gedenkplaats van

Marco Spanjaart

24-10-196117-04-2020
   ‘Dag toparbiter, we missen je nu al’

   Geheel onverwacht hebben wij afscheid genomen van onze lieve, fijne zoon, mijn grote onmisbare broer en zwager.
   Marco was onze fantastische, superlieve oom die altijd voor ons klaarstond en enorm belangrijk voor ons was. Wij gaan hem enorm missen.

   Marco is in de afscheidskamer van Ineke Smit Uitvaartverzorging, Oosterkerk, Zomerkade 165 te Haarlem.

   Op woensdag 22 April 2020 nemen wij in besloten kring afscheid van Marco.

   Wij nodigen iedereen uit hier herinneringen en anekdotes te delen.


   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Voor Marco en alle nabestaanden.
    reactie 10   |   niet OK
    Tjonge jonge Marco we zullen je missen man .
    Het is al weer een jaar geleden dat ik Marco leerde kennen als mijn nieuwe buurman in de Haarlemmermeerstaat Nr 4 .
    Mijn eerste dag dat ik in de Haarlemmermeerstraat kwam wonen stond hij al aan de deur of ik niet tot later dan 22:00 wilde boren en na een week stond ie aan de deur of me muziek wat zachter kon ,Ja zo was Marco ook als ie een probleem had stond ie zijn mannetje daar heb wel respect voor.
    Het was natuurlijk ook om het woongenot voor iedereen te waarborgen in de flat .
    Toch waren er momenten dat we soms echt konden botsen maar het was nooit zo erg dat het niet weer goed kwam en het duurde dan ook niet lang voor we lachend bij elkaar op de koffie gingen en weet wat Marco zo sierden zijn complimenten die hij kon geven over me appartement en over anderen.
    Hij gaf me zelf een keer een compliment over me flat dat hij het zo mooi vond zo mooi zelfs dat ie wilde ruilen van woning ruilen haha .
    Als je ergens wat leuks van had gemaakt was het ook leuk om hem in je buurt te hebben .
    Ja Marco je bent te vroeg gegaan man je had nog zo veel te doen had ik het idee de dag je naar beneden werd gedragen in de flat dacht ik echt dat de grond onder me vandaan instorten.
    Ik wil de familie en alle vrienden en kennissen van Marco sterkte wensen en Condoleren met dit overweldigt verlies Sterkte allemaal vanuit de Haarlemmermeerstraat.

    Daniel - Haarlem
    26 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Marco
    reactie 9   |   niet OK
    Beste Marco, want lieve zeggen we als mannen onder elkaar niet,
    Daar sta je dan midden in de belangstelling, iets wat je niet graag doet zover ik je ken. Doordat Lara in september 2010 besloot te gaan voetballen bij DSS maakte ik kennis met de familie Spanjaart. Daarbij was het mooi om de betrokkenheid van Ben, Pascal en Kim, op de achtergrond, te zien bij het voetbal van Lara. Zelf mocht ik af en toe een wedstrijdje van Lara haar team fluiten. Tot Ben op een gegeven moment vroeg “mag mijn broer een keer fluiten, dat vindt hij leuk?”
    Op het moment dat Ben deze vraag stelde, was het halve veld intussen door Lara en haar teamgenoten ingeruild voor een heel veld. Naast dat Lara als keepster in het veld stond was Ben de trouwe en gedreven coach die aan de kant stond te coachen. Bij het fluiten van de wedstrijden voor de KNVB probeerde je het altijd zo te plannen dat je de thuiswedstrijden van de Spanjaartjes bij DSS kon fluiten.
    Vanaf dat moment was het bijna iedere thuiswedstrijd raak dat jij de thuiswedstrijden van Lara en Ben hun team floot. Mooi was het om dan als buitenstaander te zien dat niet ieder familielid het eens was met de beslissingen die door “de man in het zwart” werd genomen. Overigens was het begrip “de man in het zwart” een breed begrip. In de loop der jaren heb ik je in alle kleuren scheidsrechtertenues voorbij zien komen. Één ding stond als een paal boven water dat deze tenues er altijd even strak en gelikt uitzagen. Was je nat geregend of getranspireerd dan kwam er na de rust een ander tenue tevoorschijn.
    Vanaf 2014 werd jouw betrokkenheid bij DSS steeds groter. Het rood groene virus had ook jou geraakt. Je was meer wedstrijden aan het fluiten en Ton, onze wedstrijdsecretaris op zaterdag, had je bereid gevonden om de wedstrijdtafel te bemannen. Als je maar de wedstrijden van Lara kon fluiten. Dit werd dan natuurlijk door Ton geregeld.
    Ook in deze periode was het dat er momenten waren dat het mentaal tegen zat. Van Ton en Jelle, ook een DSSer in hart en nieren, hoorde ik dat jullie hier samen goed over konden praten. Tijdens deze gesprekken gaf je aan dat voetbal dan een mooie afleiding was om je zinnen te verzetten en iedere keer kwam jouw grote liefde voor Ben, Kim en Lara naar voren in deze gesprekken. Dit was dan ook een belangrijk iets voor je wat je positieve energie gaf. Door Samenspel Sterk was zeker ook op je van toepassing in die tijd. Met enige regelmaat liet je een KNVB wedstrijd schieten om bij DSS actief te kunnen zijn. Voor jou maakte het niet uit of het ging om de vrouwen 1 te fluiten in de eerste klasse of de jongens D12 in de 5e klasse, als je er maar plezier in had.
    Naast veel plezier straalde je ook rust en gezag uit. Dit laatste zorgde er voor dat de wedstrijden die onder jouw leiding stonden vaak probleemloos verliepen. En ondanks je warme band met DSS was jij als scheids altijd neutraal. Je appte Jelle, ook een DSS scheidsrechter, een keer na een wedstrijd van DSS VR2 die Jelle gefloten had.
    “Ik zie dat jij gister vrouwen 2 gefloten hebt en geel gegeven hebt én opgeschreven op het wedstrijdformulier, complimenten!” Dat was jij ook Marco, je volgde alles.
    Zelf heb ik je ook menig maal als coach als scheidsrechter mogen treffen. Goed was het te zien dat je in het spel de randjes op liet zoeken. Een mooie uitspraak van je die mij bij staat “ga doooorrrrrrrrrr”.

    Dat doorgaan deed je ook bij DSS, want ondanks dat Lara en Ben het rood groen van DSS verruilde in 2017 voor het zwart wit van OG bleef je bereid om wedstrijden voor DSS te fluiten. Vaak was je degene die inhaalwedstrijden op de doordeweekse dagen bij ons wilde fluiten. Op zaterdag bleef je de wedstrijden van Ben en Lara hun team fluiten, maar op zondag zorgde je er voor dat je een wedstrijd bij DSS kon fluiten voor de KNVB.
    Zoals eerder gezegd was voetbal voor jou een mooie uitlaatklep. Een positieve motivator om aan de gang te gaan en te blijven. Enkele weken terug kwam aan deze ontspanning een abrupt eind door een virus wat dezelfde naam heeft als een bier merk. Jouw motivator viel weg. Waar de laatste weken veel aandacht is voor mensen die fysieke problemen hebben, worden de mensen met mentale problemen wel eens vergeten.
    Ik weet zeker dat je in deze periode niet bent vergeten door Ben, Pascal, Kim, Lara je moeder en je andere naasten. Je bent niet vergeten door de speelsters van OG, de mensen bij DSS en de KNVB. Misschien voelde dit wel zo voor je.
    Marco ik wil je namens 372 voetballende meiden en 1.203 voetballende mannen van DSS bedanken, bedanken voor je inzet en bedanken voor je toewijding voor DSS.
    Op persoonlijke titel wil ik je bedanken dat ik je heb mogen leren kennen als een goed en sterk mens. Een man die heel veel heeft meegemaakt en man met littekens, maarrrr

    No scars to your beautiful, you’re a star and you’re beautiful !!!!

    Her - Velserbroek
    22 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Marco en familie
    reactie 8   |   niet OK
    Marco ik ken je al zeer lang wij hadden niet zo veel contact maar als we elkaar ontmoeten was het altijd enorm gezellig jij was altijd duidelijk aanwezig een prachtige vent vind ik jou altijd stralend
    Man wat schrokken wij toen we het nieuws hoorden dat je was overleden
    Wij wensen de familie veel sterkte de komende. tijd

    Rode en Luc - Hillegom
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Herman de Smidt
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Herman - Haarlem
    21 april 2020
    reactie 7
   • Bijzonder
    reactie 6   |   niet OK
    Marco, we hebben elkaar pas in september leren kennen. Bij een vriendschappelijke wedstrijd. Daarna wilde je graag onze wedstrijden fluiten. De laatste wedstrijd was onze mooie kampioenswedstrijd in december.
    In een korte tijd liet je een bijzondere indruk bij ons achter. Nu is er dus geen tijd meer om je verder te leren kennen. Maar die bijzondere indruk is onuitwisbaar.
    Michel en Marc DSS 17-3

    Michel - Haarlem
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Buurman van goud
    reactie 5   |   niet OK
    Marco heeft onze fantasie verrijkt met het uitlenen van zijn geliefde serie Game of Thrones. Vroeger toen ik klein was kon ik altijd terecht bij Marco voor een lekker Magnum of een blikje frisdrank. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de lieve en vrijgevende buurman die Marco voor ons was. Bedankt voor deze mooie herinneringen. Rust zacht.

    Loïs - Haarlem
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Nooit meer geinen over jouw club uit Rotterdam
    reactie 4   |   niet OK
    Waar moet ik beginnen bij nieuws zoals dit.
    Als ik hoorde dat je op de club was (DSS) zochten wij elkaar altijd even op om bij te kletsen wat we meegemaakt hadden op de velden, jou standaard zin daarna was dat je meer wedstrijden van ons ( VR1) wilde fluiten , daarna kwamen de heerlijke discussies over jou geliefde club Feijenoord en die van mij Ajax, deze gesprekken behoren tot de verleden tijd maar zullen voor altijd met een glimlach in mijn hoofd herhalen.
    Jij was degene die zei toen ik net begon te assisteren dat ik potentie had om uit te groeien tot een goede grensrechter, je zei in de rust vaak dat je mij vertrouwde in de singalen die ik gaf, daarvoor wil ik je bedanken Marco
    Onze laatste wedstrijd samen waren de belofte teams van Telstar en VV-Alkmaar in het Telstar stadion, in de rust vertelde je vol trots dat je op de Toekomst een wedstrijd tussen Ajax en Vitesse ging begeleiden, de sprankling in je ogen was onbetaalbaar.
    Marco ik ga je "geklaag" over mijn dochter (Genevieve) missen dat ze zo bloed snel (zoals jij dat noemde) is en dat zij jou moe maakte.

    Het ga je goed vriend en we gaan je missen op en naast het veld.

    Ben Kriege
    Genevieve

    Ben - Haarlem
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Marco stond altijd klaar voor de KNVB
    reactie 3   |   niet OK
    We zijn erg geschrokken van het plotselinge overlijden van Marco.
    Marco was erg vriendelijk en stond altijd voor ons klaar. Wanneer wij maar belden, ... Marco ging. Het contact was altijd goed, soms belde hij gewoon voor een praatje en dat was ook fijn. Dat hij altijd het persoonlijke contact zocht, waardeerden wij enorm. Wij zullen hem missen.
    Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte om dit verlies te verwerken.
    KNVB West, afdeling arbitrage

    Tanja - Zeist
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust
    reactie 2   |   niet OK
    Wat ga ik je missen man. Nooit meer lekker ouwe hoeren over voetbal en die club uit Abcoude Noord afbranden. Nooit meer met je mee naar een wedstrijd om te kijken naar je fluiten. Nooit meer zo maar ff bij je langs komen of jij hier. Ooit zei je "ik heb geen vrienden" en vorige week zei je nog tegen me "Ben zo blij dat je er altijd voor bent" En ja dan komt dit nieuws wel keihard binnen gozer. Rust nu maar zacht Marco. De rust waar je zo naar verlangde. En onthou YNWA!

    Andre - Nieuw Vennep
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • De hemel is een top arbiter rijker
    reactie 1   |   niet OK
    Jeetje Marco wat is dit schrikken. Ik heb jou leren kennen bij Onze Gezellen waar je met veel passie jouw hobby uitoefende als scheidsrechter. Mooie verhalen had je altijd over je gefloten wedstrijden. Bij VR1 was je altijd de vaste arbiter bij thuiswedstrijden maar als het je uitkwam mochten wij als MO19 ook altijd een beroep op je doen. Als er een wedstrijd is waar ik persoonlijk aan jou terug denk dan is het wel de wedstrijd tegen De Forresters. Man man man, wat floot jij een goede wedstrijd en wat heb je mij geholpen met mijn verweer naar de KNVB toe. Marco ik heb jou leren kennen als een fijn, eerlijk en warm persoon en wat gaan we jou missen op de velden.
    Marco rust zacht en je blijft in mijn herinnering.
    Mijn condoleance naar de gehele familie en nabestaanden.
    De hemel is een top arbiter rijker

    Simon van Kampen
    Onze Gezellen MO19-2

    Simon - Velserbroek
    19 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie