Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lilian Mertens

25-09-196221-07-2019
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Alweer een jaar ....
    reactie 25   |   niet OK
    Zelfs na een jaar .... gaat er bijna geen dag voorbij dat je nog in mijn herinnering bent.
    Ik zie
    de appelbomen die jij snoeide,
    de helling waar je je eerste langlauf ervaring had
    het meer dat we overstaken op het ijs
    de foto's van de vele dingen die we samen hebben gedaan
    voor altijd blijf je bij ons ....

    Joanneke - Palokka
    22 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Terugblik op mijn leven met jou
    reactie 24   |   niet OK
    Lilian leerde ik zo’n 30 jaar geleden kennen tijdens een groepswandeling van de bergsportvereniging. Ze had zich voorgesteld, maar was verder een stil meisje met een opvallende beugel in de mond. Ik kwam haar later verschillende keren tegen tijdens wandelingen zonder dat we contact hadden. Dat veranderde toen ze meeging met een weekendwandeling in Groningen, die ik had georganiseerd. Omdat ik er met Lilian in haar auto naar toe reed, hadden we toen ons eerste gesprek en bij volgende wandelingen spraken we elkaar wel. Ze vertelde eens dat ze graag een keer naar een klassiek concert wilde, maar niet alleen. Ik zei dat ik haar best een keer wilde vergezellen en zo gebeurde het dat ik op een avond van Ede naar de Doelen in Rotterdam ging. Na afloop van het concert liep Lilian mee naar het station. Daar bleek dat ik mijn laatste trein terug net had gemist. Zo verbleef ik die nacht in haar Rotterdamse flatje. Het was de eerste, maar ook de laatste keer dat ik daar kwam. Wel ontmoette ik haar nog vele malen tijdens wandelingen.

    Lilian organiseerde meLilian leerde ik zo’n 30 jaar geleden kennen tijdens een groepswandeling van de bergsportvereniging. Ze had zich voorgesteld, maar was verder een stil meisje met een opvallende beugel in de mond. Ik kwam haar later verschillende keren tegen tijdens wandelingen zonder dat we contact hadden. Dat veranderde toen ze meeging met een weekendwandeling in Groningen, die ik had georganiseerd. Omdat ik er met Lilian in haar auto naar toe reed, hadden we toen ons eerste gesprek en bij volgende wandelingen spraken we elkaar wel. Ze vertelde eens dat ze graag een keer naar een klassiek concert wilde, maar niet alleen. Ik zei dat ik haar best een keer wilde vergezellen en zo gebeurde het dat ik op een avond van Ede naar de Doelen in Rotterdam ging. Na afloop van het concert liep Lilian mee naat een aantal vriendinnen een basiscursus bergsport voor het NIVON in Rotterdam en ze vroeg of ik daar kaart- en kompasles wilde geven. Later betrok ze me ook bij het examen dat in het hemelvaartweekend in Hamoir in de Ardennen werd afgenomen. Ik sliep toen in haar tentje, maar dat bleef een heel kuis gebeuren. Zondag thuisgekomen werd ik gebeld door Lilian, die me opbiechtte dat ze veliefd op me was. Ik was behoorlijk overrompeld, want die gedachte was, zeker gezien ons leeftijdsverschil, nooit bij me opgekomen. Na de nodige gesprekken over en weer, kwamen er nog twee eisen van Lilian: 1. ik moest mijn riante woning met grote tuin opgeven en intrekken in haar kleine woning met dito tuin. 2. dat ze eerst een keer met mij op vakantie wilde om te zien of ik uit het juiste hout was gesneden. Daarvoor had ze de zwaarste individuele tocht van SNP-reizen uitgezocht dwars door Tessin. Vrijwel elke dag flink klimmen en dalen. Die tocht leerde dat we beiden vreugde beleefden aan avontuur met inspanning. SNP deelde later mee dat gedurende de jaren dat zij deze tocht in hun pakket hadden, wij de enigen waren die de gehele tocht hadden volbracht. Sinds onze eerste ontmoeting waren er negen jaar verlopen.
    Ik trok naar Gouda en Lilian toonde haar dankbaarheid door mij bij aankomst in Gouda naar haar fietsenmaker te brengen, alwaar ze mij een Brompton vouwfiets aanbood en thuis kreeg ik nog een bon voor een dagje Gouda verkennen met VVV-gids.
    In die jaren in Gouda gingen we elk jaar eind december met een groepje gelijkgestemden, de z.g. bende van zes, een weekje stevige wandelingen maken in de Eifel, soms door diepe sneeuw. Twee van hen hebben tot kort geleden nog regelmatig met ons gewandeld.

    De vrije tijd van Lilian bestond zeker niet alleen uit wandelen. Ze maakte ook poppen, vele kleurige, veelvormige doosjes van karton, glas-in-lood, mozaieken, brei-en haakwerk en ze vond koken een heerlijke ontspanning met vaak een smakelijk resultaat. Ook deed ze al die jaren vrijwilligerswerk voor landschapsbeheer. Na zeven jaren verhuisden we naar Ede. Ook toen ging ze nog regelmatig naar haar oude knotgroep in de Krimpenerwaard. ‘s Morgens vroeg met trein, bus en vouwfiets op weg om om negen uur present te zijn. Soms als eerste aanwezig.
    Ik kreeg mijn eerste kleinkinderen, waar Lilian tijdens de vele logeerpartijen geweldig van genoot. Tijdens wandelingen gingen de kleintjes op de rug mee.

    Afgelopen jaren heb ik schitterende tochten met Lilian gemaakt, soms ver weg maar ook in Nederland en in alle jaargetijden. Lilian kreeg steeds meer interesse in natuur en cultuur. Een must voor haar was elk jaar het monumentenweekend. Afgelopen jaar bezochten we Goes en Oudenbosch. We hadden nog bergen aan plannen.

    Lilian wilde niet over het einde praten: ik zie wel wanneer het schip strand. Dat gebeurde twee en een halve maand geleden. Het moet heel moeilijk voor haar zijn geweest, maar ze liet dat niet merken.
    Lilian, het zal niet makkelijk zijn zonder jouw verder te gaan. Je bent een groot gemis, maar ik zal mijn best doen nog van het leven te genieten. Mijn geweldige herinneringen aan ons samenzijn neemt niemand af.

    Leendert - Ede Gld
    17 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    Martijn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Martijn - Zaandam

    6 augustus 2019

   • reactie 22
    Jasper en Marieke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jasper en Marieke - Nieuwegein

    3 augustus 2019

   • Herinnering aan Lilian
    reactie 21   |   niet OK

    Lilian en ik zaten bij elkaar in de klas op de HEAO. De foto is van de 2e klas. We waren maar net 4 meisjes in de klas. Lilian zat op kamers en ik woonde in Eindhoven. Ze kwam geregeld bij mij en mijn ouders thuis, waar ze een goede band had met mijn moeder. Lilian was heel intelligent en creatief. In de jaren na de HEAO hadden we nog geregeld contact, in de loop van de tijd is dat wat minder geworden. Het was dan ook een grote schok voor mij toen ik het overlijdensbericht ontving. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.


    Mieke - Nuenen
    1 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 20   |   niet OK
    Leendert, Mieke en Piet, Jeroen Steven en Henk wij wensen jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Persoonlijk heb ik Lilian leren kennen als de zus van Mieke, die ik vanaf de middelbare school ken, en die mij tijdens het ziekte proces van Lilian steeds heeft geïnformeerd. Dapper is Lilian het gevecht aangegaan en heeft tot op het laatst zelf de regie gehouden. Dapper in alle moeilijke beslissingen die zij tijdens het ziekteproces heeft genomen. Groot is de leegte die zij achterlaat......

    Marij - Belfeld
    27 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • reactie 19
    Anya

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anya - Sittard

    27 juli 2019

   • Beste familie, in het bijzonder Leendert, Mieke, Piet, Henk, Jeroen en Steven,
    reactie 18   |   niet OK
    Lilian hebben wij persoonlijk niet echt gekend. We hebben we ervaren dat ze een vervelend ziekteproces heeft gehad en hiervan niet meer is genezen.
    Veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
    Twan en Nelly Smedts-Nijssen
    en kinderen.

    Twan - baarlo
    27 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • reactie 17
    Tiny

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tiny - Grubbenvorst

    27 juli 2019

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Leendert,
    Lilian was een kanjer, wat hadden jullie het fijn met elkaar en wat tragisch dat dit zo maar moest eindigen. Ik ben blij dat ik zo nu en dan met jullie mocht optrekken in NKBV verband, weekendjes in de Ardennen om nooit te vergeten.
    Ik wens je, samen met de familie, veel sterkte met het verlies van zo'n bijzonder iemand.
    Tot ziens en liefs van Ina

    Ina - Amsterdam
    26 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.