gedenkplaats van

Nijsje/Nies Klem

03-03-195609-06-2019
   Lieve mama,

   Ik was op bezoek bij een beste vriend Leon.
   En zat de avond vol trots over jou te vertellen dat je al meer dan 960km had gelopen.

   De volgende dag zondag eerste pinkersterdag ergens rond 18:00 vernam ik dit tragische bericht..., het was alsof de grond onder mijn voeten wegsloeg. Trok totaal wit weg en kon bijna geen woord uitbrengen behalve in totale shock mn moeder is dood. Leon was er direct voor mij zoals een goede vriend dat doet.

   De eerste die ik belde was Hera ook zij moest direct erg huilen. Gelijk daarna belde ik mijn andere beste vriend Leander ook hij en zijn vrouw waren er direct voor mij.
   Daarna belde ik Jelle&Janet in Zeist Leon is met me meegereden en ben daar 2,5 week gebleven in diepe rouw en in totale shock. Het duurde ruim 2,5 week tot de crematie was.

   Omdat je in Spanje bent doodgereden duurde dat veel langer omdat eerst alle onderzoeken en rapporten afgehandeld moeten zijn.

   Ik heb jou niet meer gezien omdat ik jou wil herinneren zoals je was en er altijd opgewekt uitzag, zo vol liefde betrokken bij alles en iedereen.

   Ik ben misschien niet een erg goede zoon geweest we weten beide hoe zwaar mijn leven tot nu toe is verlopen.

   Maar wetende en voelende dat jij en papa nu beiden van boven meekijken in mijn leven, dus het is nu aan mij om het verschil in mijn leven te maken. Welke keus ik ook maak zal bepalend zijn of ik wel of niet gelukkig ben.

   Ik ben jou zeer dankbaar voor al jou steun en toeverlaat de liefde die je me altijd hebt gegeven in voor en tegenspoed. De bijzondere kijk op de wereld en alles om mij heen de schoonheid te zien van alles en iedereen. De liefde te ontvangen en te delen. .

   Ik zal een mooi houten kruis gedenkteken plaatsen zodat jij tot in eeuwigheid zal worden geëerd en herdacht. Door de vele zo bijzondere pelgrims welke dezelfde innerlijke tocht hebben gelopen of zullen gaan.

   En nu wandel jij samen met papa jou grootste liefde, in het licht in het land achter het heelal

   Liefs jullie zoon,

   Jelle

   Ik dank allen die mij onvoorwaarlijk steunen.
   In het bijzonder Hera, Jelle&Janet, Leon, Leander, Annemiek welke mij in Spanje ondersteunt mbt gesprek plaatselijke burgemeester, Eli&Carlos dierbare Spaanse vrienden, Loek&Willie welke daar direct langs zijn gegaan en een altaartje hebben gemaakt. Stefanie welke zelfs de route in jou naam afloopt naar Santiago de Compostela. Tante Wil&Roef en vooral mijn aller grootste viervoetige vriend Brutos. Welke mij onvoorwaarlijke liefde geeft.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Herinnering....
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Nies, ik zag op de overlijdings advertentie van je moeder in de krant dat jij ook bent overleden! Dat was schrikken!
    Wij waren school vriendinnen op de Beatrixschool en speelden vaak bij jou thuis! Je had een hartelijke moeder en iedereen was welkom. Toen we naar vervolg onderwijs gingen raakten we elkaar uit het oog door verschillende scholen. Later kwamen we elkaar weer tegen en was je zwanger van Astrid, zijn we nog op kraambezoek geweest. Ik weet nog dat je nog een zoon kreeg Jelle. We verloren elkaar weer uit het oog. Ong 2 jaar geleden kwam ik met toeval je tegen in de trein met je huidige man. Leuk gesprek gehad en je zag er gelukkig uit ! Wat verdrietig dat je er niet meer bent! Ik herinner je als een fijn en goed mens ! Sterkte toegewenst aan degene die haar lief hadden!
    Geurie van Soest- Schoeman

    Geurie - Veenendaal
    14 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • God bless Nijsje,her Son and Earth family
    reactie 4   |   niet OK
    So so sorry to hear the tragic news of a beautiful Camiga Nijsje. Mothers are the most special of earth Angels The happiness and joy you were experiencing on your Camino is abundantly clear in your beautiful photograph. I wish healing and strength for the loved ones left stunned by the loss of such a beautiful soul. You are in our thoughts and prayers.
    Barbara Ireland

    Barbara - Ireland
    1 november 2019

    Deel deze pagina:

   • Rest In Peace dear Pilgrim
    reactie 3   |   niet OK
    Loosing your mother is really tragic and sad. Mother was happy to walk on the Camino ...until some tragic event took her life . Hard to accept and understand how one moment can change everything .
    We pilgrims understand your excruciating pain, we know that when we leave to go on the Camino we might never return .
    Sending my deepest condolences to you.
    Rest in peace dear Nijsje.

    Elizabet - USA
    31 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 2   |   niet OK
    Rus sag Camiga
    Heer, laat U wil geskied, niks meer, niks minder.

    Phyllicia - Luderitz, Namibia
    31 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht, Nijsje!
    reactie 1   |   niet OK

    Vandaag ben ik de plek gepasseerd waar jouw Camino zo abrupt tot een einde kwam. Op verzoek van jouw zoon Jelle heb ik enkele foto’s en berichten achter gelaten, en ik heb gesproken met de bar eigenaar die de ambulance heeft gebeld en jouw laatste momenten heeft meegemaakt. Het hele dorp is in rouw. Ik heb een tweede pelgrimspaspoort aangeschaft en vanaf Fresno del Camino maak ik de Camino af in jouw naam, tot aan Santiago. Rust zacht.


    Stephanie - De Wereld
    31 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie