Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lau van Putten

06-07-192117-10-1964
 • 6 juli 1921 - Dordrecht
 • twee zoons
 • Noor van Putten - Baijens
 • autotechniek - L.T.S.-Ambachtsschool Dordrecht
 • Autoschade-expert/chef de bureau - Zuid Nederlands Expertise Bureau Fick
  Autoschade-expert - N.E.N. Verzekeringen
 • Autosport
 • Indische rijsttafel
 • Dave Brubeck Quartet
 • hond/cocker spaniel (Chica)

Lau van Putten werd geboren in Dordrecht op 6 juli 1921. Zijn ouders/opvoeders waren G. van Putten en J. van Putten-Tarmond. Lau volgde in Dordrecht aan de L.T.S.-Ambachtsschool een studie autotechniek. Lau was vanaf 1957 werkzaam bij het Zuid Nederlands Expertise Bureau Fick als Autoschade-expert/chef de bureau. Vanaf 1952 werkte hij als Autoschade-expert bij de N.E.N. Verzekeringen. In 1946 ontmoette hij zijn partner Noor van Putten - Baijens. Lau en Noor trouwden op 14 oktober 1948. Lau had twee zoons: Fred en Larry. Zijn vrije tijd besteedde hij graag aan Muziek en Fotografie. Op sportief gebied stak hij zijn energie in Autosport. De laatste woonplaats van Lau was Breda.

Op 17 oktober 1964 overleed Lau van Putten op 43-jarige leeftijd t.g.v. een ongeluk tijdens het uitoefenen van zijn hobby. Lau was baanofficial bij de O.C.A. op Zandvoort. Tijdens de laatste ronde van de laatste clubrace van dat seizoen slipte een Austin Healy MK III van de baan in de snelle linkerbocht tussen Hunzerug en Scheivlak en raakte de baanpost. Lau was op slag dood en liet zijn vrouw Noor en zijn twee zonen Fred en Larry achter. Ook zijn ouders, Janus en Joke van Putten, overleefden hun enige kind.
Bij leven was Lau van Putten een automan in hart en nieren. Hij was een periode (vanaf 1945) werkplaatschef bij Automobielbedrijf Van den Berg (Ford) in Dordrecht, werkte vanaf 1952 bij de N.E.N. (verzekeringen) als schade-expert en tijdens de laatste 8 jaren van zijn leven als autoschade-expert en later als chef de bureau bij het Zuid Nederlands Expertise Bureau Fick in Breda.
In zijn vrije tijd had Lau vele hobbies, nl. muziek (actief en passief), fotografie, filmen, reizen, honden, woninginrichting, en alles wat met auto's en motoren te maken had. Zijn begrafenis, op 22 oktober 1964, trok vele honderden vrienden, kennissen, collega's en autosportvrienden naar de Algemene Begraafplaats (nu 'Essenhof') in Dordrecht.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Larry van Putten
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden