Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lesley van Koningsbruggen

16-07-196601-03-2023
   Wat zijn we verdrietig ...
   Onze superslimme, muzikale, speelse, kleurrijke, creatieve, zorgzame, eerlijke, oprecht geïnteresseerde, nooit oordelende, soms een tikkeltje recalcitrante aller-allerliefste Lesley is niet meer...

   Herinneringen of een andere reactie kun je hieronder achter laten.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • 1997
    Jongerenprogramma 'Rauwkost' ft. LesKluunSketch
    reactie 54   |   niet OK

    Dit vind ik dus heel grappig: jáááren geleden, in mijn jeugd, zag ik eens op de televisie een of andere paljas op schaatsen over de straten door de binnenstad van Utrecht strompelen. Ben ik nooit meer vergeten.

    Meer dan twintig jaar later, keuvelend met Les, bracht ik dat nog eens naar voren want ik mijn herinnering deed dat alles mij heel sterk denken aan het zogenaamde 'Hooglandisch loopje' wat Les nog wel eens bezigde.
    "Ja maar... ik héb ooit wel eens meegewerkt aan een sketch voor het jongerenprogramma 'Rauwkost' waarbij ik op kunstschaatsen door Utrecht kluunde..." zei Les.
    Wij hebben toen en jaren daarna nog wel eens gezocht op internet: niets... Maar nu, vannacht nog maar eens gekeken, en... jawel hoor! Daar staat ie! (geplaatst een paar maanden voor Les' heengaan.)

    Welnu, na al die jaren: een filmpje waarin Les - jaren voordat ze 'De Prinses' werd - nagenoeg onherkenbaar in een zwart ninjapak, met bijkans alleen de neus eruit, op witte kunstschaatsen door Utrecht gejaagd wordt door 'kluuncoach' Roel Grootenboer.
    Leuk hoor 🙂

    ~ San ~

    S. - Purmerend
    16 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • 2024
    Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke Tribute Avond
    reactie 53   |   niet OK

    Ik wil STNH uit de grond van mijn hart bedanken dat ze deze avond mede mogelijk hebben gemaakt op hun maandelijkse contactavond, de muzikanten voor hun liefdevolle bijdragen en iedereen voor hun aanwezigheid en support.
    Voor mij, en vele andere dierbaren, was het een onvergetelijke avond en voor anderen hopelijk een aangename kennismaking met het werk en de belevingswereld van een paradijsvogel die haar hele leven in alle opzichten een eigen koers voer. Ik heb overigens nog niet de helft kunnen doen van wat ik voorbereid had, maar dat is ook eigenlijk weer typisch iets voor Les 😉
    ~ San ~


    S. - Purmerend
    16 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • prinseslesley.nl
    reactie 52   |   niet OK

    Een jaar geleden verliet De Prinses voorgoed de Laaglanden. Volgende week wordt tijdens haar tribute-avond officieel haar website gepresenteerd. Deze is helemaal vormgegeven naar haar Hooglandische belevingswereld. Op z'n smalst bekeken geeft het een overzicht, een selectie van haar activiteiten in de schijnwerpers, op de bühne. Veel breder getrokken gunt het de belangstellende lezer - misschien nog wel meer tussen de regels - vele kijkjes in hart en ziel van deze onwaarschijnlijke combinatie van uitersten, dit vat vol paradoxen: De Prinses.

    Zoals haar vroegere buurman en medemuzikant het heel treffend en mooi verwoordt: "Ze was als een creatieve duizendpoot die ons onophoudelijk meenam in haar creatieve lavastromen. Als je zelf creator bent van je ideeën en hierop voortborduurt ga je uiteindelijk in je eigen wereld leven. Lesley had over de hele bandbreedte haar eigen interpretaties: schrijfwijze, verzonnen woorden, muziek, kleding. Noem maar op."

    Misschien lees je nog iets over De Prinses wat je nog niet wist :-)

    www.prinseslesley.nl


    S. - P.
    1 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke Tribute Avond
    reactie 51   |   niet OK

    Hallootje alle LesLuisteraars en - Lonkers van weleer,

    Vrijdag 1 maart is het precies een jaar geleden dat Prinses Lesley De Laaglanden verliet. Haar vertrek was zó plotseling dat zij haar wens om vele dierbare onderdanen van weleer weer een keer te zien en spreken niet in vervulling zag gaan.

    Om toch nog enigszins invulling te geven aan haar wens is er op vrijdag 8 maart 2024 een Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke Tribute Avond!

    Wij zijn die avond te gast op de maandelijkse contactavond van Stichting Transgenders Noord Holland en deze avond zal vanaf 19.30 tot 00.30 geheel in het teken staan van Prinses Lesley.

    Wat staat er op het programma?

    - De hele avond louter muziek en video-opnames op een groot scherm van Prinses Lesley: een selectie uit haar eigen rijke oeuvre of anders door haar uitgevoerd, waaronder;

    - Als Lesley Beskey deel uitmakend van bands alsmede haar solowerk samengebracht onder Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke ProductieParaplu uit De Hooglanden waaronder Prinses Lesley, Joke & Mirjam de Truffer, Chladmai e.a.

    - Enkele dierbare muzikanten waarmee De Prinses heeft gemusiceerd zullen een bijdrage leveren waardoor haar muziek semi-live, of soms geheel live beleefd kan worden.

    - De officiële presentatie van haar Hooglandische website: www.prinseslesley.nl

    - Tevens is er een expositie gewijd aan De Prinses met o.a. tekeningen gemaakt tijdens haar vele jaren modelzitten.

    - Tussendoor ook typische Lesactiviteiten en, indien gewenst, ruimte voor anekdotes en duiding.

    Wil je nog eenmaal herinneringen ophalen aan De Prinses? Wil je je nog een keer een avond laten onderdompelen in Lesdivertissement? Of heb je nog nooit gehoord van De Prinses, De Hooglanden en vraag je je af wie dit is en waar het allemaal over gaat? Wees vooral welkom!

    Even alle info op een rijtje:

    --------- wie: Prinses Lesley & Friends
    --------- wat: Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke Tribute Avond
    --- wanneer: vrijdag 8 maart 2024
    ---- hoe laat: vanaf 19.30 tot 00.30
    -------- waar: Cultuurhuis Wherelant
    ------- adres: Van IJsendijkstraat 403, Purmerend (vrij parkeren)
    ------ entree: gratis
    ----- website: www.prinseslesley.nl


    S. - P.
    16 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Het Lichtmeisje en De Prinses wensen...
    reactie 50   |   niet OK

    ... Vanuit de Hooglanden een vrolijk Feest Van De Terugkeer Van Het Licht, een knallend uiteinde en een koddig nieuwjaar.

    Sander - Purmerend
    24 december 2023

    Deel deze pagina:

   • Het Kerstmeisje
    reactie 49   |   niet OK

    De kerstdagen in aantocht. Uit De Hooglanden heeft het Kerstmeisje weer zo haar eigen ondeugende kijk om aan dat lichtfeest eens even invulling te geven...

    Sander - Purmerend
    19 december 2023

    Deel deze pagina:

   • "Een beetje stom"
    reactie 48   |   niet OK

    December... een tijd van contemplatie/introspectie/melancholie of toch romantiek/feestjes/gezelligheid?
    De 13-jarige sociale brekebeen Mirjam de Truffer en 'Cantante' Bellissima hadden ieder geval zo hun eigen sentimenten, aldus met ons gedeeld tijdens Coco's Kerstklokkenspel in 2006.

    Sander - Purmerend
    1 december 2023

    Deel deze pagina:

   • 'Another Girl'
    reactie 47   |   niet OK

    Afgelopen weekend hield 'SENS uitvaarten' haar jaarlijkse muzikale gedenkmoment 'Liedje voor een dierbare'. Drie dierbare jeugdvriend(inn)en van Les zongen en speelden een van haar vroege composities en ik kreeg de eer om te mogen aanschuiven.

    Het betreft 'Another Girl', een van Les' eerste composities die ze schreef toen ze de Laaglandische leeftijd van 18/19 jaar had. Haar teruggevonden eerste demo van dit nummer laat krachtige, tamelijk symfonische rock horen maar deze versie is een ingetogen ballad zoals gespeeld door de band 'Zoo' waarin ze (voornamelijk) drumde.

    Een prima opmaat naar de in de pijplijn zittende avondvullende Prinses Lesley's Prima Prinsesselijke Tribute AvondConcert 🙂

    Sander - Purmerend
    10 november 2023

    Deel deze pagina:

   • Lesley als componiste en studiomuzikante (Zang/drums/Keyboards)
    reactie 46   |   niet OK

    Funk Meets Acid, geschreven door Lesley was misschien wel de grootste Kerozinekikkers hit. Het nummer verscheen op de officiële CD van De Grote Utrechtse Live-prijs. De Kerozinekikkers bereikten de Finale in 2007.

    Henri - Amsterdam
    27 september 2023

    Deel deze pagina:

   • Met Lesley in Concert
    reactie 45   |   niet OK

    De optredens met de Kerozinekikkers zaten altijd vol verrassingen, niet in laatste plaats de jurken van onze prinses!


    Henri - Amsterdam
    27 september 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.