Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Mirjam Moll

05-10-196616-03-2021
   En dan staat de wereld plotsklaps stil. De ontstane leegte doet gewelddadig veel pijn. Geheel onverwachts, op veel te jonge leeftijd en nog vol met plannen, is onze dochter, zus, tante en liefste vriendin vreedzaam ingeslapen.


   Amsterdam, 5 oktober 1966 - Amsterdam, 16 maart 2021

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 140
    Hagar Heijmans

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hagar - Amsterdam

    4 april 2021

   • Onvergetelijk
    reactie 139   |   niet OK
    Mijn eerste ontmoeting met Mirjam maakte een verpletterende indruk. Ik solliciteerde bij de Museumvereniging als programmamaker en was hartstikke zenuwachtig. Maar Mirjam stelde me op m'n gemak, wilde veel liever weten waarheen ik op vakantie ging dan details over mijn cv. Vond ik La Gomera mooi? Dan moest ik absoluut ook een keer naar de Azoren. En hield ik van lekker eten? Dan moesten we absoluut dim summen bij Oriental City. Eenmaal aangenomen werd ik overladen met nog meer tips van formaat. De vrijdagmiddagborrel werd voorzien van verse vis van Frank's Smoke House en op haar verjaardag was er zelfgemaakte spekkoek. Of taart van Holtkamp. Of allebei... Mirjam hield van kwaliteit, had oog voor detail, maar hield vooral van het persoonlijke. Wat voor (werk)relatie je ook met haar had, ze wist met haar oprechte interesse altijd een band met iedereen op te bouwen. Ik ben dankbaar voor alle lessen die ze me geleerd heeft. Ze was niet alleen een mentor, maar ook een wegbereider voor de volgende generatie. En keer op keer maakte ze die verpletterende indruk. Lieve Mirjam, we gaan je vreselijk missen....

    Melanie - Amsterdam
    30 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 138
    Gea Wold

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gea - Amsterdam

    30 maart 2021

   • Wat zullen we haar missen
    reactie 137   |   niet OK
    Lieve familie en vrienden van Mirjam,
    Ook al kende ik Mirjam persoonlijk niet goed, als 'collega' heeft ze veel voor de sector waar we beiden in werken betekend. Ik zag in haar als directeur van de Museumvereniging iemand met energie en visie, iemand met wilskracht om geen genoegen te nemen met 'hoe dingen nu eenmaal zijn of gaan'. Met haar sterke persoonlijkheid stond ze voor de waarde van de cultuursector; dat straalde ze aan alle kanten uit.
    Haar sterven laat een leegte achter, een pijnlijke leegte die niet makkelijk te vullen zal zijn. Ik wens jullie ontzettend veel sterkte toe met het verlies. Hopelijk vinden jullie troost bij elkaar.
    Groeten, Germa Greving - directeur van Museum Het Pakhuis.

    Germa - Deventer
    30 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 136
    Sophie Olie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Sophie - Rotterdam

    29 maart 2021

   • Een prachtig mens is heengegaan ...
    reactie 135   |   niet OK
    Lieve Netty en familie van Mirjam,
    Met een kaarsje heb ik de uitvaart van Mirjam bijgewoond. De liefdevolle woorden van jullie familie was erg ontroerend. Wat is het ongelooflijk moeilijk te bevatten dat uw dochter, jullie zus, tante, nicht en vriendin er niet meer is. Zelf koester ik de momenten die ik samen met Mirjam heb mogen beleven tijdens de jaren van de Nationale Museumweek, de zoektocht naar en de voorgesprekken over een mooie auto, maar vooral ook onze fijne, inspirerende gesprekken in ZuidFrankrijk, Cajarc, waar ze een week bij ons op vakantie is geweest. Ze was mijn leermeester, mijn vriendin maar vooral ook een super mooi mens die met haar intelligentie, betrokkenheid, bevlogenheid en liefde zoveel mensen heeft (aan)geraakt. In het vertrouwen dat ze nu bij haar geliefden aan de andere kant een oogje op ons zal houden, wens ik jullie alle kracht en liefde toe voor het verwerken van dit verdriet. Lieve groet, Thera Westerhoud

    Thera - Apeldoorn
    28 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 134
    Renneke Wiersma

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Renneke - Harkema

    26 maart 2021

   • Rust zacht
    reactie 133   |   niet OK
    Rust zacht lieve Mirjam.

    Yves-Luc - Roteerdam
    26 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 132   |   niet OK
    Lieve Mirjam, onvoorstelbaar en ongelooflijk. We hadden elkaar al tijd niet gesproken maar waren dat juist weer van plan. Ik kende je als een warm maar scherp bestuurder. Ik herinner me dat we altijd fijn samengewerkt, gelachen en geleerd hebben. Daar denk ik met liefde aan terug. Dank voor alles. Alle kracht voor je naasten.
    Joeri van den Steenhoven

    Joeri - Amsterdam
    26 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • fijne herinneringen
    reactie 131   |   niet OK
    Lieve familie en vrienden van Mirjam,
    Ik ben blij dat ik gisteren via de livestream het afscheid heb meegemaakt. De liefdevolle woorden van broer, pseudo-kinderen en vriendinnen waren prachtig, ontroerend en vooral anders dan zoals ik Mirjam heb meegemaakt. Als voorzitter van de sectie Publiek & Presentatie sprak ik Mirjam op kantoor in de Rapenburgerstraat; in pre-coronatijd meestal een keer per twee maanden. Ik glipte altijd even haar werkkamer in om haar persoonlijk te groeten want in de 'kringgesprekken' met alle voorzitters was de sfeer zakelijk. Ik was het niet altijd eens met de koers maar ik had wel veel waardering voor Mirjam als persoon . In het laatste jaar las ik vooral de berichten waarin Mirjam de museumwereld informeerde over alle inspanningen en uitkomsten van ontmoetingen met OCW en lagere overheden. Uit die berichten sprak een ongelooflijk talent. Een talent voor onderhandelen, gecombineerd met een visie op de sector en een gedrevenheid over cultuur en de positie van musea. Wat blonk ze daar in uit! Ik vind het ongelooflijk verdrietig dat juist die passie haar ten gronde heeft gericht. Ik hoop haar lach en haar guitige oogopslag nog heel lang in mijn herinnering te houden. Ik wens jullie allemaal sterkte met haar overlijden en ik hoop dat het lukt om de strekking van het Engelstalige gesproken gedicht vast te houden.
    Met meelevende groet, Annelore Scholten

    annelore - Utrecht
    25 maart 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.