gedenkplaats van

Philippus Jacobus Briedé

24-12-191627-11-1996

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    Hoi Pa; eindelijk dan eens een condoleance register aangemaakt: werd wellicht eens tijd, zeker nu je oudste zoon ook is gaan hemelen: en hij wilde nog wel minstens zo oud worden als jij; helaas hij heeft het niet gered!
    Veel herinneringen aan vroeger natuurlijk; de tuin, de boot, de "stereo-hobby" etc. etc.
    In m'n 2e huisje in Frl. heb ik het schuurtje 'omgetoverd' tot een soort van tuinhuisje, hetgeen we ook hadden in de jaren 60 en 70 (vd vorige eeuw) : het leek me gewoon leuk daar alle bewaarde spulletjes die ik in de loop der jaren verzameld heb; liever gezegd nooit weggegooid heb, daar neer te zetten, op te hangen, te bewaren!
    Aan al die -meestal kleine- spulletjes zitten meestal geweldige, leuke, ontroerende, herinneringen : één vb. een verkoperde tafelbel, waarin ook een kaars gestoken kan worden: deze gekocht van mijn zakgeld toen ik bij je in huis was, in de van Boetzelearstraat in Amsterdam West, waar ik de Kerstdagen bij je was; gewoon om het huisje nog wat meer Kerstsfeer te geven........................................!!
    Helaas, het zijn allemaal herinneringen van weleer die komen -natuurlijk- nooit meer, maar gelukkig heb ik aan -bijna- m'n hele jeugd, goede herinneringen!! En als ik daar dan zit, in het schuurtje, op een even rustig moment met een bakje thee/koffie en ik kijk zo naar al die spulletjes, geeft dat toch een heerlijk warm gevoel!!

    Cornelis Jelte -
    17 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie