gedenkplaats van

Paul Valens

16-06-194631-08-2018
   Een originele en sprankelende geest
   We missen je

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Niemand IS een klootzak...
    reactie 10   |   niet OK
    In het jaar 2000/2001 mocht ik van mijn toenmalige werkgever naar de Leergang BEGIN van de Stichting Bedsrijfskunde. Zes keer een hele week met twintig medecursisten in een hotel, op zoek naar 'de braampjes op je eigen schaats (en hoe je daar mee kunt omgaan). Paul een van de vaste docenten. Hij opende onze ogen door ons te laten begrijpen en inzienhoe mensen denken en doen, en waarom. En wat je daarmee kunt als je goed kijkt en luistert. En vraagt, zonder (voor)oordelen.
    Hij gaf ons allemaal een hol (airflow) golfballetje met gaatjes erin en leerde ons dat je tot iedereen kunt doordringen, maar dan moet je wel in de gaatjes prikken, ipv ernaast. En hij leerde mij dat iemand die ik een klootzak VIND, geen 'klootzak' IS.
    Zijn moeder, zijn vrouw en zijn kinderen houden waarschijnlijk zelfs van hem. Het 'probleem; zit dus altijd bij jou, en de enige die dat kan oplossen ben je zelf, door met andere ogen te kijken. En door te proberen uit te vinden waar bij de ander de gaatjes zitten, en op welke 'knopjes' je moet drukken. Zo heb ik nog veel meer wijze lessen van Paul mogen ontvangen. Levenslessen die ik me nog dagelijks herinnner. Dankjewel Paul!

    Edwin - Hilversum
    21 december 2018

    Deel deze pagina:

   • Dankwoord familie Valens
    reactie 9   |   niet OK

    1 november 2018

    Met deze vrij recente foto van onze Paul
    Willen wij u van harte bedanken
    Voor alle reacties en brieven die wij hebben
    Ontvangen.

    Familie Valens


    Wendy -
    9 november 2018

    Deel deze pagina:

   • Bijzonder, eigenzinnig, creatief en belangstellend mens
    reactie 8   |   niet OK
    Vandaag pas hoorde ik dat Paul is overleden. Ik schrok ook al had ik al jaren Paul niet meer gezien of gesproken.
    Een originele man, erudiet, oprechte interesse, creatief en scherpzinnig, behulpzaam. Heb ooit gesprek met hem gevoerd om te ontdekken wat ik precies met mijn creatieve ideeën wilde. Dank je wel Paul voor je moeite en de tips die je gaf.
    Ik herinner me nog zo goed het verhaal van de Bruin en de Blauwe jasjes... dat op je website staat. Die ga ik zeker nog bekijken.
    Ik wens familie en vrienden veel sterkte.
    Rust zacht Paul.
    Saskia

    Saskia - Vrouwenpolder
    3 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • een bijzonder en erudiet mens
    reactie 7   |   niet OK
    Paul zag steeds kans de goede vragen te stellen door niets vanzelfsprekend te vinden. Geen aannames, maar zoeken naar hetgeen er achter zat. Woorden analyserend. Een kunstenaar. Hoewel ik hem naar mijn gevoel te weinig heb meegemaakt, had hij wel steeds een warme plaats in mijn hart. "Ik wist dat hij er altijd was". En nu dus niet meer. Ik zal hem missen, niet alleen zijn Facebook ervaringen, maar ook zijn warme belangstelling.

    johannes - Verbier
    1 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Mooie en leerzame dagen doorgebracht met Paul in de SVO
    reactie 6   |   niet OK
    Ik schrok toen ik las dat Paul is overleden. Met veel plezier denk ik terug aan de leerzame dagen die we in 2005 doorbrachten in de SVO-leergang. Zijn uitspraken en manier van kijken ('de klant staat centraal, dus altijd in de weg', 'doe aan upstream management') blijven me tot de dag van vandaag bij. Dat ervaar ik als heel bijzonder ! We zullen zijn scherpte missen..... Veel sterkte voor familie en vrienden.

    Pauline - Zwolle
    1 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Paul op zeilklipper Najade
    reactie 5   |   niet OK

    Kees - TILBURG
    30 september 2018

    Deel deze pagina:

   • kerstdiner
    reactie 4   |   niet OK

    Corry - Groningen
    30 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Kleurrijk natuurlijk
    reactie 3   |   niet OK
    Paul Valens is niet meer; zijn herinneringen blijven voor altijd. Kleurrijk natuurlijk zoals hij was. Dankbaar voor alle momenten waarin Paul mijn levenspad kruiste. Open de wereld tegemoet tredend; zittend in de zaal en luisterend naar verhalen over de natuur; meelopend op excursies ; fotograferend en vragend naar namen. Herinneringen aan een verjaardagsfeest waarin hij zijn familie en vrienden de mooie natuur rond het Zuidlaardermeer als cadeau gaf. Herinneringen aan tochten met de zeilklipper Najade waarin hij als baken van gezelligheid de sfeer richtibg gaf. Paul; dankjewel. Rust zacht.

    Kees - TILBURG
    30 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Een geniale man
    reactie 2   |   niet OK
    Ik heb van hem genoten tijdens de training die hij gaf! Zo'n mooie, dwarse denker en zijn ideeën en beelden poppen na vijftien jaar nog steeds bij mij omhoog. Het is droevig dat hij er niet meer is. Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

    rob - utrecht
    29 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Margot Edens
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Margot - Haren
    29 september 2018
    reactie 1

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie