen werden Thea en ik lid van de wandelgroep waarvan jij en Sytske de enthousiaste trekkers waren. Tijdens vele tochten hebben we boeiende gesprekken gevoerd. Ook Giselle Klein was daarbij aanwezig. Voorjaar 2018 bezochten we met z'n drieën een foto-expositie van Maria Austria in het Joods Historisch Museum. Wie kon toen weten dat zij enige maanden daarna overleed. Jij was daarbij erg betrokken. Hoe wreed is het dat jij er nu ook niet meer bent. Uit de grote belangstelling bij jouw afscheid blijkt dat je voortleeft in de herinnering van velen.


  Hans - Nieuww-Vennep
  3 November 2019

  Deel deze pagina:

 • Huibert van der Waal
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Huibert - 3055 EA Rotterdam, Leeuweriklaan 19
  3 November 2019
  reactie 54
 • Afscheid
  reactie 53   |   niet OK
  Jules was jarenlang mijn kamergenoot en 'meer dan een collega'. Ik voelde me nauw verbonden met Jules. Ik herinner me dat we samen in de herfstvakantie doorwerkten aan de vormgeving van het onderwijs over grootstedelijke vraagstukken. Met Jules sprak ik, vaak nog lang na werktijd, uren lang door over wat gedaan kon en moest worden...
  Jaren later kwam hij bij mij op bezoek om te praten over zijn ambitie om een boek te schrijven over de geschiedenis van het welzijnswerk. Het was, zoals vanouds... een levendig en lang gesprek. Vervolgens bleef het een tijdje stil. Er kwam nog een mailtje en een bedankje.
  En toen kwam dat telefoontje. Jules wilde me iets vertellen.Ik zoomde in op zijn gezondheidstoestand. Hij luisterde, als vanouds, nauwgezet naar wat ik (verder nog) te melden had. Tijdens het telefoongesprek liet hij mij subtiel weten dat ik er toe doe/mag zijn. Die boodschap raakte me,en klinkt, na ontvangst van de rouwkaart, hard door. Jules heeft mij een plaats gegeven - en waardig afscheid van mij/ons genomen.

  Rob - LEIDEN
  2 November 2019

  Deel deze pagina:

 • medeleven
  reactie 52   |   niet OK
  Anne en verdere familie en vrienden;
  Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie geliefde Jules. Veel sterke en kracht in de komende tijd toegewenst!
  Liefs,
  Eline van der Net (LdH)

  Eline - Dordrecht
  2 November 2019

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie