gedenkplaats van

Mano Argyrakis

16-11-197601-10-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om jullie op de hoogte te brengen van dit verlies. Je kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunnen jullie hier ook zelf reageren. Herinneringen, reacties, foto's, muziek of condoleance worden zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Dunja Sanders
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Dunja - Gouda
    24 oktober 2020
    reactie 46
   • Terima kasih
    reactie 45   |   niet OK
    Lieve Mano, Marcella en Luke,
    ooit waren we collega's op grote afstand, en tegen de tijd dat wij naar Bali kwamen, waren jullie bezig met de voorbereidingen van vertrek. In die korte tijd heb ik gezien en gevoeld hoe open en verwelkomend jullie waren, meedenken en een hand uitsteken waar nodig. Ik heb de sfeer die jullie gecreerd hadden in jullie huis mee kunnen maken bij jullie afscheidsfeestje - en dat was zo warm en vol genieten. De afgelopen tijd heb ik zoveel aan jullie gedacht op en - wederom op afstand - meegeleefd...Ik wens je alle goeds daar waar je nu gaat Mano, en ik hoop Marcella en Luke weer tegen te komen - ik wens jullie alle warmte en steun toe.

    Liefs Dagmar

    Dagmar - Zeist
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dieneke de Groot
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Dieneke - Bennekom
    14 oktober 2020
    reactie 44
   • team uitje met citizenM
    reactie 43   |   niet OK

    Als iemand had geweten hoe goed Mano was in Jeu de Boule, had hij waarschijnlijk niet mee mogen doen ;-). Samen met Marco vormde hij een team en ze wonnen werkelijk alles!! Wat een plezier, onder het genoeg van een biertje en een hapje. We missen je Mano! XX je citizenM friends.


    Rosa - Weesp
    13 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Jolanda Tal
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Jolanda - Gouda
    12 oktober 2020
    reactie 42
   • Piet Posthuma
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Piet - Wageningen
    12 oktober 2020
    reactie 41
   • Foto
    reactie 40   |   niet OK

    Janneke - De wereld
    12 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Selamat jalan dan sampai jumpa lagi
    reactie 39   |   niet OK
    Het is bijzonder hoe mensen in je leven komen en dat je van tevoren niet weet wat ze voor je gaan betekenen of hoe lang ze blijven.

    Marcella en ik hebben elkaar leren kennen op Bali. Toen ook Mano de sprong had gewaagd maakte het duo het eiland hun tweede thuis. Mano verdiepte zich in de cultuur en hij hield ervan om op zijn scooter door de straten te cruisen... Eigenlijk is het best grappig dat Mano op een eiland als Bali terechtkwam, wetende dat hij eigenlijk niet van zandstranden hield.

    Wanneer je zolang ver van je familie woont dan ga je opzoek naar mensen met wie je dingen kunt ondernemen en delen die je anders met je ouders, broers & zussen en beste vrienden zou delen. Gekozen familie noem ik dat. Mano was onderdeel van mijn gekozen familie.
    We vierden verjaardagen samen, kerst, vakanties, wekelijkse etentjes, feestjes, we gingen surfen en weekendjes weg. Onze Bali familie is groot en in het hart daarvan staan Mano, en Marcella. Ankers voor velen, ik niet uitgezonderd.

    Mano en ik hebben elkaar al een aantal keren uit mogen zwaaien.
    In 2015 zwaaide hij me uit toen ik Bali voor de eerste keer verliet. De laatste week logeerde ik in huize M&M, net als zoveel andere mensen die tussen huizen zaten, net aangekomen waren, vertrokken of als ze op bezoek kwamen. De deuren stonden altijd open.
    Nadat ik in 2017 teruggekomen was in Bali, was het mijn beurt om het jaar daarna Mano uit te zwaaien. Ik bracht Mano, Marcella en Luke naar de luchthaven, nadat ze na zeven jaar hun tweede thuisland weer voor het Moederland verruilden.
    Tussen alle grote afscheidsmomenten zochten we elkaar gewoon elke keer weer op.
    In Bali, Lombok, Australië, Amsterdam.
    Net alsof we nooit afscheid van elkaar genomen hadden.

    De dingen die we leuk vinden aan Mano en ons altijd bij zullen blijven:
    1. Mano was een levensgenieter en had het in zich om de mensen om zich heen mee te laten genieten. Hij was relaxed en daarmee nodigde hij andere mensen ook uit om op hun gemak te zijn.
    2. Weekend-planning skills werden niet gewaardeerd. ‘Dat zien we wel, het is pas donderdag’ was dan ook altijd zijn reactie. De geboorte van Luke zorgde voor veel opschudding in huize M&M wat dat betreft. Ritme en regelmaat waren niet zijn sterkste kanten en met de komst van de kleine man zagen we het zweet op het voorhoofd wanneer ze zich klaar maakten voor een etentje buiten de deur.
    3. voor sommige mensen lijkt een kind op de wereld zetten in het buitenland dood eng, zo ver van huis, weg van oppassende grootouders, maar niet voor M&M. Ze lieten het er moeiteloos uitzien. Ze inspireerden zelfs hun vrienden Cat & Chris om hun baby ook op Bali te krijgen.
    4. Veel mensen beschouwen het huwelijk als een belangrijke stap in het leven, maar M&M niet. De liefde tussen hen had geen ring nodig. Echter, dacht de Indonesische overheid daar anders over. Om een baby in Bali te registeren moet je wel getrouwd zijn. Dat inspireerde Mano om de liefde met het huwelijk te bezegelen.
    5. Mano verrassde ons op verschillende manier. Zo ook met zijn kennis over het feit dat bananenvlekken de ergste vlekken waren die je in je kleren kunt krijgen. Wie had deze kennis ooit bij Mano verwacht?
    6. In Bali is het gemakkelijk om goed en goedkoop buiten de deur te eten. Vaak zelfs voordeliger dan zelf koken. Van alle restaurants op het eiland was zijn favoriet de warung waar je duizenden verschillende sambals kon krijgen, warung Special Sambal.
    7. hij hield van koken, voor Marcella, voor ons allemaal, en soms hadden we het geluk en maakte hij heerlijke Griekse gerechten voor ons.
    8. Het is niet zo moeilijk om je kapot te zweten in Bali en het laatste waar je aan denkt is de sportschool. Echter, badminton in een hete tinnen schuur, was een van de beste manieren om de lust voor een koud biertje op te wekken

    We hebben mooie reizen gemaakt met z’n allen.
    We vierden kerst 2014 in Komodo en reisden in 2017 naar Perth voor de bruiloft van onze vrienden en gingen roadtrippend door Western Australia. Afgelopen februari hadden we nog een reünie op Lombok samen met onze Bali vrienden Cat & Chris die overkwamen vanuit Australië. Een bijzondere tijd, nog maar zo’n zeven maanden geleden. Totaal onwetend over het moment waar we nu staan en de donkere wolk die boven ons hoofd hing, dansten we als de kinderen ’s avonds op bed lagen door onze villa. Met flinke katers stapten we ’s ochtends het bed uit om op scooters een stukje van het eiland te verkennen. Het ouderschap kreeg de avonturier in Mano niet klein.

    En dan doet tijd wat het altijd doet: it runs out.

    Mano, je betekent heel veel voor ons. Je prachtige, warme en laid-back persoonlijkheid zal door ons allemaal herinnerd worden. We houden van je en we missen je ontzettend. Nu al.

    Goede reis lieve Mano, ik zwaai je wederom uit met de intentie je weer eens terug te zien.
    Selamat Jalan dan sampai jumpa lagi.

    Janneke - De wereld
    11 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lost
    reactie 38   |   niet OK

    They don’t know how to feel...

    Ik denk dat hoe groter de liefde, hoe mooier het mens, hoe groter ook helaas het verdriet en de leegte.... Ik wens jou Marcella dat je Mano blijft ervaren in je leven en met jullie fantastische zoontje.

    Ria - Amsterdam
    9 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Heleen van der Beek
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Heleen - Zoetermeer
    9 oktober 2020
    reactie 37

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie