Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Kees van de Velde

20-11-194627-03-2020
   Je liefde, je kracht, je warmte en je lach….
   We zullen je missen, iedere dag.

   Wij zijn verbijsterd door de snelheid waarmee het leven door de dood werd ingehaald. Diep bedroefd, maar intens dankbaar voor wie hij was en wat hij voor ons en vele anderen heeft betekend, hebben wij afscheid genomen van mijn lieve man, onze papa en schoonvader en onze trotse opa.

   Ria
   Sylvia & Teddy, Melanie & Jeffrey, Tim & Sumeya, Jesper
   Manon & Danny, Anna & Lizzy ö'

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Pracht mens, Padre de Familia
    reactie 42   |   niet OK
    Herinneringen verbinden, wat het oog niet meer ziet !

    Kees,
    Fijn, warm, empathisch vader figuur, een inspirerende leidinggevende, en goede collega, zo herinneren wij jou, een echte Padre de Familia.
    Bewust en onbewust veel van jou geleerd, en in de praktijk toegepast, dank hiervoor!

    Lieve Ria,
    wij wensen jou, de kinderen, klein kinderen en alle dierbaren heel veel sterkte en kracht met het verwerken van het verlies van Kees.

    liefs,
    Eric en Sandra van Vlimmeren

    Eric en Sandra - Hendrik ido Ambacht
    15 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Kees ten voeten uit
    reactie 41   |   niet OK

    Kees, de denker,de werker,de spreker, de speurneus, de vriend, ons maatje, de oldtimer, de lachers op zijn hand.


    Andre - Hoogwoud
    13 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Grote vriend
    reactie 40   |   niet OK
    Ik heb het genoegen gehad om bijna 25 jaar met Kees te hebben samengewerkt. Wij zaten samen in de financiën en administraties en sedert 1998 jaarlijks onze oldtimer trips. We hebben samen veel gelachen, maar ook over de woelige baren gevaren. Samen konden we veel bereiken. Ook de oldtimer trips met de vrouwen erbij waren onverkort gezellig en zeer goed van eten en drinken
    Wij zullen deze woorden gepaard laten gaan met een aantal passende foto's, die goed weergeven, wie Kees was.
    Kees we gaan je heel erg missen.
    Voor Ria en familie veel sterkte.
    André en Ria Wester

    Andre - Hoogwoud
    13 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Speech voor papa
    reactie 39   |   niet OK

    Jeetje pap
    Wat is er gebeurd de afgelopen tijd. Nog naar even geleden wensten we elkaar de beste wensen. Ervan overtuigd dat er vele mooie dingen op ons pad zouden komen dit nieuwe jaar. En nu - 3 maanden later - staan we hier. Ik kan het nauwelijks bevatten.

    Ik kijk terug op een waanzinnig fijn leven waarin jij en mama altijd voor ons hebben klaar gestaan.

    Voor de kleine, alledaagse dingen ... zoals vroeger, dat je mij altijd met de auto naar school bracht als het regende ... of s avonds maar weer de band van mijn fiets plakte.
    En later ook voor meer ‘serieuze’ dingen. Zoals toen ik ging samenwonen met mijn eerste vriendje. Dat bleek geen succes. In no time stond jij met mama met busje voor de deur om me weer mee naar huis te nemen.

    Je hebt ons ook met raad en daad bij gestaan met onze eigen zaak. In goede tijden, maar ook in tijden dat we het erg moeilijk hadden. Jij hield het hoofd koel en sleepte ons er doorheen. Wij zijn jou en mama hier nog altijd enorm dankbaar hiervoor.

    En je was niet alleen altijd zorgzaam voor ons. Ook voor je kleindochter was je een onwijs lieve opa. Vanaf haar geboorte had je al een bijzondere klik met Anna. En was je ook vaak bezorgd om haar. Toen Anna klein was, gingen we vaak wandelen op het strand in Camperduin. Lekker een frisse neus halen ... en meteen werken aan de conditie van opa... Want Anna rende van links naar rechts over het zand... en jij ging er met je handen gespreid achter aan. Klaar om haar op te vangen als ze zou vallen.

    Op zaterdag ochtend hadden Anna en jij een vast ritueel: samen naar de bakker. Broodjes halen, en wat lekkers voor bij de koffie. LBDK noemden we dat. En ‘s middags kwamen mama en jij kijken bij paardrijden. Je vond het dood eng met die paarden. Kind ga toch dammen zei je dan. Daar moesten we altijd hard om lachen.

    Tja, gevoel voor humor had jij wel. Weet je nog pap, mijn schoolfeestje in de Doele? Als puber vind je het echt niet stoer als je door je vader wordt gebracht en gehaald. En dus spraken we af dat je mij om de hoek zou afzetten, zodat mijn vrienden het niet hoefden te zien.... maar ik had natuurlijk beter moeten weten... je zette me regelrecht voor de deur af. En of dat nog niet genoeg was, kwam je bij het ophalen ook nog binnen en danste voor de grap even gezellig mee. Ik schaamde me dood. Maar achteraf hebben we hier nog vaak samen lol over gehad.

    Vroeger op de camping hebben we ook altijd veel plezier gehad. We speelden dan ook vaak spelletjes, samen met opa en oma. Jij was echt een spelletjes mens :). Kaarten dat vond je wel leuk.... totdat je er genoeg van kreeg. En dat duurde nooit heel lang :). Maar gelukkig wist je dat altijd goed te verbergen ... voor even.. Want dan ging je lopen klieren. Vals spelen, de boel saboteren ... of een van je kaarten stond ineens rechtop tussen je bril en je voorhoofd. Tja, Dan wisten we wel genoeg. Het was klaar met de spelletjes

    Je hebt ons geleerd om te genieten van de goede dingen in het leven. Want dat heb je zelf ook altijd gedaan. Wijn, lekker eten en goede hotels hoorden daar zeker bij. En het liefst samen met elkaar, want je hield erg van gezelligheid. De familie etentjes thuis met kerst en verjaardagen, de barbecues in de zomer. Weekendjes weg samen. En natuurlijk ook de vakanties naar Tenerife. Waar we samen met Ans en Nelson altijd heerlijk hebben genoten. Ik hou daar heel veel goede herinneringen aan over.

    Je was ook een harde werker, een doorzetter. Altijd enorm betrokken bij wat je deed en je had een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat bracht je ook op mij over: Show them you’re a from the fields’ riep je altijd. Je spendeerde flink wat uurtjes achter je beeldscherm om zakelijk, administratief en financieel gezien alles goed te regelen. Alles werd door jou altijd tot in de puntjes nauwkeurig bijgehouden. In Excel natuurlijk. Ja pap, Zelfs de resultaten van jouw staatsloten hield je hierin bij!

    Tot op jouw allerlaatste dag was je nog zeer gedreven om voor iedereen alles tip top op orde te brengen. Want doorzetter als jij was, gaf je ook nu niet op voordat je zeker wist dat alles goed geregeld was. Voor ons. Zodat mama en wij straks ook weer kunnen genieten van de goede dingen in het leven.

    Lieve papa. Ik ben ontzettend blij en trots dat jij mijn vader bent. Ik hou van je en ga je ontzettend missen. Dag lieve pap.


    Manon - Purmerend
    7 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 38
    Kees Heiligers

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Kees - Aerdenhout

    5 april 2020

   • "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd"
    reactie 37   |   niet OK
    Eind jaren tachtig kwam Ton Heiligers bij mij op kantoor bij Ven Diepvries in Haarlem en adviseerde mij om eens met Kees v.d. Velde kennis te maken die toe was aan een nieuwe uitdaging en ook jarenlang bij Dick Ven gewerkt heeft. Kees was een echte Amsterdammer met het hart op de goede plaats. Het klikte tussen ons en het was het begin van een geweldige samenwerking waar nooit een verkeerd woord tussen ons gevallen is.
    Kees is medebepalend geweest voor ons succes. Kees was en bleef zich zelf. Zijn devies was een dag niet gelachen, een dag niet geleefd. "Ton, het leven is een spel".
    Na Ven Diepvries zijn er in die tijd 6 bedrijven over genomen waar Kees bij betrokken was. Ook met de aankoop van de grond en de nieuwbouw van IJsland Diepvries in Amsterdam heeft hij een belangrijke rol gespeeld.
    Er zijn veel anekdotes die wij delen en problemen die hij oploste. Zo zijn er vele stressvolle situaties geweest maar Kees bleef zichzelf. Wij hebben ook heel veel gelachen.
    Kees werd bij ons "de man van de centen" genoemd. Hij onderhandelde onder andere over de salarissen van alle medewerkers bij de IJsland vestigingen en Versland.
    Nadat ik van André Wester vernam op een zaterdag ca. 5 weken dat het slecht met de gezondheid van Kees ging ben ik bij hem en Ria op bezoek geweest in Purmerend. Wij hebben ruim 1 1/2 uur nog een dierbaar gesprek gehad waar ik hele warme gevoelens aan heb over gehouden. Ik ben dankbaar dat ik dit moment nog met hem heb mogen beleven. Dit verlies is voor ons een heel groot verdriet.

    Wij wensen Ria, Sylvia, Manon en andere dierbaren heel veel sterkte met het verwerken van onze veel te vroeg overleden Kees.
    Ton en Greetje van Eijden

    Ton en Greetje - Bussum
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 36
    Arno van Doorn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Arno - Hoofddorp

    3 april 2020

   • Speech Papa You are my sunshine
    reactie 35   |   niet OK

    Allerliefste Papa,
    Jij, DÉ spreker op bruiloften, partijen en begrafenissen. Helaas moet ik mij nu tot jou richten lieve papa.
    In wat voor achtbaan zijn wij in hemelsnaam terecht gekomen. Januari 2020 brengen mama en jij ons weg naar Schiphol. Tijdens de vakantie krijg ik al enigszins een idee dat het niet helemaal lekker met je gaat. Na terugkomst gaan we ziekenhuis in en uit, en binnen no time weten we dat het echt goed mis is. Het is alsof we in een hele slechte film terecht komen met elkaar. Dan gaat ineens je hele leven aan je voorbij en denk ik aan alle mooie momenten die wij met elkaar hebben mogen meemaken.
    Je hebt mij vanaf het begin van mijn leven tot aan het eind van jouw leven een gevoel van warmte, geborgenheid en liefde gegeven. Als baby wiegde jij mij in jouw armen en zorgde je ervoor dat ik uiteindelijk in slaap viel. In mijn tienertijd trok je met een subtiele rotgang mijn rolgordijn omhoog en riep luidkeels “goodmorning Sunshine” dat sunshine was dat op dat moment gelogen maar toch hoor ik het nog steeds. In mijn latere leven zorgde je dat ik altijd bij je terecht kon met vragen zowel privé als zakelijk. Elke week bespraken we even de AEX want wanneer jouw aandelen stegen, zakten de mijne en andersom en maakten wij daar grapjes over. Een gevoel wat ik koester en hoop dat ik net zo wordt als jij daarin.
    Klaar staan voor jouw Ria, je kinderen, kleinkinderen en je naasten stonden altijd op nr. 1. Elke zondag ging je wel iets leuks doen met je kleinkinderen, van de Zaanse schans, ritjes met de trein of de vroege vogel rit in je oldtimer. Je deed het allemaal en je deed het met liefde, en hoewel de kids nu een stuk groter zijn nu hebben ze het er nog altijd over.
    Ik herinner mij de vakanties welke wij elkaar naar Tenerife maakten met het hele gezin. Vroeger met zijn vieren en later ook met samen mijn gezin. Ik had je graag naar meer landen meegenomen maar dat vliegen vond je maar niets. Texel was ook een eiland… ga daar maar heen dat zei je altijd.
    De laatste jaren gingen jij, mama, Teddy en ik samen 1 keer per jaar een weekeindje weg. De laatste keer was naar Apeldoorn. We zaten daar gezellig in een leuk cafétje en daar stond een spel met vragenkaarten op tafel. De Kletspot. Door de vragen op de kaartjes werd het een diepgaand en heel gezellig gesprek. Een weekeinde waarin we heerlijk wandelden in het bos en heerlijk gingen eten in Apeldoorn bij ons favoriete restaurant. Overigens had je zelf ook een favoriete restaurant Gachita. Ik weet nog goed hoe trots je door de zaak liep toen we net verbouwd hadden. Trots liet je iedereen zien wat er allemaal gedaan was. Zo af en toe kwamen jullie binnen lopen voor een bakkie koffie en je zei altijd “alleen als jullie tijd hebben hoor” Vele avonden kwamen jullie lekker eten. Wat zal vreemd zijn om je daar niet meer te zien.
    Ik zal deze momenten nooit vergeten en heb daar hele mooie herinneringen aan.

    De laatste weken riep je tegen iedereen hoe trots je bent op jouw meiden.
    Nou pap ik ben trots dat ik één van die meiden ben van deze geweldige vader.

    Jouw humor is gelukkig tot in de laatste momenten gebleven. Ook al was de periode vreselijk, jij zag toch gelukkig nog wel de humor van bepaalde dingen in. Zo ook in het ziekenhuis in de eerste weken. Je zocht je kammetje…. O jee papa zonder kammetje maar gelukkig vond je deze terug in je zak je was zo blij als een klein kind want…. als je haar maar goed zit he pap.
    Ik zei wel eens tegen je “pap kijk toch eens uit naar kleiner huis voor jullie” maar het eisen pakket was vrij hoog. Er moest in ieder geval een kantoor voor papa in, een extra slaapkamer voor als er iemand zou blijven slapen en een groot balkon zodat iedereen kon blijven BBQen. Ik ga hier niet weg zei je dan. Kijk eens wat een prachtig huis met veel ruimte en wat een fantastische tuin. Ik ben blij dat je bij die mening bent gebleven.
    Jouw loyaliteit naar anderen was tot de laatste uren merkbaar. Je kon amper lopen maar je moest en zou nog dingen regelen achter je buro.
    Ongeveer 2 weken geleden hadden wij een afspraak voor het regelen van de crematie. Wij hadden het over muziek jij zei laten wij het niet te zwaar maken het moet “luchtig” blijven geen drama. Alles ging door mijn hoofd maar alles is te zwaar. Tot ik van de week weer sunshine voorbij hoorde komen en dacht aan het nummer you are my sunshine you make me happy…. Please don’t take my shunshine away. Voor mij schijnt de zon nu even wat minder maar zoals jij altijd zegt: Flink zijn even flink zijn.
    Lieve pap ik kan met geen pen beschrijven hoeveel ik jou zal gaan missen. Je bent altijd mijn steun en toeverlaat geweest. Je hebt mij geleerd hoe belangrijk familie is en dat je altijd voor je kinderen door het vuur moet gaan. Je hebt ons gevraagd goed te zorgen voor mama, Jouw Ria. Beloofd pap.

    Ik hou van je Daddy dd ! Je wolkenfietser

    Sylvia - Purmerend
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Kees,
    reactie 34   |   niet OK
    Als jongelingen op leeftijd hebben Kees en ik menige tochten gemaakt op onze racefiets door het Noord-Hollandse landschap. Op één van deze trips was het een zonnige dag maar de witte wolken vlogen stormachtig door de blauwe hemel. Met enthousiasme gingen wij de strijd met de elementen aan. Kop over kop, onverdroten, bereikten wij voldaan vermoeid ons einddoel. Koffie met appelgebak op het terras in Volendam op de dijk, nagenietend van onze prestatie. En zo blijf jij Kees in mijn herinnering. Rustig en onverstoorbaar met humor jouw weg vervolgend. Met eerbied zal ik met jou in gedachte deze fietstrip nog eens maken en op de dijk een koffie met appelgebak gebruiken..
    Wim

    Wim - Amsterdam
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 33
    Nel en Teun Los

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Nel en Teun - Waddinxveen

    2 april 2020

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.