gedenkplaats van

Meris Staats

26-05-196824-08-2020

Aankondiging

Livestream Uitvaart

Bekijk de Livestream

Wachtwoord: aT7yS5dY

Datum: 31-08-2020

Tijd: 10:00 tot 11:00

   Als ik ga dit jaar, dan ga ik zooo mooi het Licht in!
   Met al die mooie levensenergie die over de aarde en het heelal komt.
   Meris


   De herdenking maandag 31 augustus zal via een livestream thuis te volgen zijn. De URL hiervoor zal op deze site geplaatst worden waarmee jullie kunnen inloggen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Mary Mehrian
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Mary - Den Hoorn, momenteel Limburg
    3 september 2020
    reactie 48
   • Lieve, mooie regenboogzuster
    reactie 47   |   niet OK

    Wat hebben we samen genoten van het concert van Luka Bloom. En daarna natuurlijk van Ilse de lange, met de gewonnen kaartjes. We deelden niet alleen onze liefde voor La Caldera, maar ook voor muziek. Dankbaar voor alle mooie momenten. Love you!

    Kristel - Den Haag
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Monique Daum
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Monique - Dordrecht
    31 augustus 2020
    reactie 46
   • ZRBTT
    reactie 45   |   niet OK

    Door de regen loop ik naar strandpaviljoen Pier32. Bij iedere stap iets sneller. Zin krijgend om voor jou iets op papier te zetten. Ik besef dat ik Johan mis, die vanwege quarantainemaatregelen in Spanje thuis moet achterblijven. Maar, al is hij hier niet fysiek, ik voel toch zijn aanwezigheid en steun.

    Lieve Meris, mijn bijzondere grote zus, Zusje, Meertje, Merel, Missje en met nog zoveel meer koosnamen. Als mijn naam Reijer tot Rijst of Rijsje wordt afgekort, dan ben jij Macaroni of Spaghetti: "Missje wil pasketti!" Eten speelt geen onbelangrijke rol in jouw leven. Op je vijfde verwelkom je mij. Dansend en zingend verkondig je op straat, dat je een broertje hebt. Ik volg jouw dan inmiddels gevestigde eetpatronen. Nee, wij eten geen kaas. Nou ja, als het gesmolten is weer wel. Maar niet die vieze aangekoekte bruine randjes. Boursin lusten we wel, maar verder niets van kaas. Je overschrijdt af en toe een kleine grens in mijn vroege jeugd aan de keukentafel in Rockanje. Jouw recept voor Brinta, dik en klonterig met té weinig melk, veel te veel bruine suiker en een grote klont roomboter, is te vies om naar te kijken. Maar jij geniet! En verder volg ik je gewoon.

    Opa Cor & onze temperamentvolle Poolse oma Bollie wonen schuin tegenover. Oma heeft haar eigen kamer met een deur met glas naar de groentetuin. Er bevindt zich een ouderwetse kaptafel waarop een spiegel met scharnierende zijkanten staat. Er hangen kralen koorden met stoffen gelukspoppetjes in alle kleuren en rinkelbelletjes aan de muur. Ik hoor het geluid van je onderbind rolschaatsen over de grindtegels en ik ren op mijn rubberen kaplaarsjes achter je aan. Veel van mijn vroegste actieve herinneringsflitsen spelen zich af in dat hoekje bij die groentetuin. Oma Bollie komt aanlopen met aardbeien en zet ze neer voor onze neus. Ik pak je hand en kijk angstig omhoog: "Lusten wij dat wel?"

    Een jongetje met een vijf jaar oudere zus. Jij verlaat bijna de lagere school als ik er aan begin. Samen schaatsen we in de winter van '79 over straat van huis naar de Hoeksteen. Ik ga naar de brugklas in Brielle in het jaar dat jij eindexamen doet. Aan de eettafel plaag ik je, omdat je op een jongen zou zijn. Je doet stoïcijns je mond wagenwijd open. Volgepropt met fijngekauwde macaroni met gehakt en noten. Echt zooo vies om naar te kijken! Wanneer je afstudeert in Amsterdam neem ik je studentenkamer over. Maar eerst beleven we een topzomer in Vlissingen met een overdosis aan zelfgemaakte vette kaasbroodjes, het liefst met van die lekkere aangekoekte bruine randjes. Keer op keer rollen de tranen over onze wangen bij het zien van de B-film 'Summerschool'. We zingen Guns-n-Roses op het strand, dansen op Manchester britpop in De Piek, ik wrijf slagroomtaart in je gezicht als je triomfantelijk verklaart tegen papa te hebben verteld dat ik rook én we nemen altijd afscheid met een hug en een natte ZRBTT uit de Cosby Show. 

    Along the way raken we een beetje beschadigd door de verbale agressie in ons gezin van herkomst. Het is voor ons allebei zoeken naar- en werken aan een veilige basis in onszelf.

    Spritualiteit in de zomer van '99: jij luistert verwonderd en ik vertel beeldend over de reis van mijn 'kleine ik' vanuit de kern van de aarde richting het universum. Met geluksgeluidjes zweeft hij door de zeven geopende chakras en door de kleuren paars, blauw, goud en groen. De zwaartekracht neemt het over en met een duikvlucht plonst mijn 'kleine ik' in de zee van een warme welkome wereld met groene heuvels. Jij hebt werk gemaakt van je spirituele ontwikkeling. Diep geworteld in de aarde en met een lijntje naar het universum ben je als middelpunt letterlijk steeds een beetje meer licht gaan geven. Toen je ging ben je eerst even gaan kijken en je bent teruggekomen om ons rustig te verlaten. Je hebt een hartje op je gezicht achtergelaten. Ik ben zo dankbaar, dat jij mijn lieve grote bijzondere zus was in het leven. De tijd die we de afgelopen maanden hebben doorgebracht is zo betekenisvol en helend geweest. Je positiviteitsenergie straalt nu uit over de wereld. Geen echte hug, geen paper hug, maar een eeuwige gedachte hug van je broertje. Miss you!


    Reijer - Pinos del Valle
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Sandra Honcoop
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Sandra - Oostvoorne
    31 augustus 2020
    reactie 44
   • Lieve Meris
    reactie 43   |   niet OK

    Vanochtend bij aankomst op het strand om 10 uur was dit hoe de wolken zich uitspreiden. Het leek een pad in de lucht naar de hemel, naar het oneindige, een pad voor jou, naar daar waar je je rust mag vinden. De yogales met kaarslicht en hemels licht hebben we in jouw naam gedaan. Het was prachtig om te zitten op het strand bij je geliefde zee. Bij de afsluiting scheen de zon fel op onze gezichten en was je voelbaar. Dank je wel voor jouw mooie, liefdevolle en warme Zijn. Je mooie energie tijdens de lessen op het strand en in de zaal waren een verrijking. De prachtige gesprekken. Ik zal je fysiek missen, je leeft voort in de harten van de mensen die je gekend hebben, dus ook in mijn herinnering en hart. Rust in vrede lieve Meris.


    Nathalie - Den Haag
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Meris
    reactie 42   |   niet OK
    Wat waren het bijzonder jaren waarin we bij transformatiewerk lief en leed met elkaar deelden. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Dank je wel dat je jezelf zo open en kwetsbaar liet zien, zo mooi! Jij in essentie werd dan helemaal zichtbaar, liefdevolle prachtige ziel!
    Jij gaat nu terug naar het licht, de bron. Ik wens je een goede reis en liefdevolle tijd. En wie weet zien we elkaar weer.
    Dag lieve Meris, heb het goed!
    Gabriëlle de Hond

    Gabriëlle - Utrecht
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Marieke Vos
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marieke - Rijswijk
    31 augustus 2020
    reactie 41
   • Dag lieve Meris
    reactie 40   |   niet OK
    Je laat het licht nog mooier stralen.
    alle liefs van Erna

    Erna - VLEUTEN
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Prachtige vrouw bij de zee
    reactie 39   |   niet OK

    Op weg om mijn vader naar zijn laatste reis op zee te brengen, zag ik een prachtige vrouw zitten bij de strandopgang van Pier 32. Ik zag alleen haar rug maar werd geraakt door haar uitstraling en warmte en bedacht hoe bijzonder dat was, dat vanaf de rug laten ‘zien’.
    Toen je je omdraaide, zag ik pas dat jij het was, Meris. We schoten allebei in de lach, het was zo’n gek moment.

    Geregeld kwam ons thema, even zitten bij de zee, terug als we elkaar zagen. Dat was vooral bij La Caldera. Altijd bracht je iets mee; iets lekkers, iets liefs, je licht, je liefde.

    Zo was je hier en zo ben je daar vast ook, in het licht, in de zee, de bergen, de natuur…
    Deze kaart die ik van je kreeg, blijft hier staan. Dag lieve, bijzondere, mooie Meris.


    Petra - Den Haag
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie