gedenkplaats van

Lex Weijkamp

14-03-193017-07-1998
   Lieve papa,

   Ruim of nog maar 10 jaar geleden.
   Ik mis je nog steeds iedere dag, jij mijn grote sterke papa.
   Jij die er altijd voor me was, jij die geen dag voorbij liet gaan zonder even bij je kleinkinderen te kijken, jij die zich altijd maar bekommerde over het welzijn van anderen. Boodschappen voor mij deed, met de kinderen een eind ging fietsen, samen kijken naar de wedstrijden van onze SV.
   Het leven is niet meer zoals het was toen jij nog leefde.
   En ondanks dat je niet meer hier bent, help je mij nog steeds. Voel je aanwezigheid, voel de grote sterke armen om me heen en weet je papa, je kleine mannetje voelt het ook. Wat zou je trots zijn op het mannetje en wat zou je genoten hebben van die kleine meid. Ze waren nog maar 7 en 4 maar weten het allemaal nog goed. Iedere avond kwam opa samen Sesamstraat kijken en je laatste taak, de kinderen vissen leren, zullen zij ook nooit vergeten. Mijn papa, hun opa ons idool.
   Hou van je papa en het duurt mischien nog even maar kan mij echt verheugen op de dag dat ik je weer mag zien. Ik mis je papa zo ontzettend veel.


   Overige informatie
   Mijn vader, mijn vader zou heel oud worden want hij komt immers uit een sterk geslacht.
   Niets is minder waar, een stom plekje, niet goed onderzocht en het leven van mijn vader is op 68 jarige leeftijd zomaar voorbij. Waarom?????

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • kerst 2015
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Papa,
    Kerst 2015, in gedachten nog steeds bij ons. Mijn lieve Shailo, mijn steun en toeverlaat sinds jij er niet meer bent is 4 maand geleden ingeslapen, hoop dat hij bij jou is want het is zo`n lieverd. Hij heeft mij ruim 16,5 jaar geholpen met het gemis van jou, nu moet ik echt alleen verder. Met zijn overlijden sluit ik een periode af , jouw heengaan, mijn scheiding en nu het afscheid van mijn vriend Shailo. Ik ben best gelukkig papa, ben alleen maar heb mijn lieve kinderen, mama en mijn honden en dat is voor nu voldoende.
    Mis je lieve papa, wat zou het heerlijk zijn als je op 1e kerstdag bij ons aan tafel zat.......................

    Christa Weijkamp - Zwolle
    11 december 2015

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 12   |   niet OK
    Lieve papa, Bijna 16 jaar geleden, de scherpe randjes zouden eraf moeten zijn, de pijn, het verdriet wat milder. Zal allemaal best maar steeds als ik aan je denk, naar je foto kijk, herinneringen ophaal, voel ik dezelfde pijn, hetzelfde verdriet als 16 jaar geleden. Voel mij soms verloren zonder jou. Maar leven zonder jou, leven met jou in gedachtenis maakt mij ook sterker, ik leef mijn leven op dat je trots op mij kan zijn, verdring mijn verdriet omdat ik niet wil dat jij ook verdrietig word. Weet wel papa dat er geen moment voorbij gaat dat ik niet aan je denk, gebeurtenissen deel ik nog steeds met jou. Ach lieve papa wat zou het toch mooi geweest zijn als je Brady en Taylor nu heel even kon knuffelen, wat zou je trots zijn geweest. Had je dit allemaal zo gegunt, ben dankbaar voor de tijd die wij hebben gehad hoor papa, er zijn kinderen die opgroeien zonder vader of moeder, dat blijf ik ook onthouden.............. Dag lieve papa, je weet het he.........ooit zie ik je terug, hou van je voor altijd en eeuwig xxx

    Christa Weijkamp - Zwolle
    6 juli 2014

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Denk maar niet dat ik je vergeten ben papa..............83 zou je vandaag worden, mis je nog steeds iedere dag, hou nog steeds van je en kijk nog steeds uit naar de dag dat ik je weer zie. <3

    Christa -
    14 maart 2013

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve papa,

    Te lang geleden dat ik geschreven heb, ruim een jaar. Zullen de komende kerstdagen wel weer zijn? Niet dat ik niet altijd aan je denk, denk nog steeds bijna dagelijks aan je en mis je nog verschrikkelijk. Ook de kinderen het het nog regelmatig over je en wat Brady betreft heeft hij mijn 1 opa en dat ben/was jij. Hij heeft zelfs ter ere van zijn lieve opa het Weijkamp familiewapen op zijn rug laten tatoeëren, weet dat je niet echt van deze versieringen houd maar denk dat je ook wel weer trots zou zijn op dit mannetje. Dit mannetje van nu al weer bijna 21. En het kleine wieffie, ook zij al bijna 18 zal zeker je goedkeuring krijgen, het zijn fijne lieve kinderen met het hart op de juiste plaats. Hoewel je veel te kort hebt kunnen genieten van hen weet ik zeker dat je vol trots van boven mee kijkt. Dag lieve papa, weet niet of boven ook kerst word gevierd maar fijne kerstdagen en in mijn en onze harten ben je altijd bij ons.

    Christa -
    19 december 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve papa,

    Waar ben je?? Voel me alleen en soms weet ik niet meer wat ik moet doen. Normaal kom je me dan steunen, me advies geven of me geruststellen maar krijg geen contact meer. Het zal wel zo horen denk ik maar het voelt niet fijn. Met mama gaat het weer niet zo best, ze blijft ziek en ligt veel in bed. Ook oom Martin is weer opgenomen en ligt nu in het verpleeghuis. Ga er veel naar toe maar soms word het me allemaal teveel. Mama die maar niet beter kan worden, oom Martin die al 10 maand aan het sukkelen is en dan de gewone zorgen om de kinderen, voel me alleen papa, waar ben je toch?
    Waar je ook bent, ik hou van je en mis je, dat zal nooit veranderen.

    Christa -
    3 december 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve papa,

    Het is al weer een tijdje geleden, Taylor heeft inmiddels haar diploma en is begonnen aan een opleiding verpleegkundige en je kleine mannetje Brady is het leger in gegeaan bij de luchtmobiele brigade. Mama heeft 2 weken geleden weer in het zieknhuis gelegen, ging weer even niet zo goed met haar maar gelukkig is ze nu weer thuis. Ook oom Martin is weer thuis, met hem gaat het nog niet zo goed, hij vind het verschrikkelijk dat hij zich niet alleen kan redden. Heb overwogen om samen met Taylor bij hem te gaan wonen en voor hem te zorgen maar dat zou niet reëel zijn. Probeer zo vaak ik kan hem te helpen. Je hebt me de laatste maanden niet meer bezocht dus ik denk dat je verder bent gegaan met je reis? Het zal wel zo horen in mijn hart ben je toch altijd bij me en draag ik je voor altijd met me mee. Hou van je papa, je was de beste vader die een kind zich kan wensen en volgens de kinderen de liefste en enigste opa die ze ooit gehad hebben.
    Dag lieve papa

    Christa -
    14 oktober 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve papa,

    Sinds de laatste keer is er weer heel wat gebeurt in mijn leven, in february heb ik in het ziekenhuis gelegen met een vermeend hartinfact, gelukkig bleek het een spasme me zijn. Was nog herstellende van de catheterisatie toen het met mama ineens niet goed ging en zij tot 2 keer aan toe opgenomen moest worden, ging echt heel slecht met haar en was bang dat ik ook haar moest verliezen. Heb hard heel hard gebeden en ook aan u gevraagd haar alsjeblieft nog een poosje bij ons te laten. De kinderen en ik kunnen haar nog niet missen en gelukkig werden mijn gebeden gehoord en is zij nu inmiddels beter dan daarvoor. In mei scheurde ik mijn enkelbanden en daar heb ik nog steeds last. De afgelopen weken ben ik dagelijks zo`n 4, 5 uur in het ziekenhuis te vinden om oom Martin bij te staan. Hij is een aantal weken geleden geholpen aan zijn hartklep en heeft 3 omleidingen gekregen maar is met een Delier uit de operatie gekomen. Akelige hallucinaties en verwardheid hebben weken aangehouden maar gelukkig is hij nu aan de beterende hand en word hij deze week overgeplaatst naar het verpleeghuis om verder aan te sterken. Lieve papa, oom Martin en ik hebben heel veel gepraat de laatste weken, soms met een lach, soms met een traan, voel mij meer dan ooit verbonden met hem. Dag lieve papa, hou van je en nog steeds gaat er geen moment voorbij zonder dat ik aan je denk. En als volgende week Taylor haar diploma krijgt, weet ik dat je vol trots zult meekijken.

    Christa -
    29 juni 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve papa,

    Hier ben ik weer even, heel even om je te zeggen dat ik zoveel van je hou, je niet kan vergeten, ik je altijd in mijn hart draag en nog steeds iedere dag aan je denk. De scherpe randjes verdwijnen maar de pijn, het verdriet van jou gemis word er niet minder op. De wetenschap dat ik je ooit terug zie en we weer samen zijn maakt het dragelijk. Hou van je lieve papa, zo onzettend veel. Je bent/was mijn/onze beschermengel toen je nog hier was en dat ben je nog steeds. Vertrouw nog steeds op je, dat je ons beschermen zal en behoeden voor gevaar. Ook als er iets met je kindertjes is, zeg ik tegen ze, "vraag opa maar of hij je wil helpen", weet niet of ze dat doen natuurlijk maar stelt mij gerust. Net als je mij altijd gerust kon stellen en nog steeds doet. Kijk dan even naar je foto op de kast, die foto die zoveel vertrouwen en rust geeft. Ach lieve papa al zou ik nog zo mijn best doen om je te vergeten, kan dat niet eens, dagelijks kom ik dingen of mensen tegen die mij aan jou herinneren. Als ik s`middags naar de kantine ga en Henk Greve zie, denk ik aan jou, weet niet hoe dat komt maar hij brengt herinneringen bij mij naar boven van de tijd dat ook jij daar s`middags was. En zo zijn er nog zoveel dingen die nog hier zijn en jou laten leven, je aanwezigheid hier niet vergeten word en ik jou altijd bij me heb. Dag lieve papa, doe mijn best niet meer te huilen, weet dat je daar nooit tegen kon maar soms, heel af en toe zou ik je even willen vasthouden, even tegen je aan willen kruipen en willen dat je nog door mijn haren streek en zegt, komt wel goed kind, maak je maar geen zorgen.


    Christa -
    26 januari 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve papa,

    Hier was ik weer even, gewoon om je weer even te laten weten dat ik van je houd.
    Was afgelopen week bij Matthijna, jij was er ook, voelde dat je naast me zat en op dat moment zei Matthijna tegen mij, "sorry dat ik zo naar je kijk hoor maar er hangt een hele mooie kleur bij je". En net alsof het de normaalste zaak van de wereld was zei ik, "dat klopt papa zit naast me".
    Een ander zou mij misschien wel voor gek verklaren, maakt me ook niets uit.
    Ik heb gewoon mijn vader zo af en toe nog bij me, niet alleen in mijn hart maar daadwerkelijk aanwezig als een warme bries of een schim in de nacht.
    Misschien dat ik daarom niet zeg dat je dood bent papa, voor mij ben je niet dood maar heb ik je gewoon al een poosje niet gezien. Bah alleen het woord dood al, dood is zo stil, zo niet echt, zo dood, nou en dat ben jij niet papa, voor mij ben je nog steeds hier, heel dicht bij mij.

    Hou van je papa

    Anoniem -
    10 mei 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Lieve papa,
    Kreeg vorige week post van tante Diny met daarin een wijsheid van Inayat Khan, had er nog nooit over gehoord maar vond het erg mooi en heel erg waar. Er stond o.a. geschreven, dat men niet moest treuren om de doden en dat het ook niet eerlijk is om ze terug te roepen. Ik heb net als mischien zoveel anderen dat wel eens gedaan, miste je of wou gewoon heel erg graag dat je nog even bij ons was. Mis je nog steeds en zou willen dat je altijd bij ons bleef maar ik weet net als Inayat dat je verder moet met je reis en dat ik je niet mag belasten met aards verdriet of gemis. Toch papa, kom je zonder dat ik daar om vraag, laat je heel even voelen dat je er nog bent. Vorige week nog, toen ik in het donker en met slecht weer naar Wijhe reed, zat je ineens weer naast me, eerst voel ik me rustig worden, dan zie ik in mijn ooghoek een schim en dan zomaar ineens zit je naast me, niet lijflijk natuurlijk maar voel je aanwezigheid, "laat je niet opjagen meissie, rijd je eigen tempo en trek je niets aan van die auto achter je" Zo was je weer even bij me en leid je mij veilig over de weg. Lieve papa, je bent je hele leven al in dienst geweest van anderen en ik denk dat je het gewoon niet kunt laten. Ik hou van je papa, voor altijd.

    Christa Weijkamp - Zwolle
    2 maart 2009

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie