gedenkplaats van

Maria Fernhout

30-11-193023-06-2005
   Mevr. M. Verso-Fernhout oftewel ‘Mary’ of ‘Marion’ voor familie en vrienden:
   Een heel dynamische, artistieke en lieve vrouw met een veelzijdigheid aan talenten en een sterke innerlijke overtuiging en persoonlijkheid. Al sinds haar jeugdige leeftijd was het een van haar hobbies om mooie kleurrijke schilderijen te maken. Door haar grote liefde voor de Hawaiiaanse muziek zong ze en speelde ze de gitaar en ukelele in verschillende Hawaiiaanse orkestjes zoals: ‘De Samoa Eilanders‘ en ‘The Maunaloa Hawaiians‘.
   Ze heeft ook als koorlid in het ‘Amsterdams Operakoor’ gezongen als Contralto stem en daarnaast had ze ook veel passie voor het leren en het uitvoeren van allerlei soorten dansen zoals: Ballroom, Hawaiiaanse Hula, Tango, Salsa en Country-line. In Zuid-Amerika zong ze, in verschillende talen, populair repertoire voor de Radio en TV en in Europa, voornamelijk in Italië, heeft ze veel tournees gedaan als soubrette in verschillende theater, show en revue gezelschappen waar ze uitblonk als een echte vedette en ster. Teruggekeerd in Nederland, heeft ze daarna nog vaak in cabarets opgetreden en is ze op wat oudere leeftijd werkzaam geweest als freelance tolk Spaans/Italiaans voor de Nederlandse justitie en rechtbank. Gedurende vele jaren, en in de laatste periode van haar leven, is ze lid geweest van "De Zondagsschilders" te Amsterdam waar ze elke woensdagmiddag een schilderij of gouache maakte en ook nog lid was van de Country line dansclub "Bewegen voor ouderen" op de dinsdagochtend. Echter door haar ondermijnende en teisterende ziekte (kanker) kon ze dit op een gegeven moment niet meer volhouden.
   Ze wilde zo graag nog zoveel doen en mee kunnen doen met alles... maar het kon helaas niet meer... Ik hoop dat ze nu na haar lange lijdensweg, die ze uiterst moedig en heldhaftig heeft bewandeld, eindelijk rust en vrede heeft gevonden en dat ze omgeven is met de alomringende en eeuwige liefde van het hiernamaals.
   Ze zal altijd in mijn hart blijven voortleven...

   Overige informatie
   Geschreven op 27 Juni 2005 als eerbetoon en met veel liefde voor zijn Mamma.

   Haar enigste kind en zoon, Michael

   PS.
   De site die ik aan mijn moeder gewijd heb is te bezichtigen op: www.geocities.com/marionferno

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    Michel.Hier een reactie van Dick Jansen
    Sinds kort ben ik wat op internet en door te klikken op onze Fam. naam Fernhout .Kwam ik op de site van jouw Moeder en mijn nicht Mary In 2004 heb ik nog gewerkt aan het huis van Mary. En nog met je gebeld. Hoe is het met je En leef je Vader nog want die was ook ziek. Verschillende fotos had ik al gezien. toen ik bij haar was. Ik wens je het allerbeste de Groeten van je neef Dick Jansen

    Dick Jansen -
    8 december 2006

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie