Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Paul Valens

16-06-194631-08-2018
   Een originele en sprankelende geest
   We missen je

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    ik dacht vanochtend, zoekend naar inspiratie over het thema thuiswerken, laat ik eens even kijken wat Paul hiervan vindt. Wat ik wel vaker deed, maar toch ook al weer heel lang niet...Want jij had hier zeker een originele gedachte over gehad, Paul. Zoals altijd in al onze contacten. Onze eerste ontmoeting in het Badhotel in Domburg in 2000, tijdens de BEGIN leergang. Drie maanden na het overlijden van mijn vader, net zo jong gestorven als jij. Toen een wederzijdse blik van herkenning. Nu kijk ik naar jouw allerlaatste tweet op 1 augustus 2018. Beeldrijm. Ik glimlach. Ik huil. Doe mijn vader de hartelijke groeten, Paul. Liefs. Jeroen

    Jeroen - Velp
    19 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Anders denkend en scherp
    reactie 12   |   niet OK

    Bedankt Paul! Je was origineel, anders denkend en scherp. Jouw lessen over 'strategisch adviseren' bij het SIOO en ook onze latere ontmoetingen leerden mij o.a. dat adviseren start met verwonderen.
    Je teksten en figuren over krachtenvelden, het propellormodel, de 4 INGs, de bruine en blauwe jasjes, strategisch tellen, half werk en de vele, vele onderwerpen waarover je schreef op je site, inspireren mij nog steeds.
    Vincent van Reusel


    Vincent - Breda
    12 juni 2019

    Deel deze pagina:

   • Dát ben jij niet meer!
    reactie 11   |   niet OK
    Op zoek naar het originele verhaal van de blauwe en bruine jasjes, dat ik nog steeds aanhaal bij organisatieveranderingen, ontdekte ik dat Paul enkele maanden terug is overleden. Sommige mensen hebben veel invloed op je ontwikkeling, en Paul was daar voor mij één van. In de leergang BEGIN die ik bij de Stichting Bedrijfskunde heb mogen volgen, was Paul altijd degene die ons met warme maar onverzettelijke volharding bleef uitdagen onze eigen overtuigingen en gedragingen aan de kaak te stellen. Wij moesten over onze jeugd vertellen. Als ik dan, eenmaal terug in het heden, me bleef gedragen als dat meisje van toen, leerde hij mij zien dat ik dat meisje niet meer was. Dus dat dat niet meer hoeft. Net als de blauwe en bruine jasjes en nog veel meer wijsheid die we van Paul mochten ontvangen, heb ik nog steeds profijt van dit inzicht. De sleutel tot elke verandering zit in jezelf. Dank je wel Paul. Ik zal morgen weer vertellen van de blauwe en bruine jasjes. Nog altijd actueel.

    Janine - Rotterdam
    6 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Niemand IS een klootzak...
    reactie 10   |   niet OK
    In het jaar 2000/2001 mocht ik van mijn toenmalige werkgever naar de Leergang BEGIN van de Stichting Bedsrijfskunde. Zes keer een hele week met twintig medecursisten in een hotel, op zoek naar 'de braampjes op je eigen schaats (en hoe je daar mee kunt omgaan). Paul een van de vaste docenten. Hij opende onze ogen door ons te laten begrijpen en inzienhoe mensen denken en doen, en waarom. En wat je daarmee kunt als je goed kijkt en luistert. En vraagt, zonder (voor)oordelen.
    Hij gaf ons allemaal een hol (airflow) golfballetje met gaatjes erin en leerde ons dat je tot iedereen kunt doordringen, maar dan moet je wel in de gaatjes prikken, ipv ernaast. En hij leerde mij dat iemand die ik een klootzak VIND, geen 'klootzak' IS.
    Zijn moeder, zijn vrouw en zijn kinderen houden waarschijnlijk zelfs van hem. Het 'probleem; zit dus altijd bij jou, en de enige die dat kan oplossen ben je zelf, door met andere ogen te kijken. En door te proberen uit te vinden waar bij de ander de gaatjes zitten, en op welke 'knopjes' je moet drukken. Zo heb ik nog veel meer wijze lessen van Paul mogen ontvangen. Levenslessen die ik me nog dagelijks herinnner. Dankjewel Paul!

    Edwin - Hilversum
    21 december 2018

    Deel deze pagina:

   • Dankwoord familie Valens
    reactie 9   |   niet OK

    1 november 2018

    Met deze vrij recente foto van onze Paul
    Willen wij u van harte bedanken
    Voor alle reacties en brieven die wij hebben
    Ontvangen.

    Familie Valens


    Wendy -
    9 november 2018

    Deel deze pagina:

   • Bijzonder, eigenzinnig, creatief en belangstellend mens
    reactie 8   |   niet OK
    Vandaag pas hoorde ik dat Paul is overleden. Ik schrok ook al had ik al jaren Paul niet meer gezien of gesproken.
    Een originele man, erudiet, oprechte interesse, creatief en scherpzinnig, behulpzaam. Heb ooit gesprek met hem gevoerd om te ontdekken wat ik precies met mijn creatieve ideeën wilde. Dank je wel Paul voor je moeite en de tips die je gaf.
    Ik herinner me nog zo goed het verhaal van de Bruin en de Blauwe jasjes... dat op je website staat. Die ga ik zeker nog bekijken.
    Ik wens familie en vrienden veel sterkte.
    Rust zacht Paul.
    Saskia

    Saskia - Vrouwenpolder
    3 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • een bijzonder en erudiet mens
    reactie 7   |   niet OK
    Paul zag steeds kans de goede vragen te stellen door niets vanzelfsprekend te vinden. Geen aannames, maar zoeken naar hetgeen er achter zat. Woorden analyserend. Een kunstenaar. Hoewel ik hem naar mijn gevoel te weinig heb meegemaakt, had hij wel steeds een warme plaats in mijn hart. "Ik wist dat hij er altijd was". En nu dus niet meer. Ik zal hem missen, niet alleen zijn Facebook ervaringen, maar ook zijn warme belangstelling.

    johannes - Verbier
    1 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Mooie en leerzame dagen doorgebracht met Paul in de SVO
    reactie 6   |   niet OK
    Ik schrok toen ik las dat Paul is overleden. Met veel plezier denk ik terug aan de leerzame dagen die we in 2005 doorbrachten in de SVO-leergang. Zijn uitspraken en manier van kijken ('de klant staat centraal, dus altijd in de weg', 'doe aan upstream management') blijven me tot de dag van vandaag bij. Dat ervaar ik als heel bijzonder ! We zullen zijn scherpte missen..... Veel sterkte voor familie en vrienden.

    Pauline - Zwolle
    1 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Paul op zeilklipper Najade
    reactie 5   |   niet OK

    Kees - TILBURG
    30 september 2018

    Deel deze pagina:

   • kerstdiner
    reactie 4   |   niet OK

    Corry - Groningen
    30 september 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.