Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lammert de Boer

29-06-195118-05-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 16
    Marjory

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marjory - Utrcht

    23 mei 2020

   • reactie 15
    Louise

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Louise - Maurik

    22 mei 2020

   • reactie 14
    Petra en Luc

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Petra en Luc -

    22 mei 2020

   • Condoleance Federica en Han
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Mieke,
    Han en ik waren bij je tijdens de plechtigheid. Wat een mooie foto's van Leo samen met jou. Wat een geluk stralen jullie uit! Prachtig om te zien!
    Wij wensen je heel veel sterkte de komende tijden en ik ben er als je iets nodig hebt.
    Heel veel liefs,
    Federica en Han

    Federica - Diemen
    22 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 12
    Clemens en Carla

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Clemens en Carla - Kortenhoef

    22 mei 2020

   • Beste Mieke
    reactie 11   |   niet OK
    Ik betuig mijn innig medeleven. Wees getroost door de vele mooie herinneringen die je zult bewaren en koesteren.

    Dirk - Buren
    22 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Mieke
    reactie 10   |   niet OK
    Wat een vreselijk verlies en gemis. Wij wensen jou heel veel sterkte en kracht toe. In gedachten zijn wij bij jou. Veel liefs Hennie en Wilma

    Hennie en Wilma - Tienhoven
    22 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheid Leo
    reactie 9   |   niet OK
    Beste Mieke,
    Gecondoleerd met het overlijden van Leo.
    Een groot verlies, zoveel jaren samen geweest en nu alleen verder.
    Heel veel sterkte voor nu en de komende tijd.
    Liefs Sjaan

    Sjaan - Utrecht
    21 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Leo, een karakter-mens
    reactie 8   |   niet OK
    Midden jaren 80 vorige eeuw ontmoetten wij Leo en Mieke privé; daarvoor waren Leo en ik goede collega’s bij de Provincie Utrecht, druk bezig met het spannende project dat “bodem” heette. In het bijzonder het Griftpark sprak tot de verbeelding van een ieder die een beetje het nieuws bijhield over de bodemvervuiling in de provincie Utrecht.
    Maar er waren destijds vele projecten die aangepakt en opgeruimd moesten worden. Allemaal kregen ze een plek in het jaarlijkse bodemsaneringsprogramma. De bedragen die ermee gemoeid waren, namen astronomische vormen aan.
    Leo was belast met de financiën en ik met de juridische en procedurele bodemsaneringsprogramma’s voor alle projecten. De inhoudelijke aanpak van de onderzoeken en saneringswerkzaamheden werden door vele anderen gedaan binnen het projectbureau bodem, samen met de Utrechtse gemeenten en met toezicht door de rijksoverheid. Externe ingenieursbureaus beleefden gouden tijden.
    Saai was het nooit, zeker niet als Leo weer eens “gespeeld” aangaf dat hij nu toch echt geen tijd had om allerlei overzichten aan te leveren en even later mooi op tijd met de lijsten op de proppen kwam.
    Bijna elke woensdag sprak Leo de klassiek geworden woorden: “Al weer woensdag, het gaat hard”. Waarna meestal het onderwerp “vrije tijd” of nog mooier “vakantie voorpret” ter sprake kwam.
    Vroegboek kortingen, schoonmaken van de caravan, midweekje weg, lang weekend gepland, een maand vakantie naar Noorwegen, Frankrijk en later nog vele andere (verre) landen. Daar kon Leo heerlijk van genieten, alleen al vanwege de voorpret. Hij bereidde elke vakantie en uitstap tot in detail voor. De dia’s, later foto boeken en digitale (film)beelden, kwamen vervolgens uitgebreid aan de orde, als wij, Margreet en ik, op bezoek kwamen bij Leo en Mieke.
    We hebben met z’n vieren ook leuke uitstapjes ondernomen, zowel in eigen land als in Frankrijk. De mooie herinneringen blijven overheersen als we aan die dagen terugdenken.
    Leo kon heerlijk genieten van een lekker gebakje, een fijne maaltijd, een goed glas whisky of bier. Een gezelligheidsmens pur sang.
    Als hij binnenkwam was het meteen; goedendag jongeman, alles goed? Daarna lachen en gezelligheid. Ook de serieuze toon werd zeker niet geschuwd, vooral als het ging om de invulling van de tijd na de werkzame periode bij de provincie Utrecht. De vakanties zouden dan zeker een nog grotere plaats in moeten gaan nemen, aldus Leo en Mieke. En dat is zeker gelukt!
    Met Leo kon ik altijd over van alles praten, op een gemoedelijke manier: of het nu voetbal was, politiek, of het actuele nieuws: hij kon er met verve over meepraten en er een oordeel over hebben.
    Hij was, ook op het werk, altijd wel in voor een geintje of een onverwachte kwinkslag. Zo barste hij in de koffiehoek van het provinciekantoor een keer in een mij onbekend lied uit: de dochter van de slager, die is niet mager; zij wordt alleen maar dikker, het is net een kikker.
    Leo was nooit een opschepper, hij was een aanpakker die de schouders eronder zette. Recht voor z’n raap kon hij ook zijn, daar moest je maar aan wennen. Hij had het hart op de goede plek en was ook sociaal begaan met mensen die het minder hadden.
    Ik zal me Leo altijd blijven herinneren als iemand die gezelligheid en warmte meebrengt als hij ergens binnenkwam. Iemand die iets toevoegt aan de ruimte die hij betrad: je schoof graag bij hem aan. Een karakter-mens.
    Zijn passie: vakanties voorbereiden en beleven. Vijf jaar na zijn pensionering is daar ineens een einde aan gekomen. Deze “vroegboek korting” had Leo liever aan zich voorbij zien gaan: te vroeg uitgestapt tijdens een te korte levensreis, zo kunnen we zijn verscheiden wel samenvatten.

    “These are the days of our life. They’ve flown in the swiftness of time” (F. Mercury)

    Leo zei altijd als hij afscheid nam: “doei doei”.
    Doei doei Leo, wat zullen we je missen!
    Je vrienden,
    Peter en Margreet

    PETER - ZOELEN
    21 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Mijn neef
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Mieke,
    Heel triest dat Leo is overleden, we hadden jullie nog veel jaren samen gegund.
    Mooie tekst op de rouwkaart, vooral dat stukje over je dankbaarheid dat jullie het zo fijn hadden samen. De harmonie die jullie samen uitstraalden was mooi om te zien. Helaas ga je nu alleen verder.
    Als je er aan toe bent, willen we graag contact houden. We denken aan je.
    Janny en Jan.

    Janny - Aalsmeer
    21 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.