Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Philippus Jacobus Briedé

24-12-191627-11-1996

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Vader;
    alweer een jaar voorbij en het gaat ECHT veel sneller (voor het gevoel). Je zou vandaag 104(!) geworden zijn.
    Helaas lukte het me net niet een stukje muziek te plaatsen alhier: "herkent niets" (stekker van de 'juke-box' er zeker uit?!) Draai ik het hier thuis wel voor je.......... komt het ook wel 'op de plaats van bestemming'!
    Wat een *&^%$#!@#$%^& weer is het weer; veel te zacht voor de tijd vh jaar; dus regen, regen, regen!
    "echte" winters met een dik pak sneeuw zijn helaas/gelukkig verleden tijd: tja als je erdoor moet met de auto is het k*t éh 'vervelend' ; maar als je er NIET door hoeft; dan is sneeuw van achter de ruit wel een mooi gezicht: binnen! Zeker met een ECHTE kerstboom met dito kaarsjes, een emmer water erbij, zand, brandslang uitgerold etc. Ja vader je nam graag het zekere voor het onzekere! Heb 1 week geleden nog een 'snoer' met lampjes gekocht, die gelijken op echte kaarsjes, die je vroeger dus ook had: echt retro, met de techniek ; nu LED en de prijs van nu! Met knijpertjes; reuze leuk lijkt me, want ik "moet" nog 'een boom opzetten'! (zal wel in Frl. worden, want hier doe ik geen reet meer! ja zooi maken en weer opruimen; als het me uitkomt!) Ja pa, gezellige tijden waren het, ALS we met z'n allen bij elkaar waren dan; althans als Marc & Nel zich konden gedragen, of als één vd twee niet elders was! (doel hierbij op het Internaat "Vossenveld" in Soest, (bestaat nog steeds en is nu een opvanghuis voor jongelui met een 'beperking' zoals dat tegenwoordig heet!) of Militaire Dienst van Marc in Dsl.) anders was ik nog alleen met jullie! MAAR nooit getreurd want met het gasoventje op het fornuis bakte jij altijd weer de lekkerste dingen: slagroomsoesjes, mierzoete roze, witte en bruine kerstschuimpjes etc. En met "Oud & Nieuw" natuurlijk enorm veel oliebollen: een zinken emmer (of 2?) vol; en LEKKER!! Lekkerder dan tegenwoordig; maar dat vind ik bijna met alles!
    Of het nu om de sudder lapjes gaat of (Paarden) rookvlees, rosbief of rollade: ja koken kon je wel hoor pa!!
    GEZELLIG; krijg door mijn eigen opsomming van feiten en herinneringen toch eigenlijk wel zin in de kerst! !
    JA: ik ga er een eind aan breien; want eenmaal op m'n praatstoel, blijf ik 'ouwenelen' hahaha!
    VADER; houd het rustig daarboven; wellicht lukt het me alsnog een muziekje te plaatsen; dan hoor je het wel zachtjes tot je komen!
    "Mazzel & Brooche" pa!

    Je jongste telg: Jelte Briedé.    Cornelis Jelte -
    24 december 2020

    Deel deze pagina:

   • "celebration"
    reactie 5   |   niet OK

    Vader;
    Vandaag zou je dan 103 geworden zijn, als je het tijdelijke niet inmiddels 23 jaar geleden met het eeuwige verruild zou hebben (en wees ergens maar blij dat je NU niet meer als zeer oude man van 103 zou leven EN deze tijd zou mee moeten maken; nee, dat had je niet leuk gevonden denk ik afgezien van de voor jou onbekende munteenheid: de " Euro" die in 2001 is gekomen , DIE had je nog wel 'overleefd' ; zij het niet dat je alles wel 10x 'om zou rekenen' (hetgeen ik ook nog steeds doe hoor; en ook 'alles te duur vind'!) maar de huidige tijd met zijn/haar beperkingen, opgelegde regeltjes en de huidige "regering" !! "Zakkenvullers" had je vast geroepen (zijn het ook hoor, daar niet van) en een pensioenstelsel (waar je trouwens geheel geen last van zou hebben gehad, daar je met 60/61 reeds in de "VUT" kwam) waar je ook helemaal naar van zou worden (werken tot je 67 (minimaal) en waarschijnlijk tot aan 'je kist' om over de huidige 'ziektekosten' nog maar te zwijgen: hetgeen ik dan ook snel zal gaan doen!


    Ik weet dat je, buiten de weinig overige artiesten en muziekkeuze, Klaus Wünderlich het meest 'aanbad' in die zin, dat wanneer ik bij je/jullie op bezoek kwam meestal "Klaus" uit je luidsprekers schalde en dat je, zelfgemaakte bel met allerlei vogelgeluiden, scheepstoeters natuurramp geluiden etc. dit nauwelijks overstemde en de muziek al beneden a/d trap hoorbaar was ! (haha).
    Dus alweer 'uren' zoekend naar een geschikt stuk muziek voor vandaag kwam ik uit op dit nummer wel passend vind ik, daar we over 7 dagen 2020 ingaan: niet te 'oubollig' of te saai en sloom nummer, maar eentje die, zeker voor vandaag, wel passend is: net als het laatste bij je uitvaart; een wat vrolijk nummer!!
    "Swing maar even "oud" op 103 jarige leeftijd; al is het maar in gedachten!!

    Je jongste 'telg';
    Jelte Briedé

    Cornelis Jelte - Wormer
    24 december 2019

    Deel deze pagina:

   • alweer 23 jaar geleden.........
    reactie 4   |   niet OK
    Hoi Pa;
    vandaag is het alweer 23 jaar geleden dat je bent gaan 'hemelen' ; wat gaat de tijd toch snel! Ik weet nog dat je vroeger zei: "school is je leukste tijd jongen; geniet er nog maar van..... voor je het weet kan je voor een baas werken" en: "later gaat de tijd veel sneller jongen, je zult het merken!"
    Snapte het nooit: een uur is toch immers een uur, een dag een dag etc.
    Maar het lijkt idd. of alles steeds sneller (voorbij) gaat: weer bijna een jaar om en dan, dan is het 2020: niet te geloven; enige jaren geleden riep ik al: "voor je het weet is het 2020!!" (dan kijken mensen je raar aan....)
    Maar goed heb een kaarsje branden; het was en is vandaag verschrikkelijk *** weer!
    En denken doe ik toch wel aan je hoor; dagelijks!!

    Het is alsof ik in een vicieuze cirkel leef: altijd denk ik aan m'n beschermde jeugd, de fijne tijd, Zandvoortstr. Sint & Kerst aldaar, de tuin, de boot, van Boetzelaerstr. en later de Mart. Nijhoffstr. eten bij jullie op zondag: feest als jullie rond de Kerst samen jarig waren!
    De vakanties met de boot weg...... etc. etc.
    Het was gewoon allemaal zo fijn, zo vertrouwd, zo...... "beschermd"; de mensen leken leuker, aardiger, men had nog iets voor elkaar over etc.
    NU: is er geen ***** meer aan; lijkt of niemand meer iets voor een ander over heeft, of niemand meer aan een ander denkt (bewijs genoeg): "uit het oog, uit het hart" !!
    Ergens........... mag je blij zijn dat je deze tijd niet hoeft mee te maken; al had ik graag gewild dat je nog wat jaartjes langer had geleefd..... maar ja: bij het leven hoort nu eenmaal ook de dood!!

    (maar ondanks bovenstaande woorden; hoor ik je nog heel vaak in m'n gedachten hoor; gave teksten, belerend, zoals je was, altijd een opmerking klaar; zo 'Ad Rem' als de ****
    en ja, ik heb het ook; nog steeds, iedere dag! Dát houdt me op de been! En m'n muziek, iedere dag weer! Alleen nu................. nu even niet, even RUST!!


    je jongste telg;

    Cornelis Jelte Briedé


    Cornelis Jelte - Wormer
    27 november 2019

    Deel deze pagina:

   • "Muizen hokjes, muizen kooitjes......."
    reactie 3   |   niet OK

    Hoi Pa;

    ik zocht eigenlijk een scène van Dorus (of wel: "Tom Manders") en zijn 'muizenvalletje' :
    "muizen hokjes, muizenkooitjes muizen nisjes; hik" Dorus in een dubbelrol zowel als uitvinder -die een octrooi/patent wilde hebben op zijn net bedachte muizenvalletje- als diegene die steeds naar achter liep om in mappen doosjes te kijken naar eerder uitgevonden muizenvallen MAAR dan iedere keer een slokje 'drank' nam uit overal verstopte flesjes, dus steeds meer 'beneveld' naar voren kwam: wat hebben wij hierom gelachen (wanneer het weer eens op de buis kwam; nog 'zwart-wit') Ach ja wat had je/was er 'vroeger'........?! Helaas niet (meer) kunnen vinden dus dan maar een 'afgezaagd' nummer van Tom Manders samen met Cor Steijn; alwaar je ook muziek van had!

    Vader....... tot van de week!!

    Je jongste telg;

    Jelte Briedé

    Cornelis Jelte -
    25 november 2019

    Deel deze pagina:

   • "Up a lazy river"
    reactie 2   |   niet OK

    Hoi Pa; eindelijk eens een stukje muziek, waarvan ik weet dat je die (ook) mooi vond; daar er natuurlijk zat muziek -nog- te vinden is waar je van hield!
    Dit is het eerste nummer waarin ik dan denk; als we met de boot weg waren!
    Heb de 5-LP box van je reeds opgenomen, om verdere beschadiging/slijtage aan deze geweldige verzamelbox te voorkomen!
    Al zijn de nummers dan destijds al "stereo gemaakt" ; de sfeer is er niet minder om; sterker eigenlijk 'beter' dan deze uitvoering die ik in het register alhier vond!
    Edoch deze is wel geheel origineel; met alle kraakjes van destijds!

    Geniet ze pa daarboven......... er zullen vast nog meer muziekjes volgen!!

    Je jongste telg;
    Cornelis Jelte Briedé.

    Cornelis Jelte -
    28 oktober 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    Hoi Pa; eindelijk dan eens een condoleance register aangemaakt: werd wellicht eens tijd, zeker nu je oudste zoon ook is gaan hemelen: en hij wilde nog wel minstens zo oud worden als jij; helaas hij heeft het niet gered!
    Veel herinneringen aan vroeger natuurlijk; de tuin, de boot, de "stereo-hobby" etc. etc.
    In m'n 2e huisje in Frl. heb ik het schuurtje 'omgetoverd' tot een soort van tuinhuisje, hetgeen we ook hadden in de jaren 60 en 70 (vd vorige eeuw) : het leek me gewoon leuk daar alle bewaarde spulletjes die ik in de loop der jaren verzameld heb; liever gezegd nooit weggegooid heb, daar neer te zetten, op te hangen, te bewaren!
    Aan al die -meestal kleine- spulletjes zitten meestal geweldige, leuke, ontroerende, herinneringen : één vb. een verkoperde tafelbel, waarin ook een kaars gestoken kan worden: deze gekocht van mijn zakgeld toen ik bij je in huis was, in de van Boetzelearstraat in Amsterdam West, waar ik de Kerstdagen bij je was; gewoon om het huisje nog wat meer Kerstsfeer te geven........................................!!
    Helaas, het zijn allemaal herinneringen van weleer die komen -natuurlijk- nooit meer, maar gelukkig heb ik aan -bijna- m'n hele jeugd, goede herinneringen!! En als ik daar dan zit, in het schuurtje, op een even rustig moment met een bakje thee/koffie en ik kijk zo naar al die spulletjes, geeft dat toch een heerlijk warm gevoel!!

    Cornelis Jelte -
    17 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.