gedenkplaats van

Max Cramwinckel

08-08-199105-06-2016
   In de bloei van zijn leven hebben wij op zondag 5 juni 2016 onze lieve Max verloren

   Maxim Jacob Rudolf Cramwinckel
   In de leeftijd van 24 jaar

   Ondanks ons immense verdriet hebben wij, in de geest van Max, op vrijdag 10 juni zijn leven gevierd tijdens een indrukwekkende en ontroerende samenkomst in het Armamentarium (voormalig Legermuseum). Na de receptie is Max naar het crematorium gebracht.

   Freek Cramwinckel
   Titia Bouten, Jan de Graaf
   Joris, Christa, Finn en Mingus Cramwinckel
   Marte van Hylckama Vlieg
   En de families Cramwinckel en Bouten

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Het dagelijkse gemis verwoord
    reactie 70   |   niet OK
    zullen we afspreken
    dat jij nog aan mij denkt
    dat het een beetje steekt
    en soms ineens heel erg
    maar meestal
    zorg ik voor een glimlach,
    goed
    en dat je dan met frisse tegenzin
    uiteindelijk
    maar weer verder moet

    Deze tekst, een 'Ankertje' van Anke Kuypers (1982-2017) raakt mijn gevoel en troost .

    Titia Bouten - Delft
    24 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Puja voor Max
    reactie 69   |   niet OK

    Na een lange wandeling op grillige paden in de Himalaya is er op 31 oktober een Puja speciaal voor Max. En wel in de antieke tempel Bodnath in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het woord puja komt uit het Sanskriet en betekent hommage. In dit boeddhistische ritueel van ongeveer een uur gedenk ik (samen met zo’n 15 boeddhistische monniken) Max. Het is een uitbundig ritueel met wierook, vuur, fruit, mantra’s, muziek en gezang in een reeks van – voor mij – onnavolgbare handelingen. Boeddhisten geloven dat de ziel na de dood een reis onderneemt naar het hiernamaals. Doel van de Puja is om de ziel te helpen op deze reis naar het eeuwige licht. Het is een bijzondere gebeurtenis, voltrokken op een indrukwekkende manier. Max, het ga je goed!


    Marjan Overgaag - Schipluiden
    3 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Max-Ci, Cider als memori aan Max
    reactie 68   |   niet OK

    Max zijn overtuiging was dat hij alleman aan de cider kon krijgen en dat dit drankje de terrassen zou gaan veroveren. Zelf heeft hij ons op de wintersport maart 2016 laten proeven van zijn eigen gebrouwen cider.
    Het "Project Cider" was geboren en speelde een bijzondere rol in mijn verwerking van het verdriet. Samen met Jan en onze dierbare vrienden Marjan & Bert en Anneke & Cees hebben we ons - onbewust en onbekwaam - maar ieder toch met zijn eigen kennis en kunde, in dit avontuur gestort.
    Gestart eind augustus met een 5 daagse studiereis in Normandië. Daarna het vergaren van appelen in de regio Schipluiden (125 kg). De 1e zondag in oktober met zijn zessen deze hoeveelheid appelen mengen, schrobben, pulpen, persen en afvullen in brouwemmers (75 liter). En daar stonden de 5 vaten en wij maar wachten en kijken via de speciaal gemonteerde camera of er een luchtbel in het waterslot kwam. Weer kennis vergaren (publicatie Wageningen en "Cider voor ieder" en suiker toevoegen en vooral suikerwaarde gaan meten.
    Na 3 weken proeven..... Mwoi, Na 5 weken proeven..... Hé vat 1 en 3 veel beter! Na 6 weken 30 flessen bottelen van vat 1 en vat 3 met toegevoegde Dixap voor de methode champenoise. 5 december en Max zijn overlijden 6 maanden geleden. Met elkaar (en Brian, Rick en Liza) de eerste fles openen met jaja psssst bij openen van de kurk en sparkling bij het inschenken. Wauw echte smaak! Deze durven we aan anderen te laten proeven! Daarna bottelen van de 2 overige vaten tot weer 30 flessen, Ontwikkeling van het etiket door Rick en schenken maar! Klein incident soms werkt de methode champenoise zo goed dat de kurk uit de fles springt en de cider er uit spuit!

    Nieuwjaar 2017
    We sluiten een emotioneel jaar af en toosten met onze eigen bijna Prosecco Cider (vat 1). Misschien zijn we nu enigszins bewuste, en bekwame cidermakers! Op naar de oogst van 2017!


    Titia Bouten - Delft
    3 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 67   |   niet OK
    Lieve Titia en familie
    Met Kerst zijn we samen met onze gezinnen en families, om de eeuwigdurende verbinding die deze liefevolle band uniek maakt te koesteren. In dese dagen van het licht een extra kaarsje voor Max en in gedachte bij jullie.
    Liefs Patty en Steven

    Patty Lammers - Delfgauw
    24 december 2016

    Deel deze pagina:

   • Zes maanden later...
    reactie 66   |   niet OK

    5 december 2016. Vandaag is het precies een half jaar dat Max niet meer hier is. Elke dag denken we aan hem en vandaag in het bijzonder. Met een verzoeknummer in het radioprogramma Ekdom in de Ochtend (Radio 2): 'We Come 1' van Faithless. Even over half negen draait DJ Gerard Ekdom het nummer met de woorden: "Sommige platen draai je niet zomaar, die draai je omdat het moet!" Prachtig!
    R.I.P. lieve Max!


    Marjan Overgaag - Schipluiden
    5 december 2016

    Deel deze pagina:

   • De eerste verjaardag van Max zonder Max.
    reactie 65   |   niet OK

    8 augustus 2016, Max 25 jaar

    De eerste verjaardag van Max zonder Max.

    Verbonden met elkaar vanuit zo vele plekken:

    -Een toost om 8 minuten over 8 van de (niet met vakantie) vrienden op het terras van de Oude Jan,
    -De vuurkorf in het familiehuis Cotula in Oostkapelle
    -Het gezin samen in Freek’s “Tendresse” in Fontaines les Hermans
    -De nichtjes Cramwinckel vanuit onbekende bestemming
    -Marte en de vrienden vanuit de zeilboten in Kroatie sturen een bijzonder geconstrueerde ‘floating memory’ de zee op


    Marte en Titia - Delft
    15 september 2016

    Deel deze pagina:

   • Marieke Veneman
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marieke Veneman - Berkel en Rodenrijs
    2 september 2016
    reactie 64
   • Proost!
    reactie 63   |   niet OK
    Proost, vriend!

    Rick Loomans - Delft
    8 augustus 2016

    Deel deze pagina:

   • vakanties met Tante...
    reactie 62   |   niet OK

    Ach Max, wat een dierbare herinneringen aan al die heerlijke vakanties samen.. Zwitserland, Salzburgerland, Franse Alpen, Pyreneeën, Dolomiten in zomer en winter, St Julien in de Vogezen en Portes du Soleil - Chatêl... We blijven je met ons meenemen, hoor!
    Adieu mon cher,
    Tante


    Agaath Bouten - Driebergen
    17 juli 2016

    Deel deze pagina:

   • Selamatan voor Max!
    reactie 61   |   niet OK

    Wij (de ouders van Max) voelden de behoefte om de kerngroep te bedanken die met ons de eerste rouwweek beleefde en een grote bijdrage leverden aan het tot stand brengen van de ode aan Max in het Armamentarium. Dit wilde we graag doen bij SAWA op het Rietveld van Betty van Enst en Allard Siebergh. Max heeft de laatste periode voor ogen gehad om, na zijn bachelorsafronding, op reis en op zoek te gaan, naar de verhalen van de familie Cramwinckel en Oma Els in Indonesië.

    In de contacten met Betty vertelde ze ons over de Selamatan en de Tumpeng met de bijbehorende Nasi Koening, een gebruik bij 40 dagen rouw, gericht om de overledene door samenkomst en herinneringen, te laten overgaan naar het hiernamaals. Een ritueel http://keasberry.com/nl/blog/selamatan-ceremoniele-maaltijd/ uit o.a. de Indonesische cultuur (en veel meer culturen) alleen wij, vanuit de christelijke calvinistische cultuur in Nederlander, kennen dit gebruik niet.
    Het was voor ons een hele bijzondere, warme ceremonie die zulke mooie momenten kende waardoor wij weer samen ons verdriet en gemis van Max konden delen.

    Dank Betty, Allard en Giny voor deze Selamatan bij jullie.


    Titia Bouten - Delft
    12 juli 2016

    Deel deze pagina:

   Wat is uw herinnering?

   Deel ook uw herinnering