gedenkplaats van

Marijn Kort

14-04-198225-03-2019
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van het overlijden van Marijn. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Pasen
    reactie 60   |   niet OK
    Elke dag wordt hij gemist..
    heel veel sterkte gewenst aan de familie en mensen die dichtbij stonden.. ook deze dagen

    Gesina - Groningen
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Pasen
    reactie 59   |   niet OK
    Elke dag wordt hij gemist..
    heel veel sterkte gewenst aan de familie en mensen die dichtbij stonden.. ook deze dagen ????????☀️

    Gesina - Groningen
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Engel
    reactie 58   |   niet OK
    Voorjaar 2017. We raken in gesprek tijdens een Open Mic in O'Malley's en jij moedigt me aan om te zingen. Maar, dat durf ik helemaal niet! Op de een of andere manier sta ik toch ineens met een microfoon in mijn hand. Daar ben ik je nog steeds dankbaar voor ;-)
    Daarna ontmoetten we elkaar weleens in de stad. Altijd in voor een kop koffie en een goed gesprek over het leven, relaties en muziek. Altijd met aandacht, droge humor en een positief kritische blik. Je bracht een bijzondere rust met je mee.

    Dat ik je nu niet meer tegen kan komen in de stad, vind ik heel onwerkelijk. Ik mis je en ik zal je nooit vergeten.

    Lieve Marijn, bedankt voor de mooie momenten samen, bedankt voor wie je was.
    Je bent een engel.

    Ik wens je familie heel veel sterkte.

    Liefs!

    Basilia - Groningen
    2 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Hilda Bulthuis
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Hilda - Ten Boer
    31 maart 2019
    reactie 57
   • Toevoeging op bericht
    reactie 56   |   niet OK

    Deze foto's kwam ik nog tegen (helaas geen goede kwaliteit).


    Marijke - Zuidwolde
    31 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 55   |   niet OK
    Zoveel dingen die ik nog zou willen zeggen tegen, of vragen aan Marijn. Helaas kan dit niet meer, daarom wil ik alle nabestaanden veel sterkte wensen in dit verlies.

    Marijn en ik ontmoetten elkaar een aantal jaren geleden geleden tijdens een borrel met Ivan, in de Uurwerker. Dit was het begin van ontmoetingen waarbij veelal feest en alcohol in het spel waren. We eindigden een van onze stapavonden met zijn vieren op de bank bij Marijn thuis (op een toplocatie), en bekwamen van de nacht totdat de winkel open ging en het tijd was om ontbijt te halen. Dit was het begin van een borrel-app-groep.

    Helaas was er ook de schaduwkant in zijn leven; epilepsie. We spraken er niet veel over, maar hij was er zelf realistisch over. Zo vertelde hij ooit letterlijk dat hij geen toekomst had, en dat hij geen relatie wilde omdat hij niemand wilde opzadelen met zijn sores, en dat hij "wel serieuzere dingen [heeft] om me druk om te maken". Dingen die je hart verscheuren als je ze hoort, maar Marijn deed nou eenmaal niet aan "sugarcoating" van de feiten.

    Ik heb Marijn helaas het laatste jaar weinig gezien, maar we spraken elkaar nog via de app-groep. Hierin nam hij recentelijk graag Thierry Baudet op de hak, en maakte flauwe grappen over van alles en nog wat. Verder was hij altijd positief en steunend, en gaf goede raad waar nodig.

    Een aardig persoon, behulpzaam, gul, positief, intelligent, scherp, muzikaal, met goed gevoel voor humor, die goed discussies kon voeren, en er ook nog eens goed uitzag. Hij kon je weer met beide voeten op de aarde zetten, of de zere plek aanwijzen in een situatie (met de intentie om te helpen).

    Het was geen geheim dat Marijn niet oud zou worden. Ik heb veel bewondering voor hoe hij met deze kennis omging: niet depressief bij de pakken neerzitten, maar iets moois maken van het leven, en positief een bijdrage leveren aan de wereld. We hebben een geweldig mens verloren, en ik mis hem.

    Marijke - Zuidwolde
    31 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Bernadette Dijkstra
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Bernadette - Twello
    30 maart 2019
    reactie 54
   • Radian Sambo
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Radian - Groningen
    30 maart 2019
    reactie 53
   • Bijzondere ontmoeting
    reactie 52   |   niet OK
    Lieve Marijn,
    In de winter kwam ik je tegen bij Doppio Brugstraat. Je zat achter je laptop. Ik was daar met een vriendin en dacht meteen ; wat een leuk uitziende jongen zit daar!
    Hoe langer ik naar je keek, dacht ik opeens.. Ik ken jou ergens van.. Even later viel bij mij het kwartje. Jij stond op en liep naar de balie.. Toen je klaar was, dacht ik, NU wil ik het weten ook haha! Marijn Kort, Marijn..? Kort...? Jij was super verbaasd en verrast. Dat ik jou nog herkende vond je heel bijzonder. Je kwam op je hurken naast me zitten en ik gok dat we 1 a 2 minuten gepraat hebben. Dat was genoeg om indruk op me te maken. Wat was jij lief, vrolijk, relaxed en oprecht geïnteresseerd in mijn leven en dat van mijn broer Peter, bij wie je in de klas zat op de basisschool in Ten Boer.
    Door deze ontmoeting kreeg ik energie. Je bent nog lang in mijn gedachten geweest. Ik vind het heel erg voor jou en je familie en vrienden dat je er niet meer bent nu. Onwerkelijk. Heel veel sterkte allemaal! Ik was je graag nog eens tegengekomen om langer bij te praten en naar je pianospel was ik ook benieuwd! Tot ooit hoop ik. Jouw stralende ogen en lach zal ik ook niet vergeten. Rust zacht lieve Marijn. Liefs Rita.

    Rita - Groningen
    30 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Quatre-mains
    reactie 51   |   niet OK
    Jeetje Marijn,
    Ik ben er stil van...
    Op de basisschool mocht je tijdens de muziekles regelmatig even achter de piano van onze muziekleraar kruipen. Mijn favoriete verzoeknummer was die van Felix de kat. 'k Heb net eens even opgezocht hoe dat nummer eigenlijk heet. The Entertainer van Scott Jopplin lees ik. Dat nummer en jij horen in mijn herinnering bij elkaar. Je speelde het uit je hoofd, dat vond ik zo knap!

    Al speelde ik zelf ook piano, ik hoefde dat niet zo nodig voor publiek. Hoe vaak iedereen ook vroeg: nee was het antwoord. Totdat het idee ontstond dat we samen wel eens konden optreden. We oefenden volgens mij een keer bij Ria thuis. En toen durfde ik wel: tijdens de muziekavond op het Wessel liepen we samen het podium op en speelden we ons stuk. Dank je wel daarvoor! Ik word me er vandaag past bewust van hoe bijzonder dat voor me is geweest. Mooi om op deze pagina zoveel bijzondere woorden over je te lezen. Ik hoop dat je nu omringt wordt door muziek waar je zo van hield.

    Thamar - Castricum
    29 maart 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie