Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lout Donders

11-06-195429-11-2022
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden.
   Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Uw herinnering, reactie, condoleance of bijvoorbeeld een mooie foto via deze pagina wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 108
    Berdien Van Gestel

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Berdien - Goirle

    16 maart 2023

   • Foto
    reactie 107   |   niet OK

    Lieve Stephy, lieve Max, Malou, Gijs, en alle naasten.

    Wat zullen jullie Lout missen. Het was zo’n leuke, lieve, warme, creatieve, slimme, aardige man. Ik heb Lout in 2013 ontmoet op Bali toen hij bij mij een retraite kwam volgen. Daarna nodigde hij mij en mijn partner Dean uit om (met mijn praktijk MettaMind) in zijn villa in Italië retraites te geven, wat ik sinds 2014 tien keer heb mogen doen. Soms was Lout er ook en dat was altijd erg gezellig.

    We genoten van zijn gezelligheid, van zijn verhalen en zijn grote warme hart. Hij had ook een leuke band met mijn lief Dean, wiens Surinaamse achtergrond hem deed herinneren aan de Surinaamse vrienden uit zijn jeugd. Ik heb nog een paar keer mooie telefoongesprekken met hem gevoerd over hoe het met hem ging. De laatste keer was ergens in september 2022. Hij vertelde dat hij zo gelukkig was met Stephy, zijn nieuwe woning, zijn camper vakanties. Altijd mooie woorden over zijn zoon Max, Malou en zijn kleinzoon Gijs waar hij zo blij mee was.

    Ik zag hem niet vaak, maar zal hem missen. Hij was zo’n mooi cadeau voor ons, voor de samenleving. Lout, je blijft altijd in ons hart.

    Veel liefs, Wineke en Dean.


    Wineke - Amsterdam
    23 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Eerbetoon
    reactie 106   |   niet OK
    De man met de warme omarmende omschrijvende tember zal ik niet kunnen ontberen,en kan zijn zoon dit dan weer kunnen invullen...

    Ronald - Eindhoven
    18 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Een bijzonder mooi man
    reactie 105   |   niet OK

    Onverwachts, herinneringen aan een mooie man, droomplek, boven op een heuvel, waar de zon altijd warm schijnt, het gevoel zegt en vertelt nog veel meer en blijft altijd weer bijzonder en mooier.
    Lout gaat mee in het hart van mooie levens herinneringen.
    Ernie


    Ernie - Vreeswijk
    27 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Mooi mens.
    reactie 104   |   niet OK
    Onze wegen kruisten elkaar zo'n 30 jaar geleden tijdens een door het Brits Toeristenbureau georganiseerde studiereis via België naar Engeland. Hij als journalist en ik als reisorganisator. Er was direct een klik en we hebben dan ook de hele studiereis samen doorgemaakt en héél véél gelachen. Na deze reis ben ik nog één keer een weekendje in Tilburg geweest. Ook al hebben we elkaar daarna niet meer gezien of gesproken, hij is nooit weggeweest uit mijn herinnering. Het lezen van de rouwadvertentie kwam alsnog hard binnen, zelfs of misschien juist na al die jaren. Ik wens zijn nabestaanden sterke en mooie warme herinneringen aan dit prachtmens.

    Frits - Delft
    15 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 103   |   niet OK
    Herdenkingsbijeenkomst Lout Donders 10/12/2022
    Jeroen Veldkamp, over Lout als verhalenverteller en cultuurliefhebber:

    ● Waarin onderscheidde Lout zich van andere verhalenvertellers en cultuurliefhebbers?

    Lout was naar eigen zeggen (omschrijving op Twitter) een verwonderde waarnemer. Met een brede interesse en nieuwsgierig. Hij nam het altijd op voor mensen die wat meer op de achtergrond stonden. Hij maakte verhalen die verteld moesten worden. Verhalen die anders ergens ondergesneeuwd worden. Eigen verhalen (o.a. Peerke Donders / deze zomer nog ‘Boeren met de natuur’ (over bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek) / Broertjes Hornemann) Maar ook kon hij enthousiast worden van initiatieven van anderen; als hij passie voor een onderwerp én doorzettingsvermogen proefde, ging hij voor je en voor het onderwerp door het vuur. Op elk gebied; fondsenwerving (zeer geraffineerd!), redactioneel, locaties zoeken etc...

    ● Wat heeft Lout voor de Brabantse cultuur betekent?

    ○ Iedereen kende Lout; jong en oud, als hoeder van de brabantse film en alle
    makers. Altijd kijken naar wat mogelijk is. Met oog voor jonge makers en
    zorgen dat zij aansluiting kunnen vinden.
    Toen de liefde tussen Brabantse documentairemakers en Omroep Brabant
    een tijdlang bekoeld was, heeft Lout het initiatief genomen en zich hard gemaakt voor een structureel stimuleringsfonds; Brabantse Beauties. Samen met BKKC, 3 grote steden, enkele producenten en Omroep Brabant. Lout werd daarmee een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de Brabantse documentaire sector. Hij heeft vooral jonge makers begeleid en met succes ook van landelijke omroepen en andere fondsen geld bij die jonge en talentvolle makers gekregen. In totaal zijn er zo’n 35 documentaires gemaakt, waaronder enkele internationaal prijswinnende. Voor nu vele Brabantse succesvolle makers is Lout cruciaal geweest voor hun ontwikkeling en professionele groei. Het was voor hem altijd ploeteren om mensen ervan te overtuigen dat je jonge makers mooie dingen moet laten maken, zodat er een soort klimaat blijft dat mooie dingen gemaakt blijven worden. Maar vooral dat jonge filmmakers zich kunnen ontwikkelen en dat er verhalen verteld zullen blijven worden. Daarom past het afscheidscadeau van Omroep Brabant bij zijn pensionering zo goed; De Lout Donders Award. Voor relevante en eigentijdse maatschappelijke verhalen. Degene met het beste idee ontvangt een bijdrage aan de realisering van de film. 3 maart 2023 wordt hij weer uitgereikt. Uiteraard met een eerbetoon aan Lout.

    ● Wat heeft hij voor jou persoonlijk betekent?

    Heel veel! 23 jaar (van 1997 t/m 2020) hebben we altijd wel in een project
    samengewerkt. Hij als opdrachtgever, mede-producent of als collega jurylid. Hij is een belangrijke spil geweest in de ontwikkeling van mijn film en videoproductiebedrijf, overigens voor héél veel productiebedrijven en makers in Brabant. Maar ook voor mij als persoon. Ik ben van nature een optimist. Ben ook erg nieuwsgierig, maar zijn optimistische nieuwsgierigheid heeft mij regelmatig en op de juiste momenten gemotiveerd. Andersom trouwens ook. Daarom is er ook snel een vriendschap ontstaan. Wij konden elkaar wakker én weer scherp krijgen door vanuit een ander perspectief naar dingen te kijken. De laatste jaren niet meer werkgerelateerd, maar wel als goede vrienden praten over onze levens. We hebben tranen gehuild maar vooral gelachen. Dat ga ik enorm missen.

    Kun je een anekdote met ons delen die Lout echt typeert?

    Van de zomer kreeg ik nog via Whatsapp van hem een reeks foto’s doorgestuurd van oude LandRovers. Was hij met Stephy in zijn camper in Zweden de Scandinavische LandRover club tegen gekomen. Ik heb ook een oude LandRover. In Suriname hebben we samen in een grote Jeep door de jungle gereden. Even weer dat gevoel met elkaar delen. Altijd die verbinding zoeken. En in contact blijven. Altijd die felicitatie op je verjaardag, een attentie bij bijzondere gebeurtenissen. Hij was altijd zó attent. Ik heb veel mensen gesproken voor vandaag maar dat zei iedereen!
    Nog een anekdote:
    Een zomeravond in 1999. In het diepste geheim reed ik met een levensecht apenpak naar TV8. Iedereen moest na de uitzending het gebouw verlaten hebben. Lout deed alsof hij nog iets moest afmaken. Iedereen was weg. Om en om deden we het apen pak aan en namen we scènes op achter de nieuwsdesk van TV8. Een aap die de studio en de kijker verkent. We hebben samen krom gelegen van het lachen. Achteraf kon je natuurlijk goed zien wanneer Lout of ik in het pak zat; het pak hing maar losjes om zijn slanke ranke lijf. Er is met de opnamen nooit iets gedaan. Maar het zat in zijn hoofd en het moest er uit. Experimenteren, leren en weer door... Stilstaan bij mislukkingen óf successen? Lout was al lang weer bezig met 5 volgende initiatieven.

    Jeroen - Nuenen
    10 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 102   |   niet OK
    Een prachtig mens met zijn hart op de juiste plaats. Met enthousiasme zette hij zich voor zovele zaken in. Rust zacht.
    Connie

    Connie - Tilburg
    10 december 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 101
    Hans Dieteren

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hans - Tilburg

    7 december 2022

   • Het verbindingsstreepje
    reactie 100   |   niet OK
    Beste nabestaanden van Lout Donders,

    allereerst gecondoleerd met het plotselinge overlijden van Lout.
    Vanuit ons project TilburgsAns hebben wij Lout leren kennen als een bijzonder breed geïnteresseerde en enthousiaste man. Altijd bezig met nieuwe plannen, toekomstgericht en vaak sterk verbonden met het heden en verleden van zijn stad.
    De verbondenheid met de stad was voor hem reden om een leesteken uit TilburgsAns te adopteren. Hij koos het halve kastlijntje, oftewel – zoals hij het zelf noemde – het verbindingsstreepje. En hij gebruikte het lettertype onder andere voor zijn ‘Donlog’ in de buurtkrant van de Armhoefse Akkers.
    We zijn ontroerd dat ook zijn overlijdensbericht gezet is in Tilburgs eigen lettertype.

    Heel veel sterkte met het verlies.
    Namens TilburgsAns,
    Sander Neijnens
    Ivo van Leeuwen.

    Sander - Tilburg
    6 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 99   |   niet OK
    Lout,
    Fijn om je gekend te hebben. Daags voor je vertrek waren we nog in gesprek waarbij je liet blijken hoe gelukkig je was met Max, je kleinkind, Stephy en je nieuwe woonstek. Je straalde het uit. En dan nu dit.
    Ja, fijn om je gekend te hebben, maar het had voor mij veel langer mogen duren.
    Jos Parren

    Jos - Tilburg
    6 december 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.