Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Marjan Schippers

03-03-195902-08-2021
Herinneringen aan Marjan zien we graag

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

Tips over condoleren of herinneringen delen?

 • reactie 41
  Samiya Saiid

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Samiya - Deventer

  3 augustus 2022

 • onvergetelijk
  reactie 40   |   niet OK
  lieve Marjan, het was een eer om je te hebben gekend en meegewerkt.
  onze gesprekken en je glimlach zullen altijd een warme fijne herinnering zijn in mijn hart en je plaats daar zal nooit meer kunnen worden gevuld.
  samen met Sepideh worden jullie altijd gemist en ik vraag mijn God geduld en kracht voor je nabestaanden.
  je boek zal ik ook altijd eren en koesteren.
  Amier

  Amier - Hoef en Haag
  1 april 2022

  Deel deze pagina:

 • Dag Marjan.....dankjewel voor alles....
  reactie 39   |   niet OK
  Lieve Marjan,

  Wat gaan we je missen bij Nidos en wat ga ik je missen. Je betrokkenheid, gedrevenheid, visie, kennis, passie en je wijsheid. Als ik even wilde sparren kon ik altijd bij je terecht, ook al was dit 's avonds of in het weekend.Zelfs in je ziek zijn was je bereikbaar en dacht je mee. Gesprekken met jou brachten mij altijd nieuwe inzichten. Je hielp mij om te groeien in het werk als gedragswetenschapper en ook om te groeien als persoon.
  Als gedragswetenschapper ben ik door jou opgeleid, ik genoot van de gezamenlijke bezoeken aan de regio's, de discussies die we hadden, het samen reizen met de trein en casuistiek voorbereiden. Wat was het fijn om ook samen nieuwe initiatieven te bedenken en hierover te sparren zoals Veerkracht.
  Je spoorde mij aan om kansen te creeren en te zoeken (als deze er eigenlijk niet leken te zijn). Je motiveerde mij om altijd voor de vluchtelingjongere (AMV) te gaan en hierbij buiten de gebaande kaders te denken. Daarnaast hielp je mij om vast te houden aan mijn eigen standpunten en visie en dit ook in gesprekken aan anderen te vertellen, als dit tot discussies leidde zag ik je genieten.
  Ik wist dat je er altijd voor mij was, dat je mij steunde en vertrouwde, dat je achter mij stond en daardoor durfde en kon ik groeien.
  Wat ga ik je missen, als leidinggevende en als mens. Nidos zal niet meer hetzelfde zijn zonder jou, maar ik zal je gedachtegoed blijven verspreiden.
  Dankjewel voor alles van de afgelopen jaren, wat ga ik je missen.....

  Heel veel sterkte voor Evert, Dorian en Mark gewenst als ook voor de verdere familie en vrienden.


  renate - rotterdam
  26 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Groet uit mijn hart
  reactie 38   |   niet OK
  Lieve Marjan,
  Voor mij was je Nidos. Ik kon altijd bij je terecht met casus, als ik twijfels had en me afvroeg of we het goede deden. Je stond er altijd voor open om van gedachten te wisselen met mij, ook als jet het druk had. En zonder oordeel. En met geduld. Dat vond ik fijn en bijzonder. Ik zal je missen... als collega en als mens. Sterkte aan iedereen die van Marjan hield! Een laatste groet, van Yvon

  Yvon - nieuwerkerk aan den ijssel
  16 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Dag Marjan
  reactie 37   |   niet OK
  Familie, vrienden en collega's van Marjan,

  Veel sterkte met dit grote verlies.
  Ik heb Marjan leren kennen als een initiatiefrijke, doortastende en vasthoudende vrouw die met niet-aflatende energie stond voor haar doel het voor kinderen en jongeren die gevlucht zijn mogelijk te maken een goed leven op te bouwen. Wat een fijne herinnering is het moment dat Marjan het idee opperde te gaan samenwerken middels projecten om de veerkracht van jongeren te vergroten. Dat moment plus de foto die jullie hebben gekozen hierboven koester ik als dierbare herinnering aan Marjan.
  Marjan is zo plots -toch nog- overleden; veel sterkte.

  Trudy - Overveen
  16 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Persoonlijke reactie...
  reactie 36   |   niet OK
  Evert, familie en vrienden van Marjan,
  Veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze prachtige persoonlijkheid, een krachtige vrouw met een groot hart op de juiste plaats.
  Koester de mooie herinneringen.

  Marjan, je hebt voor altijd een plekje in mijn hart.

  Wadily


  Wadily - Amsterdam
  13 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Evert jongen
  reactie 35   |   niet OK
  Evert jongen ik heb het net gehoord.
  Welgemeend gecondoleerd met je verlies. Ook voor de familie uiteraard.
  Weer een mooi mens..... alleen maar goede herinneringen.
  Ik leef met je mee. Hou je vooral goed.

  Jeroen - Zaandam
  13 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Masha danki Marjan
  reactie 34   |   niet OK
  Het was 2012 toen we voor het eerst kennis hebben gemaakt bij Nidos.. Toen was je nog de enige gedragswetenschapper en liep ik mee als je stagiaire. Dat was de start van onze samenwerking en bovendien de start van mijn carrière. Het meest genoot ik van de vele reizen die we door het land maakten naar de regio’s om o.a. casuïstiek te bespreken. Je was altijd heel duidelijk, soms iets te scherp. Dat zullen meer mensen wel beamen. Maar bovenal was je erg deskundig en lijkt het wel alsof je een oneindige bron van kennis had. Ik heb enorm veel van je geleerd en bewonder je! Je wilde altijd alles, maar dan ook echt alles doen in het belang van onze jongeren. En het is nu aan ons om dit voort te zetten.

  Een heel groot deel van wat ik nu weet, kan en durf is dankzij jou! Je hebt vanaf dag 1, toen ik als stagiaire bij jou begon, in mij gelooft. En dat heeft mij gesterkt in mijn werk en in mijn zijn als mens. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen één of meerdere personen in hun leven nodig heeft die 100% in ze geloven. En jij bent één van die personen voor mij. Je gaf mij de ruimte om te leren, groeien en was een voorbeeld voor mij.

  Ik genoot middels je verhalen, ook van je reisjes naar Curaçao. Ik ben zó trots op je werk daar op het eiland met en voor de kinderen en blij dat ik met mijn vertalingen daaraan heb mogen bijdragen. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor wat je voor de 'meisjes op Curaçao' hebt betekent.

  Ik wil je danken voor alles wat je voor mij persoonlijk hebt betekent, maar ook alles wat je voor ons team hebt gedaan. Je hebt altijd gevochten voor onze positie in de organisatie en streefde altijd naar gelijkwaardigheid onderling. Ik hoop dat wij dit vast mogen blijven houden.

  Ik ga je missen.
  Veel sterkte aan Evert, Mark, Dorian en allen die je liefhebben.

  Masha danki Marjan  Marhainska - Zeist
  11 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • Dag Marjan
  reactie 33   |   niet OK

  Vorig jaar nam je ons met veel enthousiasme aan als co-trainers voor de VVV-methodiek. De methodiek waar jij al zo lang mee bezig was, over na had gedacht en trots op was. We zijn dankbaar dat we het afgelopen jaar samen met je hebben mogen werken en je het vertrouwen in ons uitsprak. Je wilde graag dat we dichtbij de kern van de methodiek bleven: het contact en de begeleiding op maat bieden aan onze bijzondere en veerkrachtige jongeren. Je was altijd belangstellend en benieuwd hoe de informatie ontvangen werd. Ondanks je eigen strijd bleef je betrokken tot het eind. Je liet ontzettend veel veerkracht zien, ook in je ziekteproces.
  We zullen je kennis, inspiratie en enthousiasme gaan missen. We zullen dit meenemen en voortzetten in ons werk.

  Liefs Mireille, Rümaine, Bart en Anneloes


  Mireille, Rümaine, Bart en Anneloes - Zwolle
  11 augustus 2021

  Deel deze pagina:

 • vuurtje
  reactie 32   |   niet OK
  Lieve Marjan,

  Eén van de laatste keren dat ik je sprak zei je tegen mij :als het vuurtje weer aangewakkerd wordt, dan weet je niet van ophouden, dan wordt je weer mee gesleept in je passie.. Jij had dat vuurtje constant brandend. Je passie, je gedrevenheid waren bijna onuitputtelijk. Daar in die passie hebben we elkaar ook gevonden en konden we ook beiden even fel het gesprek aangaan. Ieder uit zijn eigen deskundigheid en ervaringen en met respect voor elkaar. Maar beiden vanuit het idee dat we de jongeren het best wilden ondersteunen. De laatste jaren hebben we heel veel gesprekken gehad. Beiden vol vuur over hoe we nu de methodiek zo goed mogelijk konden uitdragen en het voor de jeugdbeschermers helpend zou zijn om de jongeren te begeleiden.
  Bedankt voor je steun toen mijn vuurtje aan het uitdoven was en dat je dat toch weer hebt kunnen aanwakkeren. Ik zal nu met vuur proberen jouw gedachtengoed verder helpen te implementeren en de Nidos spirit voort te zetten . Je was een mooi mens met hart voor ieder mens , die mensen kon inspireren en het vuurtje kon zoeken en aanwakkeren in mensen. Ik zal je missen.
  Rust zacht , Anne

  Anne - Bilthoven
  10 augustus 2021

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie

Inspiratie nodig voor uw reactie?


De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.