Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Mirjam Goddijn

26-09-195726-12-2021
   Dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, moesten wij na haar jarenlange strijd met veel verdriet in ons hart afscheid nemen van onze lieve en zorgzame Mirjam. Als u graag de uitvaart (nog eens) na wilt kijken online, laat het dan aan Nienke of Marije weten zodat we u de link en het wachtwoord kunnen toesturen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Mirjam op haar 64ste verjaardag
    reactie 31   |   niet OK

    Ach Mirjam, Wie kon vermoeden dat je er nu niet meer zou zijn? Jijzelf waarschijnlijk?
    Je bent veel in mijn gedachten. Je tips, goede raad, je vele ideeën, maar bovenal je zorgzame betrokkenheid en je levenslust blijven me het meest bij en inspireren me. Dag lieverd


    Miranda - Leiden
    26 september 2022

    Deel deze pagina:

   • Video
    reactie 30   |   niet OK

    Grote zus Mirjam, jij bracht een lp van Barbra Streisand voor me mee, nam me mee naar een film van haar, vorgde er zelfs voor dat ik 30 jaar later naar een lifeconcert van mijn idool Barbra Streisand kon. (We gingen ook samen naar Herman Brood😁).
    Dit lied zong Streisand met een verloren dierbare voor haar in gedachte. Ik denk nu aan jou bij dit lied

    Mieanda - Leiden
    20 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Levensloop van Mirjam Goddijn, voorgedragen bij het afscheid door Miranda en Mariska (Mirjams jongere zussen)
    reactie 29   |   niet OK
    Mirjam was de derde in ons gezin van 8 kinderen.
    Als kind was ze ondernemend, leergierig en avontuurlijk, een spring in het veld. Een meester van de lagere school zei dat het een wonder was dat Mirjams stoel nog 4 poten had. Ze was meestal in de in de weer met vriendinnetjes en had altijd een blos op haar wangen. Daarnaast deed ze aan turnen en speelde piano.
    Mirjam was in haar kindertijd dol op haar pop Bella en heel zorgzaam voor haar kleinere broertjes en zusjes. Toen we klein waren voerden we vaak toneelstukjes op voor onze ouders en Mirjam nam dan meestal de regie.
    Mirjam was niet snel bang maar van onweer moest ze niets hebben. Dan kroop ze het liefst bij een zus in bed. Ze praatte trouwens vaak in haar slaap en dan kon je haar helemaal uithoren over haar avonturen.
    Als tiener was Mirjam avontuurlijk en zocht ze de grenzen op. Ze wilde al jong haar eigen boontjes doppen, en met haar HAVO diploma op zak ging ze op kamers en begon aan een opleiding bij Schoevers, waar ze goede herinneringen aan had, vooral aan spijbelen in Delft met Mies. Desondanks haalde ze haar diploma en was de snelste typiste van de opleiding. Na Schoevers begon haar werkende leven bij Luba Uitzendbureau. Daar klom op tot directiesecretaresse en rechterhand van Rob Mantel, de oprichter van Luba, en later van zijn opvolger Marriëtte Barnhoorn. Toen Marriëtte ernstig ziek werd stelde ze Mirjam aan als haar testamentair executeur.
    Wat Mirjam allemaal gedaan heeft in haar leven is werkelijk teveel om op te noemen: naast haar werk voor o.a. Luba, het Alrijne Ziekenhuis en de Vruchtenburg, was ze ook eigen ondernemer, gemeenteraadslid, deed aan stervensbegeleiding en haalde tussendoor ook nog even een bachelor pedagogiek. Ze was tot het laatst nog actief op Linkedin, waar ze zich aanbood als personal assistent for a day.
    Sportief was Mirjam ook: een tijdlang speelde ze rugby en later squash en en was hierin bloedfanatiek.
    Toen Mirjam zich eenmaal wilde settelen trouwde ze een knappe, intelligente man (met krullen), met een bruiloft met alles erop en eraan. Ze kreeg 2 prachtige dochters en een fijn huis. Toen haar huwelijk stuk liep viel dat haar enorm zwaar, maar ze maakte er het beste van. Een citaat van haar op Schoolbank luidt: "Mijn leven volgens plan? Dacht het niet, maar dat maakt het leven juist zo leuk!"
    Als betrokken persoon stond Mirjam altijd voor anderen klaar. Met haar ervaring en organisatietalent heeft ze velen onder ons persoonlijk geholpen, zelfs toen ze al heel ziek was. Ze hielp met het organiseren van een huwelijk maar trad ook op als mediator bij echtscheidingen. Ze hielp je om papieren of om financiën op orde te krijgen of met een perfecte sollicitatiebrief schrijven. Behalve dat ze anderen met raad en daad bijstond, bood ze ook een luisterend oor. Ook al had ze een mening die ze niet onder stoelen of banken stak, ze veroordeelde uiteindelijk iemand. Een paar weken geleden nog schreef ze de volgende reactie op LinkedIn: "Een beetje een kwestie van leven en laten leven en in staat zijn iets voor een ander te kunnen doen maakt je veel gelukkiger dan wanneer alles om jou draait".
    Onze moeder zei vroeger dat Mirjam zo intens leefde dat haar potje energie sneller op zou raken. Ze was altijd druk, bezig, of onderweg. Mirjam wilde alles uit het leven halen wat er in zat. Daarom was het voor haar een enorme uitdaging toen ze ziek werd en haar wereld steeds kleiner werd. Al jaren was ze veel zieker dan ze zich voordeed, maar dat vergat je als je met haar sprak omdat ze altijd positief en vol levenslust was. Ze was een ongelooflijke doorzetter en ging niet zielig zitten doen. De dingen die ze nog kon doen, zoals etentjes, boottochtjes, zwemmen, en zelfs pas nog een bezoek aan Marije en Ben in Amsterdam, zag ze als cadeautjes. Wij als broers en zussen zijn Mirjam dankbaar dat ze de laatste jaren veel voor onze vader heeft betekend toen ze beiden fysiek beperkt waren, door dagelijks telefonisch contact en bezoek wanneer het mogelijk was.
    Als loyale vriendin had Mirjam met diverse vriendinnen al tientallen jaren hechte vriendschap. Wij zijn haar vriendinnen dankbaar voor wat zij voor haar hebben betekend, met name de laatste jaren.
    Nienke en Marije, de drijvende motor om door te zetten ondanks haar ziekte waren jullie. Ze heeft het zo lang volgehouden om er zo lang mogelijk voor jullie te zijn. Mirjam was megatrots op haar twee slimme meiden en op alles wat jullie nu al bereikt hebben in jullie leven. Jullie moeder wilde dat jullie ieder je eigen leven ten volle zouden kunnen leiden zonder dat haar ziekte een belemmering voor jullie zou zijn. Dat was haar bewuste keuze. Maak er het beste van, zorg goed voor jezelf, voor elkaar en voor de mensen die jullie dierbaar zijn. Mirjam, zoekend naar woorden over jou, nu je er niet meer bent, komt er zoveel moois naar boven, je hebt je zo ingezet voor een waardevol leven, voor jezelf en voor de mensen om je heen.
    Het gemis is al zo voelbaar. Dankjewel lieve zus. Rust zacht.    Mariska - Rotterdam
    25 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Peter Mantel - Leiden
    reactie 28   |   niet OK
    Lieve Mirjam en familie,
    Ik heb Mirjam gekend als een lieve warme vrouw, de directie secretaresse van mijn overleden broer Rob Mantel. Zeer recentelijk nog kwam ze bij mijn zus, waar ik op dat moment was, spontaan aanrijden en hebben we geanimeerd gesproken. Het was al weer zo lang geleden dat ik contact met haar heb gehad. Maar ze bruiste nog altijd van energie. Door omstandigheden heb ik niet bij de uitvaart kunnen zijn, maar ik ben dankbaar aan Nienke en Marije dat ik nu de hele uitvaart op mijn manier heb kun meemaken en zo Mirjam kon herdenken. Er is prachtig gesproken met vele warme woorden en anekdotes uit haar leven. In mijn herinnering leeft ze voort. Ik wens Nienke, Marije en verdere familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

    Peter - Leiden
    19 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Lieve familie van Mirjam,
    Ik wil via deze weg mijn deelneming betuigen.
    Als verpleegkundige leerde ik Mirjam in 2017 kennen als patiënte op de polikliniek syncope en autonome aandoeningen. Met haar chronische zeldzame aandoening leerde wij als gezondheidsmedewerkers enorm veel van haar hierover. Niet alleen wat de ziekte allemaal met zich mee bracht. Maar vooral ook hoe je positief in het leven kunt staan. Niet alleen specifiek met deze aandoening maar ook met een chronische aandoening op zichzelf. Wat er nog wel kan en op welke manier.
    Zo liet ze steeds weer zien, ook al ging de ziekte achteruit, wat voor een sterke vrouw ze was.
    Daarmee stond ze ook niet alleen op voor zichzelf. Ook voor de lotgenoten die met dezelfde chronische aandoening kampen.
    Ze zal gemist worden.
    Heel veel sterkte met dit enorme verlies.
    Kirsten Reedijk, verpleegkundige

    Kirsten - Oegstgeest
    14 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Oktober 2017 Zussen
    reactie 26   |   niet OK

    Lieve zus, rust zacht


    Miranda - Leiden
    10 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 25
    Sasha Goulooze

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Sasha - Delft

    10 januari 2022

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 24   |   niet OK
    Beste familie van Mirjam,

    Ik wil graag mijn condoleances overbrengen. Ik heb haar leren kennen toen ik net aan mijn opleiding tot neuroloog begon. Ik deed een promotieonderzoek bij professor van Dijk naar lage bloeddrukklachten door zenuwschade. Een zeldzame aandoening waar nog maar weinig over bekend is. Mirjam heeft me veel geleerd hoe het is om met deze klachten te leven en bovenal geïnspireerd omdat ze altijd op zoek was naar mogelijkheden ondanks de forse beperkingen. Samen met lotgenoten richtte zij een contactpunt op voor patiënten met lage bloeddrukklachten. Ze was het aanspreekpunt voor vele patiënten. Jaren later, toen professor van Dijk met pensioen ging, mocht ik haar begeleiden. De ziekte was duidelijk veel verder gevorderd maar ze had nog altijd oog voor de mooie dingen in het leven. Ik wil jullie veel sterkte wensen met dit grote verlies

    Roland Thijs, neuroloog LUMC


    Roland - Leiden
    10 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan Mirjam
    reactie 23   |   niet OK
    Beste Nienke en Marije en familie Goddijn,
    Hierbij wil ik mijn deelneming betuigen na het overlijden van Mirjam.
    Heel verdrietig om je moeder te moeten verliezen en voor de anderen een zus.
    Ik herinner me Miriam nog heel goed, een lieve en betrokken moeder. Nienke kwam bij mij in de middenbouw-groep op ‘De Kring’. Miriam zette zich in , hielp mee als het nodig was en was altijd vriendelijk.
    Veel sterkte voor allen,
    Vriendelijke groet,
    Magda de Groot.

    Magda - Leiderdorp
    6 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 22   |   niet OK
    Beste familieleden en bekenden van Mirjam Goddijn,
    Via deze weg wil ik mijn condoleances overbrengen en jullie sterkte wensen in het dragen van het verlies van Mirjam Goddijn.
    Ik was als ergotherapeut betrokken bij Mirjam, al sinds 2015, en heb haar leren kennen als een vrouw die ondanks haar grote lichamelijke kwetsbaarheid zeer sterk was in het opkomen voor zichzelf. Ik kon haar voor een deel ondersteunen in het adviseren en realiseren van de nodige hulpmiddelen, want het meeste werk daarvoor deed zij zelf. Dat heb ik vaak met verwondering en respect beleeft, en nog steeds ben ik daar sterk van onder de indruk.Zij gaf niet op.
    Ook heb ik Mirjam altijd als een ontzettend aardige, hartelijke en positieve vrouw meegemaakt.Het bericht van haar overlijden kwam voor mij toch onverwacht, ondanks de wetenschap dat dit een keer zou gaan gebeuren.
    Marian Wortman, ergotherapeut    Marian - Leiden
    4 januari 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.