gedenkplaats van

Peter de Groot

22-03-193209-05-2019

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve Miny, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden van Peter,

    Het bericht van Peters overleden kwam als een schok bij ons binnen, na een verblijf van weken in Frankrijk vonden wij het kaartje bij de post. Onze bedachten gingen terug naar de tijd waarin we Peter hebben leren kennen, nu zo’n 50 jaar geleden, op het schip van Jaap Bakker, waarop wij met een grote groep vrienden gezamenlijk mooie tijden hebben meegemaakt. Buiten deze langdurige vriendschap heeft Peter ons ook over 2 generaties, Mogens en Jelmer, voortreffelijk bijgestaan in de administratie en belasting perikelen van Electro Nautic. We zullen Peter missen en niet vergeten. Wij wensen iedereen veel sterkte met het verwerken van het verdriet.

    Liefs,
    Mogens, Marleen en Jelmer Domela

    M & M - Amsterdam
    10 juni 2019

    Deel deze pagina:

   • Peter de Debater
    reactie 7   |   niet OK
    Een betere belastingadviseur dan Peter hebben wij nog nooit gehad.
    Peter wist met zijn unieke logica op wiskundige wijze, zowel in zijn werk als in de discussies die ik met hem voerde aan de keukentafel, complexe zaken te reduceren tot simpele oplossingen waar alleen een geniale geest op zou komen.
    Zo vroeg hij mij eens of ik hem kon vertellen wat ‘witwassen’ is. Het antwoord leek mij simpel, het was waarschijnlijk een vraag die hij eerder ook aan anderen had gesteld. Na zijn uitleg bleek mijn antwoord slechts een veronderstelling in plaats van een wetenschappelijk meetbare uitkomst. Peter was daarom ook computerprogrammeur en was daarmee de producent van zijn eigen belastingsoftware. Ooit kopieerde hij voor mij het programmeer programma “Program” (hij sprak dit op zijn Nederlands uit) Visual Basic. Hij waarschuwde mij al van tevoren voor de moeilijkheidsgraad en de tijd die een benodigde studie hiervoor in beslag zou gaan nemen; hij had gelijk.
    Zelfs als ik vond dat hij over een onderwerp waar ik meer van afwist dan van de exacte wetenschappen zoals bijvoorbeeld staatsinrichting en ik daarvoor ook genoeg valide argumenten paraat had, wist Peter het debat te winnen door met zijn iconische lachje “Ha, nee Gian, (…).” ontspannen door te oreren. Peter bleef dan altijd rustig en kalm en hield te allen tijde de regie, hetgeen een prettige uitwerking had op de zenuwpees in mij. Een markante persoonlijkheid die ik niet snel zal vergeten is heengegaan.
    Rust zacht Peter.
    Gian

    Gian - Amsterdam
    19 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Pieter Kemink
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Pieter - Le Maupas 21430 Sussey
    18 mei 2019
    reactie 6
   • Daar boven tussen de sterren
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Marlijn en familie,

    Niet gekende familie. En toch langs de zijlijn enigzins aangesloten, zij het minimaal. Wens jullie veel kracht, liefde, warmte, licht en steun toe. Elke verlies is anders. En “een mooie leeftijd” is “vast waar”, maar het is en blijft dat je een stukje van je basis verliest, een deel van jou. Van diegene door wie je voor de helft gemaakt bent. Ik steek een kaarsje aan voor jullie paps voor een mooie reis en behouden thuiskomst in zijn oorspronkelijke energie. Dikke knuffel, Liselotte (van den Bos - van Dommelen)

    Liselotte - Leiden
    16 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 4   |   niet OK

    Gemert, 16 mei 2019

    Lieve papa,

    Nog steeds niet alles maar gelukkig wel heel erg veel hebben we kunnen bespreken en delen.
    Met name de laatste maanden en jaren zijn fijn en leerzaam geweest en is de vader-zoon relatie alleen maar ten goede gekomen. Ik zal je wijze raad dan ook nog erg gaan missen.
    Ik ben enorm trots dat je mijn vader bent geweest (en voor mij ook altijd zal blijven).
    Je wist altijd de vrede te bewaren daar waar de thema’s nogal hoog konden oplopen. Ik hoop dan ook dat de wens die je had ooit zal uitkomen.

    Pap, dank voor een mooi leven en de fijnste vader die iemand zich mag wensen.
    Ik hou van je en zal nog vaak aan je denken,

    Je oudste zoon Joostjan
    en ook namens Laura, Pep, Boaz & Norah


    Joost - Berlicum
    16 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve papa
    reactie 3   |   niet OK

    Breda, 16 mei 2019

    Lieve papa,

    Gelukkig hebben jij en ik nog kort voor je overlijden een samenzijn gehad, waarbij je heerlijk hebt gesmuld van een met Grote Liefde gemaakte appeltaart. Dat we geen hechte familie hebben kunnen worden is spijtig, maar heeft nooit voorkomen dat we tóch een onlosmakelijke vader-dochter-band voelden. Dat heeft me gesterkt en ik ben daar ontzettend dankbaar voor.
    De kinderen hebben de verjaarsbezoekjes en de stops onderweg naar Rivières-le-Bois altijd op prijs gesteld en het logeren met als hoogtepunt “Ik lust geen patatjes!” )* blijft binnen ons gezin een prachtige anekdote.
    Ik wens Miny en haar (klein)kinderen sterkte toe in deze zware tijd en als zij dat willen zal mijn deur altijd open staan voor koffie en een koek en een omhelzing.
    Het ga je goed daarboven tussen de sterren, iedere heldere nacht kijk ik even naar boven om jou en ook mama te groeten.
    Ik hou van je,
    Marlijn
    ook namens Géza, Rogier en Emma

    )* in Brabant kenden we alleen frietjes


    Marlijn - Breda
    16 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • de Peel
    reactie 2   |   niet OK

    Teveel om op te noemen en woorden zijn nooit mijn sterkste kant geweest. Maar tot op het laatste moment ben je het voorbeeld geweest voor ons allemaal. We zullen voor altijd herinneringen van ons samen zijn koesteren.


    Eelke - Oxford
    15 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Hakuna Matata
    reactie 1   |   niet OK

    Wat een vreugd dat we je hebben leren kennen.
    We gaan je verhalen over soep, Indonesië, biefstuk, zeilen, belasting,Jappenkamp, Plantage Westermanlaan , auto gedoe en je lieve kinderen en kleinkinderen missen
    En vooral ook je lieve lach


    Rik, Pam, Kas, Ella, Norah - Amsterdam
    15 mei 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie