gedenkplaats van

Peter Nouwen

26-04-196812-10-2019
   Peter heeft altijd al een boek willen schrijven over 'vriendschap als basis van succes'. Hoewel hij dit nooit op papier heeft gezet heeft hij dit boek allang weten te schrijven aan de hand van alle persoonlijke ervaringen die hij heeft mogen delen met iedereen.

   Wij zouden het zeer op prijs stellen als je wilt beschrijven wat Peter voor jou betekend heeft. Op deze manier kunnen we alle verhalen ter nagedachtenis van Peter bundelen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Unne fijne mens!
    reactie 128   |   niet OK
    Tsjonge jonge Peter, je leven is veel te kort geweest. In de tachtiger jaren hebben we elkaar ontmoet op het Van Maerlant Lyceum en een jaar of tien geleden 'her-ontmoet' bij een business netwerk. Gelijk had ik weer een fijn gevoel bij je en heb ik je geïntroduceerd bij mijn compagnon Jac. Met onder meer jouw hulp hebben we ons bedrijf een nieuwe identiteit gegeven. Gij waart unne fijne mens! Rust zacht en ik wens je familie heel veel sterkte. Freek

    Freek - Eindhoven
    3 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Een oprechte man met het hart op de juiste plaats
    reactie 127   |   niet OK
    We hadden elkaar al wat langer niet "echt"gesproken maar het sloeg in als een bom: wat een heftig nieuws . . . Ik heb je leren kennen bij Ford, en veel van je mogen leren: de belangrijkste les die ik van je geleerd heb is dat ondanks (on)ervarenheid en kennis je 100% vertrouwen kreeg, en zo keek je tegen iedereen aan. Vertrouwen is beter als controle ! zei je. Een super mooie gedachte, die ik graag vasthoud en koester. Zo mag ik me jou herinneren, en ondanks dat je er niet meer bent, zal ik zo aan je blijven denken.

    Nicolle en Lesley: veel kracht en wijsheid gedurende deze moeilijke periode en dank voor alles !

    Wim - "s Hertogenbosch
    17 november 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 126   |   niet OK
    Lieve Peter: ik heb je via Business Open ong 5 jaar geleden leren kennen. Ik zie je nog binnen komen met je hoedje op en je had net de beslissing genomen om met VOC te starten. Later maakten we persoonlijk kennis en ik zie je nog zitten aan de glazen tafel onder de overkapping bij mij thuis. Samen onze nieuwe testen bespreken: jij een me.dot meting bij mij en ik besprak jouw elementen / nine star ki. Op een gegeven moment zat ik met de handen in het haar w.b.t. mijn website en je bood me spontaan aan om me daarmee te helpen. Je hebt me toen aan een fantastische marcom-man gekoppeld en tja… daar ben ik aan blijven plakken ????. In de 4 jaar die volgden heb ik met veel genoegen kennis mogen maken met Nicolle en Lesley. Heel fijn. Wat een belangrijke en fijne rol zul je in mijn leven blijven spelen, want mijn lieve partner Alwin heb ik door jou leren kennen en zal daarom op een bepaalde manier met jou verbonden blijven. Hoe bijzonder. Dank je wel Peter vooral voor jou zijn, voor de mooie gesprekken, het plezier en de lekkere en gezellige etentjes samen ????. Heb een mooie reis. Hopelijk we’ll meet again.

    Ellen - Veldhoven
    15 november 2019

    Deel deze pagina:

   • Beter een goede buur dan.....
    reactie 125   |   niet OK
    Ik heb Peter leren kennen nadat we allebei een huis hadden gekocht In blok 18. Op de blok BBQ’s en Kerstborrels leerden we elkaar beter kennen.
    Ik had al snel gezien dat Peter iets binnen de automotive deed, door de stickers op zijn auto. Hij vertelde graag over zijn werk en de manier waarop hij met zijn mensen binnen het bedrijf omging. Zo ontstond ons contact.
    We spraken regelmatig over ons werk, hoe het ging en waar we mee bezig waren. Zeker toen Peter in 2012 stopte met werken bij Tichelaar hebben we elkaar vaker opgezocht. Ik werkte toen al een aantal jaar voor een groot werving en selectiebureau, natuurlijk aangeboden om naar zijn CV en LinkedIn profiel te kijken.
    In het voorjaar van 2013 had ik zo’n gesprek van een kwartier waar mijn toenmalige werkgever mij meedeelde dat ik boventallig was geworden en dat ik het bedrijf mocht verlaten. Ik heb dit altijd als een kans gezien om een eigen bedrijf te starten. Dat heb ik toen in september ook gedaan.
    Ergens eind 2013 had Peter een gesprek met Henk van Welij, de toenmalige eigenaar van Automan, over zijn nieuwe bestemming mogelijk binnen de automotive. Henk was onder de indruk van jouw visie op mensen en het vak. Hij peilde bij jou of jij mogelijk geïnteresseerd was in het overnemen van Automan. Jij gaf direct aan dat is niets voor mij maar ik heb een buurman die zou heel kunnen passen bij de visie van Automan.
    Zo kwam ik in contact met Henk, en na een paar maanden heb ik zijn bedrijf overgenomen. Dat is alweer bijna 5 jaar geleden. Ik ben je hier erg dankbaar voor. Ik heb mijn bestemming gevonden.
    In de afgelopen 5 jaar hebben we regelmatig een kop koffie gedronken en liepen we ’s avond na het eten een uur / anderhalf uur door de omgeving van Brandevoort. De ene keer langs het kanaal de andere keer weer richting de bossen van Mierlo.
    We hadden dan mooie gesprekken over wat we aan het doen waren en waarom we doen wat we doen. Daar zat onze klik! Ook over koken, lekker eten en muziek spraken we.
    Samen ook wel eens een opdracht opgepakt waarbij we de Me Dot hebben ingezet bij de werving van een nieuwe partner binnen het bedrijf.
    Mooie dingen waar ik met plezier op terug kijk.
    Ook ben ik dankbaar voor onze laatste koppen koffie die we samen bij jou aan de keukentafel dronken waar we openlijk spraken over hoe het nu ging en dat je het lastig vond dat het denken en spreken moeilijker werd.
    De laatste weken werd het wat stiller, ik zag een paar keer een ambulance staan en kreeg geen reactie meer op mijn apps. Wat ik heel begrijp. Toen Nicolle geappt om te vragen hoe het ging. Ze had je naar huis gehaald om je thuis te verzorgen.
    Ik heb toen nog een kort bericht voor je ingesproken waarmee ik mijn dankbaarheid kon aangeven voor ons contact en de kansen die heb gekregen. Van Nicolle begreep ik dat je geëmotioneerd was toen je het beluisterde. Een paar dagen later ben je aan je nieuwe reis begonnen.
    Peter dank je wel! Je was meer dan een goede buur!!
    Liefs Michiel Pas

    Michiel - HELMOND
    29 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • The sound of silence
    reactie 124   |   niet OK
    Hello darkness, my old friend
    I've come to talk with you again
    Because a vision softly creeping
    Left its seeds while I was sleeping
    And the vision that was planted in my brain
    Still remains
    Within the sound of silence (Disturbed)

    Dit nummer in deze uitvoering zal voor mij altijd het 'lijntje' blijven symboliseren dat we met elkaar hadden. Met op mijn netvlies de foto die je mailde met het T-shirt wat jij droeg op het moment dat ik jouw de link naar nummer stuurde.

    Ik dank je voor de gedeelde inzichten met betrekking tot het Me model waarmee we allebei graag werkten, je verhalen, je adviezen, je visies en de fijne openhartige gesprekken tijdens je ziekte. Dank voor je vertrouwen en vriendschap in dit aardse leven.

    Ina Schut

    Ina - Doetinchem
    27 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 123   |   niet OK
    Peter heb ik leren kennen als voorzitter van de netwerkclub Business Open.
    Een belangrijk onderdeel van onze bijeenkomsten was dat er telkens 1 lid een presentatie mocht geven.
    Kort nadat Peter de diagnose van zijn ziekte te horen had gekregen, was het zijn beurt voor die presentatie. Dit werd een presentatie die mij enorm inspireerde en die ik nooit zal vergeten. Met zijn gebruikelijke passie vertelde Peter over zijn werkleven, en dat hij inmiddels het kruispunt voorbij was waar hij had besloten "carrière" te laten wat het is, en vol te gaan voor zijn eigen geluk. Zijn ziekte paste hier niet bij. Vol vuur en vechtlust betoogde Peter dat hij als stip op de horizon zijn tachtigste verjaardag had gezet.
    Het was de meest indrukwekkende presentatie die ik ooit bij Business Open heb gezien.
    Ook nadat ik Business Open had verlaten, hielden we contact en voerden we enkele mooie gesprekken. Als ik aan Peter terugdenk, dan denk ik aan een integere, warme, inspirerende man die stond voor wie hij was en wat hij vond.... en ook nog een erg goede muziek-smaak had ;-)

    Erik - Eindhoven
    26 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Familie Sanders
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Familie - Eindhoven
    26 oktober 2019
    reactie 122
   • Als een lantaarn
    reactie 121   |   niet OK
    Peter, deze woorden heb ik al mogen uitspreken, maar nu nog even op deze gedenkplek.
    Ik mis je!

    Lieve Peter, Nicolle, Lesley, familie en vrienden,

    Ik sta hier voor jullie met deze lantaarn. De kenmerken van deze lantaarn beschrijven voor mij onze inspirerende coachingsvriend Peter.
     
    Het licht geeft richting, zoals een vuurtoren, een baken van licht dat ver schijnt en daarmee de juiste richting aangeeft.
    Maar ook de warmte die tijdens onze gesprekken en gezamenlijke sessies altijd voelbaar was.
    Jouw vakmanschap, waarvoor je, met een grote drive, continu op zoek was naar verbreding in modellen en nieuwe inzichten.
    Het vuur, wat staat voor jouw passie en beweging. Het geloof in jouw eigen intuïtie. Hoe jij je eigen bedrijf in een aantal jaar zo hebt opgebouwd is iets waar ik erg veel bewondering voor heb.
    Gezelligheid, het kaarslicht brengt sfeer. Zoals jij op jouw rustige wijze, met je warme stem, lach en een speciaal biertje.

    Vanuit vertrouwen en vriendschap" is jouw persoonlijk en zakelijk motto. Dit is altijd voelbaar geweest, al vanaf onze eerste ontmoeting.

    Peter, wij delen dezelfde interesse in coachen en het onderbewuste. Tijdens de opleiding systemisch coaching hebben wij samen een mooie wandeling gemaakt om ons oefengesprek te voeren. Het was erg mooi om onze verbinding te ervaren en zeker bij de ontdekking van een rode kinderfiets. Deze verbinding is voor mij nog steeds voelbaar. Ook al ben je er nu niet meer, je bent er nog steeds.
     
    Een goede laatste reis en dank je wel voor alles wat je hebt gebracht en wat nog voortleeft!
    Ik laat deze lantaarn bij jou achter.

    Paul - Nuenen
    25 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Richard Draaijer
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Richard - Utrecht
    25 oktober 2019
    reactie 120
   • Yvonne Tournoij
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Yvonne - Eindhoven
    24 oktober 2019
    reactie 119

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie