gedenkplaats van

Liekele Helmus

08-10-194006-04-2017
   'Nooit meer tranen,
   nooit meer pijn'

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • De laatste keer: CBMC
    reactie 31   |   niet OK
    De laatste ontmoeting met Lieko was, naar mij nu eind 2020 blijkt, vrij kort voor zijn heengaan (hij is niet dood. Hij leeft!): Bij Jan Willem van der Hoeven. We hadden het over CBMC, waar jij Voorzitter van was en ik Regio-Voorzitter. We waren het eens. Vaak. Ook nu weer.

    Stellig zijn we het ook eens over die hemelse postcode waar hij nu voortleeft. Ik ken die code. Ik zie hem weer! Bij Hem! Anders! Doe mijn vader alvast de groeten van me. Tot weerzien!

    Aernout Bakels

    Aernout - Berkel-Enschot
    2 september 2020

    Deel deze pagina:

   • 2019
    Dankbaar
    reactie 30   |   niet OK

    Lieve Heit, lieve papa, we hebben vandaag uw graf bezocht. Goede Vrijdag, de dag van uw begrafenis twee jaar geleden. Mama, Alice, ik, Daan en Pien. Het was een bijzondere dag met elkaar en we hebben liefdevolle herinneringen gedeeld. Mama heeft uit uw Bijbel voorgelezen en we kregen allevier een bijzonder schilderij van onze geboorteplaats. We missen u allemaal intens. En zijn u dankbaar!


    Hester L. - Leusden
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Mijn favoriete buurman is niet meer .....
    reactie 29   |   niet OK
    Ik lees nu pas dat Lieko er niet meer is. Ik wist het niet. We waren zo'n 40 jaren bij elkaar uit beeld. Daarvoor was hij mijn buurman; we hadden een speciaal contact. Hij was toen programmamaker bij de EO en later bankman bij Paribas. Als het koud was leefde hij op; dan ging hij ineens van alles buiten doen. We discussieerden af en toe over het geloof, maar dan haakte ik steevast af. Hij kende de bijbel bijna van buiten; hij was erg gelovig. Ik wat minder. Ik zag zijn kinderen opgroeien; stuk voor stuk leuke meiden en ze waren gek op hem. Als ik zijn foto's zie, komen vele herinneringen weer boven. Het maakt me verdrietig dat ik hem zolang niet gezien heb. En nu is hij niet meer. Een fijn mens en een goede buurman. Sterkte Rinske en de meiden!

    Franc - Ouddorp
    21 juli 2018

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 28   |   niet OK

    Hester L. - Leusden
    7 juli 2017

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinneringen aan Lieko
    reactie 27   |   niet OK
    Eind jaren negentig hadden Lieko en ik al eens per mail contact over de familie stamboom. Ik had al eerder over hem gehoord. Zo werd mij ooit gevraagd of wij familie waren toen ik lang geleden solliciteerde voor valuta arbitrage. De familie Helmus woonde nog in de Siriusstraat, bijna naast Aart en Ingrid Zeeman hoorde ik vorig jaar van Lieko. Lieko had mijn vader al eens gesproken, maar ik maakte 3 jaar geleden pas kennis. In eerste instantie via de mail en whatsapp. Maar al snel spraken we af bij mij thuis. We hielden contact. Over het familie verleden, maar ook over andere zaken. Zoals het avontuur van Alice en Hester met de "Zusters aan de Gracht". Ook daar spraken wij elkaar na de opening. De afgelopen zomer hebben we heerlijk een paar uur in de zon zitten praten op een terras aan de haven van Huizen. Gespreksstof genoeg, want Lieko was nieuwsgierig naar alles. Het toeval wilde dat de openingswedstrijd van het voetbalseizoen door "zijn" Harkemase Boys gespeeld zou worden in en tegen Huizen. Dat vond Lieko natuurlijk een goede gelegenheid om daar samen heen te gaan. Zo geschiedde. Maar veel tijd samen was er niet, want Lieko zag tal van bekenden. Zowel uit Friesland als uit Huizen. De Harkemase Boys wonnen, maar ik had nooit kunnen bedenken dat Lieko het einde van dit voetbalseizoen niet meer mee zou maken.

    Ik vond het heel fijn om Lieko deze korte periode gekend te hebben. Wat een betrokken en bijzonder mens ! Heel veel sterkte en mooie herinneringen voor Rinske, Alice, Hester, Danielle en Leontina, hun kinderen en partners gewenst. Helaas kon ik afgelopen vrijdag niet bij de condoleance aanwezig zijn.

    Peter - Huizen
    18 april 2017

    Deel deze pagina:

   • speciale man
    reactie 26   |   niet OK
    Beste familie Helmus,
    Langs deze weg wil ik jullie condoleren met het overlijden van Lieko. Zoals jullie Lieko omschrijven is precies zoals ik hem mij zal herinneren. Een speciale man, de warmte die hij uitstraalde deed mij altijd zeer goed, uniek in de voetballerij! Wat ik ook altijd prachtig vond is dat hij onze spelersbus bij Harkemase Boys inhaalde in zijn eigen spelersbus. Ik wens jullie heel veel sterkte toe, maar haal vooral kracht uit de manier hoe Lieko in het leven stond. Een voorbeeld voor velen!!

    Met vriendelijke groet,
    Henk de Jong (ex trainer Harkemase Boys)

    Henk - Drachten
    18 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Het lied dat mijn vader de afgelopen twee maanden zo veel vreugde gaf
    reactie 25   |   niet OK

    70.000 stemmen! Indrukwekkende video.

    Hester - Leusden
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   • De ringtone van mijn vaders mobiel
    reactie 24   |   niet OK

    Een prachtig lied van Twila Paris.

    Hester - Leusden
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Ellen Kriebel -Boer
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Ellen - Balk
    14 april 2017
    reactie 23
   • Bedankt!
    reactie 22   |   niet OK
    Geloof, Hoop en Liefde.
    Drie woorden, vol kracht.
    Maar de belangrijkste is de Liefde,
    met ongekend veel macht.

    Liekele,

    Bedankt dat je zo'n lieve vader was voor Hester, en ook voor mijn broer Mark! Daar ben ik je ongekend dankbaar voor.

    Ik wens je familie heel veel sterkte en kracht toe.

    Lieve groet,
    Nadine Sparrius

    Nadine - Rotterdam
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie