Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Kees Nagelmaeker

09-08-194428-07-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gecondoleerd
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Tonnie en kinderen,
    Vandaag hoorde ik van het overlijden van Kees. We willen jullie alsnog van harte condoleren met dit grote verlies. We vertrouwen erop dat de warme herinneringen altijd zullen blijven.
    Warme herinneringen bewaren we ook aan de keren dat we samen naar het Openluchtspel in Roderwolde zijn geweest. Wat was dat gezellig en wat hebben we genoten van de bijzondere sfeer daar. En wat kon Kees dan schaterlachend genieten van de grappen en grollen van de toneelspelers….
    Jij Tonnie en Baukjen hadden samen een mooie tijd bij de VVV en Infocentrum Nienoord, waar jullie als gastvrouwen Leek hebben gepromoot. Ik bewaar er warme herinneringen aan.
    We wensen jullie alle goeds voor de komende tijd.
    Lieve groet van Anne Draijer en Aukje Heeres

    Anne - Leek
    28 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Stil staan bij het leven van Kees
    reactie 4   |   niet OK
    Lieve Kees,
    Na het overlijden van onze moeder - op 19 oktober 1954 - bleef papa met 8 kinderen (4 jongens en 4 meisjes) achter. Dat was een moeilijke tijd…. Wat waren we blij dat tante Wil (zus van papa) haar vaste baan had opgezegd om voor ons te zorgen. Zij leerde ons dat wij altijd elkaar moeten helpen. Ook Miny van der Haar kwam regelmatig verstelwerk bij ons doen, en door een zus van oma in Kampen werden onze kapotte kousen gestopt.
    Zo, kwam het op enig moment, dat jij en ik de grote maandagwas, samen gingen verzorgen, met alle leuke en minder leuke dingen die daarbij hoorden. Zo kreeg ieder kind zijn taak.
    Papa vond een andere lieve vrouw, waarmee hij is getrouwd. Kees, Cilia en ik mochten mee om het huwelijk mee te maken, een hele belevenis. …Wij kregen er nog 1 broer en 3 zussen bij.
    Zo beleefden we samen veel en hadden ook veel steun aan elkaar als oudsten van het gezin.
    Ik trouwde in 1967 en 3 jaar later trouwden jullie. Jullie werden peter en meter van onze Monique, zij is helaas niet meer onder ons maar wel in onze en jullie gedachten. Ieder jaar kwamen jullie op haar verjaardag, een hele steun voor ons.
    Het was niet alleen maar kommer en kwel bij ons maar er waren ook mooie tijden.
    Jullie namen Marjo mee als jullie met vakantie gingen onder anderen naar de Nederlandse kust en naar Finland zodat ook zij vakantie had… want wij gingen door de drukte niet op vakantie. Wij waren jullie daar heel dankbaar en blij mee.
    Later gingen wij ook samen met jullie, jullie kinderen Yolande en Antoinette en wij met Liane naar Italië en Denemarken op vakantie, waar we heel erg van hebben genoten. Samen ondernamen wij veel dingen, onder anderen surfen op het Idro meer, klimmen naar het kruis dat op die heel hoge berg stond….. naar Venetië en een rondreis in Denemarken. Dat waren heel fijne en mooie vakanties.
    Joop heeft bij jullie in Heenvliet centrale verwarming aan gelegd dat klaar moest zijn voordat bij jullie het eerste kindje werd geboren. Dat was aanpezen maar… het is gelukt. Alleen het ging met Yolande niet goed en zij moest in ijltempo naar het ziekenhuis worden gebracht. Zoals je wel kunt bedenken lukte Joop en Kees dat wonderbaarlijk goed. Gelukkig zonder ongelukken en …op tijd en Yolande …. zij is voorspoedig opgegroeid.
    Die nacht heb ik bij Tonny in bed geslapen. Joop en Kees moesten genoegen nemen met andere slaapplaatsen. Joop vond dat maar niks en kwam heerlijk tussen ons in liggen, en Kees ….die heeft die nacht heerlijk in dat andere bed geslapen (hij lag dan in ieder geval niet op een klein gedeelde plek met minder dekens ).
    Toen jij 50 jaar werd Kees…. hebben Han (onze schoonzoon), Joop en Jacques de avond ervoor een Abraham in jullie tuin in Leek gezet. De buurman vertrouwde het niet en stuurde de politie op hun af. Maar ondanks dat hebben ze heel veel plezier gehad.
    Met elkaar hebben we ook afscheid genomen van onze lieve zus Tineke…. nu alweer 8 jaar geleden.
    Vele jaren hebben wij samen, om en om, oud en nieuwjaar gevierd. Fijn om daar op terug te kijken.
    Op 18 september 2020 waren jullie 50 jaar getrouwd. …Helaas kon het feest door de corona perikelen niet doorgaan maar op de familie dag, in plaats van het familie- weekend, van datzelfde jaar heeft de organisatie ervoor gezorgd dat de aanwezige familieleden en jullie als verrassing alsnog het feest samen hebben gevierd. Iedereen was blij en jullie genoten er ten volle van.
    Zo beleefden en deelden wij veel met elkaar!
    Op de overlijdenskaart staat een mooie tekst die inderdaad jouw leven weergeeft,
    Weinig nemen en veel geven
    Altijd hartelijk en warm
    Als de mensheid zoals jij was
    Was de wereld niet arm.
    Lieve Kees bedankt voor alles, je was een lieve broer voor mij en voor ons allemaal.    Lia - Zwolle
    5 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • afscheid van Kees
    reactie 3   |   niet OK
    De afscheidsdienst was indrukwekkend. Kees werd getoond zoals hij was.
    Wij zijn blij zo'n 40 jaar Kees en Tonny te hebben mogen kennen en bewaren heel goede herinneringen aan het periodiek bijeenkomen en de gezamenlijke fietstochten.
    Wij blijven dit doen met Tonny.
    Liefs voor een ieder die Kees nu moet missen.

    Hanna en Ruud - HEERENVEEN
    3 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag Oom Kees
    reactie 2   |   niet OK
    Lieve Oom Kees,

    Ik wil graag wat herinneringen die ik aan u heb, delen met de andere die u zo lief hadden.

    Het begint bij de herinnering dat u samen met Tante Tonny regelmatig bij mijn ouders een heel weekend langs kwam. U kwam altijd kijken bij de voetbal als Dennis en ik moesten spelen. Met groot enthousiasme stond u ons langs de lijn te coachen maar vooral ook als een supporter. Ook mocht u graag voetbal kijken op tv samen met mijn vader, en wanneer het Nederlandse elftal speelde kon je goed horen hoe de wedstrijd verliep en dan heb ik het over de kreten die herhaaldelijk geroepen werden bij het scoren of het missen van een mogelijk doelpunt.

    Samen met Tante Tonny vormde u een mooi stel, waar de liefde nog goed zichtbaar was. Regelmatig zag ik een verliefde glimlach op jullie gezicht en een twinkeling in jullie ogen als jullie elkaar aankeken, het was vertederend om dat te mogen aanschouwen.

    Ik ken u als een man met een brede kennis, liefdevol en warm naar uw naaste en met een rustige houding soms ook gewoon lekker een beetje op de achtergond.
    Een man die van de natuur hield en een groot hart had voor vogels, waar u alles van wist. Wandelen mocht u ook altijd graag doen op bv een verjaardag, gewoon even een lekker blokje om en een frisse neus halen.

    Bij elke ontmoeting was het altijd hetzelfde ritueel, u gaf een ferme handdruk met een brede glimlach en met de woorden ‘hi jongen’ bij het komen en bij het weggaan ‘dag jongen’ gevolgd met een paar stevige kloppen op de schouder.

    Nog z’n mooie blijvende herinnering is uw fantastische herkenbare Schaterlach, iedereen kon precies horen dat dat uw lach was. Heerlijk!!!

    Een dag voor uw overlijden ben ik nog bij u geweest samen met Rebecca, u was al best veranderd. Ondanks u heel ziek was, was u voor mij de Oom Kees zoals ik u ken. De grijze lokken in de haren, netjes naar achter gekamd. Een overhemd aan en daaronder een hemd. Maar het meest kenmerkende waren toch wel woorden: hi jongen! , maar dan zonder de ferme klop op mijn schouder en een echt stevige handdruk.

    Een sportmoment wat mij erg is bijgebleven was op Dennis zijn verjaardag in 2017, wij zaten naast elkaar en keken samen naar de overwinning van Tom Dumoulin die de Giro d’ Italia won. Ik heb dat altijd een speciaal moment gevonden. Hoe ironisch is het dat op de dag dat u ons verliet Tom Dumoulin zilver pakt op de Olympische spelen.

    Ik wil u bedanken dat uw mijn peetoom wilde zijn.

    “ Groot was zijn liefde, groot het verdriet, mooi de herinneringen, die hij achterliet. “

    Dag oom Kees…🌹

    Sander - Langeraar
    2 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 1
    Liane

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Liane - Bromley

    1 augustus 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.