Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Koen IJff

24-01-196027-08-2020
   Fijn als je een herinnering aan, verhaal over of foto van Koen met ons deelt.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • gecondoleerd...
    reactie 23   |   niet OK
    Wilma,

    zoals men wel eens doet google-de ik Koen zn naam nadat hij in een gesprek naar voren was gekomen en toen vond ik het droevige bericht van zijn overlijden, al weer een poosje terug. Hierbij mijn oprechte deelneming aan Wilma en de verdere familie en vrienden.
    Ik heb Koen leren kennen in de jaren negentig toen hij allerlei recruitment werk deed voor DHL. Ik was zeg maar zn klant en vaak opdrachtgever. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren. Zeer integere man, de goedheid zelve. Dat is de eerste memori die naar boven komt. Veel sterkte met dit grote verlies.
    Hartelijke groet, Ruben van Andel
    ruben.vanandel@gmail.com

    ruben - LEiden
    18 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto's van Koen in zijn jeugd
    reactie 22   |   niet OK

    Machteld - Amstelveen
    28 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Koen in zijn jeugd
    reactie 21   |   niet OK
    Herinneringen aan Koen in zijn vroege en wat latere jeugd aan de hand van een paar anekdotes, namens al Koens broers en zussen en zijn en onze moeder.

    Ik denk dat u allemaal het beeld van Koen als gemakkelijke prater wel zal herkennen. Dit zat er al heel vroeg in, want ook als klein jongetje was hij al niet op zijn mondje gevallen: zo reed hij een keer op zijn driewieler bij de overburen het terras op, pardoes tegen een tafeltje aan. De buurvrouw zei dat hij dat niet mocht doen, waarop Koen zei “Dat doe ik lekker tóch, poepmevrouw!”

    Zomer 1966 kreeg Koen er een zusje bij, dat natuurlijk weleens in de wieg lag te huilen. Koen was ziek en lag in een andere kamer in bed. Volgens de verhalen zei hij eerst “Ach lief zusje, huil maar niet”, tot hij er genoeg van had, toen riep hij “Rotkind, wees nou ’s stil!”

    Koen was ook vroeger al een iel mannetje, maar hij liet zich niet door andere kinderen op de kop zitten. Op de vuist gaan was niet Koens stijl, dus toen hij op de lagere school een keer door een grotere jongen werd gepest boog hij zijn hoofd voorover, hield z’n knuistjes er als hoorntjes tegenaan, liep op de betreffende jongen af, en gaf hem zó een flinke stoot recht in zijn buik…. Hij is nooit meer gepest!

    Maar hij was zèlf soms óók een pestkop. Zo heeft hij een keer in de woonkamer over banken en stoelen met een snoer met stekker achter mij aangezeten… en omdat ik dacht daar stroom op stond was ik heel bang…

    Koens interesse in auto’s zat er al vroeg in, aanvankelijk misschien geïnspireerd door broer Frans. In het voorjaar van 1970 waren pap en mam op een zondagochtend naar de kerk. Frans had de sleutels van de blauwe Renault 4 van mama van het haakje gehaald en de auto van het garagepad de Groeneweg opgereden. De Groeneweg was net opnieuw geasfalteerd. Koen, die nog niet eens boven het stuur uitkwam, en Frans trokken om de beurt met piepende banden op. Dat gaat heel makkelijk op vers asfalt. Ze reden de auto achteruit en daar ging het weer. Totdat mama en papa op de fiets weer thuis kwamen. Toen was het snel gedaan met de pret. Voor straf moesten ze naar hun kamers en kregen ze de rest van de dag huisarrest. Jaren later hoorde Frans van mama, dat zij en papa toch wel erg moesten lachen om deze joy-ride.

    Meisjes hadden uiteraard ook Koens belangstelling. Onder hen was een leuk meisje uit onze straat, Carolien. Op een goede dag fietste Koen over de Groeneweg en wilde de Beatrixlaan in. Toen hij de bocht inzette zag hij uit zijn ooghoeken Carolien staan, draaide zich een beetje om om te zwaaien en …. boem!… reed hij achterop een stilstaande auto…

    Natuurlijk hebben we veel fijne, leuke en dierbare herinneringen aan Koen. Tijdens familie-/gezinsbijeenkomsten was hij altijd een gezellige gesprekspartner en altijd in voor een grapje.

    Ook was hij altijd bereid om te helpen, al dan niet samen met Wilma. Ik herinner me flink wat ziekenhuisopnames en andere gezondheidsproblemen van mij, waarbij hij mij voorzag van toiletspullen en andere benodigdheden tijdens een verblijf daar. En passant ruimden hij en Wilma mijn rommelige appartementje op.
    Ook de andere broers en zussen is hij wel te hulp geschoten, bijvoorbeeld met klussen die er gedaan moesten worden.

    Wat ik altijd bewonderd heb aan Koen, is dat hij eigen keuzes maakte. Hij deed dingen die hij leuk vond, in plaats van wat er - misschien - van hem verwacht werd. Werken voor een baas vond hij niks, merkte hij na zijn studie bedrijfseconomie. Dus begon hij een koeriersbedrijfje. Toen dat na een paar jaar niet meer liep richtte hij zich op werving en selectie, maar dat maakte hem toch ook niet blij. Dus haalde hij zijn groot rijbewijs en ging aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Hij vertelde dat hij sindsdien altijd, zelfs midden in de nacht, fluitend op z’n fiets naar z’n werk ging!

    Lieve Koen, jongste broer van ons alle 5 en jongste zoon van mam, het doet ons zo veel verdriet dat wij nu al van jou, pas 60 jaar jong, afscheid moeten nemen. We zullen jouw vrolijkheid en gezelligheid enorm missen, maar je leeft voort in onze harten.
    Machteld - Amstelveen
    8 november 2020

    Deel deze pagina:

   • De laatste reis van Koen...
    reactie 20   |   niet OK

    ...was bijzonder indrukwekkend dankzij de vele aanwezige dierbaren, hun mooie woorden, hun klassieke auto's, en de bijzonder passende locatie. (de foto's zijn opnamen uit een van de vele video's)


    Harrie - Beusichem
    9 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 19   |   niet OK
    Lieve Wilma en nabestaanden,

    Wat kan het leven toch onrechtvaardig zijn. Jullie vrolijke en energieke Koen is jullie ontnomen.
    Pas in de nazomer van zijn leven, had hij nog vele jaren onder jullie moeten zijn.

    Heel veel warmte, liefde en sterkte toegewenst voor de komende dagen en daarna.

    Danny Andreas

    Danny - Amsterdam
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Wilma,

    Wat is het voor ons een onwerkelijk bericht dat Koen is overleden. De Koen die wij op familiefeestjes en reünies tegenkwamen had altijd goede zin. Hij was een open persoonlijkheid met wie je zomaar een goed gesprek kon hebben.
    Heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

    Liefs, Boyd en Mieke

    Wat in je hart zit
    Reist altijd met mee


    Mieke - Apeldoorn
    4 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Koen
    reactie 17   |   niet OK

    Koen je was altijd in voor feesten en partijen. Nog geen jaar geleden waren jullie samen op ons feest.
    Hans en Margreet


    Hans - Amsterdam
    3 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 16   |   niet OK

    Koen is dicht bij ons.

    Zal zijn grapjes en praatje gaan missen, ook alle nummer die Koen mij kon door sturen, Mathieu doe je die even bestellen ik hoor het wel van je. ;-).

    Koen rust in vrede en we blijven aan je denken.

    Wilma heel veel sterkte.


    Mathieu - Waalwijk
    3 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Ga je missen maatje
    reactie 15   |   niet OK
    Koen ik ben blij dat ik jou en Wilma nog heb kunnen laten genieten van jullie groene polo.
    Weet dat je een groot gemis zal zijn in het polo wereldje.

    Raymon

    Raymon - Zutphen
    3 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Neef Koen
    reactie 14   |   niet OK
    Met zeer veel belangstelling hebben we de live stream gevolgd. Het was duidelijk dat Koen een zeer geliefd mens was en een zeer sociaal persoon.

    Helaas beperkten onze contacten met Koen en Wilma zich tot feestjes en begrafenissen / crematies. Via Pheet hoorden we overigs wel altijd hoe het met iedereen ging en dus ook Koen.

    Wij zullen ons Koen herinneren als een fijn mens.

    Groetjes en sterkte voor alle familie en Wilma in het bijzonder uit Limburg van Bert en Jeannette Hinlopen.

    Bert - Grevenbicht
    3 september 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.