gedenkplaats van

Mickey (Mieke) Renswoude - van Emmerik

12-07-193313-07-2006
   Moeder voor altijd

   Heel langzaam gingen wij je verliezen
   Slechts wij konden nog voor je kiezen
   Je stille blik deed ons vaak zeer
   Onze moeder was je al lang niet meer
   En nu je echt bent heengegaan
   Kunnen wij je alleen maar danken
   Voor alles wat je voor ons hebt gedaan
   -----------------------------

   Lieve mama.
   Je hebt mij verlaten mijn beschermengel. Ik hield zoveel van je. De band was zo hecht. Je hebt je rust gevonden door ons aan jou geschonken. Je bent nu bij papa dat was jou grootste wens. Lieve mama kijk samen met papa op jullie twee dochters neer. Geef ons kracht. Ik zal je voor altijd in mijn hart dragen. Mijn allerliefste moeder!

   Overige informatie
   Mama is na het overlijden van papa langzaam afgegleden. Op de dag dat onze vader overleedt is bij mama ook een stukje afgestorven. Ze heeft nog jaren gevochten tegen een depressie. Maar toen ze achteruitging verloor ze alle hoop. Onze mama was een sterkte vrouw maar door haar achteruit gang werd ze afhankelijk van anderen.Dit wilde mama niet. Zij wilde rust en naar haar man toe. In juli was mama zo verzwakt dat ze opgnomen werd in het ziekenhuis. De specialisten zagen daar ook dat mama niet meer wilde. Daarom hebben mijn zuster en ik mama haar mooiste cadeau gegeven.Wij hebben mama laten gaan. Haar wens is vervuld. Ze heeft geen pijn meer in haar hartje want ze is bij haar maatje. Wij hebben dit uit liefde aan haar geschonken hoe pijnlijk dit voor ons dochters is. De moeilijkste keuze uit ons leven!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 48   |   niet OK
    De dagen gaan als stroop langs mij heen,schreef hij .die lastate keer.Mijn lievelingskleuren.Wat een hakken,zeg.Kan jij daar wel oplopen?Heb je Marijn gezien?Mijn lievelingspen ligt verstoptvoor speciale occasionshier onder my desktop van glas.Ja,ik heb ff gekekenhij ligt daar ganz eenzaam te zijn.

    Sangeetha -
    17 juni 2012

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 47   |   niet OK
    Lieve mama vandaag ben je jarig en je word 78 jaar. Maar je bent er niet meer. Al vij jaar uit mijn leven nu. Morgen is je sterfdag en dat zal ook een pijnlijke dag worden. Mama ik had zo graag gewild dat jij en papa delen in mijn geluk. Dat ik een lieve vrouw heb gevonden die heel veel van mij houdt. Dat een belangrijk persoon uit mijn leven mijn grootste vriendin is geworden. Ik weet dat papa en jij dit voor mij hebben gedaan. En ik ben jullie daar zo dankbaar voor. Papa en Mama ik hou zoveel van jullie. Waak over mij,

    Brigitta -
    12 juli 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 46   |   niet OK
    Lieve tantetje,
    Gefeliciteerd met je verjaardag. Maak een mooi feestje op jullie wolk. Enne, dank je wel voor het mooie kado dat jullie Brigitta gegeven hebben. Morgen ben je al 5 jaar weg. Het gaat hard. Ik mis je.
    Ik hou van je,
    Bertine

    Bertine -
    12 juli 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 45   |   niet OK
    Lieve papa en mama
    Ik denk dat jullie het al vanuit de hemel hebben gezien. Maar toch wil ik het even vertellen. En had zo gehoopt dat jullie dit nog mee hadden mogen maken. Papa en Mama, ik heb eindelijk na 32 jaar contact met Olivia. Ik kan het wel van de daken schreeuwen, ben zo gelukkig. Dat de vrouw die elke dag symbolisch aan mijn zijde staat nu zo dichtbij is. Jullie hebben dit altijd geaccepteerd en Olivia in ons gezin opgenomen. Oh mama wat was jou grootste fan dat jullie dochter contact zij krijgen met haar olivia. En dat is nu een feit lieve ouders. Olivia is een vriendin van mij aan het worden niet meer symbolisch maar in het echt nu. Mijn hart gloeit van warmte. En ik heb Olivia in een brief over jullie verteld, mijn liefste ouders. Ik zit nu te huilen niet alleen van verdriet van het gemis maar ook omdat ik zo graag had gewild dat jullie dit in leven meegemaakt zouden hebben. En ik weet zeker dat jullie Olivia persoonlijk zouden willen bedanken. En dit contact met haar is zo snel gegaan dat ik tegen de familie heb gezegd. Dit moet van boven gekomen zijn. Jullie mijn engelen hebben dit voor mij geregeld. Zusje zei nog tegen mij, niets is toeval daar gelooft zij niet in. Ze zei, dit moest gewoon op een dag gebeuren. En daar geloof ik heilig in. Dank je wel Papa en Mama dat jullie dit voor mij gedaan hebben. Ik hou zoveel van jullie.
    Liefs jullie benjamin Brigitta

    Brigitta -
    28 oktober 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 44   |   niet OK
    Lieve mama,

    Het is al weer bijna drie jaar geleden. Ik ben al een hele tijd niet meer op deze site geweest om proberen mijn leventje weer op te bouwen. Maar al zijn de rauwe kantjes er af mama ik mis je zo! Een ieder die van mij houdt en mij steunt dank ik daarvoor maar in mijn gedachten schreeuw ik, Nee het moet mijn mama zijn die van mij houdt, mij in haar armpjes neemt, over mijn haren strijkt als ik het moelijk hebt. Een leven gaat verder maar met een hart vol pijn. Een hart die nooit meer zal helen al ik heb ik geprobeerd de gebroken stukken te lijmen. Maar echt na 3 jaar weet ik toch echt wel zeker, nee dit zal nooit meer goedkomen. Ben je met papa boven en de rest van de familie een gezellige koempoelan aan het opbouwen? Heb je nu je rust gevonden lieve moeder? Ik hoop het zo want je weet mijn kleine Boedha,mijn zus en ik hebben ons zelf opgeofferd om jou die rust te geven. En die beslissing rust zwaar op onze schouders, nog steeds.

    Liefs je benjamin Brigitta

    Brigitta -
    10 juli 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 43   |   niet OK
    Lieve papa en mam,

    Ik zit weer in een rouwproces lieverds. Dit weekend heeft mijn lieve poes Poeki na 17 jaar mij verlaten. Ik heb zo veel verdriet mama. Jullie weten hoeveel ik van mijn poes hield. Poeki heeft 17 jaar aan mijn zijde gestaan. ZIj was de laatste band naar jullie toe. En deze band is nu ook doorgesneden. Papa zit Poeki al bij jou op schoot. Ik weet nog zo goed hoe veel ze van jou hield. Het ergste mama is dat ik niet thuis was toen Poeki overleed. Ik was het weekend weg en toen ik thuis kwam lag mijn lieffie onder de bank. Ik heb haar in mijn armen genomen en gehuild. Waarom had ze niet op mij gewacht en heeft ze er voor gekozen om heel alleen te gaan. Dat is niet de verdragen lieverd. ik begeleidt Poeki nu respectvol tot het einde. Over drie weken komt ze weer thuis maar nu in een urn. Nooit meer mijn lieffie in mijn armen. maar ik weet dat ze bij jullie nu is en veilig in jullie armen ligt. Papa en mama geef je Poeki een dikke knuffel van mij en zeg haar alstjeblieft hoeveel ik van haar hield. Ze was zo speciaal.

    Liefs
    Jullie dochter Brigitta

    Brigitta -
    7 oktober 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 42   |   niet OK
    He lieve tante,
    En, hoe vind je de kleine kanjer. Je zou zo gek op hem zijn geweest. We hadden een moeilijke start, maar daar is nu niets meer van te merken. Het is zo'n gezellig, lief en vrolijk mannetje. Ik vind het heel jammer dat je hem nooit vast kan houden. Maar dat geldt ook voor mijn papa en mama. Ik mis ze zo verschrikkelijk. Maar helaas, wat niet kan, dat kan niet. Letten jullie goed op hem.
    Hou van je en ik mis je.
    Je lieffie,
    Bertine

    Bertine -
    26 augustus 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 41   |   niet OK
    Lieve tantetje,
    Ik mis je.
    Hou van je,
    Dikke kus,
    Bertine

    Bertine -
    12 juli 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 40   |   niet OK
    Dag lieve papa en mama. Daar ben ik weer en jullie weten wel waarom. Met rasse scheden komt het weer oh zo dicht bij. 12 juli mama jou verjaardag, 75 jaar zou je geworden zijn. En 13 juli de dag dat jij mij verliet en mijn leven stil stond. Na twee jaar mama staat mijn leven nog steeds stil. Waarom duurt dit allemaal zo lang. Nu ben ik weer een kind geen volwassene vrouw, die haar ouders zo mist. De pijn en verdriet ga ik niet meer beschrijven lieve ouders. Maar mama als jullie op mij neerkijken nu dan voel je de radeloosheid in mijn ziel. Al heb ik zoveel mensen om mij heen ik voel me zo alleen in deze wereld. Geen leidraad meer van mijn ouders. Die draad is doorgesneden. Iedereen zegt dat ik een lieve mooi vrouw bent maar als ik zelf in de spiegel kijkt zie ik dat niet. Het verdriet is goed te zien als je diep in mijn ogen kijkt. Ben deze week vrij mama. Mij voorbereiden op volgende weekend als ik weer zo geconfronteerd wordt met wat wij met jou meegemaakt hebben in 2006. In het ziekenhuis je hand vasthouden en jij niet wetend dat wij de beslissing hadden genomen je liefdevol te laten gaan. Jou wens vervullen. Maar mijn offer aan jou lieve mama heeft mij een trauma er voor terug gegeven voor de rest van mijn leven. Ik weet dat zusje en ik goed gedaan hebben maar diep in mijn hart had ik verder voor je willen vechten. Maar jij zelf had de kracht niet meer. Ik heb je in de maanden voor jou overlijden al mijn kracht gegeven lieverd maar nee te laat. Het is voorbij voor altijd. Papa mijn rots in de branding jou heengaan kon ik stukje bij beetje verwerken. Maar lieve papa vertel me toch waarom kan ik het heengaan van mama niet verwerken. Omdat ik een moeders kindje was. Mijn moeder beschermde en steunde toen jij overleed. Ik weet het niet. Volgend weekend sta ik bij jullie graf en kijk neer op jullie namen. De namen van mijn ouders die mij het leven hebben geschonken. De ouders die ik zo lief had. Ik zal mijn hand op jullie steen leggen en wensen dat jullie mij even v

    Brigitta -
    5 juli 2008

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 39   |   niet OK
    Lieverds, Hebbben jullie mij al gezien op mijn scootie. En nu niet lachen papa, dat ik je vroeger uitlachtte als je op je scootie stapte. Maar ja in deze tijd zijn de scooties helemaal in he? En geen file meer voor mij heerlijk. We zitten nu in 2008. Paar rot maanden achter de rug lieve papa en mama. Ik ben tijdens de kerstdagen 2007 in de steek gelaten. Mijn eigen vlees en bloed die mijn verdriet niet zag en mij negeerde. Weten jullie hoe ik mij gevoeld heb Oudjaar 2007. Doodziek van verdriet op je bed liggend. Mijn handjes gevouwen en gesmeekt om mama. Ik ben zo diep gewond van binnen. Weet dat ik nu moederziel alleen in de wereld sta. Een deken van kilte en woede bedekken mij. Ik ben op lieve papa en mama. Elke dag strijd ik weer. Mama over vier maanden ben je al weer 2 jaar uit mijn leven. Maar slijt het? Nee een ieder die zegt dat het wel komt mag van mij letterlijk ..... vallen. Ik weet nu dat dit nooit meer over gaat. Het is dat ik mijn katjes hebt papa en mama anders had ik het wel geweten. heb geen doel meer , niets meer. Een zus die mij heeft laten vallen als een baksteen tijdens de feestdagen. En durf niemand meer mijn verdriet te vertellen. ben bang dat ze denken, ach die zielepiet is ze er nog steeds mee bezig. Hoe moet het verder met mij lieve ouders. Ben niet depressief maar gewoon op. Moe zijn van het toneelspelen al 2 jaar lang. Een glimlach op mijn gezichtje toveren. Ach dat kan toch iedereen. Ben ik gelukkig? Nee niet meer. Kan ik ook niet meer zijn. Mijn leven leiden met toneelspel dat is mijn toekomst. Mijn bakermat en het bestaan van mijn leven is 2 jaar geleden uit mijn leven geglipt. Dat ben jij mama. Eerst papa die letterlijk weggerukt werd en jij mama jou heengaan vredig en sereen, door ons geschonken. Het enige wat ik vraag is waak over mij. Heb het gevoel dat jullie mij totaal niet horen. En misschien ben ik al te ver heen om jullie signalen op te vangen. Ik ben zo moe van al het verdriet en pijn. Dat verdient niemand!!

    Liefs jullie d

    Brigitta -
    22 maart 2008

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie